Κεφαλή-Βελόνα για Dual

Reaction score
146
Ε ναι! Αυτό θα κάνω, και ΜΕΤΑ σκέφτομαι για αναβαθμίσεις και "Γούστα"...

Ήμαρτον όμως, έτσι?

Reaction score
2.248
To DUAL πωλείται με την συγκεκριμένη κεφαλή εδώ και χρόνια. Θεωρώ απίθανο να έχουν επιλέξει μία ύψους προφίλ κεφαλή που θα ωθεί το στέλεχος/ακίδα να διαβάζει με λάθος VTA/SRA και μάλιστα με τόσο εμφανή τρόπο. Οπότε θεωρώ ότι το πρόβλημα (γιατί περί προβλήματος πρόκειται) είναι στο δικό σου πλατό.

Επίσης μπορεί το πρόβλημα να είναι στο πάτημα του platter επί του sub-platter που θα σου ανεβάζει το ύψος του platter και ο βραχίονας να είναι σωστ'ος. Όπως και να έχει είναι κάτι λάθος (κατασκευαστικό ή συναρμολόγησης ή σεταπ) το όποιο πρέπει να βρεθεί για να λειτουργεί σωστά το πικάπ.

Θα κοίταγα και το πως κάθεται το platter στο sub-platter, to spindle στο πηγάδι, και το πηγάδι στο chassis γιατί σε αυτά είναι περισσότερο πιθανό να βρεις το λάθος, παρά στον βραχίονα.

Reaction score
146
Έβγαλα το πλατό να δω μήπως δεν είχε κάτσει καλά, ή να δω από κάτω τι γίνεται, αλλά δεν
βλέπω τίποτα "παράξενο" και δεν μπορώ να κάνω και τίποτα, όλα φαίνονται ΟΚ, άρα μιλάμε
για κατασκευαστικό θέμα ..
Όταν μια κεφαλή λέει tracking angle 20 μοίρες πχ. φαντάζομαι οι άνθρωποι εννοούν σε
σωστά ρυθμισμένο (παράλληλο με τον δίσκο) βραχίονα, έτσι δεν είναι?
Εμένα πάει στράφι αυτό!
Όσον αφορά τη τσόχα, δεν ξέρω αν θα μου δώσει σωστό αποτέλεσμα γιατί θα βάλω πολύ λεπτή
αν είναι (1mm), το πλατό είναι πανάλαφρο αλουμίνιο (με τρύπες κιόλας) και δεν ξέρω αν θα κάνει δουλειά
σε θέματα "απομόνωσης"... είναι λίγο "αρκουδιά"?
Θα πάω να βάλω την κεφαλή στο πικαπ του αδερφού μου (Rega P3 - rb300) και αν παίξει καλά...

Reaction score
2.248
Όταν μια κεφαλή λέει tracking angle 20 μοίρες πχ. φαντάζομαι οι άνθρωποι εννοούν σε
σωστά ρυθμισμένο (παράλληλο με τον δίσκο) βραχίονα, έτσι δεν είναι?
και με την εφαρμογή του optimal vertical tracking force

Δηλαδή
Λέει ότι η γωνία που δημιουργείται μεταξύ της νοητής γραμμής που ενώνει το pivot του στελέχους μου με το σημείο επαφής της ακίδας μου με το δίσκο και την επιφάνεια του δίσκου πρέπει να είναι 20 μοίρες.

Δηλαδή αυτό

και αυτή η συνθήκη (20 μοιρες) πρέπει να την διατηρήσεις ανεξάρτητα με το βάρος ανάγνωσης που εφαρμόζεις...... αλλά σαν κατασκευαστής (ortofon) σε βεβαιώνει (έστω και με μικρή απόκλιση) ότι εάν εφαρμόσεις το optimal tracking force που σου δίνει και τοποθετήσεις την κεφαλή σε έναν βραχίονα που είναι παράλληλος με την επιφάνεια του δίσκου τότε θα είναι σωστό.

Reaction score
146
Σωστό και λογικό!
όπως είπα δεν ξέρω και πολλά πράγματα περί πικαπ, αλλά γνωρίζω
ότι ξεκινάς με την προυπόθεση ότι είναι σωστά ρυθμισμένο τουλάχιστον!
Τώρα ο βραχίονας να έχει "ανηφόρα" δεν μου κάθεται καλά...
Έχω εδώ το rega p3 και έβαλα την ΟΜ10 πάνω, και άνοιξαν τα αυτιά μου (και τα μάτια μου!)
Ανάλυση, πρίμα, ρυθμός, ομοιογένεια, "πάτημα", ΖΩΝΤΑΝΙΑ!
εντάξει παιδιά.. δεν χρειάζομαι κεφαλή, ένα πικαπ της προκοπής θέλω!

Και είναι κρίμα γιατί έχω μόλις 3 μήνες το πικάπ , δεν περίμενα "παπάδες" το ξέρω,
αλλά περίμενα τουλάχιστον να είναι σωστά φτιαγμένο και ρυθμισμένο για να μην τρέχω και
να ασχολούμαι με βασικά πράγματα, πράγματα που θα έπρεπε να είναι έτοιμα για τον μέσο χρήστη!

Sorry Dual, αλλά είσαι για.... την ΧΕ.gr (Made in Germany τρομάρα μου..)

Reaction score
2.248
Αυτό που αντιλαμβάνεσαι είναι η διαφορά του σωστού από το λάθος setup tracking της ίδιας κεφαλής.... σε διαφορετικούς βραχίονες και αυτό από μόνο του δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ένα πικάπ στο εάν είναι καλό ή για πέταμα.

Στην θέση σου και εφόσον είναι εντος εγγύησης θα το έστελνα στην αντιπροσωπεία για έλεγχο.

Reaction score
146
Είναι σε εγγύηση σαφώς, αλλά δεν ξέρω αν δικαιογείται αυτό ως βλάβη ή δυσλειτουργία.
Φαντάζομαι θα το βάλουν να παίξει, θα πουν παίζει ΟΚ, και ότι έτσι είναι φτιαγμένο και ότι
έτσι είναι ο ήχος του συγκεκριμένου πικάπ...Και τσάμπα το τρέξιμο και τα πήγαινε-έλα.
Συν το ότι έχω "2 στα 2" με το Dual... και έχω πλέον πολύ αρνητική προδιάθεση... και αναρωτιέμαι...
σε ΕΜΕΝΑ έτυχε μόνο, ή ΜΟΝΟ εγώ το"ανακάλυψα"? Και αυτό επειδή δεν μου καθόταν καλά ο ήχος και το έψαξα..

Είμαι προβληματισμένος, και τείνω στο να το πουλήσω και να μην ασχοληθώ άλλο...

Reaction score
146
XAXA, κοντά έπεσες, αλλά έχω γύρω στους 400 δίσκους metal και τους έχω πλύνει κιόλας!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.284
XAXA, κοντά έπεσες, αλλά έχω γύρω στους 400 δίσκους metal και τους έχω πλύνει κιόλας!
ΟΚ, σοβαρα τωρα, μίλα με την αντιπροσωπεια, και στειλε τους και ενα λινκ του thread.

Προφανως κατι δεν παει καλα, πιστευω θα σου δωσουν λυση.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.443
Κι άμα δεν δώσουν λύση, αγοράζω τους δίσκους σου!:D

Reaction score
1.391
συγνωμη ειχες P3 και πηγες σε dual καινουριας παρτιδας? {γιατι τα παλαια ειναι πολυ καλα}

ε τα ηθελε ο κω σου... :)
[DOUBLEPOST=1459267162][/DOUBLEPOST]
και με την εφαρμογή του optimal vertical tracking force

Δηλαδή
Λέει ότι η γωνία που δημιουργείται μεταξύ της νοητής γραμμής που ενώνει το pivot του στελέχους μου με το σημείο επαφής της ακίδας μου με το δίσκο και την επιφάνεια του δίσκου πρέπει να είναι 20 μοίρες.

Δηλαδή αυτό

και αυτή η συνθήκη (20 μοιρες) πρέπει να την διατηρήσεις ανεξάρτητα με το βάρος ανάγνωσης που εφαρμόζεις...... αλλά σαν κατασκευαστής (ortofon) σε βεβαιώνει (έστω και με μικρή απόκλιση) ότι εάν εφαρμόσεις το optimal tracking force που σου δίνει και τοποθετήσεις την κεφαλή σε έναν βραχίονα που είναι παράλληλος με την επιφάνεια του δίσκου τότε θα είναι σωστό.
πολύ σωστό αυτο..αλλα πως μπορούμε να κάνουμε τη ρύθμιση αυτη χωρις να φέρουμε τον ιδικό σπίτι η να πάει το πικαπιον εκει... ?

Reaction score
146
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ δίσκους λέμε! (Είχα δώσει λίγο παλιότερα Asphyx, Immolation, τα πρώτα τους σε 1st press και
το μετάνοιωσα παρόλο που εδόθησαν σε collector's price!)

Σιγά μην είχα το P3 και πήγαινα σε DUAL! Τρελλός είμαι?
Του αδερφού μου είναι - του προτείνω τράμπα + δώρο αλλά είναι κολλημένος-παράξενος, δεν θέλει... :D

Reaction score
146
Έλα μου ντε, θα πάρει καινούριο πικάπιον με start, stop, με κουμπάκι για τις στροφές, να
είναι και μαύρη λάκκα που να γυαλίζει, χλιδή λέμε, αλλά είναι παράξενος, το είπα! :D

Reaction score
146

Ενθαρρυντικό... μου κάνει εντύπωση ότι και σε μία εικόνα που έχει μέσα (2η σελ.) και
εκεί φαίνεται να έχει λίγη "ανηφόρα" ο βραχίονας.
Ρε μπας και όντως είναι έτσι κατασκευαστικά τα Dual με τον ULM, και όντως
ο ήχος τους να είναι έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι και εγώ, και ψειρίζω την μαιμού?
Μήπως απλά χρειάζομαι μια καλύτερη κεφαλή-βελόνα και σας ταλαιπωρώ άσκοπα
με το τυχόν πρόβλημα του πικάπ?
Βέβαια κάτι έμαθα από όλη την ιστορία...

Είχα στείλει στον "Thakker" ένα μήνυμα για να τον ρωτήσω για την ΑΤ440mlb επειδή
την έχει και καλή τιμή (πριν ποστάρω εδώ)
και απάντησε σήμερα και μου είπε ότι είναι ΟΚ για το πικάπ μου!
Το πολύ πολύ την αγοράζω και αν δεν μείνω ευχαριστημένος και πάλι, τότε προχωρώ
σε αλλαγή πικαπ και την κρατάω την κεφαλή, δεν πάει χαμένη..
Τι λέτε?

Last edited:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.818
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos