Κι' όμως ΓΥΡΙΖΕΙ!!!

Reaction score
0
Έχω παρακολουθήσει διάφορες συζητήσεις έως και διαμάχες στο forum σχετικές με την απόδωση του δίσκου βινυλίου και την ανάλογη σύγκριση με το cd.

Παρέμενα όμως αμέτοχος θεατής και αυτό γιατί παρ' όλο που είμαι κάτοχος δύο αναλογικών πικάπ ( Rega Planar 2 - Rega 250 tonearm - Stanton 681 EEE & Project 6.1 - Standard tonearm - Sumico Bluepoint) και τα δύο βρίσκονται παροπλισμένα απο το 1995 λόγω τεχνικών προβλημάτων και ανεπάρκειας χώρου.

Αισθητικά το Project πάντα με προκαλούσε και τελευταία κλήθηκε να διακοσμήσει (!!!) τον κενό χώρο δίπλα στον ψηφιακό μου τελικό μιας και δεν υπήρχε κάποια άλλη συσκευή να καταλάβει το εν λόγω σημείο...

Όμως όπως πολύ καλά γνωρίζετε πως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις πολύ σύντομα απευθύνθηκα στο σέρβις, επανέφερα σε υπηρεσία το Phonobox SE, και φυσικά ανακάτεψα πατάρι και αποθήκη για να βρώ βινύλια...

Τη στιγμή που σας γράφω ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ κυριολεκτικά τον Eric Burton και τους Animals στο "the night" από το δίσκο "ArK". Το ότι κρατιέμαι μπροστά στο πληκτρολόγιο και γράφω ακόμα αντί να κάνω headbanging στη μέση του δωματίου είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού!!!

Παίδες έχασα 10 χρόνια μουσικής απόλαυσης και αυτό δεν αλλάζει πιά. Από τώρα όμως θα φροντίσω να αυξήσω τη συλλογή μου σε βινύλια και θα χαίρομαι κάθε μία από αυτές τις 33,5 στροφές στο έπακρο!!!

Προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε το ίδιο.

Όπως λέει αυτή ακριβώς τη στιγμή ο φίλος μου ο Burton...I JUST CAN' T GET ENOUGH!!!

Reaction score
3
Λευτέρη,καλώς ήρθες στον αναλογικό ήχο. :D
Φυσικό επόμενο ήταν να εντυπωσιάστείς απο το αποτέλεσμα,γιατί εάν ήταν διαφορετικά τα πράγματα,το πικάπ και το βινύλιο,θα είχαν ξεχαστεί προ πολλού... :lol:

Ομως μείνε προσεκτικός ακροατής και μην παρασύρεσαι τόσο εύκολα. :)

Reaction score
0
Είμαι κ εγώ ένας φίλος του βινυλίου, λόγω της "κληρονομιάς" 700 περίπου δίσκων. Το πλατό μου είναι ένα project xperience 2 με project βραχίονα από ανθρακονήματα(9c) κ κεφαλή sumiko bluepoint no.2 κ λατρεύω τις στιγμές που αφιερώνω για να ακούσω έστω κ λίγο κάθε ημέρα. :):):):)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αυτή η ιεροτελεστία ρέ παιδί μου, νά ρυθμίσεις τον βραχίονα,νά σκουπίσεις τον δίσκο,νά απολαύσης το εξώφυλλο,είναι άλλο πράγμα! Τί να λέμε τώρα!!

Reaction score
0
Μιχάλη αν έκανα αγορά πικάπ πάντως σήμερα, θα αγόραζα ακριβώς το δικό σου!!!

Εξαιρετική επιλογή, και από εμφάνιση, τι να λέμε τώρα...αμφιβάλω αν κάποιο cd player θα δείξει ποτέ τόσο όμορφο!

Reaction score
0
Μιχάλη αν έκανα αγορά πικάπ πάντως σήμερα, θα αγόραζα ακριβώς το δικό σου!!!

Εξαιρετική επιλογή, και από εμφάνιση, τι να λέμε τώρα...αμφιβάλω αν κάποιο cd player θα δείξει ποτέ τόσο όμορφο!
Σε ευχαριστώ Λευτέρη για τα καλά σου λόγια. :oops: Πριν λίγους μήνες που ήθελα να αλλάξω πλατό κ από το technics slbd22 με κεφαλή ortofon, να πάω σε κάτι ανώτερο κατά πολύ, άκουσα διάφορα, είδα διάφορα, κ στα χρηματά του είναι φοβερό. Βέβαια αν δεν παινέψεις κ το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει... :mrgreen:

Reaction score
2
Την περίοδο των Χριστουγέννων ξαναγόρασα, σε cd πια, τη δουλειά του Miles Davis, DooBop.

Η αλήθεια είναι ότι όπως τον έχω βιώσει από την αναλογική του αναπαραγωγή δεν νοιώθω τα ίδια, ακούγοντας τον, από το ψηφιακό αντίτυπο.
Μπορεί να φταίει η εγγραφή, μπορεί να φταίει ο αναπαραγωγέας, μπορεί να φταίει το κόλλημά μου και η συνήθεια από την ακρόασή του τόσα χρόνια μέσω αναλογικής πηγής, δεν γνωρίζω.

Έχω μάθει να μην συγκρίνω τον αναλογικό ήχο με τον ψηφιακό, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά είναι τόσο δυνατό το συναίσθημα που βγαίνει στην αναλογική του αναπαραγωγή, που με εντυπωσίασε ως διαφορά και βρήκα την ευκαιρία να το αναφέρω χάρη στο θέμα που άνοιξε ο Λευτέρης.

Reaction score
0
Αντώνη, ομολογώ πως είχα σχεδόν ξεχάσει τον ήχο του πικάπ...

Πίστευα πλέον πως στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν απο την τελευταία μου ακρόαση ο ψηφιακός ήχος, μάλλον, θα είχε εξελιχτεί αρκετά ώστε να μην υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά, και αν τέλος πάντων υπήρχε, θα όφειλε να είναι υπέρ του cd!!!

Κούνια που σε κούναγε Λευτεράκη...

Δυό-τρείς μέρες τώρα που ακούω δίσκους έχω μαγευτεί...
Ο ήχος ενώ είναι πληρέστατος σε πληροφορία είναι ταυτόχρονα πιο απολαυστικός, χαλαρωτικός και μουσικός! Σε παρασύρει βρε παιδί μου. Ο ήχος του cd σε σύγκριση είναι πιο αγχώδης, ταχύς (προς το βιαστικός) αλλά και πιό δυναμικός.
Όπως και νά' χει ήδη έχω αρχίσει παραγγελείες βινυλίων μέσω internet. To Simplyvinyl.com για παράδειγμα έχει επανεκδόσεις κλασσικών δίσκων σε έκδοση 180γρ. με 10 ευρώ (καινούριους)!
Όσοι πιστοί...

Reaction score
3.492
Λευτέρη, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο ήχος του πικάπ θα σου άρεσε πολύ. Ετσι σε έχω κόψει, περισσότερο μουσικόφιλο από μηχανάκια.
Ανυπομονώ για την επόμενη κοινή μας ακρόαση στον καινούργιο σου καναπέ.

Reaction score
3.492
Δίσκους καλούς έχει και η Λέσχη του δίσκου στη στοά της Οπερας στην οδό Ακαδημίας.
Ανατυπώσεις της DECCA, Verve, κ.λ.π.
Οι ανατυπώσεις έχουν γίνει από την "The Speakers Corner Records".
Τιμές τσουχτερές. Για 3 βινύλια έδωσα 90 Ευρώ.
Αξίζουν όμως.

Reaction score
2
Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν πηγαίνω στη Γερμανία τον Μάη, για τη Hi-End έκθεση ή για το υλικό, σε βινύλιο, που φέρνω στην επιστροφή. Πάνω από 30 τίτλους τη φορά.

Αυτό που μου αρέσει στη Simply vinyl είναι ότι βρίσκεις τίτλους από αρκετά ροκ-ποπ συγκροτήματα, με λίγη προσοχή παραπάνω στη ποιότητα εγγραφής και βινυλίου.
Έχει ονόματα όπως Dire S., C. Wilson, Nirvana, Soul to Soul, Lenny K., Led Z., Madonna, N. Jones, W. Houston κ.λ.π.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λευτέρη, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι ο ήχος του πικάπ θα σου άρεσε πολύ. Ετσι σε έχω κόψει, περισσότερο μουσικόφιλο από μηχανάκια.
Ατυχής παραδοχή σύντροφε. Δηλαδή όποιος δεν γουστάρει τις πικαπάντζες δεν είναι μουσικόφιλος αλλά μηχανάκιας? Και βάσει ποίας θεωρίας, αυτής της αναλογικής ιεροτελεστίας (ήτοι του μηχανακισμού του ιδίου)? :? :wink:

Άσε τον άνθρωπο να γουστάρει και μην κρεμάτε ταμπέλες βρε κούκλοι... :wink:

Reaction score
0
Νίκο δεν κινδυνεύω από ταμπελίτσες...

Έχω αποδείξει (στον εαυτό μου) πως δεν μπαίνω σε καλούπια. Στο σύστημά μου βρίσκει κανείς δίπλα-δίπλα αναλογικό πικάπ και ψηφιακό τελικό...κοινώς αν παίζει καλά, καλώς να ορίσει!

Πρέπει να είμαστε μέσα σε όλα για να εκφέρουμε και ολοκληρωμένη άποψη!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάραυτα αυτός ο εντελώς ηλίθιος όρος "μουσικόφιλος" πολύ μου την καρφώνει.
Λες και αυτοί που ακούνε μουσική από τρανζιστοράκι και ανατριχιάζουν, δεν είναι μουσικόφιλοι απλά έτυχε να έχουν ευαίσθητες τρίχες... :lol: :lol:
Άσε που οι περισσότεροι μουσικοί κατ' επάγγελμα (ακόμη και σε συμφωνικές) δεν έχουν ιδέα για το τι εστί hi end, βινύλιο, ψηφιακά και λοιπές εσωτερικές μας απόκρυφες ξένες λέξεις... :mrgreen:

Reaction score
3.492
Νίκο, ο όρος μουσικόφιλος είναι παλιός, πριν δηλαδή την εποχή του CD. Αρα ταιριάζει περισσότερο στους μουσικόφιλους, τους φίλους δηλαδή της μουσικής που βγάζει το πικάπ .

Ελα τώρα μην αρπάζεσε τόσο εύκιλα. Σε πειράζω γιατί σε αγαπάω.

Reaction score
51
Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά , νομίζω πως πρέπει να ακούτε Μουσική όπως σας αρέσει!!!
Αλλά να ακούτε μουσική!!!!
Τώρα πως θα την ακούτε είναι και θέμα χρόνου παιδιά!!!
Οσο έχετε ελεύθερο χρόνο ακούστε την και ευχαριστηθείτε, το πικάπ σας, τον βραχίονα, το antiskating (το θυμήθηκα), επίσης τα cd σας τα εξώφυλλα τους, την μυρωδιά τους, ΟΛΑ τους!!
Γιατί αργότερα όλα αλλάζουν.Και όταν σε συμπιέζει ο χρόνος όλα θα συμπιέζονται. Ακόμα και η μουσική!! Και δεν ξέρω τότε σε τι bitrate θα ακούτε!!! :roll:
:mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο, ο όρος μουσικόφιλος είναι παλιός, πριν δηλαδή την εποχή του CD. Αρα ταιριάζει περισσότερο στους μουσικόφιλους, τους φίλους δηλαδή της μουσικής που βγάζει το πικάπ .

Ελα τώρα μην αρπάζεσε τόσο εύκιλα. Σε πειράζω γιατί σε αγαπάω.
Δεν αρπάζομαι ρε φίλε προς Θεού. Για να αρπαχτώ εγώ πρέπει να μου φας την γκόμενα (τουλάχιστον). :lol: :lol:

Τους χαϊεντικούς μας εαυτούς, συμπεριλαμβανομένης και της αφεντομουτσουνάρας μου κατακρίνω, γιατί καμιά φορά αποκτούμε μεγάλες ιδές για πάρτη τους... :wink:

- Άσε που μου ακούγεται και λίγο φλώρικο: "μουσικόφιλος"... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.492
Οταν πάρουμε σύνταξη θα έχουμε άπειρο χρόνο. Δεν θα ακούει καλά η γριά μας, τα παιδιά θα έχουν παντρευτεί, το πικάπ μας θα εξακολουθεί να παίζει και τα CDs μας θα έχουν γίνει καλύτερα γιατί δεν θα ακούμε καλά τις υψηλές συχνότητες ...

Εγώ πάντως τώρα ακούω περισσότερο ραδιόφωνο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef