Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

wnet

Nearfield
Reaction score
18.553
Εστω και rg59 kai rg11 (όχι rg6 που λέει ή και άλλα χειρότερα και πιο λεπτά που υπάρχουν ... άιντε προτείνει ο καθένας ότι θέλει) που έχουν κάπως πιο χοντρό αγωγό εαν βάλεις για ηχείων σε ενισχυτή με πάνω απο 60 watt τα καλώδια σου θα ζεσταθούν υπερβολικά και μπορεί να πάρεις και καμιά φωτιά. Σιγά μην σηκώνουν τα αμπέρ σε AC που τραβάνε τα ηχεία. Εγω εάν ήμουν κατασκευαστής ενισχυτών θα σας ακύρωνα την εγγύηση.

Βάλτε τουλάχιστον δυο και ενώστε το πλέγμα τους ενος με τον αγωγό του άλλου και στην αρχή και στο τέλος καθώς απο ότι κατάλαβa απο τις αντιδράσεις όλων σας πρέπει να είναι καμιά μόδα ή word of mouth μεταξύ audio people στο ιντερνετ και το κάνετε (τα χρησιμοποιείτε ) ;
για interconnect λέγαμε, όχι για ηχείων...

Reaction score
29.980
Εστω και rg59 kai rg11 (όχι rg6 που λέει ή και άλλα χειρότερα και πιο λεπτά που υπάρχουν ... άιντε προτείνει ο καθένας ότι θέλει) που έχουν κάπως πιο χοντρό αγωγό εαν βάλεις για ηχείων σε ενισχυτή με πάνω απο 60 watt τα καλώδια σου θα ζεσταθούν υπερβολικά και μπορεί να πάρεις και καμιά φωτιά. Σιγά μην σηκώνουν τα αμπέρ σε AC που τραβάνε τα ηχεία. Εγω εάν ήμουν κατασκευαστής ενισχυτών θα σας ακύρωνα την εγγύηση.
Σιγά , να μην πάρουν και φώκο.
Που τα έχεις δεί αυτά ?
Εχουμε ρίξει 300 wrms σε ηχεία με καλώδιο πορτατίφ , 0,75 και δεν έγινε τίποτα .
Μας λες τώρα εσύ ότι θα πάρουμε φώκο ?

Reaction score
23.549
Αν πάλι έχουν αναπτύξει υλικά ανάλογα των γνωστών Stealth για την ακτινοβολία των ραντάρ που ν'απορροφούν την Η/Μ ενέργεια μετατρέποντάς την σε θερμότητα τότε η άνοδος στη θερμοκρασία θ'αναμενόταν ν'αυξάνει την ωμική αντίσταση στους αγωγούς
Σωστά αλλά όπως λές αυτά αυτά απορροφούν την ακτινοβολια ... δεν έχουν σχέση με κλωβό Φαραντέι.

Όπως θα ξέρεις αυτά τις λένε βαφές αλλά είναι composites. η βαφή που ακούει κάποιος είναι για να προστατευθεί λίγο το composite γιατί φθείρεται σε τέτοιες εφαρμογές ή αποκολλουνται κομμάτια του. Εάν και μπορεί να ανακλαστούν φαντάζομαι δεν θα σε ικανοποιεί αυτό για το audio άρα ας μιλήσουμε για αυτά που μόνο απορροφούν. Δεν είναι ανάγκη να αυξηθεί η θερμοκρασία στον αγωγό καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα υλικά που δεν αυξάνουν την θερμοκρασία τους όταν απορροφούν και ουτε καν μετατοίζουν την συχνότητα απορροφήσης τους όπως κεραμικά, γυαλί αλλά ακόμη και έξυπνες και φθηνότερες λύσεις παρεμβολής αλουμινιου για να μην φτάσει καν η θερμότητα στον αγωγό. Εξάλλου δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί η υψηλη ενέργεια και ισχύς που χρησιμοποιεί ένα ραντάρ αεράμυνας και καλούνται αυτά τα υλικά να απορροφήσουν με την χαμηλή συνηθισμένη ΗΜ ακτινοβολία των κεραιών κινητών κλπ Οπότε λογικά και χωρίς να ξέρω δεν βλέπω να μην βρούν λύση στο θέμα αυτό. Και να πουμε και για τι συχνότητες εκπέμπουν ...πάλι τα radar εκπέμουν σε όλες τις συχνότητες και ακόμη χειρότερα (χαμηλότερα) συγκριτικά με το δικό μας περιβάλλον polution καθώς ξεκινάνε ακόμη και απο τα 30 Hz μέχρι 36 GHz.
Σιγά , να μην πάρουν και φώκο.
Που τα έχεις δεί αυτά ?
Εχουμε ρίξει 300 wrms σε ηχεία με καλώδιο πορτατίφ , 0,75 και δεν έγινε τίποτα .
Μας λες τώρα εσύ ότι θα πάρουμε φώκο ?
Δεν χρειαζεται να πάρουν αυτά φώκο .... φωκο έχουν πάρει τα μυαλά των audio people πριν πάρουν αυτά.
για interconnect λέγαμε, όχι για ηχείων...
Για όλα λέμε αλλά τέλος πάντων εγω μιλάω για ηχείων που απο ότι κατάλαβα (και διάβασα λιγο στο ιντερνετ διαβάζοντας αυτά που γράφετε εδώ εσεις και με το πάθος που τα υπερασπιζετε ως χρήση) τα χρησιμοποιούνε οι audio people , σιγά μη κωλώσουν.

Άσε που για ηχείων μιλούσαμε αρχικά ...και με την τελευταία (πρόσφατη) παρέμβαση του east μιλήσε για ιντερκονεκτ.

Last edited:

Reaction score
3.711
Το τεστ με τη διαφορά των 0,7 dB μεταξύ των δύο καλωδίων έγινε με καλώδια χαμηλού σήματος επιπέδου line, που συνδέουν CD player με ενισχυτή.

Εγώ θα επαναλάβω το test με διάφορα καλώδια όλων των κατηγοριών και μετά θα σας βάλω να μου πείτε αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, όχι μόνο σε στάθμη αλλά και σε χροιά.
Το test θα το πραγματοποιήσω χωρίς μικρόφωνα και ηχεία.
Νομίζω οτι 4 δείγματα καλωδίων θα είναι αρκετά.

Θα υπάρχει πληροφορία μουσικής καθώς και ροζ θόρυβος .
Να συμφωνήσουμε ωστόσο για το ποιο μουσικό θέμα αναφοράς θα θέλατε να ακούσετε .
Θα πρέπει να είναι άκρως αποκαλυπτικό το θέμα και πολύ καλή ηχογράφηση.
Να μπορούμε να το ακούσουμε όλοι δυνατά στο χώρο μας χωρίς να κουράζει.

Να υπάρχει όμως στο Spotify για να το έχουμε όλοι ως αναφορά.

Reaction score
23.549
Το τεστ με τη διαφορά των 0,7 dB μεταξύ των δύο καλωδίων έγινε με καλώδια χαμηλού σήματος επιπέδου line, που συνδέουν CD player με ενισχυτή.

Εγώ θα επαναλάβω το test με διάφορα καλώδια όλων των κατηγοριών και μετά θα σας βάλω να μου πείτε αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους, όχι μόνο σε στάθμη αλλά και σε χροιά.
Το test θα το πραγματοποιήσω χωρίς μικρόφωνα και ηχεία.
Νομίζω οτι 4 δείγματα καλωδίων θα είναι αρκετά.

Θα υπάρχει πληροφορία μουσικής καθώς και ροζ θόρυβος .
Να συμφωνήσουμε ωστόσο για το ποιο μουσικό θέμα αναφοράς θα θέλατε να ακούσετε .
Θα πρέπει να είναι άκρως αποκαλυπτικό το θέμα και πολύ καλή ηχογράφηση.
Να μπορούμε να το ακούσουμε όλοι δυνατά στο χώρο μας χωρίς να κουράζει.

Να υπάρχει όμως στο Spotify για να το έχουμε όλοι ως αναφορά.
Κατά τα άλλα εσυ δεν έγραψες ή σίγουρα επικρότησες το "Τι κάθεστε και συζητάτε επειδή κάποιος είπε ....." ; Τώρα κάθεσαι να σχεδιάζεις και να εκτελείς και τόσα τέστ ;

Να βάλεις όμως και κρεμάστρα μέσα που λένε όλοι. Βάλε και πατάτα καθώς είναι λίγα τα volt ή mvolt ( ?) στα ιντερκονέκτ, μια χαρά θα περάσουν απο αυτήν. :D

Τι κάθεστε και κάνετε ; Χαρά στο κουράγιο και την όρεξη σας. :D Μια χαρά σαν βιολί σας παίζουνε οι audio βιοτεχνίες και γενικά όποιος και να ήθελε να σας παίξει για καλό ή κακό.

Μια συζήτηση ξεκινησε ο άνθρωπος να του πείτε γνώμες και ιδέες και εσείς μεταφέρατε εδω όλες τις σοφίες που γράφονται στο audio science review του τρις-Αμίρ λες και θα τρέχαμε να τα αγοράσουμε :D Βάλτε κανά λίνκ να διαβάσουμε τουλάχιστον αυτά και να γλυτώσουμε και τις προσβολές και διαμάχες. ΟΚ ούτε ο τερματισμός χρειάζεται με τα ειδικά κονέκτορς που έχουν σχεδιαστεί για τα ομοαξονικά σήματος τηλεόρασης κλπ καθώς είναι μικρά μήκη στο audio. Ta κεφάλια μέσα. Back στον βαρετό Scheps. :D

Last edited:

Reaction score
3.711
Η τηλεόραση μια χαρά παίζει με το καλωδιο συνδεδεμένο απευθείας στον δέκτη χωρίς βύσμα τερματισμού.
Κατά τα άλλα εσυ δεν έγραψες ή σίγουρα επικρότησες το "Τι κάθεστε και συζητάτε επειδή κάποιος είπε ....." ; Τώρα κάθεσαι να σχεδιάζεις και να εκτελείς και τόσα τέστ ;

Να βάλεις όμως και κρεμάστρα μέσα που λένε όλοι. Βάλε και πατάτα καθώς είναι λίγα τα volt ή mvolt ( ?) στα ιντερκονέκτ, μια χαρά θα περάσουν απο αυτήν. :D

Τι κάθεστε και κάνετε ; Χαρά στο κουράγιο και την όρεξη σας. :D Μια χαρά σαν βιολί σας παίζουνε οι audio βιοτεχνίες και γενικά όποιος και να ήθελε να σας παίξει για καλό ή κακό.

Μια συζήτηση ξεκινησε ο άνθρωπος να του πείτε γνώμες και ιδέες και εσείς μεταφέρατε εδω όλες τις σοφίες που γράφονται στο audio science review του τρις-Αμίρ λες και θα τρέχαμε να τα αγοράσουμε :D Βάλτε κανά λίνκ να διαβάσουμε τουλάχιστον αυτά και να γλυτώσουμε και τις προσβολές και διαμάχες. ΟΚ ούτε ο τερματισμός χρειάζεται με τα ειδικά κονέκτορς που έχουν σχεδιαστεί για τα ομοαξονικά σήματος τηλεόρασης κλπ καθώς είναι μικρά μήκη στο audio. Ta κεφάλια μέσα. Back στον βαρετό Scheps. :D
Με τη διαφορά ότι τώρα θα γίνει πιο σωστά η δοκιμή των καλωδίων.
Το αν θα αντιληφθείς τις όποιες ηχητικές διαφορές υπάρχουν θα το δούμε στη συνέχεια.
Μπορεί να είναι σημαντικές ωστόσο θα πρέπει να τις καταγράψουμε
Για πείτε μου εγγραφές αναφοράς

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.364
Ο κλωβος Φαρανταυ σε απλη θεωρια ειναι ενα κουτι φιαγμενο απο σιδερο και θεωρητικα αυτο που ειναι μεσα δεν στελνει και δεν λαμβανει καμμια συχνοτητα .
Η θεωρητικη εφαρμογη ενος κλωβου Φαρανταυ σε καθε εναν απο τους αγωγους που μεταφερουν ενα σημα εχει σαν αποτελεσμα μειωσης της χωρητικοτητας μεταξυ των δυο αγωγων που ειναι ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ σε αυτη την συζητηση .
κερδιζεις και την θωρακιση επισης
Σωστα σηματα τα οποια ειναι στο επιπεδο των 2V δεν ειναι απαραιτητο να ειναι θωρακισμενα, σε πολυ ακραιες περιπτωσεις θα βαλουν θορυβο και αυτο θα προερχεται απο καποια αλλη συσκευη στο χωρο οχι απο την διαταξη αυτη καθε αυτη .
στην συζητηση αυτη αν καποιος δεν μπορει να ξεμπλεξει τη θωρακιση που προσφερειο κλωβος φαρανταυ , και την δυνατοτητα να μειωσει την χωρητικοτητα οταν εφαρμοστει σε καθε εναν αγωγο ξεχωριστα , προφανως δεν εχει λογο να βρισκεται εδω .
-----------------------------------------------
Το ανθρωπινο αυτι δεν εχει την δυνατοητα να διακριβωσει τοσο μικρες διαφορες 0,7db το τεστ δεν περιγραφει πουθενα κομματια μουσικης υψηλης ποιοτητας εγγραφες κλπ κλπ Στανταρ πραγματακια ροζ θορυβος , και ενα απλο κινητο για την μετρηση, επαναληψη τουλαχιστον 10 φορες σε καθε περιπτωση χωρις να αγγιξουμε τιποτα .
Εγινε μια συζητηση που αναφερθηκε απο μερους μου οτι δεν εγκρινω το RG59 ως line interconnect με την συμφωνη γνωμη την δικια μου και της Belden που κατασκευαζει και αναμενουμε και την αποψη του Van den hull που αν απαντησει ( συνηθως απανταει ) θα δημοσιευσω οτι μου πει εδω .
Στο ερωτημα που τεθηκε γιατι σε καποιες περιπτωσεις το καλωδιο γινεται "μικροφωνικο " στην περιπτωση του πικαπ και στην περιπτωση του λαουτου η απαντηση ειναι impednace missmatching .
Αρα προτιμω να μου κοπουν τα χερια παρα να στηθω με ενα καλωδιο το οποιο εχει το παραμικρο ψεγαδι .
στην συζητηση θεμα RG59 ως καλωδιο ηχειων ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΕΙ ουτε εχω προτεινει κατι τετοιο.
-------------------------------------------------
το διαλειμα που καναμε απο την αρχικη συζητηση που αφορουσε καλωδια ηχειων και μιλησαμε για το καλωδιο ιντερκονεκτ , εγινε με σκοπο να καταλαβουμε ολοι οτι τα ηλεκτρικα φαινομενα των καλωδιων αντισταση , χωρητικοτητα , αυτεπαγωγη , επιδερμικο φαινομενο , θωρακιση εχουν καποιο αρνητικο αντικτυπο στις επιδοσεις του συστηματος σε ΟΛΑ τα σημεια της διαδρομης ....Αρα καταλαβαινωντας τις επιδρασεις που μπορει να εχουν σε ιντερκονεκτ ισως μπορεσει η συζητηση να προχωρησει και στα ηχειων οταν και αν το επιτρεψουν αυτοι που εχουν κανει το νημα τρελλοκομειο .

wnet

Nearfield
Reaction score
18.553
Εχει τυχει στα χερια μας να δουλευουμε πανω σε ενα πικαπ και να τυχει το εξης περιεργο
Οταν χτυπαγες το καλωδιο με το χερι σου ο ηχος ακουγοταν απο τα ηχεια .

εχεις την καλοσυνη να μοιραστεις την αποψη σου γιατι μπορει να συνεβαινε κατι τετοιο ?
Δεν έχω ιδέα αλλά μπορώ να υποθέσω 2 πράγματα:

- δονήσεις μεταφέρονται στην κεφαλή και μεταφράζονται σε ηλεκτρικό σήμα...
- (εδώ μπορεί να λέω και βλακείες αλλά όπως ήδη είπα ...υποθέτω) λόγω υψηλού gain στο phono stage, μικρομεταβολές της χωρητικότητας στο καλώδιο με το χτύπημα, μεταφράζονται σαν ...μικρόφωνο

Reaction score
29.980
Μικροφωνισμοί πάντα υπάρχουν στα καλώδια των πικ απ. Και στα ίδια τα πικ απ βέβαια.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.364
Το ερωτημα που τεθηκε στον Van den Hull ηταν αυτο :

Dear sir
In the past you have been very helpful answering my questions and thank you very much for that .
Many of my friends use RG59 cable for line level interconnect
So i wonder if this cable is so good after all then why in your range of products something similar doesnt exist .
Thank you very much

Η απαντηση που ηρθε ηταν ως παρακατω και απο το υφος της μπορει να καταλαβει καποιος ο κυριος VDH προφανως θεωρει την ερωτηση μαλακια και αρα απανταει με το αναλογο υφος .

Dear Mr. Athanasios Petropulos,
Thanks for your E-mail. The type of description is: RG59. What means that the layout is about the same despite different manufacturers. But the final quality equals the production or Pizza's. All ingredients are the same and the final result is sold as Pizza. But, as you certainly know by experience: All pizza's are tasting different. The same for RG59.

The final sonical quality is based on the production technology of the manufacturer. The best tasting Pizza is made by the most experienced pizza baker. Conclusion: It is NOT the type number but the manufacturer which finally produces the best sounding RG59.

With Berst RG59 Regards,
Aalt Jouk van den Hul.

μια και υπαρχει η επαφη θα στειλω συμπληρωματικο ερωτημα να ρωτησω αν συνιστα την χρηση του η οχι .

Last edited:

Reaction score
23.549
Ο κλωβος Φαρανταυ σε απλη θεωρια ειναι ενα κουτι φιαγμενο απο σιδερο και θεωρητικα αυτο που ειναι μεσα δεν στελνει και δεν λαμβανει καμμια συχνοτητα .
Η θεωρητικη εφαρμογη ενος κλωβου Φαρανταυ σε καθε εναν απο τους αγωγους που μεταφερουν ενα σημα εχει σαν αποτελεσμα μειωσης της χωρητικοτητας μεταξυ των δυο αγωγων που ειναι ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ σε αυτη την συζητηση .
κερδιζεις και την θωρακιση επισης
Σωστα σηματα τα οποια ειναι στο επιπεδο των 2V δεν ειναι απαραιτητο να ειναι θωρακισμενα, σε πολυ ακραιες περιπτωσεις θα βαλουν θορυβο και αυτο θα προερχεται απο καποια αλλη συσκευη στο χωρο οχι απο την διαταξη αυτη καθε αυτη .
στην συζητηση αυτη αν καποιος δεν μπορει να ξεμπλεξει τη θωρακιση που προσφερειο κλωβος φαρανταυ , και την δυνατοτητα να μειωσει την χωρητικοτητα οταν εφαρμοστει σε καθε εναν αγωγο ξεχωριστα , προφανως δεν εχει λογο να βρισκεται εδω .
Το ανθρωπινο αυτι δεν εχει την δυνατοητα να διακριβωσει τοσο μικρες διαφορες 0,7db το τεστ δεν περιγραφει πουθενα κομματια μουσικης υψηλης ποιοτητας εγγραφες κλπ κλπ Στανταρ πραγματακια ροζ θορυβος , και ενα απλο κινητο για την μετρηση, επαναληψη τουλαχιστον 10 φορες σε καθε περιπτωση χωρις να αγγιξουμε τιποτα .
Εγινε μια συζητηση που αναφερθηκε απο μερους μου οτι δεν εγκρινω το RG59 ως line interconnect με την συμφωνη γνωμη την δικια μου και της Belden που κατασκευαζει και αναμενουμε και την αποψη του Van den hull που αν απαντησει ( συνηθως απανταει ) θα δημοσιευσω οτι μου πει εδω .
Στο ερωτημα που τεθηκε γιατι σε καποιες περιπτωσεις το καλωδιο γινεται "μικροφωνικο " στην περιπτωση του πικαπ και στην περιπτωση του λαουτου η απαντηση ειναι impednace missmatching .
Αρα προτιμω να μου κοπουν τα χερια παρα να στηθω με ενα καλωδιο το οποιο εχει το παραμικρο ψεγαδι .
στην συζητηση θεμα RG59 ως καλωδιο ηχειων ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΠΕΙ ουτε εχω προτεινει κατι τετοιο.
-------------------------------------------------
το διαλειμα που καναμε απο την αρχικη συζητηση που αφορουσε καλωδια ηχειων και μιλησαμε για το καλωδιο ιντερκονεκτ , εγινε με σκοπο να καταλαβουμε ολοι οτι τα ηλεκτρικα φαινομενα των καλωδιων αντισταση , χωρητικοτητα , αυτεπαγωγη , επιδερμικο φαινομενο , θωρακιση εχουν καποιο αρνητικο αντικτυπο στις επιδοσεις του συστηματος σε ΟΛΑ τα σημεια της διαδρομης ....Αρα καταλαβαινωντας τις επιδρασεις που μπορει να εχουν σε ιντερκονεκτ ισως μπορεσει η συζητηση να προχωρησει και στα ηχειων οταν και αν το επιτρεψουν αυτοι που εχουν κανει το νημα τρελλοκομειο .
Να πω μόνο κάτι και δεν ξαναγράφω ... καθώς εδω γίνεται χαμός , ότι θέλει λέει ο καθένας έχεις δίκιο. Και για τα πάντα στο audio ότι θέλει λέει ο καθένας.

Δεν είπα ότι το είπες εσυ ή ο wnet ή κανένας εδω. Εδω δεν εγκρίνεις για ιντερκονέκτ για τα καλώδια ηχείων θα έλεγες ;

Εννοούσα ότι μετά απο αυτά που διάβασα εδω και σκέφτηκα απο που μπορεί να προκύπτουν όλα αυτά .και να σας έρχονται στο κεφάλι .... έριξα μια ματιά στο ιντερνετ και το χρησιμοποιούν και για καλώδιο ηχείων (ακόμη και για μη ενεργά ή subs) αρκεί να είναι μικρό έως και 4 μέτρα (που εκεί είναι συνηθως μαξιμουμ) ή εάν βάλεις διπλό. Και απαντήσεις ακόμη και απο PhD ηλεκτρολόγων μηχανικών. Κάνουν μέρι και τέστ με κρεμάστρες και πατάτες σε κάποια σεβαστα sites ! χα χα. Και μετά λένε για εσένα ότι "Τι κάθεστε και συζητάτε επειδή είπε κάποιος μια ...." :D

Reaction score
9.924
Φθάσαμε και στην pizza.
Νομίζω ότι εάν συνεχίσουν σε αυτόν τον ξέφρενο ρυθμό ο Θύμιος με τον Σάκη θα φτάσουμε στις μαύρες τρύπες και τις διαστημικές σκουλικοτρυπες:laugh:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.553
δεν νομίζω να είπε κανείς πως το rg59 είναι το σούπερ καλώδιο για interconnect

αυτό που λέμε ή αφήνουμε να εννοηθεί έστω, είναι πως αφού πληρεί κάποια βασικά χαρακτηριστικά (λογική χωρητικότητα, καλή θωράκιση) και να το κάνεις interconnect αντι κάθοδο κεραίας, μια χαρά θα δουλέψει...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.364
Να πω μόνο κάτι και δεν ξαναγράφω ... καθώς εδω γίνεται χαμός , ότι θέλει λέει ο καθένας έχεις δίκιο. Και για τα πάντα στο audio ότι θέλει λέει ο καθένας.

Δεν είπα ότι το είπες εσυ ή ο wnet ή κανένας εδω. Εδω δεν εγκρίνεις για ιντερκονέκτ για τα καλώδια ηχείων θα έλεγες ;

Εννοούσα ότι μετά απο αυτά που διάβασα εδω και σκέφτηκα απο που μπορεί να προκύπτουν όλα αυτά .και να σας έρχονται στο κεφάλι .... έριξα μια ματιά στο ιντερνετ και το χρησιμοποιούν και για καλώδιο ηχείων (ακόμη και για μη ενεργά ή subs) αρκεί να είναι μικρό έως και 4 μέτρα (που εκεί είναι συνηθως μαξιμουμ) ή εάν βάλεις διπλό. Και απαντήσεις ακόμη και απο PhD ηλεκτρολόγων μηχανικών. Κάνουν μέρι και τέστ με κρεμάστρες και πατάτες σε κάποια σεβαστα sites ! χα χα. Και μετά λένε για εσένα ότι "Τι κάθεστε και συζητάτε επειδή είπε κάποιος μια ...." :D
Κυριως οι αντιρησεις μου προερχονται απο τους τροπους που σκεφτεται ο συνομιλητης μου

Για παραδειγμα το οτι ενα καλωδιο παει σφαιρα στους 300ΜΗΖ δεν σημαινει οτι θα παει καλα και σε χαμηλες συχνοτητες αυτο ειναι μια χαζη εκλογικευση . Δεν υπαρχει απο τους κατασκευαστες καμμια σπουδη για την χρηση αυτου του καλωδιου σε αυτες τις συνθηκες
Ειδικοτερα οταν ξεκινας με την βαση οτι υπαρχει και καποιο προβλημα τερματισμου

Δεν ειναι το RG59 που προσπαθω να χτυπησω ...ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

Αντιστοιχα με τα καλωδια καθετε καποιος και διαβαζει οτι το ταδε καλωδιο εχει τοση χωρητικοτητα απο τον κατασκευαστη επειδη τοσο φτανει το μυαλο του καθετε και υπολογιζει κατα το ποσο η χωρητικοτητα αυτη δημιουργει καποιο φιλτρο στην ακουστικη Το οποιο φυσικα ειναι απαρχαιωμενη αποψη και θα αποδειξει οτι το φιλτρο ειναι εκτος ακουστικης .... ΑΡΑ ????? γιατι οι ακροατες εντοπιζουν διαφορες αναμεσα στα καλωδια??????
γιατι τα ηλεκτρικα προβληματα του καλωδιου στεκονται εναντια στην ομμαλη μεταφορα σηματος ασχετα με το τι φιλτρο δημιουργει η χωρητικοτητα η αυτεπαγωγη .

Δεν ειναι η χωρητικοτα στα καλωδια που προσπαθω να χτυπησω, ειναι ο ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ

στο αρχικο ερωτημα οι πρωτες απαντησεις ηταν , ειναι ΝΟΜΟΣ στην bi wiring καλωδιωση τα καλωδια πρεπει να ειναι ιδια
Γιατι ? το μονο κοινο που εχουν ειναι οτι κουβαλανε το ιδιο σημα ΕΠΕΙΔΗ βλεπουν διαφορετικο φορτιο μπροστα τους η συμπεριφορα τους θα ειναι διαφορετικη αρα κανενας δεν μπορει να σου απαγορευσει / επιβαλει να μην χρησιμοποιεις καταλληλο καλωδιο για την καταλληλη δουλεια
Συνυπογραφουν AUDIOQUEST , MONSTER CABLE και Kimber πιθανον και αλλοι

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.364
Στο αρχικο ερωτημα η κατασταση που επικρατει στην αγορα ειναι δραματικη.

Εγω που ειμαι η Audioquest θα πρεπει ο πωλητης που εργαζεται ΠΧ στην Athens pro Audio να μπορει να εξηγησει στον πελατη τι συμβαινει και γιατι η Audioquest επελεξε να παει με αυτο τον τροπο στον τυπου αυτου του καλωδιου, τι κερδιζει και τι προσφερει παραπανω και για πιο λογο ζηταει 2,000για αυτο .

Με τα σημερινα δεδομενα σε καμμια των περιπτωσεων κατι τετοιο δεν μπορει να γινει απο τους πωλητες λιανικης.Οι πιθανοτητες ειναι παρα πολυ χαμηλες.

Το επομενο βημα ειναι οτι πελατης καταλαβαινει αυτα που του λες Ο γιατρος , ο δικηγορος ο διευθυντης της τραπεζας
επιβεβαιωμενα η πιθανοτητα να γινει κατι τετοιο ειναι μηδενικη

Φαντασου τωρα οτι ο δικηγορος αγορασε τελικα το καλωδιο το παει σπιτι και επειδη λογικο ειναι να μην ξερει την τυφλα του το χρησιμοποιει αναποδα με αποτελεσμα να εχει χασει και τα μπασσα του και τα πριμα του απο αυτο .....Εκει η Audioquest ειναι σε κινδυνο και δεν μπορει να δωσει και καμμια λυση .

Τα καλωδια αυτα δεν ειναι φιλικα προς το marketing ειναι πολυ εξειδιεκευενο ειδος και δεν εφαρμοζεται με ασφαλεια σε ολες τις περιπτωσεις
Κατα την αποψη μου παρολο οτι παιζουν καλυτερα δεν βρισκουν τον δρομο τους σε μεγαλες αγορες λιανικης

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.290
δεν νομίζω να είπε κανείς πως το rg59 είναι το σούπερ καλώδιο για interconnect
Το είπα εγώ. Και δεν πρόκειται να ανακαλέσω. Ένα καλής ποιότητας, με πυκνό μπλεντάζ, RG59 είναι το υπέρτατο μονοτελές interconnect. Τελεία.

Reaction score
5.012
Μαλλια κουβαρια ως συνηθως!
Οχι που θα σταματαγε το θεμα εδω..

Η λυδια λιθος ειναι οταν κατσεις στην πολυθρονα και πατησεις το play.
Εκει θα δεις ποσα απιδια πιανει ο καθε σακος.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.364
σωστα Κωστα μου

να η ερωτηση που εστειλα στον Van Den Hull και η απαντηση του που παραμενει στο ιδιο κλιμα

Thank you sir for taking the time to answer
Personally i am a person that goes for kip satay, nasi goreng , biteball (some nights) and pinda sauce instead of pizza 🙂 while varkenshaas mentalion will be my top choice !!!!
The bottom line is very simple
Do you recommend any quality RG59 cable that is supposed to be terminated at 75ohms to be used as line level interconnect ?

και η απαντηση του

Dear Mr. Sakis Petropoulos,
Thanks for your fast Dutch Tastes response. Our The Name is NO RG59 interconnect but reaches very simple the 400 MHz. And is worldwide a real: Knaller!!

Just another idea to improve your system.
With Best The Name Regards,.
Aalt Jouk van den Hul.

Η μεταφραση της λεξης Knaller Απο τα ολλανδικα αφορα κατι το οποιο ειναι banger θα αρμοζε ας πουμε στην ανακαλυψη του τροχου
In Dutch, "knaller" translates to a variety of words depending on the context, such as firecracker, banger, or sensation. It can also mean a hit or scorcher in reference to something successful or exciting. The verb knallen means to make a sudden loud noise or to bang.

PS Μηπως βρε Κωστα να το ξαναδιαβαζες αυτο που δινει τον ορισμο του Δογματισμου ?

wnet

Nearfield
Reaction score
18.553
Φαντασου τωρα οτι ο δικηγορος αγορασε τελικα το καλωδιο το παει σπιτι και επειδη λογικο ειναι να μην ξερει την τυφλα του το χρησιμοποιει αναποδα με αποτελεσμα να εχει χασει και τα μπασσα του και τα πριμα του απο αυτο ....
ωχ ωχ ωχ.... ωχ ωχ ωχ!!
εδώ θα χρειαστούμε πασατέμπο γιατί η κουβέντα δεν ξέρουμε που θα φτάσει, πόσο θα κρατήσει!!!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.290
σωστα Κωστα μου

να η ερωτηση που εστειλα στον Van Den Hull και η απαντηση του που παραμενει στο ιδιο κλιμα

Thank you sir for taking the time to answer
Personally i am a person that goes for kip satay, nasi goreng , biteball (some nights) and pinda sauce instead of pizza 🙂 while varkenshaas mentalion will be my top choice !!!!
The bottom line is very simple
Do you recommend any quality RG59 cable that is supposed to be terminated at 75ohms to be used as line level interconnect ?

και η απαντηση του

Dear Mr. Sakis Petropoulos,
Thanks for your fast Dutch Tastes response. Our The Name is NO RG59 interconnect but reaches very simple the 400 MHz. And is worldwide a real: Knaller!!

Just another idea to improve your system.
With Best The Name Regards,.
Aalt Jouk van den Hul.

Η μεταφραση της λεξης Knaller Απο τα ολλανδικα αφορα κατι το οποιο ειναι banger θα αρμοζε ας πουμε στην ανακαλυψη του τροχου
In Dutch, "knaller" translates to a variety of words depending on the context, such as firecracker, banger, or sensation. It can also mean a hit or scorcher in reference to something successful or exciting. The verb knallen means to make a sudden loud noise or to bang.

PS Μηπως βρε Κωστα να το ξαναδιαβαζες αυτο που δινει τον ορισμο του Δογματισμου ?

Σου έχω απαντήσει επ' αυτού. Αλίμονο, αν έδινα σημασία στις απόψεις που εκφράζει δημοσία ο κάθε Van Den Hul.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.559
Members
38.572
Νεότερο μέλος
Bee