Καλώδια equalizer κου λου που...

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
Απάντηση: Καλώδια equalizer κου λου που...

υπαρχουν καποια επωνυμα που παιζουν χειροτερα απο απο no name καλωδια.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Διόρθωση

Καλημέρα σε όλους
............
- Brazing. Σε αυτή τη μέθοδο απαιτείται τήξη του συγκολλητικού υλικού, αλλά και θέρμανση των προς συγκόλληση μερών σε θερμοκρασία πάνω από την κρίσιμη. Γίνεται με τη χρήση φλόγας, είτε μείγματος οξυγόνου-ασετυλίνης είτε απλής φλόγας φλογίστρου από προπάνιο ή βουτάνιο. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι γνωστές συγκολλήσεις με ασημοκόλληση ή μπρουτζοκόλληση........
Καλημέρα σε όλους

Οφείλω μια διόρθωση στο παραπάνω κείμενο, που γράφτηκε μάλλον γρήγορα και τώρα, που το ξαναδιάβαζα, είδα το λάθος. Στη συγκόλληση Brazing (μπρουτζοκόλληση, ασημοκόλληση, κλπ.) η θερμοκρασία θέρμανσης των προς συγκόλληση υλικών διατηρείται κάτω από την κρίσιμη και όχι πάνω από αυτήν, όπως κατά λάθος έγραψα. Άλλωστε, αν ήταν πάνω από την κρίσιμη, αυτά θα έλιωναν και τότε δεν θα είχαμε Brazing, αλλά Welding, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση.

Γενικά, σύμφωνα με την διεθνώς αποδεκτή ορολογία, το brazing είναι η συγκολλητική διαδικασία, κατά την οποία το συγκολλητικό υλικό έχει θερμοκρασία τήξης πάνω από 425 β. C, αλλά χαμηλότερη από αυτήν των προς συγκόλληση υλικών, και κατά την οποία αυτό (το συγκολλητικό υλικό) εισέρχεται στην περιοχή συγκόλλησης με εισρόφηση, όπως αυτή που γίνεται στα τριχοειδή αγγεία.

Ώφειλα αυτή τη διευκρίνηση, γιατί μας διαβάζουνε κι άλλοι και δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους λάθη, άσχετα αν γράφονται κάτω από συνθήκες "πληκτρολογίου".
-
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.422
Members
37.941
Νεότερο μέλος
mdim051
Top