- Reaction score
- 1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα
:119:Έχεις ένστικτο φίλε... να το εμπιστεύεσαι.:105:
:119:Έχεις ένστικτο φίλε... να το εμπιστεύεσαι.:105:
:607::607::607:![]()
ΚΥΝΟΔΟΝΤΑΣ
Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι δεδομένης της πρόσφατης επαναπροβολής της ταινίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, η έκδοση της σε bluray έχει οριστεί για τα μέσα Αυγούστου. Όσο και να ψάξετε λοιπόν για κάποια version της επίσημης hd έκδοσης, δε νομίζω ότι θα βρείτε κάτι αφού τα κυκλώματα αυτά στην Ελλάδα είναί μάλλον λιγότερο ευέλικτα.
Παρόλα αυτά μπόρεσα και είδα, από τα ενδότερα, μία προ έκδοση σε 720p που ενώ δε με εντυπωσίασε από πλευράς ποιότητας, είναι καλύτερη από το DVD. Είπα λοιπόν να γράψω δυο λόγια.
Δε θα πώ πολλά για την ιστορία για να μή χαλάσω το ενδιαφέρον και γιατί είμαι σίγουρος ότι, ακόμα και άν το ήθελαν, πολλοί εδώ μέσα δε θα κατάφεραν να τη δούν στο σινεμά. Είναι μάλιστα αξιοπερίεργο ότι παρά τη διάκρισή της στις Κάνες το 2009(Un Certain Regard Award) είναι η πρώτη ελληνική ταινία που απ'όσο ξέρω είχε μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στο εξωτερικό απ΄ότι στη Ελλάδα.
Μάλιστα φημολογείται ότι μπορεί να είναι υποψήφια για το βραβείο Oscar καλύτερης ξενόγλωσσης του 2010(δύσκολο κατά τη γνώμη μου δεδομένου του σχετικά πουριτανικού τρόπου επιλογής των Oscar).
Η ιδέα πάρα πολύ έξυπνη αλλά και πρωτότυπη, η σκηνοθεσία και η ηθοποιία σε αρκετά υψηλά επίπεδα για ελληνικό κινηματογράφο, συνθέτουν ένα αλληγορικό ψυχολογικό θρίλερ(που εμπεριέχει ακόμα και στοιχεία κωμωδίας σε συγκεριμένα σημεία) που πιστέυω ειλικρινά ότι θα μείνει για μέρες στο μυαλό σας.
"Η οικογένεια είναι ιερό πράγμα, ή μήπως όχι?"
"Ένας σύχρονος μύθος, μια ανώμαλη ιστορία..."
Πόσο μπορεί να επηρεαστεί(παραμορφωθεί) η αντίληψη του ανθρώπου για τον κόσμο, την πραγματικότητα και την ηθική? Η ταινία έχει αρκετές σοκαριστικές σκηνές όμως η αποψή μου είναι ότι κύριος παράγοντας που η ταινία σοκάρει είναι η ίδια η ιστορία της. Μέσα από την υπερβολή της, αναδεικνύει ερωτήματα για τον καθένα μας που θέτουν σε αμφισβήτηση τον ίδιο το τρόπο σκέψης μας.
Η δουλειά αυτή του Γιώργου Λάνθιμου έχει συγκριθεί από πολλούς με άλλων κορυφαίων σκηνοθετών της Ευρώπης όπως οι Haneke και Lars Von Trier (λίγο υπερβολικό κατά τη γνώμη μου). Δεν νομίζω ότι θα κουράσει κανέναν αφού δεν εμπεριέχει ατέλειωτες σκηνές αλλά από την άλλη σίγουρα δεν είναι και μια διασκεδαστική ταινία.
Απλά πιστέυω ότι δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, θα την πρότινα ακόμα κι αν δεν ήταν ελληνική...
imdb:7.5
Εμενα παλι μου αρεσε πολυ.:108:ΜΑκριααααα....φτού φτού...το παράτησα στη μέση. Απορώ γιατί 7 στο imdb αλλά και με τους δύο πρωταγωνιστές, ειδικά με τον δεξί που τον έχω σε εκτίμηση.
Σοβαρά? Σου άρεσε και πολύ? Μα γιατί?Εμενα παλι μου αρεσε πολυ.:108:
Κατι δεν παει καλα εδω.:125:
Φιλε μου neronas κατ αρχας σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια.Σοβαρά? Σου άρεσε και πολύ? Μα γιατί?
Ειλικρινά όμως δε θα σου πάω καθόλου κόντρα και σέβομαι την άποψή σου γιατί είσαι πράγματι από τους πιό αγαπημένους μου σε αυτό το forum κι ας μή σε ξέρω.
Πρώτον γιατί είσαι πράγματι φοβερός με όλο αυτό το HD content που έχεις προμηθέψει μαζί με την μισή Ελλάδα κι εμένα(respect). Και δεύτερον γιατί για κάποιο λόγο γουστάρω τους ανθρώπους που έχουν συγκεκριμένη άποψη και γούστο, και τα υποστηρίζουν με συνέπεια και ευλάβεια (αναφέρομαι μέσα σε όλα και στις παρουσιάσεις σου πάνω σε παλιό κινηματογράφο αλλά και στις γενικότερες προτιμήσεις σου στις ταινίες).
Άστα φίλε, ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ... :141:Βρε xfader, αφου έχει 7.5 βαθμολογία στο imdb!:136:
Φιλε μου με το που διαβασα αυτοΆστα φίλε, ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ... :141:
Εγώ δεν διάβασα την περίληψη. Ήθελα έκπληξη πανάθεμά με... :114:Φιλε μου με το που διαβασα αυτο.....
.....κατι σαν καμπανακι σαν συναγερμος αρχισε να χτυπαει μεσα στο κεφαλι μου.Ειναι και Ελληνικη?Ο συναγερμος εγινε σειρηνα :137::138::116:
:114::114:Εγώ δεν διάβασα την περίληψη. Ήθελα έκπληξη πανάθεμά με... :114:
Το ότι είναι ελληνική ήταν αρκετό για να χάσει το πρώτο ...90%, αλλά και το υπόλοιπο 10% με έστειλε αδιάβαστο!