Κατανάλωση ρεύματος ολοκληρωμένου Τάξης Α

Reaction score
3.497
Εξηγώ για όσους δε ξέρουν:
Το ηχείο, όταν παίρνει διπλάσια ισχύ, ανεβάζει στάθμη κατά 3 ντιμπι.
Η ευαισθησία του, μας λέει ότι με 1 βατ βγάζει 85 ντιμπι στάθμη ήχου.

Πάμε στους διπλασιασμούς ισχύος:

1 βατ 85 ντιμπι - ευαισθησία του ηχείου
2 βατ 88 ντιμπι
4 βατ 91 ντιμπι
8 βατ 94 ντιμπι
16 βατ 97 ντιμπι
32 βατ 100 ντιμπι

Δυστυχώς το ηχείο δεν οδηγείται σωστά με 30 βατ, όπως λέει ο κατασκευαστής θέλει πολύ περισσότερης ισχύος ενισχυτικά. Αλλά και ο ενισχυτής των 2 κιλοβάτ, όταν παίζει στα 30 βατ, σα τον ενισχυτή των 30 βατ παίζει. ;)

Τι λείπει; Λείπουν μόλις 4 διπλασιασμοί ισχύος:

64 βατ 103 ντιμπι
128 βατ 106 ντιμπι
256 βατ 109 ντιμπι
512 βατ 112 ντιμπι
Όσοι διαθέτουν δύο ηχεία στο χώρο ακρόασης, καθώς και ένα στερεοφωνικό ενισχυτή (ή δύο μονοφωνικούς), η συνολική ακουστική στάθμη θα είναι τελικά μεγαλύτερη κατά 3 dB.
π.χ. ηχείο Α = 80dB & ηχείο Β = 80dB , τότε η συνολική ακουστική στάθμη = 83dB (εφόσον και τα δύο ηχεία παίζουν το ίδιο μουσικό θέμα ταυτόχρονα).
Επίσης σε ένα κλειστό δωμάτιο, με ανακλαστικές επιφάνειες, η ακουστική στάθμη μπορεί να ενισχυθεί με φυσικό τρόπο κατά 6dB.

Επομένως οι παραπάνω τιμές που ανέφερες ισχύουν για ένα μόνο ηχείο το οποίο παίζει σε ανηχοϊκή αίθουσα , ή αίθουσα της σιωπής.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.614
Όσοι διαθέτουν δύο ηχεία στο χώρο ακρόασης, καθώς και ένα στερεοφωνικό ενισχυτή (ή δύο μονοφωνικούς), η συνολική ακουστική στάθμη θα είναι τελικά μεγαλύτερη κατά 3 dB.
π.χ. ηχείο Α = 80dB & ηχείο Β = 80dB , τότε η συνολική ακουστική στάθμη = 83dB (εφόσον και τα δύο ηχεία παίζουν το ίδιο μουσικό θέμα ταυτόχρονα).
Επίσης σε ένα κλειστό δωμάτιο, με ανακλαστικές επιφάνειες, η ακουστική στάθμη μπορεί να ενισχυθεί με φυσικό τρόπο κατά 6dB.

Επομένως οι παραπάνω τιμές που ανέφερες ισχύουν για ένα μόνο ηχείο το οποίο παίζει σε ανηχοϊκή αίθουσα , ή αίθουσα της σιωπής.
Στο 1 μέτρο.

Στα 2; στα 3; μπορείς τώρα να αρχίσεις να αφαιρείς ...

Reaction score
2.248
Σαν κάτοχος ενός μεγάλου class A τελικού να πω ότι η κατανάλωση είναι μεγάλη.
Εμένα έχει κατανάλωση κοντά στην 1.2 κιλοβατώρα (το 3.5Κw UPS πάει στο 31% όταν παίζει) παρόλο
που είναι μόνο 2 Χ 120 σε Α / 2 Χ 280 σε ΑΒ.
Αλλά έχει ρεύματα που διπλασιάζει έως τα 2Ω

Reaction score
3.497
Στο 1 μέτρο.

Στα 2; στα 3; μπορείς τώρα να αρχίσεις να αφαιρείς ...
Εννοείται στο 1μ. , αυτή είναι η αναφορά κατά τον κατασκευαστή που μετράει την ακουστική στάθμη του ηχείου.
Αλλά αυτό ήδη είναι γνωστό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Πάντως - για την τσέπη σου - πρέπει να κάνεις και ακρόαση των ενεργών SMC40A.

Τσάμπα είναι. Μετά αποφάσισε. Μην βιαστείς
Αυτό αποτελεί ουσιαστική προσέγγιση στην περίπτωση.

Και εδώ ερχόμαστε αναπόφευκτα στην αντιμετώπιση των μαγαζιών. Αλήθεια, του πρότεινε κανένας μαγαζατορας την παραπάνω απόλυτα λογική λύση;

Προφανώς όχι.
Και είναι λογικό.
Οι μαγαζατορες κοιτάνε το κέρδος τους, και τους δίνω απόλυτο δίκιο και σέβομαι την επαγγελματική αυτή συμπεριφορά τους, ιδίως σε μία εποχή μεγάλης κρίσης και τραγικής φορολόγησης κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Θεωρώ ότι δικαίως οι μαγαζατορες μισούν τον costas ear. Διότι οι πελάτες με τις δικές μου προτροπές, θα πάρουν ένα ζευγάρι ηχεία που θα τα αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. Αντιθέτως, οι πελάτες που θα πάρουν με χίλια ζόρια το ακριβό ηχείο με τον μικρό ενισχυτή, αργά ή γρήγορα θα αλλάξουν κάτι από τα δύο, συν κάνα καλώδιο στο ενδιάμεσο, θα συνεχίσει η αφαίμαξη, προς όφελος των εσόδων του μαγαζιού.

Υποθέτω ότι ο μαγαζατορας δεν είχε να πει άποψη για το αν ο λαξμαν παίζει τα ATC, κι εγώ αν ήμουν στη θέση του, θα έλεγα "δε ξέρω, ας τα συνδέσουμε και άκου εσύ να αποφασίσεις αν σου κάνει σα συνδυασμός". Έξυπνη επιλογή αντιμετώπισης του πελάτη, χωρίς να του σπαν τον τσαμπουκά με ένα "τι λες μωρέ που θα πάρεις τα ATC με 30 βατ, τρελός παπάς σε βάφτισε.." και χωρίς να φέρουν ευθύνη για την επιλογή του πελάτη, απλώς ρίχνουν το δόλωμα (του βάζουν να ακούσει το πανάκριβο ηχείο) κι άσε το μικρόβιο να τον τρώει νύχτα μέρα, χαχαχα..

Έτσι την πάτησαν πολλοί, όπως ήδη ανέφερε ο φίλος μας με την εμπειρία του από την χρήση των ATC, και με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ενισχυτικών. Αν είχε έναν "απόλυτο" σαν εμένα να τον καθοδηγήσει από την αρχή στην αγορά ενός ενεργού ATC, θα είχε αποφύγει όλη αυτή την σειρά "αναβαθμίσεων" σε ενισχυτικά, εις βάρος των εσόδων των μαγαζιών, και εις όφελος της δικής του τσέπης.

Και προφανώς κανένας μαγαζατορας δε θα αρχίσει να μιλάει στον πελάτη για χρόνους αντήχησης του χώρου ακρόασης και για ενεργή και παθητική ισοσταθμιση χώρου, διότι έτσι είναι που θα παίξει άριστα το ηχείο στο χώρο του πελάτη, με αποτέλεσμα να μη ξαναμπεί ποτέ ο πελάτης στο μαγαζί για "αναβάθμιση". ;)

Ίσα ίσα, ο κάθε μαγαζατορας εύχεται να είναι εντελώς λάθος οι χρόνοι αντήχησης στο χώρο του πελάτη, και να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση έτσι για πάντα, ώστε να πουλάει οτιδήποτε ως "πιθανή αναβάθμιση", με το πρόσχημα "σε άλλα συστήματα ακούγεται πολύ θετικά αλλά εξαρτάται από τη σύνθεση και τις δυνατότητες", και λοιπές μαύρες μαγείες και επιτηδευμένες ασάφειες.

Κι έτσι προχωράει ο μύθος του χάλι εντ. :p

Reaction score
62
Το ηχείο θες να πεις. ;)
Έχει μεγάλη διαφορά! :)

Προφανώς ναι.
Δεν εχω δει ηχειο να αντεχει 500 watt, τα δικα μου λενε μεχρι 200 αν τους δωσω 500 δεν νομιζω να αντεξουν

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Δεν εχω δει ηχειο να αντεχει 500 watt, τα δικα μου λενε μεχρι 200 αν τους δωσω 500 δεν νομιζω να αντεξουν
Τα 200 από τα 500 βατ απέχουν απειροελάχιστα, κι ας φαίνεται στο μάτι πολύ μεγάλη η διαφορά.
Στα ηχεία είναι 3,5 ντιμι, λεπτομέρειες..

Ποια ηχεια έχεις;

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.614
Εννοείται στο 1μ. , αυτή είναι η αναφορά κατά τον κατασκευαστή που μετράει την ακουστική στάθμη του ηχείου.
Αλλά αυτό ήδη είναι γνωστό.
Το τι ειναι γνωστό και τι όχι ειναι σχετικό. Εσύ μπορει να το ξέρεις, εγω όχι.

Καλο ειναι να αναφέρονται ολα στους υπολογισμους οταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε ενα μέλος τι σημαίνει 30 watt ενισχυτής. Διαβάζοντας το μήνυμα σου, θα εβγαζε το συμπέρασμα πως εχει 6-9db περισσότερα απο οσα του λέει ο Εαρ. Αν ομως ληφθεί υπόψιν η αποσταση, αυτο δεν ισχύει, και αποδεικνύεται παλι πως τα 30 watt δεν του φτάνουν ούτε για πλάκα.

I

iason

Guest
Αυτό αποτελεί ουσιαστική προσέγγιση στην περίπτωση.

Και εδώ ερχόμαστε αναπόφευκτα στην αντιμετώπιση των μαγαζιών. Αλήθεια, του πρότεινε κανένας μαγαζατορας την παραπάνω απόλυτα λογική λύση;

Προφανώς όχι.
Και είναι λογικό.
Οι μαγαζατορες κοιτάνε το κέρδος τους, και τους δίνω απόλυτο δίκιο και σέβομαι την επαγγελματική αυτή συμπεριφορά τους, ιδίως σε μία εποχή μεγάλης κρίσης και τραγικής φορολόγησης κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Θεωρώ ότι δικαίως οι μαγαζατορες μισούν τον costas ear. Διότι οι πελάτες με τις δικές μου προτροπές, θα πάρουν ένα ζευγάρι ηχεία που θα τα αφήσουν κληρονομιά στα παιδιά τους. Αντιθέτως, οι πελάτες που θα πάρουν με χίλια ζόρια το ακριβό ηχείο με τον μικρό ενισχυτή, αργά ή γρήγορα θα αλλάξουν κάτι από τα δύο, συν κάνα καλώδιο στο ενδιάμεσο, θα συνεχίσει η αφαίμαξη, προς όφελος των εσόδων του μαγαζιού.

Υποθέτω ότι ο μαγαζατορας δεν είχε να πει άποψη για το αν ο λαξμαν παίζει τα ATC, κι εγώ αν ήμουν στη θέση του, θα έλεγα "δε ξέρω, ας τα συνδέσουμε και άκου εσύ να αποφασίσεις αν σου κάνει σα συνδυασμός". Έξυπνη επιλογή αντιμετώπισης του πελάτη, χωρίς να του σπαν τον τσαμπουκά με ένα "τι λες μωρέ που θα πάρεις τα ATC με 30 βατ, τρελός παπάς σε βάφτισε.." και χωρίς να φέρουν ευθύνη για την επιλογή του πελάτη, απλώς ρίχνουν το δόλωμα (του βάζουν να ακούσει το πανάκριβο ηχείο) κι άσε το μικρόβιο να τον τρώει νύχτα μέρα, χαχαχα..

Έτσι την πάτησαν πολλοί, όπως ήδη ανέφερε ο φίλος μας με την εμπειρία του από την χρήση των ATC, και με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ενισχυτικών. Αν είχε έναν "απόλυτο" σαν εμένα να τον καθοδηγήσει από την αρχή στην αγορά ενός ενεργού ATC, θα είχε αποφύγει όλη αυτή την σειρά "αναβαθμίσεων" σε ενισχυτικά, εις βάρος των εσόδων των μαγαζιών, και εις όφελος της δικής του τσέπης.

Και προφανώς κανένας μαγαζατορας δε θα αρχίσει να μιλάει στον πελάτη για χρόνους αντήχησης του χώρου ακρόασης και για ενεργή και παθητική ισοσταθμιση χώρου, διότι έτσι είναι που θα παίξει άριστα το ηχείο στο χώρο του πελάτη, με αποτέλεσμα να μη ξαναμπεί ποτέ ο πελάτης στο μαγαζί για "αναβάθμιση". ;)

Ίσα ίσα, ο κάθε μαγαζατορας εύχεται να είναι εντελώς λάθος οι χρόνοι αντήχησης στο χώρο του πελάτη, και να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση έτσι για πάντα, ώστε να πουλάει οτιδήποτε ως "πιθανή αναβάθμιση", με το πρόσχημα "σε άλλα συστήματα ακούγεται πολύ θετικά αλλά εξαρτάται από τη σύνθεση και τις δυνατότητες", και λοιπές μαύρες μαγείες και επιτηδευμένες ασάφειες.

Κι έτσι προχωράει ο μύθος του χάλι εντ. :p
Κώστα Χωρίς πλάκα έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις επιχείρηση και να πουλλας Ενεργά Ηχεία?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Ημουν πολύ προσεκτικός στην διατύπωση των στάθμεων, και ήταν σαφές ότι μιλούσα για το ένα ηχείο στο ένα μέτρο.

Σωστή πάντως η επισήμανση των +3dB από το δεύτερο ηχείο, καθώς και αυτή των -6 και -12dB στα 2 και 4 μέτρα απόστασης ακρόασης.

Όσον αφορά την αναγκαία ισχύ για να βγει η μέγιστη στάθμη του ηχείου, χρησιμοποίησα το 1 μέτρο απόστασης σε όλο το συλλογισμό απόδειξης της ακαταλληλότητας του ενισχυτικού, καθώς η ευαισθησία όπως και το Μαξ εσπιελ του ηχείου είναι προδιαγραφές μετρήσιμες στο 1μ και δε μπήκα στον κόπο να το αναγω στη θέση ακρόασης, καθώς δεν είναι δεδομένη η απόσταση ακρόασης.
[DOUBLEPOST=1484933385][/DOUBLEPOST]
Κώστα Χωρίς πλάκα έχεις σκεφτεί να ξεκινήσεις επιχείρηση και να πουλλας Ενεργά Ηχεία?
Δεν έχει ενδιαφέρον επαγγελματικό, διότι θα περάσετε όλοι από 1 φορά, θα σας τακτοποιήσω, και μετά θα πρέπει να το κλείσω, διότι δε θα ξαναχρειαστειτε τίποτα απολύτως και ποτέ.. ;)

Reaction score
1.469
Πως γίνεται αυτό;
Με Α2;
Γιατί σετ δε βγαίνει, και πους πουλ βγαίνει πολύ παραπάνω.[/QUOTE]

εεε οχι και πους πουλ φτου κ εξω απο εδω
4*845 εχω και ανακοινωσιμα 50 watts

ΑΑ και 55 kgr xaxax

Reaction score
1.173
Xμμμ....καλη φαση!! :thumbsup:

Αυτο σε τι χρησιμευει?
Περνάς την φάση από το δαχτυλίδι και amperομετρά!!!!!
Εντάξει μια αμπεροτσιμπίδα είναι μεγαλύτερης ακρίβειας......

Να κάνω μια σχετική ερώτηση όσο αφορά την ακρόαση του Luxman και των ATC;

Με τι ρεπερτόριο βγήκαν τα συμπεράσματα αυτά γιατί εάν είναι με καμιά κράλλ και μικρά πάναργα τζαζ σύνολα μια χαρά θα τα πήγε ή αυτήν την εντύπωση θα έδωσε.

Δεν έχω ακούσει αυτόν τον συνδυασμό αλλά ότι αντίστοιχη εμπειρία έχω από ακριβούς μικρούς ενισχυτές αυτήν την αίσθηση έχω αποκομίσει.

Δηλαδή εάν βάλεις κάτι γρήγορο και απαιτητικό γρήγορα θα βγάλεις και τα συμπεράσματα ότι δεν φτάνει:D.
Καλά δεν συζητάω να βάλεις και καμιά συμφωνική.......

Καλές αγορές να έχεις:)

Reaction score
3.497
Το τι ειναι γνωστό και τι όχι ειναι σχετικό. Εσύ μπορει να το ξέρεις, εγω όχι.

Καλο ειναι να αναφέρονται ολα στους υπολογισμους οταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε ενα μέλος τι σημαίνει 30 watt ενισχυτής. Διαβάζοντας το μήνυμα σου, θα εβγαζε το συμπέρασμα πως εχει 6-9db περισσότερα απο οσα του λέει ο Εαρ. Αν ομως ληφθεί υπόψιν η αποσταση, αυτο δεν ισχύει, και αποδεικνύεται παλι πως τα 30 watt δεν του φτάνουν ούτε για πλάκα.
και ο EAR την ηχητική στάθμη στο 1 μέτρο από το ηχείο είχε ως αναφορά του , διάβασε προσεκτικά τι γράφει.
Σε ένα κλειστό και ανακλαστικό χώρο ακρόασης, όπως έγραψα παραπάνω, θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και η φυσική ενίσχυση που δημιουργείτε από τις ανακλάσεις του χώρου που συμβάλουν στο να ακουστεί τελικά ένα ηχείο αρκετά δυνατά από έναν μικρό σε ισχύ ενισχυτή. Το ίδιο σύστημα τοποθετημένο σε εξωτερικό χώρο δεν θα ακούγεται το ίδιο δυνατά και ο ενισχυτής θα είναι ανεπαρκής.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.614
Οταν ακούω σε μετριοδυνατή ένταση (όχι πολυ δυνατά) , είμαι σε μέση στάθμη 80 db στη θέση ακροασης.
Αυτο σημαίνει "περίπου 0.5 watt". Κάντε τις πράξεις για 88db ευαισθησία και 2.5 μετρα αποσταση, νομίζω κάπου εκεί είμαι.

Οπερ σημαίνει πως αν το αρχείο ειναι πάρα πολύ καλό, και εχει μια κορυφή στα +20db απο την μέση τιμή, χρειάζομαι 64 watt εκείνη τη στιγμή για να μην συμπιέσει. (Καλά δεν τα μετράω?)

Τωρα, αν λείπει η οικογένεια ή πλακώσει ο Εαρ και αρχίσουμε τα σκατς, η μέση στάθμη ανεβαίνει κι αλλο...και αυτη η κορυφή θελει πολυ παραπανω...128? Περισσότερα?

Τι να κάνουν τα 30watt, δεν φτάνουν ούτε για πλάκα...και αν μιλάμε για ATC, άστο, δεν φτάνουν, δεν εχει σχέση τι άκουσε κάποιος κάπου κάποτε...νούμερα ειναι, δεν βγαίνουν!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.018
Τωρα, αν λείπει η οικογένεια ή πλακώσει ο Εαρ και αρχίσουμε τα σκατς, η μέση στάθμη ανεβαίνει κι αλλο...και αυτη η κορυφή θελει πολυ παραπανω...128? Περισσότερα?
Προσωπικά δεν ακούω 67 ώρες μουσική ως υπόβαθρο στις δουλειές που κάνω.

Θα κάτσω να ακούσω μία ωρίτσα το πολύ, όταν ξεκλεψω χρόνο.

Σε αυτή την ώρα, το τύμπανο θέλω να ακούγεται σα τύμπανο, με όλο του το σώμα και τη στάθμη, ομοίως οι τρομπέτες και τα λοιπά πνευστά, οι φωνές μιας πολυμελούς χορωδίας με όλο τους τον όγκο και πλούτο και στάθμη, τα πιατίνια του ντράμερ, όλα, να μου δώσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι μπροστά μου η μπάντα και παίζει. Να πάρω όλο τον αρμονικό πλούτο και το σώμα όπως στο λάιβ γεγονός.

Οπότε, οι στάθμες οφείλουν να είναι στάθμες φυσικών οργάνων, όχι πιο δυνατά, όχι όμως και πιο σιγανά.

Η έλλειψη παραμορφώσεων και δυναμικής συμπίεσης, καθώς και η συνολική απουσία τονικων αλλοιώσεων, κάνει αυτό το άκουσμα ξεκούραστο και χωρίς ενοχλήσεις ακόμα και σε "ευαίσθητα" αυτιά.

Τα δυναμικά οφείλουν να αναπαράγονται ασυμπίεστα και απαραμορφωτα, με υπερεπάρκεια οδήγησης σε όλα τα επίπεδα.

Αυτά που περιγράφω, ηχεία όπως τα μεγάλα ATC που συζητάμε, τα βγάζουν κανονικά και με τη βούλα, ασυμπίεστα και χωρίς τονικές αλλοιώσεις, χώρου (χρόνων αντήχησης) επιτρέποντος.

Όποιος ακούσει έτσι, μετά δεν έχει επιστροφή, τα υπόλοιπα είναι οδοντόβουρτσες. ;)

Δικαιολογίες του τύπου "εγώ ακούω σε χαμηλές στάθμες" και τα συναφή, προέρχονται από τραυματικές εμπειρίες ακρόασης σε υψηλότερες στάθμες, λόγω αδυναμίας του ηχοσύστηματος-χωρου να αποδώσει τα προβλεπόμενα από τις αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Δηλαδή, όσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμασταρια. :p

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis