Κασέτα ή σόμπα για το τζάκι;

Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
Na pw και εγω τα δικά μου καθότι καμένος απο ενεργειακό τζάκι ΛΌΓΩ ΚΑΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΚΑΚΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑ. Δυστυχώς υπάρχει μεγάλη ασχετοσύνη/τσαπατσουλιά στο χώρο. Μαστόροι απο την οικοδομή γενικά οι οποίοι αυτοαποκαλεστηκαν τζακάδες όταν πήρε το πετρέλαιο τα πάνω του και άρχισαν να χρεώνουν πεντακοσάρικα για εργατικά μιας μέρας τοποθετώντας μια ενεργειακή εστία χωρίς να ακολουθούν ούτε καν τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Επέλεξα την nordica inserto 70 ventilato, κασέτα με βεντιλατέρια. Τον πρώτο χρόνο απλά κατανάλωνε ξύλα και εγώ διάβαζα ότι έβρισκα σχετικό με ενεργειακά τζάκια. Το καλοκαίρι την ξήλωσα και την ξανατοποθέτησα και πλέον ζεστάθηκα. Εάν είχα διαβάσει πριν τοποθετήσω θα επέλεγα κάτι φυσικής ροής, όπως τα Nordpeis που έχουν αναφερθεί. Το πλεονέκτημα των nordpeis εκτός του ότι ειναι ποιοτική εστία, ειναι ότι έρχεται μαζί με την επένδυση της, οπότε λάθη απο τους μαστόρους δεν γίνονται. Γενικά, μια εστία φυσικής ροής θέλει να παίρνει αέρα απο κάτω και να τον βγάζει απο πάνω. Διάφοροι μαστόροι δεν άνοιγαν απο κάτω τρύπα παρά μονο απο πάνω και σου λέγανε ότι απο πάνω βγαινει η ζέστη. Ενώ ο κατασκευαστής ήταν σαφής λέγοντας ότι θέλει τρύπα απο κάτω με τόσα τετραγωνικά άνοιγμα και τόσα πάνω (συνήθως 2,5 φορές μεγαλύτερο το πάνω). Όπως επίσης και τόσα άνοιγμα περιμετρικά της εστίας, να μην ακουμπάει δλδ πουθενά, παρά μόνο στη βάση της. ΠΡΟΣΟΧΗ SE κακής ποιότητας πετροβάμβακα ο οποίος μυρίζει μόλις ανέβει λίγο η θερμοκρασία και επίσης μην ακουμπάει με την εστία. Αν και πλέον χρησιμοποείται ένα άλλο υλικό ονόματι izol.

Ένα καλό site με πληθώρα πληροφοριών ειναι το www.energ.gr, έχει και ενότητα "παρουσιάστε τα τζάκι σας", πολύ ενδιαφέρον.

Προτείνω σε όποιον θέλει να τοποθετήσει ενεργειακό τζάκι να διαβάσει αρκετά πράματα ουτως ώστε να είναι ενημερωμένος γιατί εύκολα θα την πατήσει. Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει διαβάζοντας το εν λόγω site, υπήρξαν αρκετοί που την πάτησαν με μαστόρους και μετά τα ξήλωσαν όλα και τα ξαναφτιαξαν και λειτουργησαν.

Εννοείται ότι δεν ειναι όλοι οι μαστόροι κακοί, απλά, από ότι φάνηκε, υπάρχουν πολλοί...
 

Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
Μ' ενα κουτσουρι χτες στσι 22.30 περιπου ειχα καρβουνα μεχρι τσι 08.00 το πρωι σημερα , με 3 βαθμους εξω και 19,5 μεσα, pvc πορτοπαραθυρα και 65εκ. πετροτοιχους (κρητη βεβαια).
Να πω επισης οτι ειναι plug'n'play ... ουτε κακος ο μαστορας, ουτε (Α)πετυχε η τοποθετηση, ουτε φασαριες ...
α και χαλυβδινο μπουρι εσωτερικα - ειναι και ωραιο και κανει δουλιτσα ...
α και τα ξυλα πρεπει να ναι κομμενα "για σομπα" - για να τα βανεις ανετα μεγιστο μηκος 30 εκ. και διαμετρος μεχρι αλλο τοσο ...
 





Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.606
Μηνύματα
2.867.579
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top