Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

Reaction score
2.288
Εγω παντως ετσι απο περιεργεια μια που το συζηταμε εβαλα να ακουσω ενα κομματι (μια χαλαρη καντρι μπαλαντα) στην ενταση που μου αρεσει να ακουω μουσικη, (με πηγη το κινητο μου και τον Yamaha στο +10) οχι παρα πολυ δυνατα αλλα σιγουρα οχι σιγα και εκανα μια μετρηση με το ντεσιμπελομετρο (c-weighted) για να δω τι παιζει (μεχρι τωρα ειχα κανει μετρησεις μονο με sine waves και ταινιες, δεν ειχα μετρησει σταθμες σε μουσικο προγραμμα).
Η σταθμη χορευε μεταξυ 95 και 100 στην θεση ακροασης (3μ) και Max ειδα 103db.
Για ρεαλιστικη σταθμη (σαν να παιζουν δλδ εκεινη τη στιγμη ζωντανα μπροστα μου οι μουσικοι) θα ηθελα τουλαχιστον την διπλασια ενταση και ισως και παραπανω δλδ αλλα 10db+ (δεν νομιζω να το ζησω αυτο με αυτο το συστημα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Πολύ σωστά. ;)

Με κορυφές κοντά στα 110, το απολαμβάνεις στις πραγματικές του διαστάσεις.

Σε τι απόσταση ακρόασης είσαι;
Ποια ηχεία;
Τι ισχύς ενισχυτικων;

Το ότι μετρησες μέχρι 103 με τον εξοπλισμό που διαθέτεις, σήμαινει ότι σίγουρα είχες πολλές στιγμιαίες κορυφές στη θέση ακρόασης πάνω από 105.

Reaction score
2.288
Πολύ σωστά. ;)

Με κορυφές κοντά στα 110, το απολαμβάνεις στις πραγματικές του διαστάσεις.

Σε τι απόσταση ακρόασης είσαι;
Ποια ηχεία;
Τι ισχύς ενισχυτικων;

Το ότι μετρησες μέχρι 103 με τον εξοπλισμό που διαθέτεις, σήμαινει ότι σίγουρα είχες πολλές στιγμιαίες κορυφές στη θέση ακρόασης πάνω από 105.
Στο κομματι που ακουγα σιγουρα δεν θα ειχα μεγαλυτερες κορυφωσεις μια που ηταν πολυ χαλαρο (Hootie and the blowfish Tootsie) αλλα σε αλλου ειδους μουσικη σιγουρα το "δυνατα" μεταφραζεται σε peak πανω απο 110 db στη θεση ακροασης.
Ενισχυτη εχω εναν Yamaha RX-V3067 και ηχεια ενα ταπεινο ζευγαρι Roister Silk 100 (8ιντσο γουφερ, το εχω παιξει στο παρελθoν χωρις προβλημα με επαγγελματικο τελικο 2Χ400W με τα ledακια του να ακουμπανε κοκκινα αλλα ο Yamaha βγαζει με το ζορι 140W)
Μεχρι η μεγιστη σταθμη (peak) που εχω μετρησει σε πραγματικες συνθηκες ειναι 108db παντα στην θεση ακροασης (The Aviator στην πρωτη σκηνη με το αεροπλανο).

Reaction score
62
Τα 200 από τα 500 βατ απέχουν απειροελάχιστα, κι ας φαίνεται στο μάτι πολύ μεγάλη η διαφορά.
Στα ηχεία είναι 3,5 ντιμι, λεπτομέρειες..

Ποια ηχεια έχεις;
Εδω κανεις λαθος, τα 3,5 db ειναι αυτο που θα αποδωσει το ηχειο αν του δωσεις διπλασια ισχυ. Σαν ταση ομως θα παρει την διπλασια απο οτι στα 200 watt ετσι δεν ειναι. Τα ηχεια ειναι jbl ls 80

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Σαν ταση ομως θα παρει την διπλασια απο οτι στα 200 watt ετσι δεν ειναι.
Όχι βέβαια, δεν είναι έτσι.

Παιδιά, τον νόμο του ωμ ρε παιδιά, έλεος δηλαδή..
Γνώσεις γυμνασίου...

Τάση στο τετράγωνο δια αντίσταση είναι η ισχύς.
Στα 200 βατ η τάση για 8 ωμ είναι 40 βολτ.
Στα 500 βατ η τάση είναι 63,25 βολτ, δεν είναι διπλάσια να είναι 80 βολτ.
Στα 80 βολτ η ισχύς είναι 800 βατ.

Στα 3 ντιμπι ακριβώς έχουμε διπλασιασμό ισχύος.
Στα 10 ντιμπι έχουμε δεκαπλασιασμό ισχύος.
10 ντιμπι διαφορά ισούται με διπλάσια στάθμη.

Οκ?

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Όσο για τα JBL LS 80, προσωπικά δε θα τα οδηγούσα με τίποτα μικρότερο από 500 βατ, κι αν μπορούσα θα είχα ενισχυτή 800 βατ γι αυτά.

Ρώτα τον Νίκο τον Αρβανιτακη καλύτερα, που με τα JBL έχει άλλη σχέση.. ;)

Reaction score
62
Τάση στο τετράγωνο δια αντίσταση είναι η ισχύς.
Στα 200 βατ η τάση για 8 ωμ είναι 40 βολτ.
Στα 500 βατ η τάση είναι 63,25 βολτ, δεν είναι διπλάσια να είναι 80 βολτ.
Στα 80 βολτ η ισχύς είναι 800 βατ.

Στα 3 ντιμπι ακριβώς έχουμε διπλασιασμό ισχύος.
Στα 10 ντιμπι έχουμε δεκαπλασιασμό ισχύος.
10 ντιμπι διαφορά ισούται με διπλάσια στάθμη.

Οκ?
Δλδ αυτα τα 23,25 παραπανω δεν κανουν ζημια?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Δλδ αυτα τα 23,25 παραπανω δεν κανουν ζημια?
Άσε τα νούμερα, αφού δε τα κατέχεις βρε φίλε μου, κι άκου αυτό που σου λέω, δε στο λέω για κακό.

Αφού τα αυτιά σου εμπιστεύεσαι:
Άκου τα ηχεία σου με ενισχυτή στο κιλοβατ, και θα με θυμηθείς.
Πάνε σε ένα μαγαζί και δανείσου ένα γομαρι, κάνα κρελ, Μαρκ Λέβινσον, τι μάρκα γουστάρεις; Αυτήν. Να είναι στο κιλοβατ μόνο, αυτό δες. Παρτον σπίτι, κι άκου τα. Δε τα καις, μη φοβάσαι τίποτα.

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η μάρκα, ούτε το βάρος, ούτε η τάξη λειτουργίας. Ας είναι κλας ντε, ας είναι ice, ας είναι ΑΒ, Α καθαρή, ότι τάξη λειτουργίας θες, ότι μάρκα θες. Κάνε μία δοκιμή. Δώστου να φάει βατ, χώσε πράμα, μη φοβάσαι τίποτα, δε το καις, πρώτα θα κάψεις τα αυτιά σου και μετά το ηχείο. ;)

Last edited:

Reaction score
62
Όσο για τα JBL LS 80, προσωπικά δε θα τα οδηγούσα με τίποτα μικρότερο από 500 βατ, κι αν μπορούσα θα είχα ενισχυτή 800 βατ γι αυτά.

Ρώτα τον Νίκο τον Αρβανιτακη καλύτερα, που με τα JBL έχει άλλη σχέση.. ;)
Τι ειπες τωρα ......., μου γυάλιζε ενας "μητσος" που γυρναει εδω μεσα αλλα με αυτα που λες δεν...... κ απ οτι καταλαβαινω πρεπει να βαλω πολυ βαθεια το χερι στην τσεπη για τα 800!!!
[DOUBLEPOST=1484951513][/DOUBLEPOST]
Άσε τα νούμερα, αφού δε τα κατέχεις βρε φίλε μου, κι άκου αυτό που σου λέω, δε στο λέω για κακό.

Πάνε σε ένα μαγαζί και δανείσου ένα γομαρι, κάνα κρελ, Μαρκ Λέβινσον, τι μάρκα γουστάρεις; Αυτήν. Να είναι στο κιλοβατ μόνο, αυτό δες. Παρτον σπίτι, κι άκου τα. Δε τα καις, μη φοβάσαι τίποτα.
Γεια σου "ρε" Κωστα, τους ποιο φθηνους μου προτεινεις βλεπω:eek:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Πάρε δανεικό έναν, έτσι για να καταλάβεις, κι ας μη μπορείς να τον αγοράσεις.

Αν ξυπνήσει μέσα σου το ζώο, και το πάρεις απόφαση σοβαρά ότι θες κιλοβατικά ενισχυτικά, θα σε κατευθύνω σε οικονομική επιλογή. Υπάρχουν και οι κραουν. ;)

Reaction score
62

Αν ξυπνήσει μέσα σου το ζώο, και το πάρεις απόφαση σοβαρά ότι θες κιλοβατικά ενισχυτικά, θα σε κατευθύνω σε οικονομική επιλογή. Υπάρχουν και οι κραουν. ;)
Ναι καπου τους ειχες προτεινει αυτους, δεν ειναι προς το επαγγελματικο ηχο αυτοι?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Άσε αυτή την κουβέντα για άλλη φορά.
Κάνε τη δοκιμή σου με κάνα χαϊενταδικο δανεικό γομαρι, να φας τη σφαλιάρα να είναι όλη δική σου, και μετά συζητάμε ο,τι θες.

Επόμενος...

Reaction score
62

Δεν με ενδιαφέρει ούτε η μάρκα, ούτε το βάρος, ούτε η τάξη λειτουργίας. Ας είναι κλας ντε, ας είναι ice, ας είναι ΑΒ, Α καθαρή, ότι τάξη λειτουργίας θες, ότι μάρκα θες. Κάνε μία δοκιμή. Δώστου να φάει βατ, χώσε πράμα, μη φοβάσαι τίποτα, δε το καις, πρώτα θα κάψεις τα αυτιά σου και μετά το ηχείο. ;)
Σε ζαλησα αποψε λυσε μου ομως μια απορια , γιατι ο pioneer εκαιγε τα γουφερ στα παλια ηχεια, ισχυει αυτο που εγραψε καποιος παραπανω ο αδυνατος ενισχυτης καιει το τουιτερ κ ο δυνατος το γουφερ?
[DOUBLEPOST=1484952574][/DOUBLEPOST]
Να πω κι εγώ;
Δεν καίγονται τα ηχεία από μεγάλη ισχύ,από μικρή όμως ...στάχτη.
Για πες κι εσυ την γνωμη σου για τα jbl πως θα παιξουν καλυτερα?

Reaction score
725

Να κανω μια χαζη παλι ερωτηση.
Στα ηχεια μου που ειναι 250 watt rms 8 ohm (ar312 ho) τι crown μου προτεινεις για να τα "ακουσω" full; στα ποσα βαττ; πχ τον xls 2500?

Reaction score
62
Και το tweeter και το woofer και κάποιες καρδιές,λαμπάτες κυρίως.
Ωπα ο ενισχυτης ειναι ο ιδιος τα ηχεια αλλαξα.....
[DOUBLEPOST=1484953206][/DOUBLEPOST]
Αν λένε στα χαρτιά,250 w , εσύ δώσε 500.
"Ρε παλιοπαιδα " θα με βαλετε να παρω ενισχυτη εν μεσω κρισης!!!!!:dance:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Σε ζαλησα αποψε λυσε μου ομως μια απορια , γιατι ο pioneer εκαιγε τα γουφερ στα παλια ηχεια, ισχυει αυτο που εγραψε καποιος παραπανω ο αδυνατος ενισχυτης καιει το τουιτερ κ ο δυνατος το γουφερ?
Έχουν δόση αλήθειας αυτοί οι εμπειρικοί συσχετισμοί, αλλά εμπεριέχουν και μεγάλα σφάλματα, καλύτερα να μη δίνεις σημασία.
Ο Νικ στο είπε άλλωστε "Δεν καίγονται τα ηχεία από μεγάλη ισχύ,από μικρή όμως ...στάχτη." κι έχει απόλυτο δίκιο, γιατί ο αδύναμος αποσταθεροποιείται, κλιπαρει, βγάζει συνεχές ρεύμα, καίει, στάχτη και μπουρμπερη. Ξέρει ο Νικ. ;)

Reaction score
1.469
Άσε αυτή την κουβέντα για άλλη φορά.
Κάνε τη δοκιμή σου με κάνα χαϊενταδικο δανεικό γομαρι, να φας τη σφαλιάρα να είναι όλη δική σου, και μετά συζητάμε ο,τι θες.

Επόμενος...
Εγω με τι θα προτεινες να κανω δοκιμη ?
Ηχεια monitor audio pl300 ii 300w
Τουιτερ ταινιας
Εχω και προ avm60
Μια vaue for money λύση η οποια θα με εκανε να ξεκολλήσω απο το λαμπατο τερας mastersound 845 evolution?
1 λυση ειναι τα ncore400 οκ
Ομως και ο αλεξ ζαπ σε παλιότερη συνομιλία κ ερωτηση μου μου χε πει θα ακούσεις διαφορετικό ηχο στην αρχή θα σε ξένισει
Δευτερη λυση και Οσον αφορα ενισχυτικα κιλοβατ που λες? Τι θα μπορουσα να δοκιμασω?να υπάρχει βεβαια να το δανειστω απο καπου

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis