- Reaction score
- 144.625
Απάντηση: Καθάρισμα προβολέα - tegonik

οι benq της σειράς W έχουν τη ποιοτικότερη κατασκευή οπτικού που έχω δεί σε DLP ,με πρίσμα διαθλάσεως πάνω στο τσίπ...
Με το φίλτρο έπρεπε να είχες ασχοληθεί ήδη!εγώ τον δικό μου τον 10αρι στις 600ωρες δεν του έχω κάνει τίποτα
να ασχοληθώ και εγώ με το φίλτρο σκόνης η να περιμένω στην αλλαγή της λάμπας
να ρωτησω κατι?εχω εναν παροπλισμενο LCD ο οποιος εχει να παιξει καπου δεκα χρονια,ηταν μεσα σε θηκη ολο αυτο τον καιρο και τον εβγαλα προσφατα να τον δοκιμασω και παιζει μια χαρα εχει 450 ωρες στη λαμπα,ειδα ομως οτι εχει μια ελαφρη μωβ σκια στη κατω δεξια γωνια.Μπορει ναναι απο σκονη αυτο?φαινεται μονο στη μαυροασπρη εικονα και πολυ σπανια σε εγχρωμη,90% του χρονου δεν φαινεται και ουτε φαινεται οταν βαζω το ντεσκτοπ.
Θα διαφωνήσω Παναγιώτη. Στους LCD που είχα παλιότερα, οι λεκέδες ήταν πάντα μωβ.
Μήπως γιατί προτιμά συγκεκριμένα σημεία?
Και όταν τους κουνούσα, πήγαινε αλλού το μωβάκι. :105:
Και τα φίλτρα τα καθάριζα 2 φορές το μήνα... :121:
αφου αναφερεσαι σε μηνυμα μελους που ειχε το ιδιο προβλημα με σενα καλο ειναι να απευθυνθεις απευθειας στο μελος.Καλημέρα σʼολους μου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα χθες το βράδυ με τον προβολέα μου που ίσως έχει να κάνει με τον καθαρισμό της λαμπάς και επειδει απότι βλέπω εδώ μερικοί από εσάς είναι πιο ιδική και από τεχνικούς καταστημάτων που τους πουλάνε,ηθελα να σας το αναφέρω και αν μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας.
Λοιπόν έχει λίγο καιρό που παρατηρώ να έχει πέσει η απόδοση του προβολέα (optoma hd20 στις 1600 ώρες),δεν είμαι και πολύ έμπειρος μπορεί να έχει πέσει η απόδοση εδώ και πολύ καιρό αλλα εγω το κατάλαβα κυρίως όταν πήγα σένα φίλο που έχει το ίδιο μηχάνημα και εχει 600 ώρες και είδα τεραστία διάφορα στην φωτεινότητα.Και χθες εκεί που έβλεπα την ταινία μου ξαφνικά άρχισε να τα φτύνει και να τρεμο παίζουν τα χρώματα να γίνονται πράσινα,κιτρινα ότι ναναι…σαν αν πέφτουν κεραυνοί.Ψαχνοντας στις ρυθμίσεις έκανα πειράματα και όταν ανέβασα την φωτεινότητα στο high όλα διορθώθηκαν και έδειχνε μια χαρά….αλλα αν την βάζω στο κανονικό επίπεδο πάλι τρεμοπαίζουν τα χρώματα…
Ψάχνοντας εδώ στο forum είδα ότι και ένας άλλος φίλος είχε παρόμοιο πρόβλημα και το διόρθωσε βγάζοντας την λάμπα και την φύσηξε….!
Μπορεί να είναι αυτή η λύση στο πρόβλημα μου και αν ναι τι πρέπει να προσέξω όταν θα βγάλω την λαμπα;Και κάτι τελευταίο για τον καθαρισμό που αναφέρετε μπορεί να γίνει από μη ιδικό άτομο ακολουθώντας κάποια βήματα ή αν πάω να το κάνω εγω τελικα θα τον χαλάσω τελειως;