Καλώδιο ρεύματος;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Επισης για ανεπτυξε μου την θεωρια σου τι διαφορες ακους στον ηχο απο δυο καλωδια που π.χ. το ενα τιμαται 20 ευρω και με τυπωμενο το ονομα του αλλου επωνυμου 200 ευρω. Ειμαι περιεργος να διαπιστωσω τι αλλαγες επιφερει στον ηχο το τυπωμενο ονομα πανω στο καλωδιο.
Δεν θα αναπτυξω καμια θεωρια .

Οποτε θες σου διαθετω* ενα καλωδιο-φυκι ρευματος αξιας 180 ευρω και θα γραψεις εσυ τις εντυπωσεις σου .

* .....ξεχασα ... οτι η προσφορα καλωδιων για δοκιμη διωκεται ως αποπειρα παγιδευσης !!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν θα αναπτυξω καμια θεωρια .
Τι περίεργο! :happy_9:

Πάντως αν το λέει η καρδούλα σου, έλα στο blind καλωδίων τροφοδοσίας που θα γίνει. Γιατί ΘΑ ΓΙΝΕΙ, έστω κι αν αργήσει. Όσον αφορά στον δανεισμό καλωδίων, είναι πολύ σωστό και επαγγελματικό να γίνεται, όταν τηρούνται οι σωστές προϋποθέσεις.

...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Τι περίεργο! :happy_9:

Πάντως αν το λέει η καρδούλα σου, έλα στο blind καλωδίων τροφοδοσίας που θα γίνει. Γιατί ΘΑ ΓΙΝΕΙ, έστω κι αν αργήσει. Όσον αφορά στον δανεισμό καλωδίων, είναι πολύ σωστό και επαγγελματικό να γίνεται, όταν τηρούνται οι σωστές προϋποθέσεις.

...
Αλλα ελεγες σχετικα με τον δανεισμο προσφατα .

Ποιες ειναι οι σωστες προυποθεσεις ;; (εδω θα αναιρεθει καθε λογος περι της αξιας του δανεισμου .... )

Οσον αφορα την tyflι sigkrisi ( τι σε χαλανε τα ellinika ? ) πρεπει να το λεει το αυτακι του καθενος αλλα οπως εχεις επισης προειπει ουτε αυτο πρεπει να εμπιστευομαστε !!! ( μη με βαλεις να τα ψαχνω αυτα που εχεις πει .... πλιιιιζ )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ότι θες, εδώ είμαι για να σου τα θυμίσω εγώ.
Ο δανεισμός καλωδίων, ενώ φαινομενικά είναι μια κίνηση προς όφελος του καταναλωτή, επί της ουσίας και όταν οι προϋποθέσεις δεν είναι σωστές, πρόκειται για ένα φθηνό κόλπο, έναν τρόπο να βάλεις κάποιον στο τρυπάκι. Για να σου το εξηγήσω διαφορετικά, είναι ψιλοαπατεωνιά να δώσεις ένα καλώδιο προς ακρόαση και δοκιμή σε κάποιον, έχοντας ως μοναδικό στοιχείο, μια π@παριά του τύπου "έχω μια ψιλοασάφεια χαμηλά" ή "έχω μια έλλειψη διαύγειας στα μεσαία". Η καλωδιομανία, από κάτι τέτοια έχει ξεφύγει και έχει αναχθεί σε Νο1 χαϊεντική ενασχόληση, αδιαφορώντας για τα βασικά. Η δε "εμπιστοσύνη στα αυτιά μας" είναι η μεγαλύτερη φόλα του high end.

...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

Ο δανεισμός καλωδίων, ενώ φαινομενικά είναι μια κίνηση προς όφελος του καταναλωτή, επί της ουσίας και όταν οι προϋποθέσεις δεν είναι σωστές, πρόκειται για ένα φθηνό κόλπο, έναν τρόπο να βάλεις κάποιον στο τρυπάκι. Για να σου το εξηγήσω διαφορετικά, είναι ψιλοαπατεωνιά να δώσεις ένα καλώδιο προς ακρόαση και δοκιμή σε κάποιον, έχοντας ως μοναδικό στοιχείο, μια π@παριά του τύπου "έχω μια ψιλοασάφεια χαμηλά" ή "έχω μια έλλειψη διαύγειας στα μεσαία". Η καλωδιομανία, από κάτι τέτοια έχει ξεφύγει και έχει αναχθεί σε Νο1 χαϊεντική ενασχόληση, αδιαφορώντας για τα βασικά. Η δε "εμπιστοσύνη στα αυτιά μας" είναι η μεγαλύτερη φόλα του high end.

...

Νίκο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα!

Ο μόνος «σχεδόν αξιόπιστος» τρόπος για να διαπιστώσει

ο χομπίστας-καταναλωτής αν κάποιο καλώδιο έχει

διαφορά από κάποιο άλλο και αν αυτή η διαφορά

αξίζει τον κόπο δαπάνης είναι να δανειστεί το

καλώδιο.

Αν τώρα ο καταναλωτής είναι βλάκας ή αφελής

και δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται ή αυθυποβάλλεται

ανεξέλεγκτα τότε δεν φταίει ο έμπορος φταίει ο ίδιος.

Η πρακτική του δανεισμού είναι σωτήρια και πολύτιμη…..

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Και για να μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα αλλά και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, λέω να σας θυμήσω μία παλιά και μία πιο πρόσφατη καταχώρηση δύο επαγγελματιών του χώρου....

Story 1

Καλοκαίρι του 2007 και ο γιατρός μας (Sambalis) ανοίγει thread όπου ρωτάει:

Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί σκέφτομαι να σύντομα να αγοράσω καλώδια να συνδέσω:
Digital Yamaha MX-D1 με τα B&W Nautilus 802!!!!!:crazy_1: :smoking:
...και ξεκινάει η συζήτηση:

Γιατρέ μου

τι μήκος καλωδίων χρειάζεσαι;
4-5 μέτρα!:mad_3:
(εννοεί ανά κανάλι!)

Η συνεισφορά του Νίκου (του άσχετου :happy_8: ) στο θέμα:

...

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις την διάταξη των μηχανημάτων έτσι ώστε το μέγιστο μήκος του κάθε καλωδίου ηχείων να είναι αρκετά κάτω από 2 μέτρα. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να αλλάξεις καλώδια.

- Τώρα πως ακούς?
...και του μέλους LUXMAN...

Στη διαθεση σου να σου παραχωρησω καλωδια ηχειων για δοκιμη . Εαν σ ενδιαφερει στειλε μου pm .
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. :crazy_1:

Story 2

Σε άσχετο thread γράφει ο Γιάννης:

Θα σου πω και ενα περιστατικο που συνεβη πριν ενα μηνα! Ηρθε λοιπον ενα παλικαρι απο τα μερη σου ο οποιος γραφει στο αλλο φορουμ. Ηθελε λοιπον καλωδια ηχειων. Ελα που ομως μολις μου εδειξε τον χωρο του και το στησιμο το μονο που του πουλησα ηταν μια συμβουλη, πρωτα να μειωσει τα μετρα και να βελτιωσει το συστημα (και επιμερους κοματια) τοποθετωντας τα καλυτερα και επειτα αφου καταληξει και δει καποια καλα στοιχεια να κοιταξει σε καλωδια.
Σιγουρα του την χαλασα και εχασα και μια πωληση.

Τις συγκρίσεις τις αφήνω σε εσάς.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δηλαδή Βασίλη συμφωνείς με έναν επαγγελματία που μιλάει για τα καλώδια υπερθεματίζοντας τόσο τις ιδιότητές τους, έτσι ώστε τελικά να προτείνονται ως λύση για πάσα νόσον και πάσα μαλακίαν? Έχουμε καταντήσει να ακούμε ότι ο κόσμος αλλάζει καλώδια για τους πιο απίστευτους λόγους. Από το γρέζι, την διαύγεια και τον κόκκο, μέχρι την στερεοφωνική εικόνα τα μπάσα και τα δυναμικά, όλα λύνονται με ένα ακριβό καλώδιο που κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές. Η συνεχής διακήρυξη των ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ακουστικών διαφορών των καλωδίων, σε ανθρώπους των οποίων τα συστήματα είναι στημένα... ανάποδα, ή δεν ξέρει καν πως είναι στημένα, είναι κοροϊδία ανάλογη των παραϊατρικών φαρμάκων και των κομπογιαννιτών. Το πάρε και άκουσε, από μόνο του, δεν λέει απολύτως τίποτα αν δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Δουλειά του επαγγελματία δεν είναι μόνο να σου δανείσει να δοκιμάσεις, είναι να σε κατευθύνει με τρόπο τέτοιο που να ξεφύγεις τις λούμπες.

Και για να το πω διαφορετικά, αν το ένα ηχείο κοιτάει στην δύση και το άλλο στην ανατολή, αν από την μια μεριά έχεις τοίχο και από την άλλη δεν έχεις, τότε το πρόβλημα δεν είναι στο καλώδιο ηχείων. Και δεν μιλάω καθόλου στον αέρα, αυτά είναι πραγματικά παραδείγματα, όπου ως λύση προτάθηκε αλλαγή καλωδίων σε ακριβότερα, με μότο το γνωστό "πάρε άκουσε, κρίνε". Κοινώς γελοιότητες.

...

sk

Reaction score
501
Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

καλώδιο.

Κε Τσαντουλή έχετε δίκιο σε όσα αναφέρετε.

Από την άλλη όμως, το απόσπασμα που παρατέθηκε στηλιτεύει την απάντηση «έλα ελεύθερα να δοκιμάσεις ένα καλώδιο», που δόθηκε σε ερώτημα του τύπου «το μπάσο μου ακούγεται χαλαρό».
Απάντηση που δόθηκε πριν διευκρινιστούν καλά καλά οι συνθήκες ακρόασης (και κυρίως ο χώρος).

Υπό εκείνες τις συνθήκες , προσωπικά μου είχε φανεί ιδιαίτερα ταιριαστή .....

PS
Άσχετο αλλά μου προκαλεί εντύπωση ...

Πως καταφέρνετε να είστε τόσο γρήγοροι ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τις συγκρίσεις τις αφήνω σε εσάς.
Ορίστε και παράδειγμα εντός τους site που το είχα ξεχάσει. Τι να πω άλλο, πραγματικά υπερπολύτιμο το "πάρε και δοκίμασε" (για τον πωλητή). :cool_11:

...

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Καλώδιο ρεύματος;

καλώδιο.

Βασιλη θα διαφωνισω και εγω μαζι σου αυτην την φορα.
Βεβαια οχι καθετα αλλα σιγουρα με γωνια προσπτωσεως περι τις 125 μοιρες.
Κατα το σεναριο του δανεισμου υπαρχει ο σοβαροτατος κινδυνος τα καλωδια να τα στρωσει ο πρωτος δανειζομενος, οποτε ο επομενος στην σειρα δανειζομενος να παραλαβει καλωδια μεταξυ των οποιων αλλα εχουν στρωσει για τα καλα, αλλα ειναι ντεμι στρωμενα, αλλα σχεδον παρθενα, και αλλα τοσο καλα στρωμενα που να εχει πλεον αρχισει η κατηφορα προς την κατασταση της σηψης.
- Πως εξασφαλιζεται λοιπον η καλη εκβαση της συγκρισης.
- Τι εχει πει πανω σ'αυτο το θεμα ο Χολτσενμπαιν ?
- Τι εχει πει ο Μαμαλακης ?
- Θυμαται κανεις ισως τι εχει πει η πρωτοπορα Αντιγονη Μεταξα στις περιφημες εκπομπες της σαν Θεια Λενα στο πρωτο προγραμμα του ΕΙΡ ?

Αυτα και αλλα πολλα με κανουν να διαφωνω οπως σου ειπα και μαλιστα με την απολυτως συγκεκριμενη γωνια.

Υπαρχει αραγε λυση ?

Προσωπικα νομιζω οτι μια λυση θα ηταν ο δανειζομενος, χαριν απλουστευσης, να θεωρησει οτι τα καλωδια εχουν υποστει τον ιδιο βαθμο δυναμικου στρωσιματος και να προβει απερισπαστος στην συγκριση. ΚΑι βεβαια δεν αναφερομαι στο στατικο στρωσιμο που ως γνωστον ειναι επινοηση του μαρκετινγκ προκειμενου να προωθησει την θεωρια του Αυτοστρωσιματος. Κατ 'αυτην τα νευρολογικα προβληματα των κολεοπτερων της Μεσοποταμιας (ανατολικως του Ευφρατη) παραλληλιζονται αμεσα ως φαινομενο με την δεξιοστροφη συστροφη των κλωνων του 3X 2,5 δημιουργοντας το προβλημα της δυσπεψιας του Ηχου. Το προβλημα δεν ειναι το ιδιο καταστροφικο για ολους τους ακροατες. Ακριβως οπως τα ζυμαρικα τυπου "Βιδες" δεν ειναι το ιδιο ευληπτα στην αριστεροστροφη εκδοχη τους, για ολους τους καταναλωτες, καθως τεινουν, για ορισμενους μονο, να αντιτιθενται στην καταπωση του βλωμου, δημιουργοντας ετσι ενα στρες και αυτο που στην γλωσσα της ιππασιας ονομαζεται "μια Αρνηση".
Με αυτο το σκεπτικο ο δανεισμος μπορει να αποδειχτει ματαιος και ο δανειζομενος να προβει στην συγχηση του σε ωμοτητες χρησιμοποιοντας τα καλωδια επι της συζυγου του, εν ειδει κνουτου, και ναχουμε τιποτε εκτροπα δηλαδη ....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.447
Γιάννη μη με παρεξηγείς, δε τα έχω βάλει μαζί σου, αλλά κάνε τον κόπο να ξαναδιαβάσεις όλα όσα έχουν γραφεί εδώ, πιστεύω ότι διαθέτεις αρκετή νοημοσύνη για να καταλάβεις τι συζητάμε, κι αν δεις τι γράφουμε και τι γράφεις εσύ, θα απορήσεις κι εσύ τελικά μ'εσένα!

Μ'ενδιαφέρει βέβαια να μάθω την προσωπική σου εμπειρία με το Behringer Ultra Drive Pro DCX2496 ,το ψηφιακό κρος που λες οτι άκουσες και είχε κακό ήχο. Με τι συνοδά το χρησιμοποίησες και με τι καλωδίωση? Σε ποιά ηχεία το άκουσες και σε ποιό χώρο? Το χρησιμοποίησες πραγματικά ως ενεργό κρος? Πόσων δρόμων χρήση έκανες και με τι φίλτρα έκανες τια αποκοπές σου? Είχες μετρήσεις για το αποτέλεσμα? Τι μουσικό πρόγραμμα χρησιμοποίησες? Και τελικά που ακριβώς εστιάζεις ότι δεν έπαιζε καλά?

Για όλα τα υπόλοιπα της σειράς 24/96 thw Behringer δεν έχω άποψη για το πως παίζουν στην αναλογική τους έξοδο, ποτέ δεν την έχω ακούσει, αλλά για αυτό έχω άποψη. Παρακαλώ να μου εξηγήσεις αυτό που είπες λοιπόν, ότι δεν έπαιξε καλά και να απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.

Επανέρχομαι, περιμένω μια απάντηση Γιάννη, αν έχεις την καλοσύνη βέβαια....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
KOSTAS F
Και για να μην τα κάνουμε όλα ίσιωμα αλλά και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, λέω να σας θυμήσω μία παλιά και μία πιο πρόσφατη καταχώρηση δύο επαγγελματιών του χώρου....

Story 1

Καλοκαίρι του 2007 και ο γιατρός μας (Sambalis) ανοίγει thread όπου ρωτάει:

Quote:
Originally Posted by Sambalis
Θα ήθελα την γνώμη σας γιατί σκέφτομαι να σύντομα να αγοράσω καλώδια να συνδέσω:
Digital Yamaha MX-D1 με τα B&W Nautilus 802!!!!!

...και ξεκινάει η συζήτηση:

Quote:
Originally Posted by Τσαντουλής Βασίλης
Γιατρέ μου

τι μήκος καλωδίων χρειάζεσαι;

Quote:
Originally Posted by Sambalis
4-5 μέτρα!

(εννοεί ανά κανάλι!)

Η συνεισφορά του Νίκου (του άσχετου ) στο θέμα:

Quote:
Originally Posted by Νίκος Τσαρουχάς
...

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις την διάταξη των μηχανημάτων έτσι ώστε το μέγιστο μήκος του κάθε καλωδίου ηχείων να είναι αρκετά κάτω από 2 μέτρα. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να αλλάξεις καλώδια.

- Τώρα πως ακούς?

...και του μέλους LUXMAN...

Quote:
Originally Posted by LUXMAN
Στη διαθεση σου να σου παραχωρησω καλωδια ηχειων για δοκιμη . Εαν σ ενδιαφερει στειλε μου pm .

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
Αγαπητε κακοπιστε Κωστα
τα καλωδια ηχειων που δανειζω ειναι ΟΛΑ 2,5 μετρα . Αν ειχες την παραμικρη ιδεα απο ηχητικα συστηματα υψηλης ποιοτητας (Hi End) θα ηξερες οτι δεν νοειται τετοιο με μηκος καλωδιων μεγαλυτερο απο 2,5 μετρα (με βια 3 μετρα) . Ας μας πει και ο Βασιλης ποσο ηταν το μηκος των XLO REFERENCE που ειχε προς ακροαση καποια στιγμη .

Κριμα που στην ηλικια σου εχεις αναπτυξει ενα τοσο κακοηθη χαρακτηρα .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69

...
Μ εβγαλες απο τον κοπο να ψαξω να βρω την απιστευτη αποψη σου περι δανεισμου καλωδιων !!! :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Μπουγατσα απ τα Ζωνιανα τρωτε εκει πανω ;;;; :cool_11: :cool_11: Τι ειναι αυτα που λες ;;; "happy_1" "happy_1"

Αληθεια τι γνωμη εχεις για τον δανεισμο συσκευων ;;; και αυτο απατεωνια ειναι ;;;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Αγαπητε κακοπιστε Κωστα
τα καλωδια ηχειων που δανειζω ειναι ΟΛΑ 2,5 μετρα . Αν ειχες την παραμικρη ιδεα απο ηχητικα συστηματα υψηλης ποιοτητας (Hi End) θα ηξερες οτι δεν νοειται τετοιο με μηκος καλωδιων μεγαλυτερο απο 2,5 μετρα (με βια 3 μετρα) . Ας μας πει και ο Βασιλης ποσο ηταν το μηκος των XLO REFERENCE που ειχε προς ακροαση καποια στιγμη .

Κριμα που στην ηλικια σου εχεις αναπτυξει ενα τοσο κακοηθη χαρακτηρα .
Άρα θα δάνειζες καλώδιο ηχείων σε μήκος τέτοιο που θα ήταν αδύνατο να το δοκιμάσει ο άνθρωπος χωρίς να κάνει μετακόμιση;!
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το έγραψες για να φανεί "ο καλός έμπορος που δανείζει πάντα καλώδια".
Παραμένει βέβαια το γεγονός ότι δεν αναφέρεις πουθενά πως πρέπει πρώτα να λυθεί το πρόβλημα του στησίματος των ηχείων.

Τον χαρακτήρα μου και το ήθος μου δεν είσαι σε θέση να τα κρίνεις. Το έχουμε ξαναπει.
Ας μείνουμε στο θέμα μας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι ειναι αυτα που λες ;;;
Μην υπερεκτιμάς τον ευατό σου, δεν τα έγραψα περιμένοντας να τα καταλάβεις εσύ. Πλάκα θα 'χει να νομίζεις ότι θέλω να κάνουμε και διάλογο. :cool_11: :cool_11:

...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.990
Members