- Reaction score
- 15.548
Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik
Σωστος...
Επισης καμια φωτο απο καποια προβολια ...πριν και μετα..
Σωστος...
Επισης καμια φωτο απο καποια προβολια ...πριν και μετα..
Μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε, σε ενα νεο θεμα ισως, μια λιστα προβολεων η εταιρειων που προστατευουν περισσοτερο η λιγοτερο τα μηχανηματα τους απο την σκονη?
Νομιζω πως θα μπορουσε να αποτελεσει ενα επιπλεον κριτηριο αγορας για τους αναγνωστες....
Καλά τα λες Παναγιώτη, όμως!
Ολοι οι προβολείς χρησιμοποιούν ανεμιστήρες.Οσα μα οσα φίλτρα και να μπουν στην συσκευή είναι αδύνατο , να μην εισχωρήσει σκόνη μέσα στο μηχάνημα, ακόμα και στο οπτικό μονοπάτι, λόγω βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.Τον δικό μου 5000 τον είχε καθαρίσει ο καστρουνής στις 1100 ώρες.
Ο τροχός ήταν όντως αλλού, το dlp δεν το πειράξαμε, πως θα μπορούσαμε άλλωστε.
Ο φακός απο την εσωτερική μεριά είχε μια κάποια μπίχλα σαν κάπνα.
Μπορώ να πω οτι ο Καστρουνής έκανε εξαίρετη δουλειά και το μηχανάκι ζωντάνεψε αρκετά.
Πάντα όπου βάζει χέρι ο Μανώλης , φιάχνουν τα πάντα.
:111::111::111:υποδηλώνει οτι ο χρωματικός τροχός δεν ήταν καθαρός , απο το εργοστάσιο.
Για πες μας ρε Νικο ποια μηχανακια εχεις καθαριση απο dlpοι benq της σειράς W έχουν τη ποιοτικότερη κατασκευή οπτικού που έχω δεί σε DLP ,με πρίσμα διαθλάσεως πάνω στο τσίπ.Ο δικός μου 5000 καθαρίστηκε στις 1000 ώρες (καπνίζουμε στο σπίτι) και εκτός χρωματικού (που ήταν όντως χάλια μιας και εκτεθειμένος) το οπτικό του ήταν σαν καινούργιο. Βέβαια ο φακός είχε αρκετή σκόνη και τον έλυσα μιας και η σκόνη είχε καθίσει ανάμεσα στα κρύσταλα.
Γιατί εκπλήσσεσαι αγαπητέ Γιώργο;! :118::111::111:
Εύγε Γιάννη μου. Και μπράβο και στον Μανώλη φυσικά. :107: Γκρινιάζω γιατί μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε σοβαρά, με ακλόνητα στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν...Την πάτησες , εμένα μου έκανε ο Καστρο.
Απλά το σετ των μετρήσεων πριν και μετά το εχει αυτός.
Θα του πω να το ποστάρει.Γκρινιάρη , ε γκρινιάρη.(Βογιατζάκη)
Kαλα κανατε Κωστη μου......Παναγιώτη, ξέρεις καλά πως το "μάτι" δύσκολα αντιλαμβάνεται "μικροδιαφορές".
Άρα, για να είναι εμφανής η διαφορά (3 ζευγάρια μάτια το ίδιο λεν για τον προβολέα μου) μιλάμε για ΜΕΓΑΛΕΣ μετρήσιμες διαφορές.
Σίγουρα, μια "μέτρηση" θα είχε νόημα ως "απόδειξη" αυτών που γράφω, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε διαθέτουν μετρητικό εξοπλισμό (εγώ έχω - ασχέτως αν δεν ασχολήθηκα για μια μετρησούλα) και δε θα ασχοληθούν ποτέ με μετρήσεις σπίτι τους. Άρα, το ενδιαφέρον του "πολύ κόσμου" βρίσκεται στο αν θα αντιληφθούν διαφορά. Κι εκεί απαντώ θετικά. Αυτό "μετράει" σα "ρεζουμέ" της όλης ιστορίας...
Δε λες που είναι μονοchipος!
Kαλα κανατε Κωστη μου......
Η μεθοδος μετρησης πριν και μετα πρεπει να γινει στο 100 λευκο d-65 και την οποια μονο ο Μανωλης η ο Βαγγελης μπορουν να κανουν ωστε να εχεις ασφαλη συμπερασματα...
Το να μετραμε στον γαμο του καραγκιοζη δεν βγαινειι τιποτα αν θελουμε να ειμαστε ακριβης..
Εκτος και αν θελει καποιος να πει οτι περιπου ειχαμε ενα + 10% η 20% κ.λ.π.
Αντε και να τα μηδενισης ολα για να εισαι ποιο κοντα....!!!!!!..
Aυτα τα ολιγα απο εναν που ασχοληται με την καθαριοτητα σαν βασικο κομματι και οχι με ρυθμισης κ.λ.π.στους τρίτσιπους προβολείς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν "λερώνουν" ομοιόμορφα το οπτικό τους (σαν τους DLP-που έχουν ένα οπτικό μονοπάτι) άλλα τυχαία αναλόγως την κατασκευή τους το κόκκινο,το πράσινο ή το μπλε περισσότερο ή λιγότερο.Το αποτέλεσμα είναι εκτός απο τη πτώση φωτεινότητας ,η ομοιομορφία και τα χρώματα να πηγαίνουν περίπατο.Δηλαδή η εικόνα στο σύνολο της καταστρέφεται.
π.χ ο sony του Κώστα είχε περισσότερο το μεσαίο (το πράσινο panel αν δεν απατώμαι) σκονισμένο ,με αποτέλεσμα τα άλλα δύο panels να μην παίρνουν απο αυτό, αυτά που περίμεναν.
Πάντως σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καθαρός και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική κατασκευή του οπτικού.
δεν μπορείται να φανταστείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα οπτικό epson π.χ μετά απο 500 ώρες λειτουργίας..:111:
Δε λες που είναι μονοchipος!
Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα στη σύγκλιση! :116:[/QUOTE![]()
το καστομ ρακ το πιανω οταν η ενεργεια κανει την πολυθρονες dbox, , δεν <ανεβαζει> κραδασμους