Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

wnet

Nearfield
Reaction score
18.544
Εστω και rg59 kai rg11 (όχι rg6 που λέει ή και άλλα χειρότερα και πιο λεπτά που υπάρχουν ... άιντε προτείνει ο καθένας ότι θέλει) που έχουν κάπως πιο χοντρό αγωγό εαν βάλεις για ηχείων σε ενισχυτή με πάνω απο 60 watt τα καλώδια σου θα ζεσταθούν υπερβολικά και μπορεί να πάρεις και καμιά φωτιά. Σιγά μην σηκώνουν τα αμπέρ σε AC που τραβάνε τα ηχεία. Εγω εάν ήμουν κατασκευαστής ενισχυτών θα σας ακύρωνα την εγγύηση.

Βάλτε τουλάχιστον δυο και ενώστε το πλέγμα τους ενος με τον αγωγό του άλλου και στην αρχή και στο τέλος καθώς απο ότι κατάλαβa απο τις αντιδράσεις όλων σας πρέπει να είναι καμιά μόδα ή word of mouth μεταξύ audio people στο ιντερνετ και το κάνετε (τα χρησιμοποιείτε ) ;
για interconnect λέγαμε, όχι για ηχείων...

Reaction score
29.979
Εστω και rg59 kai rg11 (όχι rg6 που λέει ή και άλλα χειρότερα και πιο λεπτά που υπάρχουν ... άιντε προτείνει ο καθένας ότι θέλει) που έχουν κάπως πιο χοντρό αγωγό εαν βάλεις για ηχείων σε ενισχυτή με πάνω απο 60 watt τα καλώδια σου θα ζεσταθούν υπερβολικά και μπορεί να πάρεις και καμιά φωτιά. Σιγά μην σηκώνουν τα αμπέρ σε AC που τραβάνε τα ηχεία. Εγω εάν ήμουν κατασκευαστής ενισχυτών θα σας ακύρωνα την εγγύηση.
Σιγά , να μην πάρουν και φώκο.
Που τα έχεις δεί αυτά ?
Εχουμε ρίξει 300 wrms σε ηχεία με καλώδιο πορτατίφ , 0,75 και δεν έγινε τίποτα .
Μας λες τώρα εσύ ότι θα πάρουμε φώκο ?

Reaction score
23.545
Αν πάλι έχουν αναπτύξει υλικά ανάλογα των γνωστών Stealth για την ακτινοβολία των ραντάρ που ν'απορροφούν την Η/Μ ενέργεια μετατρέποντάς την σε θερμότητα τότε η άνοδος στη θερμοκρασία θ'αναμενόταν ν'αυξάνει την ωμική αντίσταση στους αγωγούς
Σωστά αλλά όπως λές αυτά αυτά απορροφούν την ακτινοβολια ... δεν έχουν σχέση με κλωβό Φαραντέι.

Όπως θα ξέρεις αυτά τις λένε βαφές αλλά είναι composites. η βαφή που ακούει κάποιος είναι για να προστατευθεί λίγο το composite γιατί φθείρεται σε τέτοιες εφαρμογές ή αποκολλουνται κομμάτια του. Εάν και μπορεί να ανακλαστούν φαντάζομαι δεν θα σε ικανοποιεί αυτό για το audio άρα ας μιλήσουμε για αυτά που μόνο απορροφούν. Δεν είναι ανάγκη να αυξηθεί η θερμοκρασία στον αγωγό καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά που δεν αυξάνουν την θερμοκρασία τους όταν απορροφούν και ουτε καν μετατοίζουν την συχνότητα απορροφήσης τους όπως κεραμικά, γυαλί αλλά ακόμη και έξυπνες και φθηνότερες λύσεις παρεμβολής αλουμινιου για να μην φτάσει καν η θερμότητα στον αγωγό. Εξάλλου δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η υψηλη ενέργεια και ισχύς που χρησιμοποιεί ένα ραντάρ αεράμυνας και καλούνται αυτά τα υλικά να απορροφήσουν με την χαμηλή συνηθισμένη ΗΜ ακτινοβολία των κεραιών κινητών κλπ Οπότε λογικά και χωρίς να ξέρω δεν βλέπω να μην βρούν λύση στο θέμα αυτό. Και να πουμε και για τι συχνότητες εκπέμπουν ...πάλι τα radar εκπέμουν σε όλες τις συχνότητες και ακόμη χειρότερα (χαμηλότερα) συγκριτικά με το δικό μας περιβάλλον polution καθώς ξεκινάνε ακόμη και απο τα 30 Hz μέχρι 36 GHz.
Σιγά , να μην πάρουν και φώκο.
Που τα έχεις δεί αυτά ?
Εχουμε ρίξει 300 wrms σε ηχεία με καλώδιο πορτατίφ , 0,75 και δεν έγινε τίποτα .
Μας λες τώρα εσύ ότι θα πάρουμε φώκο ?
Δεν χρειαζεται να πάρουν αυτά φώκο .... φωκο έχουν πάρει τα μυαλά των audio people πριν πάρουν αυτά.
για interconnect λέγαμε, όχι για ηχείων...
Για όλα λέμε αλλά τέλος πάντων εγω μιλάω για ηχείων που απο ότι κατάλαβα (και διάβασα λιγο στο ιντερνετ διαβάζοντας αυτά που γράφετε εδώ εσεις και με το πάθος που τα υπερασπιζετε ως χρήση) τα χρησιμοποιούνε οι audio people , σιγά μη κωλώσουν.

Άσε που για ηχείων μιλούσαμε αρχικά ...και με την τελευταία (πρόσφατη) παρέμβαση του east μιλήσε για ιντερκονεκτ.

Last edited:

Reaction score
3.705
Το τεστ με τη διαφορά των 0,7 dB μεταξύ των δύο καλωδίων έγινε με καλώδια χαμηλού σήματος επιπέδου line, που συνδέουν CD player με ενισχυτή.

Εγώ θα επαναλάβω το test με διάφορα καλώδια όλων των κατηγοριών και μετά θα σας βάλω να μου πείτε αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, όχι μόνο σε στάθμη αλλά και σε χροιά.
Το test θα το πραγματοποιήσω χωρίς μικρόφωνα και ηχεία.
Νομίζω οτι 4 δείγματα καλωδίων θα είναι αρκετά.

Θα υπάρχει πληροφορία μουσικής καθώς και ροζ θόρυβος .
Να συμφωνήσουμε ωστόσο για το ποιο μουσικό θέμα αναφοράς θα θέλατε να ακούσετε .
Θα πρέπει να είναι άκρως αποκαλυπτικό το θέμα και πολύ καλή ηχογράφηση.
Να μπορούμε να το ακούσουμε όλοι δυνατά στο χώρο μας χωρίς να κουράζει.

Να υπάρχει όμως στο Spotify για να το έχουμε όλοι ως αναφορά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.554
Members
38.570
Νεότερο μέλος
gvafi72