Κεφαλή-Βελόνα για Dual

Reaction score
146
Όχι άλλο κάρβουνο! (smooth) - δεν θα το αντέξω!

Να σας πω και κάτι άλλο που παρατήρησα..
Ο βραχίονας ΔΕΝ είναι παράλληλος με τον δίσκο όταν παίζει, αλλά "κοιτάει" προς τα πάνω.
Και δεν μιλάω για 180gr ή "χοντρούς" δίσκους! Εκεί είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα,
και όπως παρατήρησα, ειδικά σε αυτούς δεν ακούω πρίμα και ανάλυση ακόμα περισσότερο!
Είναι δυνατόν να πουλάνε πικαπ (όχι και φθηνό έτσι?) που να μην έχει ρύθμιση VTA (ok..) αλλά
να είναι και λάθος από τη μάνα του?!
Ρε μπας και φταίει αυτό και πάω να δώσω τσάμπα λεφτά?
Διάβασα ότι αν το VTA είναι χαμηλά (όπως εμένα) ο ήχος γίνεται θολός, μπασάτος, χωρίς ανάλυση και τα ρέστα!...

έμπλεξα?

Reaction score
1.391
ισως τελικα η ορτοφον να ειναι πολυ ψηλή ? ειναι ευκολο να ανεβασεις φωτο?

Reaction score
146
ισως τελικα η ορτοφον να ειναι πολυ ψηλή ? ειναι ευκολο να ανεβασεις φωτο?
Μου φαίνεται ψηλή όντως αλλά τι την πουλάνε με αυτό το πικάπ? Στην τύχη, επειδή έχουν stock? (Αρχίζω και τα παίρνω..)
Θα ανεβάσω φωτό σε λίγο...

Reaction score
146
H πρώτη φωτο είναι με "λεπτό" δίσκο, η 2η και 3η με "παχύ"...
IMG_20160328_180605383.jpg IMG_20160328_180856633.jpg IMG_20160328_180923105.jpg

Μέτρησα και με χάρακα και όντως ο βραχίονας από την έξω μέχρι τη μέσα μεριά του δίσκου
έχει "υψομετρική διαφορά" 1.5-2mm περίπου (στους "λεπτούς" δίσκους!)

Last edited:

Reaction score
1.391
ναι δεν εχει σωστη θεση ο βραχιονας...

ερωτηση..ετσι το πηρες απο το καταστημα?

ika

News
Reaction score
16.620
Αφου το δίνει με την ORTOFON η DUAL, είναι δυνατόν να μην ταιριάζει?

Πάντως στο μανουαλ λέει (σελ8):
Changing and fitting the cartridge
A ½ inch cartridge with a net weight of 3...10 g can be fitted in place of the cartridge already fitted. – Loosen screw 9 and remove the head shell by pulling it forward (fig. 5). Remove the cartridge by loosening the two securing screws 11. – Pull off the connection wire on the cartridge. Attach the new cartridge, at first loosely, on the head shell. Secure the connection wires with the connection pin on the cartridge. Red R = right channel, white L = left channel, green RG = right channel ground, blue GL = left channel ground. – Replace the head shell on the tonearm and secure screw 9. – Attach the cartridge with the aid of the system installation gauge. – This has been correcty installed if the tip of the stylus - viewed from above - is in the V-shaped recess of the system installation gauge. Viewed from the side, the stylus must be in the area of the rectangular recess (fig. 7).

Reaction score
146
ναι δεν εχει σωστη θεση ο βραχιονας...

ερωτηση..ετσι το πηρες απο το καταστημα?

Ναι έτσι το πήρα, δεν έχω πειράξει τίποτα και το έχω ρυθμίσει σύμφωνα με τις οδηγίες..

Reaction score
146
Δεν ξέρω αλλά εγώ μπορεί να είμαι τόσο άτυχος!
Δεν το ενέφερα (δεν είχα λόγο) αλλά είναι το 2ο πικάπ (το πρώτο είχε "στραβό" πλατό που δεν καθόταν ευθεία-έγερνε, και
γυρνούσε και αργά ακόμα και μετά από ρύθμιση που έγινε στην αντιπροσωπεία).
Δεν έχω κανένα παράπονο, το άλλαξαν με καινούριο οι άνθρωποι και τους ευχαριστώ!
Τώρα σε αυτό, και λόγω του ότι κάτι με έτρωγε στον ήχο και το έψαξα, ο βραχίονας δεν φαίνεται να έχει σωστό VTA.. και
μάλλον ο ήχος δεν μου αρέσει λόγω αυτού του γεγονότος.
Μάλλον έχω πρώτα πιο σοβαρά προβλήματα να λύσω από το "στυλ" του ήχου!..
Τι να κάνω?

Reaction score
146
Αν για αρχή βάλω μια πιο λεπτή τσόχα (αυτή που έχει είναι αρκετά χοντρή 3-3.5mm περίπου) και βάλω tracking force 1.75 (το μέγιστο επιτρεπόμενο) να "κάτσει" λίγο ακόμα, δεν θα βελτιωθεί λίγο το VTA λέτε?

ika

News
Reaction score
16.620
Καλή ιδέα μου φαίνεται για λεπτότερο ματ 1-1,5 χλστ.

Η αντιπροσωπεία τι λέει για το VTA?

Reaction score
2.248
Αν για αρχή βάλω μια πιο λεπτή τσόχα (αυτή που έχει είναι αρκετά χοντρή 3-3.5mm περίπου) και βάλω tracking force 1.75 (το μέγιστο επιτρεπόμενο) να "κάτσει" λίγο ακόμα, δεν θα βελτιωθεί λίγο το VTA λέτε?
Αυξάνοντας την VTF στην παρούσα συνθήκη θα ελαττώσεις την VTA (abt 20) και την SRA (abt 92)

O παραλληλισμός του βραχίονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία κατά κατά συνεπαγωγή ρύθμιση για την ορθή VTA (abt 20), όταν και εφόσον η κεφαλή μας είναι σωστά κατασκευασμένη. (Δλδ μπορεί ο βραχίονας να είναι παράλληλος αλλά η VTA ναι είναι αλλού)

H κεφαλή σου λέει 20 (όπως και οι περισσότερες)
http://www.ortofon.com/stylus-10-p-370

Το τρικ σε βραχίονες που δεν ρυθμίζουν τον βραχίονα καθ ύψος είναι το παρακάτω

Reaction score
379
θεωρώ ότι είναι απίθανο η Dual να έχει κάνει τέτοιο λάθος.
Προφανώς κάτι έχουν σκεφτεί και τον έχουν έτσι το βραχίονα.
Μπορεί να πειραματίστηκαν και αυτή η κλίση να έδινε τα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτές τις κεφαλές τις βάζουν χρόνια στα πικαπ τους.
Άλλες φωτογραφίες ή θέματα σε ξένα φόρουμ βρήκες;

Reaction score
146
@GeoVaz Κατάλαβα... (σχεδόν..) - είπα να δοκιμάσω (ακουστικά) να δω πως παίζει με 1.75 μιας
και είναι μέσα στα specs της βελόνας (1.25-1.75) - όχι πιο πάνω, αν και σε 2 reviews Που διάβασα
το έβαλαν στα 2gr! και τους άρεσε...
@SpyNet μπορεί να έχεις δίκιο και να είναι έτσι "εσκεμμένα" στημένο το πικάπ, δε λέω... ούτε ξέρω
και πολλά πράγματα, απλά ως "γενικός" κανόνας από ότι έχω διαβάσει είναι να παίζει παράλληλα
ο βραχίονας με το δίσκο.
Πριν αλλάξω οτιδήποτε θα δοκιμάσω μήπως έχω καλύτερα αποτελέσματα με λεπτότερη τσόχα (και
ίσως και με λίγο περισσότερο VTF - εντός specs πάντα..)
Μακάρι βέβαια να είναι έτσι φτιαγμένο το πικαπ και αυτό που ζητάω να είναι απλά μια καλύτερη βελόνα
ή κεφαλή...
Ευχαριστώ πολύ άπαντες! και θα ξαναενημερώσω..

Reaction score
2.248
Σίγουρα δεν ρυθμίζει βρε παιδιά?

Αυτός δεν είναι ο βραχίονας ή κάνω λάθος?

Reaction score
146
Ναι αυτός είναι..
Αυτό που είναι στη στη βάση με τη διαβάθμιση είναι το antiskating

Reaction score
1.391
Ναι αυτός είναι..
Αυτό που είναι στη στη βάση με τη διαβάθμιση είναι το antiskating
μηπως απο πισω εχει καμια αλενοβιδα ? εκανες τη δοκιμη με χωρις το ματ να δεις τι παιζει?
[DOUBLEPOST=1459199489][/DOUBLEPOST]
@GeoVaz Κατάλαβα... (σχεδόν..) - είπα να δοκιμάσω (ακουστικά) να δω πως παίζει με 1.75 μιας
και είναι μέσα στα specs της βελόνας (1.25-1.75) - όχι πιο πάνω, αν και σε 2 reviews Που διάβασα
το έβαλαν στα 2gr! και τους άρεσε...
@SpyNet μπορεί να έχεις δίκιο και να είναι έτσι "εσκεμμένα" στημένο το πικάπ, δε λέω... ούτε ξέρω
και πολλά πράγματα, απλά ως "γενικός" κανόνας από ότι έχω διαβάσει είναι να παίζει παράλληλα
ο βραχίονας με το δίσκο.
Πριν αλλάξω οτιδήποτε θα δοκιμάσω μήπως έχω καλύτερα αποτελέσματα με λεπτότερη τσόχα (και
ίσως και με λίγο περισσότερο VTF - εντός specs πάντα..)
Μακάρι βέβαια να είναι έτσι φτιαγμένο το πικαπ και αυτό που ζητάω να είναι απλά μια καλύτερη βελόνα
ή κεφαλή...
Ευχαριστώ πολύ άπαντες! και θα ξαναενημερώσω..
δεν ειναι δυνατον να εχει αρνητικη κληση ο βραχιονας...κατι αλλο συμβαινει..

Reaction score
146
Δεν ρυθμίζεται το VTA - στάνταρ!

Χωρίς το ματ ο βραχίονας είναι σχεδόν παράλληλος (κοιτάει λίγο προς τα κάτω στους λεπτούς δίσκους
και σχεδόν 100% παράλληλος με τους "χοντρούς"!). Δεν παίζει και τόσο καλά όμως χωρίς το mat..
Δανείστηκα από τον αδεφό μου το ματ από ένα Rega, και παρόλο που είναι ΛΙΓΟ πιο λεπτό (και εύκαμπτο)
ο ήχος βελτιώθηκε πολύ! Σαν να Ξύπνησε!
Άρα αν βάλω ένα λεπτό ματ λογικά θα έχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα..
Ρε τι έχουμε πάθει!.. Μια χαρά δεν έπαιζε το cd το yamahάκι μου?..

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos