Καλώδιο ρεύματος;

Reaction score
10
Μισό Μιχάλη για να καταλαβαίνει κι ο κόσμος. :prof:

"Σοβαρά" μηχανήματα:
  • Να κάνουν από 5.000 κι επάνω
  • Να έχει γράψει review γι'αυτά το Stereophile (κατά προτίμηση να είναι στη λίστα των Class A Recommended)
  • Να τα συζητάνε στα μαγαζά και
  • Να ψαρώνει με το όνομα του κατασκευαστή ο κάθε άσχετος που συχνάζει στα μαγαζά, οι του "ομίλου", όπως και ο 16χρονος που τυχαίνει να διαβάζει Ήχο και ονειρεύεται HiEnd (τουλάχιστον μέχρι να μπει σε κάποια σοβαρή σχολή, να μορφωθεί και ανοίξουν λίγο τα μάτια του).

Σοβαρο μηχανημα σημαινει απλα μηχανημα που παιζει καλα. 1+1 κανουν δυο. Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη.
:mrgreen:

Α, που'σαι Mike.. Eπειδή τυχαίνει να έχουμε και την ίδια ηλικία...
Ο CostasEAR έπαιζε με "σοβαρά" μηχανάκια όταν εμείς ακόμη μαζεύαμε τις μύξες μας, οπότε μάλλον δεν είσαι σε θέση να του πεις ποια είναι τα παιχνιδάκια και ποια τα "παιχνιδάκια".
Και τώρα μπορείς να το γυρίσεις από το γέλιο στο κλάμα. :happy_4:
Οταν μου δειξεις ενα studio που χρησιμοποιει οποιοδηποτε μηχανημα της behringer θα παρω τη λεξη παιχνιδακια πισω. Τα behringer ειναι η budget λυση για home studio.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το μονο μου μπορω να κανω ειναι να σου ευχηθω καποια μερα να αποκτησεις σοβαρα μηχανηματα.
Δυστυχώς Μιχάλη δεν είσαι σε θέση να καταλάβεις ποιό είναι σοβαρό μηχάνημα και ποιό όχι. Είμαι πεπεισμένος γι αυτό, φαίνεται από τα επιχειρήματά σου (κοίτα ποιός το χρησιμοποιεί).

Ίσως μόνον με μάρκες και χρήματα καταλαβαίνεις κι εσύ και σχεδόν όλοι οι κολλημένοι χαϊεντάδες και το μόνο που ΔΕΝ σας ενδιαφέρει είναι η ηχητική πιστότητα. Αν σας ενδιέφερε θα μαθαίνατε, θα ερευνούσατε και θα ακούγατε. Εσείς απλά καταναλώνετε, καταπίνετε ότι είναι trendy και χαίρεστε γιατί νομίζετε ότι αποκτήσατε κάτι καλό. Παπαριές Μαρίτσα μ' αποκτήσατε που έλεγε και ο αείμνηστος Σπύρος. Γι αυτό και το 90% των συστημάτων σας παίζουν σαν καβουρντιστήρια όσα χρήματα και να έχετε δώσει. Και μη μου πεις τώρα έλα να ακούσεις, γιατί έχω βαρεθεί να ακούω, ειλικρινά. Παιδικά πράγματα, ανούσιες αντιπαραθέσεις. Το σύστημά σου δεν είναι μάρκας καλής και γι αυτό πήγαινε στην audio. Να ήξερες κιόλας για τι πράγμα μιλάς, πάει στο διάολο...

Και επειδή μάλλον μόνον αυτό καταλαβαίνεις ως κριτήριο, ο Κώστας ακόμη και με τα behringer, μάλλον ακριβότερο σύστημα έχει από το δικό σου, περισσότερα λεφτά έχει χώσει. Εσείς ακούτε tripath ιδιοκατασκευή και νομίζετε ότι αυτό είναι κάτι φθηνό ή φθηνιάρικο. Δεν μιλάω για το παρελθόν γιατί όπως διαπίστωσε όταν αυτός άκουγε με high end μηχανές εσύ ήσουν πολύ μικρούλης. Εδώ εγώ ήμουν μικρούλης που έχω 3 χρόνια διαφορά με τον Κώστα. Για το πως παίζει το σύστημά του επίσης δεν μιλάω, γιατί ούτε μπορεί να κρίνει κάποιος εξ αποστάσεως, ούτε έχουν όλοι την εμπειρία να κρίνουν. Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι μιλάμε για το πιο κοντινό άκουσμα σε live που έχω ακούσει ποτέ κι εγώ και πολύς κόσμος ακόμη, ανεξαρτήτως συστημάτων, χρημάτων κλπ.

Όσον αφορά στα παιχνιδάκια, θα σου πω ένα ίδιο επιχείρημα με το δικό σου (κοίτα ποιός το χρησιμοποιεί). Νομίζεις ότι έκανε πλάκα όταν έγραφε αυτό:
Έχω βάλει στο μάτι τα μεγάλα της Wisdom Audio, να μια καινούρια μάρκα για σένα υποθέτω, σωστά?
Λοιπόν, αυτά τα ηχεία έχουν περίπου 600.000 ευρώ. Έχουν και ενσωματωμένο στο κρος τους (το ενεργό, μη ξεχνιέσαι) σύστημα ισοστάθμισης χώρου, αν και με την τηλεφωνική μου συνομιλία με τον κατασκευαστή είχα την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ πως το ψηφιακό μαραφέτι της Behringer που χρησιμοποιώ για ισοστάθμιση χώρου είναι εφάμιλλο, ίσως και καλύτερο, και να μη δώσω τα 1500 ευρώ που χρεώνει τα κρος γιατί ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ.
Επειδή μερικοί Ελληνάρες κομπλεξικοί, βλέπουν μάρκα κουκουρούκου και βγάζουν σπυριά, νομίζεις ότι παντού είναι έτσι? Υπάρχουν και μερικοί που ενδιαφέρονται για την ηχητική πιστότητα και όχι για το high end ως μόστρα, λόξα ή κατανάλωση. Υπάρχουν επίσης μερικοί κατασκευαστές που λένε και καμιά αλήθεια. Τώρα τι ρόλο βαράει η wisdom audio, ψάξε και λίγο μόνος σου. Πως είναι ο von πως τον λεν, ε καμία σχέση. :happy_9:

Ειλικρινά, βλέπω ότι δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε. Τα κριτήρια είναι διαφορετικά και όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα το ρίχνουμε στο σορολόπ και στα παιδικά διλήμματα - κόντρες, που ακόμα κι εκεί βλέπεις ότι μπορείς να πιαστείς στην παγίδα. Θα παρακαλούσα, εφόσον θέλετε να συμμετέχετε εδώ, τα επιχειρήματά σας να είναι διαφορετικά και όχι του τύπου, πόσο κάνει το μαραφέτι σου να σου τι ακούς. Εδώ είναι ένα σοβαρό τεχνικό φόρουμ που ασχολείται με την ηχητική πιστότητα στον υψηλότερο δυνατό βαθμό. Παραμυθάκια audio, τιμές, διεθνή trends, επιδειξιομανίες, συναισθήματα, τέχνες, μεταπωλητικές αξίες, τραμπολογίες κλπ πρότυπα του high end όπως το έχουν καταντήσει κάποιοι, δεν μας ενδιαφέρουν. Όποιος έχει να καταθέσει γνώση και εμπειρία και μπορεί να συζητήσει επ' αυτής με σοβαρά επιχειρήματα, είναι ευπρόσδεκτος να το κάνει. Τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται.

...

Reaction score
10
Αν μου δειξεις που ανεφερα ως κριτηριο τα χρηματα θα συμφωνησω.

Αλλο ενα μηνυμα αποπροσανατολισμου. Ελεος ρε Νικο εκτος απο το να γραφεις διαβαζε και λιγο. Εγω εθεσα ως κριτηριο να παιζουν καλα. Εσεις βαζετε ως κριτηριο τα 130 βαττ στο ενα μετρο.Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα?

Επισης οταν τα studio δεν χρησιμοποιουν ποτε behringer αυτο κατι λεει. Δεν ειναι απλα "κοιτα ποιος τα χρησιμοποιει".

Εχουμε φτασει σε σημειο να ονομαζουμε τις κουδουνιστρες σοβαρα μηχανηματα και να ορκιζομαστε σε αυτα κιολας. ΕΛΕΟΣ για αλλη μια φορα.

Για το αν το συστημα μου παιζει σα καβουρδιστιρι μπορει να σε ενημερωσει ο Δολοφονακης. Στη τελικη δεν με νοιαζει κιολας πως παιζει. Το χομπι μου ειναι.

Αλλα να ονομαζουμε τους diyαδες σοβαρους χομπιστες που χρησιμοποιουν belden καλωδια ειναι απο αλλο ανεκδοτο.

Τελος παντως ας κανει ο καθενας οτι καταλαβαινει.

Παω για καφε στο balux οποιος μενει κοντα ας περασει.
Καλημερα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αλλα να ονομαζουμε τους diyαδες σοβαρους χομπιστες που χρησιμοποιουν belden καλωδια ειναι απο αλλο ανεκδοτο.
Όχι σοβαροί χομπίστες είναι μόνον οι άσχετοι με valhala. Τι λες πάλι ρε Μιχάλη. Αυτά είναι σοβαρά επιχειρήματα δηλαδή?

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εσεις βαζετε ως κριτηριο τα 130 βαττ στο ενα μετρο.Ειναι σοβαρα πραγματα αυτα?
136dB όχι watt και είναι πολύ σοβαρό και πολύ high end κριτήριο. Αν θες να δεις πόσο σοβαρό κριτήριο είναι, αν θέλεις να μάθεις, άνοιξε ένα θεματάκι και ρώτα τον EAR να σου πει. Μιχάλη έχεις συνηθίσει στις χαϊεντικές φιλοσοφίες. Δεν είναι όλοι έτσι. ;-)

...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
αυτη η κατηγορια
η ειναι καταραμενη
η προς τα κει παει
κανετε χειροτερα απο .......................................................................................................................................................................
ειστε εδω μονο για να τσακωνεστε
βλεπω ατομα που θελουν να μαθουν κατι
και καποιους αλλους να κανουν οτι μπορουν για να κανουν την κατηγορια
ζουγκλα
και κανουν τον ταρζαν

Reaction score
1.844
Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Όταν κάποιος θέλει να εμβαθύνει (για οπιαδήποτε κατηγορία) χρειάζεται, απο ένα σημείο και πέρα, να μπει και στο τεχνικό κομμάτι. Η γύρα στα καταστήματα του χώρου και το διάβασμα εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου, τον πάει μέχρι ένα σημείο.
Απο κει και πέρα, μόνο αν γνωρίσει τα τεχνικά ζητήματα, είτε σε σχολή, είτε απο ανάλογα βιβλία, καταλαβαίνει την τεχνολογία αιχμής. Όλα τα υπόλοιπα είναι RXίδια με λουλούδια και γύρω-γύρω μέλισσες. :prof:

Άμα πάλι απλά γουστάρει αγοράζοντας μπλιμπλίκια και χαβιόλια, καλά κάνει, μαζί του είμαι.

Είναι όμως τουλάχιστον αναίδεια να συγκρούεται με κάποιους που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν, αλλά ενημερώνονται και στο παρόν, συνεχώς (δε λέω για μένα, αφήστε με έξω). Το σοφό είναι να ακολουθήσει το ρητό, πως έχει δυό μάτια, δυό αυτιά και ένα στόμα, για να κοιτάζει δυό φορές, να ακούει άλλες δυό και να μιλάει μόνο μία.

Τα καλώδιά μου (ρεύματος) μέσα! :mad_3:

Όταν κάποιος δεν γνωρίζει πως το πιο αδύνατο σημείο της ηχητικής αλυσίδας είναι τα crossover (κάτι που μειώνεται αισθητά με χρήση ενεργού διαχωρισμού πριν τους τελικούς), έ, να μην απαιτεί και πτυχίο πανεπιστημίου, έλεος! :crazy_1:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Οταν μου δειξεις ενα studio που χρησιμοποιει οποιοδηποτε μηχανημα της behringer θα παρω τη λεξη παιχνιδακια πισω. Τα behringer ειναι η budget λυση για home studio.
Mιχάλη, κανείς δεν αμφισβητεί το ότι η Behringer είναι budget εταιρεία.
Απλά εγώ καταλαβαίνω ότι οι κερατάδες ξέρουν να κόβουν κόστος από εκεί που έχει λιγότερη σημασία. Το SRC, ας πούμε, είναι καταπληκτικό upsampler και το ΑΚΜ dac που έχει φοριέται και σε πολύ ακριβότερα μηχανάκια. Tα υπόλοιπα στάδιά του όντως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο (αν και πάλι για τα χρήματά του και με λίγα mods γίνεται "τούμπανο"). Ο Κώστας (και πολλοί άλλοι), όπως ίσως γνωρίζεις, το χρησιμοποιεί μόνο ως upsampler. Kάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το DEQ. Το δουλεύει καθαρά ψηφιακά, το έχει ταράξει στα mods ενώ πλέον το στάδιο εξόδου δεν έχει καμμία σχέση με το stock. Αυτά τα μηχανήματα δεν είναι πλέον "Behringer".
Στην τελική, όταν ο άνθρωπος έψαχνε για κάρτα ήχου, είδε πως δεν του έκαναν οι άλλες και έσκασε χοντρά και πήρε Lynx. Aν δεν του καθόταν κάποιο από τα μηχανήματα της Behringer (είτε ηχητικά είτε από πλευράς δυνατοτήτων), λες να κώλωνε να δώσει 4-5 χιλιάρικα να πάρει ένα Weiss ή κάτι ανάλογο που να το έχουν και τα studio (και να πάρεις και πίσω τους χαρακτηρισμούς δηλ);
Ακόμα και την τρέλα (και την οικονομική δυνατότητα) να μην είχε, οι τιμές στα επαγγελματικά είναι λογικότατες και προσιτές σε σχέση με τα νούμερα που βλέπουμε στη HiEnd.
Βλέπεις, εκει ΔΕΝ πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Κάνε μία σύγκριση των τιμών που δίνει ο Weiss στην Pro Audio και τις αντίστοιχες τιμές του στη HiEnd (για τα ίδια μηχανάκια) και θα καταλάβεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.526
χαχαχαχαχα, κοίτα, αν έλεγα δηλαδή πως ακούω από dac της Goldmund με το κορυφαίο Transport της Micromega ή της Meridian, και με τελικούς τους μεγαλύτερους του καταλόγου της πχ Counterpoint, θα κέρδιζα το εισιτήριο στην Hi-End, ε?

Χεχεχεχεχε, αυτά όμως τα μηχανάκια (ανάμεσα σε πολλά άλλα) είναι μηχανάκια που τα είχα, και ευτυχώς για μένα (δυστυχώς για σένα) τα Behringer (έτσι όπως τα έχω μετατρέψει) παίζουν καλύτερα.

Φιλάκια στα παιδάκια....

Να σου δώσω το τηλέφωνο του κατασκευαστή της Wisdom Audio να μιλήσεις να σου πει 2-3 πραγματάκια?
Αλλά αυτός ο ανόητος επιμένει για ενεργό κρος (πλήρη απουσία παθητικού) και πολυενίσχυση, με μικρά μήκη καλωδίων ηχείων, κάτι σαν ενεργά τα θέλει τα ηχεία του δηλαδή, οπότε που να βρει άκρη με σένα, είναι σα να προσπαθείς να τα βρείς με τον Κόγια που λέει τα ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.526
Τελικα αφου ακουτε διαφορες γιατι τρωγομαστε?
Κωστα Κογια μιλα στον τοιχο σε αγνοω πληρως.
Κωστα Τσαρουχα απολυτα σεβαστη η προσπαθεια σου. Το μονο που εχω να πω απο προσωπικη εμπειρια ειναι οτι τα ενεργα κρος της behringer ειναι πολυ κακα στον ηχο και γενικα τα μηχανηματα της. Τωρα μετα απο τιε τροποποησεις που εχεις κανει δεν ξερω δεν απαντω.:happy_4:
Γιάννη μη με παρεξηγείς, δε τα έχω βάλει μαζί σου, αλλά κάνε τον κόπο να ξαναδιαβάσεις όλα όσα έχουν γραφεί εδώ, πιστεύω ότι διαθέτεις αρκετή νοημοσύνη για να καταλάβεις τι συζητάμε, κι αν δεις τι γράφουμε και τι γράφεις εσύ, θα απορήσεις κι εσύ τελικά μ'εσένα!

Μ'ενδιαφέρει βέβαια να μάθω την προσωπική σου εμπειρία με το Behringer Ultra Drive Pro DCX2496 ,το ψηφιακό κρος που λες οτι άκουσες και είχε κακό ήχο. Με τι συνοδά το χρησιμοποίησες και με τι καλωδίωση? Σε ποιά ηχεία το άκουσες και σε ποιό χώρο? Το χρησιμοποίησες πραγματικά ως ενεργό κρος? Πόσων δρόμων χρήση έκανες και με τι φίλτρα έκανες τια αποκοπές σου? Είχες μετρήσεις για το αποτέλεσμα? Τι μουσικό πρόγραμμα χρησιμοποίησες? Και τελικά που ακριβώς εστιάζεις ότι δεν έπαιζε καλά?

Για όλα τα υπόλοιπα της σειράς 24/96 thw Behringer δεν έχω άποψη για το πως παίζουν στην αναλογική τους έξοδο, ποτέ δεν την έχω ακούσει, αλλά για αυτό έχω άποψη. Παρακαλώ να μου εξηγήσεις αυτό που είπες λοιπόν, ότι δεν έπαιξε καλά και να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Reaction score
4
Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν οι αλλαγές του ηχητικού αποτέλεσματος είναι συγκεκριμένες επιλέγοντας ανάλογο καλώδιο.

Έστω ότι αλλάζει ο ήχος.

Όταν πας για αγορά ενός ακριβού, υπάρχει περιγραφή ηχητικών αλλαγών και επιλέγεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις ;

Όπως τα γράφετε, μάλλον στην τύχη το αφήνετε......κατά την επιλογή.

Μπορείτε να περιγράψετε το αποτέλεσμα και το γιατί ;

Ο Μιχάλης είπε ότι άκουγετε ο ντράμερ 20 μέτρα πίσω....αυτό το αποτέλεσμα θα βγάλει το καλώδιο σε όποιο σύστημα στηθεί ;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.526
Re: Απάντηση: Καλώδιο ρεύματος;

Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν οι αλλαγές του ηχητικού αποτέλεσματος είναι συγκεκριμένες επιλέγοντας ανάλογο καλώδιο.
Έστω ότι αλλάζει ο ήχος.
Όταν πας για αγορά ενός ακριβού, υπάρχει περιγραφή ηχητικών αλλαγών και επιλέγεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις ;
Όπως τα γράφετε, μάλλον στην τύχη το αφήνετε......κατά την επιλογή.
ΙΜΗΟ έτσι ακριβώς. Είναι τυχαίο το πράγμα, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των συνοδών (και τις ηλεκτρικές και τις ηχητικές), τις ιδιαιτερότητες του χώρου και τις ιδιαιτερότητες του ρεύματος του δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο κατά την συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, :)crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: ) ακούγεται κάποια διαφορά που δεν μπορεί να ενταχθεί σε περιγραφή κοινή για σχεδόν κανένα άλλο ηχοσύστημα-χώρο στον πλανήτη. Είναι αυτό που λέμε "να σου κάτσει", όπως και αυτό που λέμε "αν κάτσει σε σένα δε σημαίνει ότι θα κάτσει και στον άλλον ή ότι θα κάτσει το ίδιο και στον άλλον".

Εξ'ού και το γενικό μπέρδεμα που επικρατεί στην καλωδιοσυζήτηση....

Μόνη εξαίρεση στον κανόνα αυτόν αποτελούν καλώδια με ακραίες τιμές σε κάποια συγκεκριμένα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά, που έχουν την τάση να ακούγονται με σχετικά ομοιόμορφη ηχητική συμπεριφορά σε πολλά διαφορετικά ηχοσυστήματα, οπότε κι έχουν ή φανατικούς φίλους ή φανατικούς εχθρούς, ανάλογα με την διαφορά στον ήχο που προκαλούν, αλλά αυτό ισχύει κυρίως σε Interconnect (αλλά και σε καλώδια ηχείων) με πχ πολύ μεγάλη χωρητικότητα ή επαγωγικότητα ή ακόμα ωμική αντίσταση (θυμάστε τα άνθρακος της VDH?)... Σε τέτοιας ιδιαίτερης κατασκευής καλώδια (πχ Goertz : μεγάλη τιμή χωρητικότητας αλλά χαμηλή τιμή σύνθετης ωμικής αντίστασης και απολύτως συμβατή με την αντίσταση ηχείων) η χρήση κυκλωμάτων αντιστάθμισης (πχ Zobel) είναι από απλά καλή σκέψη έως και αναγκαιότητα, καθώς κάποιοι πχ ενισχυτές δεν αντέχουν καν τέτοια κόλπα στην έξοδό τους και βγάζουν καπνούς....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δυο καλωδια 3χ2.5 θωρακισμενα της SUPRA με 8 ευρω το μετρο, απο τον πινακα κατευθειαν ενα για καθε λαμπατο τελικο των 200 βατ που διαθετω. Στο αμεσο μελλον θα προστεθουν και δυο σταθεροποιητες τασης και φιλτρα RF γιατι εχω παρατηρησει αλλαγες στον ηχο αναλογα με τις ωρες της ημερας υπο μορφη κοκου στις υωηλες. Δοκιμες που εκανα με διαφορα καλωδια ρευματος ιδιας διατομης, δεν μου εδειξαν λαποια διαφορα. Ομολογω οχι πολυ ακριβα, μεχρι 350 ευρω το ακριβοτερο.
Γιατι εδωσες 8 ευρω το μετρο για το SUPRA και οχι με 1 ενα ευρω το μετρο απο μια οποιαδηποτε αποθηκη ηλεκτρολογικου υλικου με την ιδια εσωτερικη συστροφη και καθαροτητα χαλκου ;;
Νομιζεις οτι πιανεσαι Κοτσος οταν αγορασεις καποιο που κανει ετοιμο 200 ευρω και δεν εισαι Κοτσος που πληρωνεις 8 ευρω καποιο που το βρισκεις παντου με 1 ευρω το μετρο ;;

Αυτα γιατι η κοροϊδια και ο χλευασμος ειναι ευκολοι αλλα πολλες φορες οι χλευαζοντες πεφτουν στον λακκο που σκαβουν για τους αλλους .

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Εμένα πάντως ακόμα, δεν μου απάντησε σοβαρά κανείς...
Αν εννοείς αυτό το ερώτημα:
.... Και δεν με λέτε βρε παιδιά. Για πιο λόγο αυτό το καλώδιο εγώ το πλέρωσα 200 ευρά (λιγότερο βασικά αλλά τέσπα) τα 75 μέτρα και είναι παχύ ωσάν τον αντίχειρά μου και θορακισμένο και ανθεκτικο κλπ κλπ και τα χαιεντάδικα καλώδια ρεύματος θέλουν ένα σκασμό λεφτά;

Τι παραπάνω δηλαδή έχει ενα καλώδιο που κάνει 300-400 (ή μπορεί και παραπάνω δεν ξέρω) ευρώ ανά μέτρο από το δικό μου που το πήρα 200 ευράκια τα 75 μέτρα;;;
Είναι ο ίδιος λόγος που οι ζάντες ενός υπεραυτοκινήτου κάνουν το πολλαπλάσιο απο τις ζάντες ενός αυτοκινήτου 2000 κυβικών. Το μέταλλο, κράμα αλουμινίου, κοστίζει 3-4 ευρώ το κιλό, αν πούμε πως λόγω διαστάσεων έχουν παραπάνω μέταλλο.

Δηλαδή επειδή ο κατασκευαστής τους ξέρει πως μπορείς να διαθέσεις πολύ περισσότερα. Έτσι πάει στην πιάτσα, δεν πουλάς ανάλογα με το κόστος, αλλά ανάλογα με το πόσο "πιάνει" το εμπόρευμα.
Είναι ο ίδιος λόγος που η τηλεοράσεις LCD είναι ακριβώτερες απο τις καθοδικού σωλήνα, ή μάλλον ήταν, ενώ το κόστος κατασκευής τους είναι ΣΑΦΩΣ μικρότερο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Όταν το χύμα ηλεκτρολογικό 3x2.5 κάνει 1-1.5 ευρώ το μέτρο και το αντίστοιχο της Belden με ένα κάρο πιστοποιήσεις, αναλυτική δημοσίευση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του (εκεί να δεις πως τρέχουν να κρυφτούν οι "audiophile" εταιρείες) και το όνομα της Belden από πίσω (που είναι κατασκευαστής καλωδίων σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των "audiophile" εταιρειών) κάνει 3 ευρώ το μέτρο, είναι λογικό να πας στο Belden για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Επίσης, εγώ θεωρώ κατανοητό να δώσεις 6 ευρώ το μέτρο αν, ντε και καλά, θες κάτι πιο χοντρό και να πας στο DH Labs, ας πούμε, (που είναι 3x4 νομίζω) και είναι και "audiophile", οπότε σε καλύπτει και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Όμως, από εκεί μέχρι τα 100, 200 και 3000 ευρώ το μέτρο η απόσταση είναι χαώδης.
Ακόμη κι ένας βλάκας μπορεί να το αντιληφθεί αυτό (για τον εαυτό μου μιλάω, μην παρεξηγηθώ).

Reaction score
8
Γιατι εδωσες 8 ευρω το μετρο για το SUPRA και οχι με 1 ενα ευρω το μετρο απο μια οποιαδηποτε αποθηκη ηλεκτρολογικου υλικου με την ιδια εσωτερικη συστροφη και καθαροτητα χαλκου ;;
Νομιζεις οτι πιανεσαι Κοτσος οταν αγορασεις καποιο που κανει ετοιμο 200 ευρω και δεν εισαι Κοτσος που πληρωνεις 8 ευρω καποιο που το βρισκεις παντου με 1 ευρω το μετρο ;;

Αυτα γιατι η κοροϊδια και ο χλευασμος ειναι ευκολοι αλλα πολλες φορες οι χλευαζοντες πεφτουν στον λακκο που σκαβουν για τους αλλους .
1ον γιατι ειναι το ΜΟΝΟ καλωδιο ρευματος παγκωσμιως που καλυπτει τις πληρης προδιαγραφες ασφαλειας της Ευρωπαικης Ενωσης, αν τις εχεις ακουστα
2ον ποιος σου ειπε οτι εχει τα ιδια χαρακτηριστικα και την ιδια καθαροτητα χαλκου
και 3ον ειναι θωρακισμενο και ελαχιστοποιει τις RF απο αλλα καλωδια χαμηλου σηματος συμφωνα με το HD 21.5S3
Τα φυκια για μεταξωτες κορδελες μπορεις να μου πεις κατασκευαστικα αν καλυπτουν τους παραπανω κανονες ασφαλειας κ.λπ. και δικαιολογησε το κοστος τους οπως εγω δικαιολογω την διαφορα τιμης λογω προδιαγραφων ασφαλειας και κατασκευης λογω της θωρακισης σε σχεση με τα ηλεκτρολογικα καλωδια που αναφερεις.
Επισης για ανεπτυξε μου την θεωρια σου τι διαφορες ακους στον ηχο απο δυο καλωδια που π.χ. το ενα τιμαται 20 ευρω και με τυπωμενο το ονομα του αλλου επωνυμου 200 ευρω. Ειμαι περιεργος να διαπιστωσω τι αλλαγες επιφερει στον ηχο το τυπωμενο ονομα πανω στο καλωδιο.

Reaction score
8
Όταν το χύμα ηλεκτρολογικό 3x2.5 κάνει 1-1.5 ευρώ το μέτρο και το αντίστοιχο της Belden με ένα κάρο πιστοποιήσεις, αναλυτική δημοσίευση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του (εκεί να δεις πως τρέχουν να κρυφτούν οι "audiophile" εταιρείες) και το όνομα της Belden από πίσω (που είναι κατασκευαστής καλωδίων σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των "audiophile" εταιρειών) κάνει 3 ευρώ το μέτρο, είναι λογικό να πας στο Belden για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Επίσης, εγώ θεωρώ κατανοητό να δώσεις 6 ευρώ το μέτρο αν, ντε και καλά, θες κάτι πιο χοντρό και να πας στο DH Labs, ας πούμε, (που είναι 3x4 νομίζω) και είναι και "audiophile", οπότε σε καλύπτει και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Όμως, από εκεί μέχρι τα 100, 200 και 3000 ευρώ το μέτρο η απόσταση είναι χαώδης.
Ακόμη κι ένας βλάκας μπορεί να το αντιληφθεί αυτό (για τον εαυτό μου μιλάω, μην παρεξηγηθώ).

--------------------------------------------------------------------------------
...γιατί έτσι είπε ο μέντοράς* μου.
Τα καλωδια που αναφερεις ειναι επισης εξαιρετικα αλλα δεν τα βρηκα στην περιοχη μου με προτιμοτερο για μενα το DH LABS

Reaction score
8
εδω ειναι ολη η ουσια της υποθεσης την οποια καποιοι δεν μπορουν να καταλαβουν η μαλλον καποιους δεν τους συμφερει να γινει κατανοητο.
Απο καποιο ποσο και πανω η τιμη ενος προιοντος ειναι τοσο δυσαναλογα μεγαλη που δεν μπορει να δικαιολογηθει, ουτε απο αυτα που προσφερει, ουτε απο το κοστος κατασκευης και εξελιξηςμ αλλα ουτε ακομα απο ενα μεγαλο περιθωριο κερδους. Μονο απο ενα αστεια υπερβολικα θρασυ τετοιο κερδος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.998
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos