Καλωδιωση.....

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.916
Ενδείκνυται για μείωση θορύβου σε κάποιες καταστάσεις όπως π.χ. πολυμελής οικογένεια, μικροί χώροι, προσοχή σε AES/EBU γιατί μπορεί να φιμώσει.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Επειδη ειμαι της αποψης οτι ....καλυτερο καλωδιο ειναι το μη καλωδιο αρα πιστευω οτι ....οσο πιο κοντο ειναι ενα interconnect τοσο λιγοτερο θα αλλοιωνεται ο ηχος απο την εισοδο μεχρι την εξοδο του καλωδιου .
Να σημειωθει οτι δεν εχω κανει σχετικο πειραμα αλλα τα παραπανω ειναι το λογικο μου συμπερασμα .
Διαβασα πολλακις οτι τα καλωδια λειτουργουν ( και ) ως equaliser .  Συμφωνω οτι πολλοι χρησιμοποιουν τα καλωδια ως τετοια αλλα διαφωνω με την χρηση καλωδιων που αλλοιωνουν καθ οιονδηποτε τροπο τον ηχο . Προτιμω με καποιο τροπο να βρω ποια ειναι τα ποιο "αχρωματιστα" καλωδια και μετα να ψαξω να βρω ποιες συσκευες αποδιδουν τον καλυτερο ηχο παρα να προσπαθω να κανω τον ηχο αρεστο "παιζοντας" με τα καλωδια .

Reaction score
3.926
Luxman, κι εγώ συμφωνώ με αυτό που γράφεις, ότι το καλύτερο καλώδιο είναι το μη καλώδιο. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από τα πρώτα σχόλιά μου σε αυτό το θέμα.

Για μένα το αντίθετο δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που ένα καλώδιο π.χ. ρεύματος λειτουργεί ταυτόχρονα και σαν φίλτρο.

Το τελευταίο σχόλιο που έκανες με τα αχρωμάτιστα καλώδια δεν το κατάλαβα. Δηλαδή εσύ προτείνεις να αγοράζουμε πρώτα τα αχρωμάτιστα καλώδια και μετά να ψάχνουμε για τις συσκευές που αποδίδουν με αυτά τον καλύτερο ήχο ?

Και για ποια αχρωμάτιστα καλώδια μιλάμε ?

Ο φίλος μου ο Αργύρης μου είπε την ημέρα που συναντηθήκαμε ότι υπάρχουν κάποια καλώδιο ρεύματος που κοστίζουν από 200 έως 700 χιλάδες δολλάιρια. Αυτά τα αγοράζουν για το χρώμα τους ή για την έλλειψη χρώματος ?

Reaction score
498
Παιδιά όλοι συμφωνούμε με το μη καλώδιο και για το αχρωμάτιστο του πράγματος. Δυστυχώς αυτό όμως ισχύει εάν έχουμε μηχανήματα από μία κλάση κι επάνω :wink:.

Διαφορετικά, για να κρύψουμε κάποιες κακίες θέλουμε λιγάκι χρωματάκι. Το παράδειγμα με τα γυαλιά ηλίου κορυφαίο...!

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αγαπητε gkar τα καλωδια ρευματος ενεργουν σαν φιλτρα ρευματος ( απορριπτουν ΕΜΙ & RFI παρεμβολες καθως και τα βιομηχανικα παρασιτα ) . Αλλα το πετυχαινουν σε μεγαλο και αλλα σε μικροτερο βαθμο . Αυτο και μονο αυτο κανουν τα καλωδια ρευματος . Τιποτα αλλο και φυσικα δεν διακρινονται σε "χρωματιζοντα" η σε μη "χρωματιζοντα" τον ηχο .

Οσον αφορα την ευστοχη παρατηρηση σου στο αν προτεινω να αγοραζουμε πρωτα αχρωματιστα καλωδια και μετα να ψαχνουμε τις συσκευες ..... ναι , αυτο εννοω  !

Το πως θα το πετυχει καποιος ειτε απειρος ειτε εμπειρος ειναι απο εξαιρετικα δυσκολο εως και ανεφικτο για καποιους .
Γιατι ομως το αναφερω ;
Το αναφερω γιατι αυτη ειναι η λογικη συμπεριφορα .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Οσο για τα καλωδια ρευματος των 200-700.000 $ , μαλλον σε διαθεση χιουμορ των κατασκευαστων τους οφειλουν την υπαρξη τους !! :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
LUXMAN said:
Οσο για τα καλωδια ρευματος των 200-700.000 $ , μαλλον σε διαθεση χιουμορ των κατασκευαστων τους οφειλουν την υπαρξη τους !! :D
Αμ δε... σε άλλη διάθεση την οφείλουν. Μπας και τα αγοράσει κανείς...

Reaction score
3
Το σίγουρο πάντως είναι,ότι κάποιο καλώδιο ή ο συνδιασμός κάποιων καλωδίων,μπορεί να ανεβάσει ή να θάψει το σύστημα.

Το γράφω αυτό,γιατί αυτήν την εποχή,πειραματίζομαι με πολλά καλώδια. :) :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εντάξει δεν θα το "θάψει" κιόλας, αλλά σίγουρα δεν θα το αναδείξει.

Με τι καλώδια πειραματίζεσαι Ζωρζ?

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
Εντάξει δεν θα το "θάψει" κιόλας, αλλά σίγουρα δεν θα το αναδείξει.

Με τι καλώδια πειραματίζεσαι Ζωρζ?
Δεν χρειάζετε να αναφέρω εταιρείες,αλλά ο πειραματισμός είναι εφ'όλης της ύλης.
Δηλαδή απο ic, xlr,ηχείων αλλά και ρεύματος,ένα ένα σετ κάθε φορά.
Αυτό θα το εξηγήσω αργότερα, καθώς και τις παρατηρήσεις ,τις οποίες σημειώνω κάθε φορά,για το πως αλλάζει ένα καινούργιο καλώδιο,μετά απο κάποιες ώρες παιξίματος.

Reaction score
3.926
LUXMAN said:
Αγαπητε gkar τα καλωδια ρευματος ενεργουν σαν φιλτρα ρευματος ( απορριπτουν ΕΜΙ & RFI παρεμβολες καθως και τα βιομηχανικα παρασιτα ) . Αλλα το πετυχαινουν σε μεγαλο και αλλα σε μικροτερο βαθμο . Αυτο και μονο αυτο κανουν τα καλωδια ρευματος . Τιποτα αλλο και φυσικα δεν διακρινονται σε "χρωματιζοντα" η σε μη "χρωματιζοντα" τον ηχο .

Οσον αφορα την ευστοχη παρατηρηση σου στο αν προτεινω να αγοραζουμε πρωτα αχρωματιστα καλωδια και μετα να ψαχνουμε τις συσκευες ..... ναι , αυτο εννοω !

Το πως θα το πετυχει καποιος ειτε απειρος ειτε εμπειρος ειναι απο εξαιρετικα δυσκολο εως και ανεφικτο για καποιους .
Γιατι ομως το αναφερω ;
Το αναφερω γιατι αυτη ειναι η λογικη συμπεριφορα .
Αγαπητέ Luxman,
Αν θέλεις μπορούμε να κάνουμε ένα πείραμα για να δούμε κατά πόσον τα καλώδια ρεύματος για χρήση στο audio λειτουργούν και σαν φίλτρα ρεύματος για την συχνοτική περιοχή που μας ενδιαφέρει.

Το έχω γράψει και άλλες φορές αλλά θα το επαναλάβω ξανά.

Ενα άριστο καλώδιο ρεύματος ή ένας άριστος αγωγός (το μη καλώδιο που λες εσύ), λειτουργεί και σαν ένας άριστος αγωγός για τον θόρυβο και για όλα τα παράσιτα του ρεύματος που φτάνουν στο σπίτι μας απο τον πλησιέστερο κατανεμητή της ΔΕΗ.

Reaction score
3
Πάντως κακά τα ψέματα,όλες οι εταιρείες μιλάνε για αχρωμάτιστα καλώδια και έχουν ένα σκασμό μοντέλα και όλα παίζουν διαφορετικά. :)

Πως το εξηγείται αυτό? :wink: :)

Reaction score
3.926
Αν μπορούσαμε να το εξηγήσουμε εμείς ή κάποιος άλλος δεν θα υπήρχε το Hi-End.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Αγαπητε gkar με παρεξηγησες !! "το καλυτερο καλωδιο ειναι το μη καλωδιο" αναφερεται στα interconnect και στων ηχειων μονο . Οχι στα ρευματος .
Αν ισχυε η ιδια αρχη και στα ρευματος τοτε οπως πολυ ευστοχα παρατηρησες θα μετεφεραν και ολα τα παρασιτα που φιλοξενουνται στο δικτυο .

Reaction score
3.926
Αγαπητέ μου φίλε Luxman, ποιο είναι το ελάχιστο μήκος για τα καλώδια ρεύματος που προτεινείνει η XLO ?

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Καλημερα σε ολους . Αγαπητε gkar η XLO στις δυο φθηνοτερες σειρες ULTRA και REFERENCE2 το μικροτερο μηκος ειναι 0,90 m . Στις ακριβοτερες SIGNATURE2 , UNLIMITED και LIMITED το ελαχιστο μηκος ειναι 1,83 m .

Λογικο συμπερασμα ειναι οτι στις ακριβοτερες σειρες οπου το κοστος δεν ειναι ο σημαντικοτερος παραγοντας επιλογης αλλα το αποτελεσμα , το ελαχιστο μηκος ειναι 1,80 m . Οι φθηνοτερες σειρες που απευθυνονται στους "πολλους" προσφερουν και 0,90 m προκειμενου να μην χαθουν πελατες .....

Προσωπικη αποψη ειναι οτι καλο ειναι να επιλεγουμε πανω απο 1,5 μετρα και πανω , μιας και το "φιλτραρισμα" ειναι ευθεως αναλογο του μηκους .

Reaction score
3.926
Dear Luxman,
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Επομένως και η XLO ορίζει ένα ελάχιστο μήκος για τα καλώδια ρεύματος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.493
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid