Καλη ταινια, καλη εικονα

Reaction score
1

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεδομένης της πρόσφατης επαναπροβολής της ταινίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, η έκδοση της σε bluray έχει οριστεί για τα μέσα Αυγούστου. Όσο και να ψάξετε λοιπόν για κάποια version της επίσημης hd έκδοσης, δε νομίζω ότι θα βρείτε κάτι αφού τα κυκλώματα αυτά στην Ελλάδα είναί μάλλον λιγότερο ευέλικτα.
Παρόλα αυτά μπόρεσα και είδα, από τα ενδότερα, μία προ έκδοση σε 720p που ενώ δε με εντυπωσίασε από πλευράς ποιότητας, είναι καλύτερη από το DVD. Είπα λοιπόν να γράψω δυο λόγια.

Δε θα πώ πολλά για την ιστορία για να μή χαλάσω το ενδιαφέρον και γιατί είμαι σίγουρος ότι, ακόμα και άν το ήθελαν, πολλοί εδώ μέσα δε θα κατάφεραν να τη δούν στο σινεμά. Είναι μάλιστα αξιοπερίεργο ότι παρά τη διάκρισή της στις Κάνες το 2009(Un Certain Regard Award) είναι η πρώτη ελληνική ταινία που απ'όσο ξέρω είχε μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο εξωτερικό απ΄ότι στη Ελλάδα.
Μάλιστα φημολογείται ότι μπορεί να είναι υποψήφια για το βραβείο Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης του 2010(δύσκολο κατά τη γνώμη μου δεδομένου του σχετικά πουριτανικού τρόπου επιλογής των Oscar).

Η ιδέα πάρα πολύ έξυπνη αλλά και πρωτότυπη, η σκηνοθεσία και η ηθοποιία σε αρκετά υψηλά επίπεδα για ελληνικό κινηματογράφο, συνθέτουν ένα αλληγορικό ψυχολογικό θρίλερ(που εμπεριέχει ακόμα και στοιχεία κωμωδίας σε συγκεριμένα σημεία) που πιστέυω ειλικρινά ότι θα μείνει για μέρες στο μυαλό σας.

"Η οικογένεια είναι ιερό πράγμα, ή μήπως όχι?"

"Ένας σύχρονος μύθος, μια ανώμαλη ιστορία..."

Πόσο μπορεί να επηρεαστεί(παραμορφωθεί) η αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο, την πραγματικότητα και την ηθική? Η ταινία έχει αρκετές σοκαριστικές σκηνές όμως η αποψή μου είναι ότι κύριος παράγοντας που η ταινία σοκάρει είναι η ίδια η ιστορία της. Μέσα από την υπερβολή της, αναδεικνύει ερωτήματα για τον καθένα μας που θέτουν σε αμφισβήτηση τον ίδιο το τρόπο σκέψης μας.

Η δουλειά αυτή του Γιώργου Λάνθιμου έχει συγκριθεί από πολλούς με άλλων κορυφαίων σκηνοθετών της Ευρώπης όπως οι Haneke και Lars Von Trier (λίγο υπερβολικό κατά τη γνώμη μου). Δεν νομίζω ότι θα κουράσει κανέναν αφού δεν εμπεριέχει ατέλειωτες σκηνές αλλά από την άλλη σίγουρα δεν είναι και μια διασκεδαστική ταινία.

Απλά πιστέυω ότι δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, θα την πρότινα ακόμα κι αν δεν ήταν ελληνική...

imdb:7.5

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεδομένης της πρόσφατης επαναπροβολής της ταινίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, η έκδοση της σε bluray έχει οριστεί για τα μέσα Αυγούστου. Όσο και να ψάξετε λοιπόν για κάποια version της επίσημης hd έκδοσης, δε νομίζω ότι θα βρείτε κάτι αφού τα κυκλώματα αυτά στην Ελλάδα είναί μάλλον λιγότερο ευέλικτα.
Παρόλα αυτά μπόρεσα και είδα, από τα ενδότερα, μία προ έκδοση σε 720p που ενώ δε με εντυπωσίασε από πλευράς ποιότητας, είναι καλύτερη από το DVD. Είπα λοιπόν να γράψω δυο λόγια.

Δε θα πώ πολλά για την ιστορία για να μή χαλάσω το ενδιαφέρον και γιατί είμαι σίγουρος ότι, ακόμα και άν το ήθελαν, πολλοί εδώ μέσα δε θα κατάφεραν να τη δούν στο σινεμά. Είναι μάλιστα αξιοπερίεργο ότι παρά τη διάκρισή της στις Κάνες το 2009(Un Certain Regard Award) είναι η πρώτη ελληνική ταινία που απ'όσο ξέρω είχε μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο εξωτερικό απ΄ότι στη Ελλάδα.
Μάλιστα φημολογείται ότι μπορεί να είναι υποψήφια για το βραβείο Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης του 2010(δύσκολο κατά τη γνώμη μου δεδομένου του σχετικά πουριτανικού τρόπου επιλογής των Oscar).

Η ιδέα πάρα πολύ έξυπνη αλλά και πρωτότυπη, η σκηνοθεσία και η ηθοποιία σε αρκετά υψηλά επίπεδα για ελληνικό κινηματογράφο, συνθέτουν ένα αλληγορικό ψυχολογικό θρίλερ(που εμπεριέχει ακόμα και στοιχεία κωμωδίας σε συγκεριμένα σημεία) που πιστέυω ειλικρινά ότι θα μείνει για μέρες στο μυαλό σας.

"Η οικογένεια είναι ιερό πράγμα, ή μήπως όχι?"

"Ένας σύχρονος μύθος, μια ανώμαλη ιστορία..."

Πόσο μπορεί να επηρεαστεί(παραμορφωθεί) η αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο, την πραγματικότητα και την ηθική? Η ταινία έχει αρκετές σοκαριστικές σκηνές όμως η αποψή μου είναι ότι κύριος παράγοντας που η ταινία σοκάρει είναι η ίδια η ιστορία της. Μέσα από την υπερβολή της, αναδεικνύει ερωτήματα για τον καθένα μας που θέτουν σε αμφισβήτηση τον ίδιο το τρόπο σκέψης μας.

Η δουλειά αυτή του Γιώργου Λάνθιμου έχει συγκριθεί από πολλούς με άλλων κορυφαίων σκηνοθετών της Ευρώπης όπως οι Haneke και Lars Von Trier (λίγο υπερβολικό κατά τη γνώμη μου). Δεν νομίζω ότι θα κουράσει κανέναν αφού δεν εμπεριέχει ατέλειωτες σκηνές αλλά από την άλλη σίγουρα δεν είναι και μια διασκεδαστική ταινία.

Απλά πιστέυω ότι δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, θα την πρότινα ακόμα κι αν δεν ήταν ελληνική...

imdb:7.5
:607::607::607:
Αυτες ειναι πρωτοποριες!
Ποτε θα μου το φερεις?:120:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.081
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Λέω να το προσπαθήσω κι εγώ...

Reaction score
5

On the Waterfront 1954

Κλασικοτατο :126:

Εντονος σε ορισμενα σημεια ο κοκκος στην εικονα ο ηχος απλα καλος.

Video: MPEG4 Video (H264) 1280x720 23.98fps
Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo

Βαθμολογια IMDB 8.4

Reaction score
5

ΜΑκριααααα....φτού φτού...το παράτησα στη μέση. Απορώ γιατί 7 στο imdb αλλά και με τους δύο πρωταγωνιστές, ειδικά με τον δεξί που τον έχω σε εκτίμηση.
Εμενα παλι μου αρεσε πολυ.:108:

Κατι δεν παει καλα εδω.:125:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Εμενα παλι μου αρεσε πολυ.:108:

Κατι δεν παει καλα εδω.:125:
Σοβαρά? Σου άρεσε και πολύ? Μα γιατί?

Ειλικρινά όμως δε θα σου πάω καθόλου κόντρα και σέβομαι την άποψή σου γιατί είσαι πράγματι από τους πιό αγαπημένους μου σε αυτό το forum κι ας μή σε ξέρω.
Πρώτον γιατί είσαι πράγματι φοβερός με όλο αυτό το HD content που έχεις προμηθέψει μαζί με την μισή Ελλάδα κι εμένα(respect). Και δεύτερον γιατί για κάποιο λόγο γουστάρω τους ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένη άποψη και γούστο, και τα υποστηρίζουν με συνέπεια και ευλάβεια (αναφέρομαι μέσα σε όλα και στις παρουσιάσεις σου πάνω σε παλιό κινηματογράφο αλλά και στις γενικότερες προτιμήσεις σου στις ταινίες).

Reaction score
5
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σοβαρά? Σου άρεσε και πολύ? Μα γιατί?

Ειλικρινά όμως δε θα σου πάω καθόλου κόντρα και σέβομαι την άποψή σου γιατί είσαι πράγματι από τους πιό αγαπημένους μου σε αυτό το forum κι ας μή σε ξέρω.
Πρώτον γιατί είσαι πράγματι φοβερός με όλο αυτό το HD content που έχεις προμηθέψει μαζί με την μισή Ελλάδα κι εμένα(respect). Και δεύτερον γιατί για κάποιο λόγο γουστάρω τους ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένη άποψη και γούστο, και τα υποστηρίζουν με συνέπεια και ευλάβεια (αναφέρομαι μέσα σε όλα και στις παρουσιάσεις σου πάνω σε παλιό κινηματογράφο αλλά και στις γενικότερες προτιμήσεις σου στις ταινίες).
Φιλε μου neronas κατ αρχας σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.

Βασικα ο Καρει ειναι απο τους πλεον αγαπημενους μου.Ο ρολος του εδω αν και στην αρχη μου εκανε εντυπωση (ομοφυλοφιλος καργα) τα καμωματα και τα ευρηματα του οταν ερωτευτηκε παραφορα τον Ewan μου αρεσαν πολυ.

Οπως εχει αναφερθει γουστα ειναι αυτα τωρα και εγω ειπα να του δωσω μια ευκαιρια και τελικα το ειδα ολο και μαλιστα ευχαριστα.

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου :137:

Reaction score
5

Frantic 1988

Ο Harrison στα καλυτερα του.Πολυ καλη εικονα (αν και ο κοκκος που και που σηκωνει κεφαλι) και πολυ καλος ηχος.

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 25.000fps
Audio: Dolby English AC-3 5.1

Βαθμολογια IMDB 6.7

Reaction score
5

Kelly's Heroes 1970

Αυτες ειναι ταινιες Κυριοι.All time Classics.
Εικονα ηχος καμπανα (οσο μπορει για την εποχη του :108:)

Video:VC-1 Video 23050 kbps 1080p / 23.976 fps / 16:9
Audio: DTS-HD Master Audio English 388 kbps 5.1 / 48 kHz / 3885 kbps / 24-bit

Βαθμολογια IMDB 7.5

Reaction score
119

Για το "I love you Philip Morris" να πω οτι το παρατησα κι εγω καπου μετα τη μεση, κατι που δε συνηθιζω αφου παντα πανω κατω ξερω τι προκειται να δω. Εδω επεσα εξω και οχι, δεν περιμενα κωμωδια.
Το "Εl metodo" μου αρεσε πολυ περισσοτερο απο το "Exam" και ειναι και αρκετα επικαιρο για μας τους Ελληνες σε καποια σημεια του...Αξιζει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Aπό τον Kurosawa.
Ως ταινία δεν μπορώ να την κρίνω μιας και ο σκηνοθέτης είναι απ τους αγαπημένους οπότε..

Η εικόνα πάντως είναι σε τρομερό επίπεδο ειδικά για τα χρόνια της!
Ο ήχος (μετά την επέμβαση της Criterion) απασχολεί τα 3 μπροστά ηχεία με αρκετή διαύγεια στους διαλόγους.

imdb:8.3

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.081

Είχα πολλά χρόνια να εκνευριστώ τόσο πολύ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Στο τέλος του 5λεπτου (τόσο άντεξα να παρακολουθήσω αυτό το πράγμα...:140:) είχα νεύρα, θυμό, οργή.

Αν πετυχημένη ταινία είναι αυτή που επηρεάζει περισσότερο τον θεατή, έστω και αρνητικά, το Dogtooth είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω δει (έστω και για τα 5λεπτά που είδα).

Υ.Γ. Επειδή δεν βλέπω ελληνικό κινηματογράφο, αν το Dogtooth θεωρείται ταινιάρα υπάρχουν και χειρότερες; :121:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.194

Βρε xfader, αφου έχει 7.5 βαθμολογία στο imdb!:136:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.081

Βρε xfader, αφου έχει 7.5 βαθμολογία στο imdb!:136:
Άστα φίλε, ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ... :141:

Reaction score
5

Άστα φίλε, ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ... :141:
Φιλε μου με το που διαβασα αυτο

"Ο πατέρας, η μητέρα και τα τρία τους παιδιά ζουν σε μια μονοκατοικία έξω από την πόλη. Γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται, βαριούνται και αθλούνται έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Τα παιδιά επίσης πιστεύουν ότι τα αεροπλάνα που πετάνε πάνω από το σπίτι είναι παιχνίδια και ότι τα ζόμπι είναι μικρά κίτρινα λουλούδια. Ο μόνος άνθρωπος που μπαίνει μέσα στο σπίτι είναι η Χριστίνα, η οποία δουλέυει σαν φρουρός security στο εργοστάσιο του πατέρα. Ο πατέρας κανονίζει τις επισκέψεις της στο σπίτι με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιού. Όλη η οικογένεια, και ιδιαίτερα η μεγάλη κόρη, λατρεύει την Χριστίνα. Μια μέρα η Χριστίνα κάνει δώρο στην μεγάλη κόρη μια στέκα για τα μαλλιά ζητώντας της κάτι άλλο σε αντάλλαγμα. "

κατι σαν καμπανακι σαν συναγερμος αρχισε να χτυπαει μεσα στο κεφαλι μου.Ειναι και Ελληνικη?Ο συναγερμος εγινε σειρηνα :137::138::116:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.081

Φιλε μου με το που διαβασα αυτο.....

.....κατι σαν καμπανακι σαν συναγερμος αρχισε να χτυπαει μεσα στο κεφαλι μου.Ειναι και Ελληνικη?Ο συναγερμος εγινε σειρηνα :137::138::116:
Εγώ δεν διάβασα την περίληψη. Ήθελα έκπληξη πανάθεμά με... :114:
Το ότι είναι ελληνική ήταν αρκετό για να χάσει το πρώτο ...90%, αλλά και το υπόλοιπο 10% με έστειλε αδιάβαστο!

Reaction score
5

Εγώ δεν διάβασα την περίληψη. Ήθελα έκπληξη πανάθεμά με... :114:
Το ότι είναι ελληνική ήταν αρκετό για να χάσει το πρώτο ...90%, αλλά και το υπόλοιπο 10% με έστειλε αδιάβαστο!
:114::114:

Μολις ειδα αυτο

και τωρα θα δω αυτο

ετσι για να ξεσκασω και να διασκεδασω βρε αδελφε καθως και να θυμηθω the good ol'days :109:

PS Δεν αναφερω ονοματα για την ωρα ετσι για κουιζ...........

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.735
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab