Καλορίζικα g.Kar...............

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Ναι αλλά τα κορυφαία της είναι παθητικά, βλέπε σειρά Confidence & σειρά Evidence !!!!!

Reaction score
1.380
Γ. ΚΟΨ. said:
Ναι αλλά τα κορυφαία της είναι παθητικά, βλέπε σειρά Confidence & σειρά Evidence !!!!!
To κορυφαιο σαν χαρακτηρισμος ειναι κατι σχετικο. Αναλογως που και για ποιο σκοπο θα τα χρησιμοποιησεις. Τα ΑΙΡ 25, Μ3Α, Μ4+ κορυφαια ειναι, αλλα μαλλον ειναι πλεονασμος για ακροαση μουσικης σε σπιτι, τουλαχιστον σε κλασικο ελληνικο σπιτι. Αντιθετα τα BM15A ειναι καταλληλα για χρηση σε σπιτι.

Reaction score
3.574
kostas said:
Πως και πηγες σε παθητικα Dynaudio; Η συγκεκριμενη εταιρεια εχει πολυ καλα ενεργα ηχεια.
Πολλές φορές δεν πάμε εκεί που θέλουμε (π.χ. ενεργά επετειακά ATC50)  
αλλά πάμε εκεί που μπορούμε

Πάντως  τα συγκεκριμένα ηχεία της Dynaudio παίζουν πολύ καλά και με εξωτερικούς τελικούς ενισχυτές.
O τελικός της Cary τα πηγαίνει χαλαρά και σταθερά.

Reaction score
3.574
Αυτή η σειρά των transistors ισχύος της Sanken που χτησιμοποιεί η Cary σε όλες πλέον τις σειρές τελικών ενισχυτών της, είναι σκέτη γλύκα.
Τα ενισχυτικά modules που χρησιιμοποιεί είναι όλα φτιαγμένα με τα ίδια άριστα υλικά και πραγματικά σοκάρει η ποιότητα κατασκευής τους.   Δεν υπάρχουν πουθενά τελεστικοί ενισχυτές στην πορεία του σήματος παρά μόνο ένας OPA2134 της ΒΒ για την μετατροπή του σήματος από balanced σε unbalanced.  
Στην περίπτωσή μου, που χρησιμοποιώ μόνο την unbalanced είσοδο του τελικού, ο τελεστικός αυτός δεν βρίσκεται  στο δρόμο μου.

Balanced συνδεσμολογία θέλετε ?   πάρτε μαζί και τον ήχιο του συγκεκριμένου τελεστικού.

Reaction score
2
“Πειράγματα στο κύκλωμα δεν θα ήθελα να κάνω….”

Δεν το πιστεύω, πέρασε από το μυαλό σου κάτι τέτοιο, ακόμα δεν τα πήρες?
Δεν παίζεσαι :lol:

Καλές ακροάσεις.

Α! Η νηστεία τελειώνει το άλλο Σ/Κ και δεν έχω ξεχάσει την υπόσχεση για το ταβερνάκι με το Juke Box…

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντώνης Χατζηκωνσταντής said:
Α! Η νηστεία τελειώνει το άλλο Σ/Κ και δεν έχω ξεχάσει την υπόσχεση για το ταβερνάκι με το Juke Box…
Αυτό δεν το χάνω με τίποτα! :wink:

Reaction score
3
Aντώνη,μετά το Πάσχα να αποτοξινωθούμε πρώτα και μετά πάμε να ακούσουμε juke box.
Σκέψου,μέχρι και ο Τσαρουχάς θα έρθει σε αυτήν την ακρόαση... :lol:,ο πανελοφρικουλοψηφιακάκιας... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.574
Μετά το Πάσχα θα βρεθούμε ότι και να γίνει.

Αντώνη, όσο για τα πειράγματα, ήδη έχω εντοπίσει κάποια πράγματα στον προενισχυτή αλλά και στον τελικό μου. Επιικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Cary στην Αμερική να μου εξηγήσουν κάποια πράγματα που δεν έχω καταλάβει και εύχομαι σύντομα να μου απαντήσουν.

Αυτό πάντως που βλέπω με πρώτη ματιά, είναι ότι η Cary έχει τον δικό της τρόπο να προσεγγίζει τα ηλεκτρονικά που επεξεργάζονται ένα μουσικό σήμα.
Θα έλεγα ότι σε πολλά σημεία του κυκλώματος η Cary καταρρίπτει αρκετούς μύθους του DIY. Επίσης τα υλικά που χρησιμοποιεί στις υλοποιήσεις της δεν είναι βέβαια τυχαία αλλά ούτε και εξωτικά.

Από τα συγκεκριμένα μηχανήματα δεν θα αλλάξω τίποτα, γιατί δεν θέλω να αλλάξω κάτι και χαλάσω τον ήχο της συγκεκριμένης σχολής.
Εκτός βέβαια κι αν η ίδια η Cary συμφωνήσει να προχωρήσω στην μετατροπή είτε του κυκλώματος είτε κάποιων υλικών.

Να μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι κατά καιρούς η ίδια η Cary προτείνει κάποιες αναβαθμίσεις για τα μηχανήματά της.

Reaction score
3.574
ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2175 said:
μμμ...αινιγματικός....
Λευτέρη, επειδή ενδιαφέρθηκες κι εσύ κάποτε για τον συγκεκριμένο προενισχυτή της Cary, απλά σου αναφέρω ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει έναν πολύ όμορφο και ισορροπημένο ήχο με κάποιες επιπλέον ευκολίες που δεν έχει ο δικός μου λαμπάτος ιδιοκατασκευής.

Αυτές οι επιπλέον ευκολίες είναι που κάνουν τον δικό μου DIY προενισχυτή να φαίνεται πρωτόγονος .
Οι ευκολίες του προενισχυτή της Cary δεν επηρεάζουν την ηχητική ταυτότητα του μηχανήματος αλλά έρχονται μαζί πακέτο με τον πολύ καλό ήχο που χαρακτηρίζει όλα γενικώς τα μηχανήματα της συγκεκριμένης σχολής.
Ο δικός μου προενισχυτής κάθεται αυτή τη στιγμή λυπημένος σε ένα άδεια ράφι στο ρακ μου και ξεκουράζεται.

Σε μία κόντρα που έκανα κατ' ιδίαν, μεταξύ του δικού μου προενισχυτή και αυτού της Cary, o δικός μου προενισχυτής ακούστηκε αρκετά διαφορετικάς από τον Cary, σαν να προέρχονταν από μία εντελώς διαφορετική σχολή.
Αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί οι δύο προενισχυτές διαφέρουν ηχητικά μεταξύ τους παρόλο που δούλευαν με τις ίίδιες λάμπες (General Electric 12AU7) .

Επομένως όταν θα βαριέμαι τον ένα, θα βάζω τον άλλο.
Το κακό θα ήταν να έπαιζαν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, οπότε θα έπρεπε να κρατήσω τελικά μόνο τον έναν από τους δύο.

Reaction score
0
Thanx Γιώργο, εύχομαι ειλικρινά να τα χαρείς...

Όσο για τη λέξη προενισχυτής αποφάσισα να τη βγάλω από το λεξιλόγιο και τις αναζητήσεις μου.

Την αντικατέστησα με την έννοια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ...

Reaction score
3.574
Τον καινούργιο ολοκληρωμένα νέας γενιάς της TACT τον έχεις ακούσει ?
Δεν θα ήταν καλύτερα να τον ακούσεις πρώτα στον χώρο σου ?

Reaction score
3.574
Οταν έρθει με το καλό το Tascam θα κάνουμε ακρόαση στο χώρο μου.
Υπομονή, γιατί με τους Ιταλούς ποτέ δεν ξέρεις .

Reaction score
3.574
Ρε συ Γιώργο, μήπως τα Tascam CDs τα έχεις ήδη παραλάβει και δεν μας το λες ?
Μήπως έχεις κανέναν κολλητό στην UPS και τους είπες να μην εμφανίσουν στο tracking tool ότι τα πράγματα έφτασαν στην Ελλάδα ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.959
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988