Καθάρισμα προβολέα - tegonik

Reaction score
15.548
Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik

Σωστος...

Επισης καμια φωτο απο καποια προβολια ...πριν και μετα..

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik

οι benq της σειράς W έχουν τη ποιοτικότερη κατασκευή οπτικού που έχω δεί σε DLP ,με πρίσμα διαθλάσεως πάνω στο τσίπ.Ο δικός μου 5000 καθαρίστηκε στις 1000 ώρες (καπνίζουμε στο σπίτι) και εκτός χρωματικού (που ήταν όντως χάλια μιας και εκτεθειμένος) το οπτικό του ήταν σαν καινούργιο. Βέβαια ο φακός είχε αρκετή σκόνη και τον έλυσα μιας και η σκόνη είχε καθίσει ανάμεσα στα κρύσταλα.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik

Μηπως θα μπορουσαμε να εχουμε, σε ενα νεο θεμα ισως, μια λιστα προβολεων η εταιρειων που προστατευουν περισσοτερο η λιγοτερο τα μηχανηματα τους απο την σκονη?
Νομιζω πως θα μπορουσε να αποτελεσει ενα επιπλεον κριτηριο αγορας για τους αναγνωστες....

Αντρέα, και πάλι θα ήταν δύσκολη η σωστή αξιολόγηση. Και εξηγούμαι: Όπως θα θυμάσαι, ο στρατηγός μας Μπάμπης Κολέζας είχε αγοράσει κάποτε τον Marantz VP-12S2. Κάποια στιγμή τον άνοιξε ο Μανώλης Καστρουνής (μέχρι κάποιο σημείο αν θυμάμαι καλά) και όλοι είχαν εντυπωσιαστεί από το πόσο άριστα σφραγισμένο ήταν το οπτικό του μονοπάτι, με ποιότητα κατασκευής φοβερά εντυπωσιακή. :111:

Σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω, όταν άνοιξε ο Νίκος (Tegonik) τον δικό μου BenQ 8700, είχε εντυπωσιαστεί από το «πόσο χυμαδιό» ήταν το οπτικό μονοπάτι του προβολέα, :137: που μόνο σφραγισμένο φυσικά δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί. :142:

Και οι δύο αυτοί προβολείς όμως φαίνεται ότι κατέληξαν σε εικόνα κατεστραμμένη από το φωτοστέφανο, ο δικός μου BenQ στις 800 ώρες λειτουργίας ήταν ήδη για τα μπάζα, ενώ φυσικά «αναστήθηκε» κυριολεκτικά μετά τον καθαρισμό του από τον Νίκο (Tegonik).

Ούτε και το περιβάλλον λειτουργίας του προβολέα φαίνεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο, τουλάχιστον όσον αφορά το φαινόμενο του φωτοστέφανου, όπως λογικά θα περίμενε κανείς. Γνωρίζεις πολύ καλά ότι είχα δει έναν BenQ 9000 με 600 ώρες λειτουργίας μόλις, ο οποίος έπαιζε σε περιβάλλον σχεδόν «χειρουργικά αποστειρωμένο» από τον καπνό τσιγάρου και την σκόνη, παρόλα αυτά η εικόνα του είχε ήδη καταστραφεί από το φωτοστέφανο! :111:

Ο μοναδικός τρόπος λοιπόν για να επιβεβαιωθεί το πόσο πολύ επηρεάστηκε ένας προβολέας με τη χρήση, ανεξαρτήτου τεχνολογίας κατασκευής, είναι οι μετρήσεις πριν και μετά τον καθαρισμό του, πάντα βεβαίως με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις.

1. Η μέτρηση της φωτεινότητας πριν και μετά στο πατερνάκι του λευκού 100% φωτεινότητα, θα επιβεβαιώσει κατά πόσο επηρεάστηκε η αποδιδόμενη φωτεινότητα από τη χρήση του προβολέα.

2. Η μέτρηση του ANSI contrast στο κλασικό πατερνάκι-σκακιέρα πριν και μετά τον καθαρισμό, θα επιβεβαιώσει κατά πόσο επηρεάστηκε η εικόνα του προβολέα από το φωτοστέφανο, που φαίνεται ότι πλήττει και επηρεάζει πολύ περισσότερο τους μονότσιπους DLP προβολείς από ότι τους τρίτσιπους LCD, SXRD και DILA.

3. Οι τρίτσιποι LCD προβολείς φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη χρωματική ομοιομορφία του πάνελ, που χειροτερεύει πολύ έντονα με τη χρήση του προβολέα. Αυτό δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να επιβεβαιωθεί, ακόμα και με αναλυτικές μετρήσεις.

4. Οι τρίτσιποι SXRD και DILA προβολείς φαίνεται ότι επηρεάζουν το gamma τους με τη χρήση, κάνοντάς το όλο και πιο φωτεινό. Αυτό επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα με μέτρηση πριν και μετά τον καθαρισμό, είτε με τη χρήση αισθητήρα είτε με τη χρήση φωτόμετρου.

Για όλους αυτούς τους λόγους έχω λυσσάξει και σας γκρινιάζω συνέχεια, ότι όποιος κάνει καθαρισμό στον προβολέα του, είτε στον Νίκο είτε στον Μανώλη, να φροντίσει να έχει πάρει ένα σετ μετρήσεων πριν και μετά. Μόνο έτσι μπορούμε σιγά σιγά να δημιουργήσουμε ένα «στατιστικό πίνακα» με όλους τους προβολείς που καθαρίστηκαν και να σχηματίζουμε πλέον μια πρώτη εντύπωση...

Reaction score
29.690

Καλά τα λες Παναγιώτη, όμως!
Ολοι οι προβολείς χρησιμοποιούν ανεμιστήρες.Οσα μα οσα φίλτρα και να μπουν στην συσκευή είναι αδύνατο , να μην εισχωρήσει σκόνη μέσα στο μηχάνημα, ακόμα και στο οπτικό μονοπάτι, λόγω βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.Τον δικό μου 5000 τον είχε καθαρίσει ο καστρουνής στις 1100 ώρες.
Ο τροχός ήταν όντως αλλού, το dlp δεν το πειράξαμε, πως θα μπορούσαμε άλλωστε.
Ο φακός απο την εσωτερική μεριά είχε μια κάποια μπίχλα σαν κάπνα.
Μπορώ να πω οτι ο Καστρουνής έκανε εξαίρετη δουλειά και το μηχανάκι ζωντάνεψε αρκετά.
Πάντα όπου βάζει χέρι ο Μανώλης , φιάχνουν τα πάντα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.622

ο tegonik έβγαλε φωτός από τον προβολέα μου διαλυμένο εντελώς.

αν θέλει, ας τις "ανεβάσει" εδώ!

Reaction score
1

Καλά τα λες Παναγιώτη, όμως!
Ολοι οι προβολείς χρησιμοποιούν ανεμιστήρες.Οσα μα οσα φίλτρα και να μπουν στην συσκευή είναι αδύνατο , να μην εισχωρήσει σκόνη μέσα στο μηχάνημα, ακόμα και στο οπτικό μονοπάτι, λόγω βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.Τον δικό μου 5000 τον είχε καθαρίσει ο καστρουνής στις 1100 ώρες.
Ο τροχός ήταν όντως αλλού, το dlp δεν το πειράξαμε, πως θα μπορούσαμε άλλωστε.
Ο φακός απο την εσωτερική μεριά είχε μια κάποια μπίχλα σαν κάπνα.
Μπορώ να πω οτι ο Καστρουνής έκανε εξαίρετη δουλειά και το μηχανάκι ζωντάνεψε αρκετά.
Πάντα όπου βάζει χέρι ο Μανώλης , φιάχνουν τα πάντα.

Άιντε πάλι, βαλτοί είσαστε όλοι σας, ήθελα να ήξερα, για να με κάνετε Τούρκο;! :116: :142:

Ούτε κι εσύ φαντάζομαι πήρες ένα σετ μετρήσεων πριν και μετά τον καθαρισμό, έτσι δεν είναι; :118:

Αν όμως όσοι κάνετε καθαρισμό στα προβόλια σας δεν κάνετε μετρήσεις πριν και μετά, δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη ποτέ αγαπητέ μου... :203:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.622

αχ, Mr. Pattern μας...:126:

Reaction score
29.690

Την πάτησες , εμένα μου έκανε ο Καστρο.
Απλά το σετ των μετρήσεων πριν και μετά το εχει αυτός.
Θα του πω να το ποστάρει.Γκρινιάρη , ε γκρινιάρη.(Βογιατζάκη)

Reaction score
29.690

Εδω να προσθέσω οτι ΤΟΣΟκαθαρή εικόνα δεν είχε ο 5000 ούτε και κατευθείαν απο την κούτα.Υπολογίσαμε με τον κάστρο περίπου 30% αύξηση φωτεινότητας, άλλο τόσο περίπου αύξηση καθαρότητας , και τέλος 10-15% πιο ισορροπημένα χρώματα μετά την ρύθμιση, που σε συνδοιασμό με την πρώτη ρύθμιση , που είχε γίνει κάπου στις 100 πρώτες ώρες υποδηλώνει οτι ο χρωματικός τροχός δεν ήταν καθαρός , απο το εργοστάσιο.
Αυτά μετά απο άμμεση αντιπαραβολή ρυθμίσεων απο τον ίδιο τον κάστρο στο λαπιτόπι του.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.040

υποδηλώνει οτι ο χρωματικός τροχός δεν ήταν καθαρός , απο το εργοστάσιο.
:111::111::111:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Re: Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik

ειμαι γυρω στις 400 ωρες, ακαπνος και ιονισμενος, καποια στιγμη που θα τον ανοιξω θα εχω και φωτο, και μετρησεις πριν μετα.Να δουμε σε ενα ελεγχομενο χωρο τι μαζευει μεσα ο W5000 μου.....................

Reaction score
15.548

οι benq της σειράς W έχουν τη ποιοτικότερη κατασκευή οπτικού που έχω δεί σε DLP ,με πρίσμα διαθλάσεως πάνω στο τσίπ.Ο δικός μου 5000 καθαρίστηκε στις 1000 ώρες (καπνίζουμε στο σπίτι) και εκτός χρωματικού (που ήταν όντως χάλια μιας και εκτεθειμένος) το οπτικό του ήταν σαν καινούργιο. Βέβαια ο φακός είχε αρκετή σκόνη και τον έλυσα μιας και η σκόνη είχε καθίσει ανάμεσα στα κρύσταλα.
Για πες μας ρε Νικο ποια μηχανακια εχεις καθαριση απο dlp

Reaction score
1

:111::111:
Γιατί εκπλήσσεσαι αγαπητέ Γιώργο;! :118:

Παιδιά, κάποτε πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ότι η BenQ «ανακυκλώνει» τους προβολείς της με τη μέθοδο του «factory refurbished», όπως πιθανότατα το κάνουν και άλλοι κατασκευαστές.

Π.χ., πριν από μερικές μέρες μόλις είχαμε ένα θέμα με ένα μέλος που του είχε αλλάξει το Πλαίσιο, εντός εγγυήσεως φυσικά, 4-5 προβολείς της Epson μέχρι να βρει τελικά ένα κομμάτι με αξιοπρεπή σύγκλιση στα πάνελ του. Δηλαδή εσείς τι πιστεύετε βρε παιδιά;! Ότι όλους αυτούς τους προβολείς, με μόλις λίγες δεκάδες ώρες λειτουργίας η Epson τους πέταξε στα σκουπίδια;! :204:

Reaction score
1

Την πάτησες , εμένα μου έκανε ο Καστρο.
Απλά το σετ των μετρήσεων πριν και μετά το εχει αυτός.
Θα του πω να το ποστάρει.Γκρινιάρη , ε γκρινιάρη.(Βογιατζάκη)
Εύγε Γιάννη μου. Και μπράβο και στον Μανώλη φυσικά. :107: Γκρινιάζω γιατί μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε σοβαρά, με ακλόνητα στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν...

Reaction score
15.548

Παναγιώτη, ξέρεις καλά πως το "μάτι" δύσκολα αντιλαμβάνεται "μικροδιαφορές".
Άρα, για να είναι εμφανής η διαφορά (3 ζευγάρια μάτια το ίδιο λεν για τον προβολέα μου) μιλάμε για ΜΕΓΑΛΕΣ μετρήσιμες διαφορές.

Σίγουρα, μια "μέτρηση" θα είχε νόημα ως "απόδειξη" αυτών που γράφω, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δε διαθέτουν μετρητικό εξοπλισμό (εγώ έχω - ασχέτως αν δεν ασχολήθηκα για μια μετρησούλα) και δε θα ασχοληθούν ποτέ με μετρήσεις σπίτι τους. Άρα, το ενδιαφέρον του "πολύ κόσμου" βρίσκεται στο αν θα αντιληφθούν διαφορά. Κι εκεί απαντώ θετικά. Αυτό "μετράει" σα "ρεζουμέ" της όλης ιστορίας...
Kαλα κανατε Κωστη μου......

Η μεθοδος μετρησης πριν και μετα πρεπει να γινει στο 100 λευκο d-65 και την οποια μονο ο Μανωλης η ο Βαγγελης μπορουν να κανουν ωστε να εχεις ασφαλη συμπερασματα...

Το να μετραμε στον γαμο του καραγκιοζη δεν βγαινειι τιποτα αν θελουμε να ειμαστε ακριβης..
Εκτος και αν θελει καποιος να πει οτι περιπου ειχαμε ενα + 10% η 20% κ.λ.π.
Αντε και να τα μηδενισης ολα για να εισαι ποιο κοντα....!!!!!!..

Reaction score
15.548

ειμαι γυρω στις 400 ωρες, ακαπνος και ιονισμενος, καποια στιγμη που θα τον ανοιξω θα εχω και φωτο, και μετρησεις πριν μετα.Να δουμε σε ενα ελεγχομενο χωρο τι μαζευει μεσα ο W5000 μου.....................
Η ηχορυπανση δεν πιανετε....:116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.040

Η ηχορυπανση δεν πιανετε....:116:
Δε λες που είναι μονοchipος!

Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα στη σύγκλιση! :116:

Reaction score
1

Kαλα κανατε Κωστη μου......

Η μεθοδος μετρησης πριν και μετα πρεπει να γινει στο 100 λευκο d-65 και την οποια μονο ο Μανωλης η ο Βαγγελης μπορουν να κανουν ωστε να εχεις ασφαλη συμπερασματα...

Το να μετραμε στον γαμο του καραγκιοζη δεν βγαινειι τιποτα αν θελουμε να ειμαστε ακριβης..
Εκτος και αν θελει καποιος να πει οτι περιπου ειχαμε ενα + 10% η 20% κ.λ.π.
Αντε και να τα μηδενισης ολα για να εισαι ποιο κοντα....!!!!!!..

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά την δική σου προσωπική άποψη Κώστα.

Σιγά μην χρειάζεται να καλιμπραριστεί κατά D65 ο προβολέας, για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα ως προς την απώλεια φωτεινότητας, το φαινόμενο του φωτοστέφανου κτλ. :204:

Το μόνο που χρειάζεται είναι να μετρηθεί ο προβολέας με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις πριν και μετά τον καθαρισμό, και με την ίδια πηγή φυσικά.

Reaction score
15.548

στους τρίτσιπους προβολείς το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν "λερώνουν" ομοιόμορφα το οπτικό τους (σαν τους DLP-που έχουν ένα οπτικό μονοπάτι) άλλα τυχαία αναλόγως την κατασκευή τους το κόκκινο,το πράσινο ή το μπλε περισσότερο ή λιγότερο.Το αποτέλεσμα είναι εκτός απο τη πτώση φωτεινότητας ,η ομοιομορφία και τα χρώματα να πηγαίνουν περίπατο.Δηλαδή η εικόνα στο σύνολο της καταστρέφεται.
π.χ ο sony του Κώστα είχε περισσότερο το μεσαίο (το πράσινο panel αν δεν απατώμαι) σκονισμένο ,με αποτέλεσμα τα άλλα δύο panels να μην παίρνουν απο αυτό, αυτά που περίμεναν.
Πάντως σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καθαρός και αυτό οφείλεται στην εξαιρετική κατασκευή του οπτικού.
δεν μπορείται να φανταστείτε σε τι κατάσταση βρίσκεται ένα οπτικό epson π.χ μετά απο 500 ώρες λειτουργίας..:111:
Aυτα τα ολιγα απο εναν που ασχοληται με την καθαριοτητα σαν βασικο κομματι και οχι με ρυθμισης κ.λ.π.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik

Δε λες που είναι μονοchipος!

Αλλιώς θα είχαμε πρόβλημα στη σύγκλιση! :116:
[/QUOTE

το καστομ ρακ το πιανω οταν η ενεργεια κανει την πολυθρονες dbox, , δεν <ανεβαζει> κραδασμους

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos