Κλήρωση Phono stage ECHO

Reaction score
1.657
Άντε να έρχεται η σειρά και για μας τους βόρειους.
Ανυπομονούμε να ακούσουμε με όλα αυτά που διαβάζουμε!!!
Καλή Χρονιά σε όλους.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.470
To phono stage επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα κι εντός της εβδομάδας θα βρίσκεται στα χέρια του Σάκη.

Λόγω ιδιάζουσων συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή η ακρόασή του στο σύστημά μου, οπότε δεν θα συμμετάσχω στην μελλοντική κλήρωση. Εις αναμονή των σχολίων του PURETONE, λοιπόν!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Λόγω ιδιάζουσων συνθηκών, δεν κατέστη δυνατή η ακρόασή του στο σύστημά μου, οπότε δεν θα συμμετάσχω στην μελλοντική κλήρωση. Εις αναμονή των σχολίων του PURETONE, λοιπόν!
Να πω και εδω οτι ουτε εγω θα ηθελα να συμμετασχω στην κληρωση.

Reaction score
456
Ειναι κοινη αποφαση και της διαχειρισης και δικιας μας να μεταθεσουμε την κληρωση για εναν μηνα ...>Εχουμε πεσει πανω στις γιορτες και αρα ο κοσμος εχει αλλα πραγματα να κανει και δεν υπαρχει χρονος για ακροασεις Οποτε ναι συνεχιζουμε οσο γινεται εφικτο απο τα μελη ειναι ενα phono που παει επαρχια για ακροαση και αλλο ενα για το μελος karajak ( εαν δεν εχω κανει καποιο λαθος στην σειρα )
karajak απο αυριο και μετα παραλαμβανεις οτι ωρα θελεις .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
καλησπέρα, υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί κάποιο από τα phono στην επαρχία,
όταν επιστραφεί αυτό που ταξίδεψε στην Κύπρο?

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Καλημερα επειδη εχασα και εγω τη μπαλα με τη σειρα και εχασα και τη σειρα μου
θα κατεβω πεμπτη-παρασκευη μαλλον μεσογειον απο το κ.σακη αφου πρωτα τον παρω τηλ να δω αν υπαρχει διαθεσιμο phono stage!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Σημερα παρελαβα το phono stage απο το κυριο σακη τοποθετηθηκε και θα ακουστει με cav a8m με cav α10 και βεβαια με harman kardon pre ap2500 και τελικο pa2400 ανυπομονω με τα harman να δω ποσο διαφορετικα θα συμπεριφερθει απο το phono stage που εχει μεσα του ο προ αλλο και με διαφορετικες βελονες εντυπωσεις σε λιγες μερες...

Attachments

Reaction score
11
Καλησπέρα από έμενα,είχα την τύχη να εχω για κάμποσες ήμερες ενα phono stage από τον Σάκη,λοιπόν χωρίς να εχω και καμιά τρελή εμπειρία από τέτοια πράγματα άλλα εμπιστευόμενος αυτό που ακούω το stage έπαιζε καταπληκτικά και απόλυτος καλύτερα από το stage που έχει ο ενισχυτής μου πάνω του!! Μπράβο Σάκη και συγχαρητήρια για την κατασκευή σου!!! Ο ενισχυτής μου είναι ένας marantz 1030 και το πικάπ technics mk2 SL- 1200

Attachments

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Λιγο καθυστερημενα αλλα να πω πως βρηκα το phono.Κανω copy/paste απο τις σημειωσεις μου για να μην τα ξαναγραφω και ξεχασω κατι.

Πικάπ rega p3-24/rb301 modified

Kεφαλές audio-technica AT-20SS & JICO MM-1 SAS

H επιλογή των κεφαλών έγινε για να φανεί ακριβώς ο χαρακτήρας του echo καθώς και οι δύο είναι από τις καλύτερες ΜΜ κεφαλές που άκουσα με εξαιρετικό bandwidth & flat response.

Το echo μου φάνηκε να έχει φουσκωμένο/διογκωμένο upper bass/lower mid κάτι που λειτούργησε σε βάρος των μεσαίων/ψηλών ενώ ταυτόχρονα το χαμηλό μπάσο επίσης επηρεάστηκε.

Ο χαρακτήρας αυτός του upper bass/lower mid ακούστηκε σε όλους τους δίσκους και σκίαζε την καθαρότητα/ανάλυση στην περιοχή αυτή, και εκτός της τονικής ισορροπίας και καθαρότητας των μεσαίων/ψηλών, επηρέαζε και τα dynamics κυρίως στη μεσαία περιοχή. Στο money for nothing / dire straits για παράδειγμα, τα drums στην εισαγωγή του κοματιού ακούστηκαν χοντρά , αναιμικά και αργά.

Συμφωνώ με τα σχόλια για άνετο ήχο η vintage όπως είπε και ο Σάκης αλλά ο χαρακτήρας είναι τόσο έντονος που τελικά αφαιρεί από την καθαρότητα,ταχύτητα και δυναμικά.Λαμπάτο δεν θα χαρακτήριζα τον ήχο,συγκρίνοντας πάντα με τα λαμπάτα που έχω η έχω ακούσει.

Για σκοπούς σύγκρισης χρησιμοποίησα και το tonar vinyline mm/mc phono πού πάντοτε χρησιμοποιώ σαν “reference” στις χαμηλές κατηγορίες , το οποίο και επιβεβαίωσε τον χαρακτήρα που περιέγραψα πιο πάνω.

Ακόμη 2 άλλα phono ομολογουμένως πιο ακριβά, χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως references με παρόμοια συμπεράσματα.

Με χαμηλότερου κόστους κεφαλές ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αλλά δεν είχα χρόνο να κάνω μια τέτοια ακρόαση π.χ με μια ortofon OM10 η audio-technica AT95E που είχα.Θα έλεγα ότι η ΑΤ-95 Ε θα ήταν μια λογική επιλογή λόγω του χαρακτήρα της.

Είχα λίγο βόμβο με το echo κάτι που δεν είχα με τα άλλα phono που χρησιμοποίησα,προσωπικά θα έβγαζα τον μετασχηματιστή έξω από το phono.Αυτό θα καθιστούσε και την χρήση ενός μικρότερου κουτιού δυνατή.Βρίσκω το κουτί κάπως υπερβολικό σε όγκο και με απασχολεί η χρήση ακρυλικών πάνελς για λόγους θωρακισης,βόμβων κλπ.Ενας ON/OFF διακοπτης επισης θα ηταν νομιζω χρησιμος.

Αυτα.

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Kαλημερα και απο μενα παρελαβα το phono την προηγουμενη πεμπτη περασα αρκετες ωρες μαζι του
ακουγωντας δισκους τα μηχανηματα που επιλεχθηκαν ειναι

προ και τελικος harman kardon ap2500-pa2400
cav -a10
cav-a8m
ηχεια jbl lx9
κεφαλοβελονες ortofone gold.ortofone dj s,ortofone nightclub

To μουσικο ειδος που επιλεχθηκε ηταν κυριος ροκ
αντρικες φωνες
chris rea-leonard coen
rory gallagher grand funk -πολλους deep purple-dio-rainbow
και απο γυναικειες φωνες μονο sade

Δεν ηθελα να ψαξω για μια καλη εγραφη για να το τεσταρω ηθελα να το ακουσω με τα βινυλια που τα ακουω χρονια και τα ξερω καλα ετσι και αλλιως αν εμπαινα στη διαδικασια να αγορασω phono stage θα το χρησιμοποιουσα με ολους το δισκους μου και οχι μονο με καλες βελονες και καλες εγραφες, ηθελα λοιπον να δω ποσο θα μου τους αναστησει και πως θα συμπεριφερθει το συστημα μου με μονη προσθεση το echo η διαφορα ειναι αισθητη την καταλαβαινεις απο το πρωτο κοματι καθαρα μεσαια ωραια ψηλα αυτο που μου αρεσε πιο πολυ ηταν το soundstage δηλαδη ενιωθα οτι η μπαντα το συγκροτημα επαιζε μπροστα μου!
επισης μου αρεσε πολυ και σε χαμηλες εντασεις!

Ωραια στερεοφωνια και υπηρχε διαχωρισμος στα οργανα ειδικα στα hard rock κοματια dio και depp purple δεν μπερδευαν τα οργανα μπορουσες να καταλαβεις που ηταν το καθε τι δεν υπηρχε αυτο το γρατζουνισμα στα αυτια σου ειδικα οταν η εντασεις ανεβαιναν!
Ειναι καλυτερο απο το ηδη υπαρχον phono stage που εχει μεσα του o harman kardon και ο cav a10 η διαφορα που ειδα στα χαμηλα ηταν πιο πολυ με τον cav a10 ειχε πολυ πιο ωραιο μπασο! Σαν βελονα πιο πολυ του ταιριαξε η nightclub αν και περιμενα απο την gold τα καλυτερα αποτελεσματα δεν ξερω αν η ortofone nightclub ταιριαξε καλυτερα στα specs του echo!

Του λειπουν ενα διακοπτης on off και 4 ποδαρακια που φανταζομαι οτι ειναι μεσα στο προγραμμα οταν το echo φτασει στη τελικη του μορφη.
Το σασι αν και ειμαι οπαδος του 43αρι σασι δεν με χαλασε το μεγεθος του μου αρεσε και το χρωμα του και η εμφανιση του θα το προτεινα σαν αγορα πρωτα γιατι ειναι φτιαγμενο απο εναν καταξιομενο ελληνα ηλεκτρονικο θεωρω οτι η τιμη του ειναι fair και αφου υπαρχει η εκδοχη της αναβαθμισεις και του καλου σερβις γιατι οχι!

Αυτα το echo θα επιστραφει στο σακη τεταρτη με πεμπτη αν θελει καποιος να το παραλαβει!!!
[DOUBLEPOST=1485175194][/DOUBLEPOST]1

Attachments

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Kαλημερα και απο μενα παρελαβα το phono την προηγουμενη πεμπτη περασα αρκετες ωρες μαζι του
ακουγωντας δισκους τα μηχανηματα που επιλεχθηκαν ειναι

προ και τελικος harman kardon ap2500-pa2400
cav -a10
cav-a8m
ηχεια jbl lx9
κεφαλοβελονες ortofone gold.ortofone dj s,ortofone nightclub

To μουσικο ειδος που επιλεχθηκε ηταν κυριος ροκ
αντρικες φωνες
chris rea-leonard coen
rory gallagher grand funk -πολλους deep purple-dio-rainbow
και απο γυναικειες φωνες μονο sade

Δεν ηθελα να ψαξω για μια καλη εγραφη για να το τεσταρω ηθελα να το ακουσω με τα βινυλια που τα ακουω χρονια και τα ξερω καλα ετσι και αλλιως αν εμπαινα στη διαδικασια να αγορασω phono stage θα το χρησιμοποιουσα με ολους το δισκους μου και οχι μονο με καλες βελονες και καλες εγραφες, ηθελα λοιπον να δω ποσο θα μου τους αναστησει και πως θα συμπεριφερθει το συστημα μου με μονη προσθεση το echo η διαφορα ειναι αισθητη την καταλαβαινεις απο το πρωτο κοματι καθαρα μεσαια ωραια ψηλα αυτο που μου αρεσε πιο πολυ ηταν το soundstage δηλαδη ενιωθα οτι η μπαντα το συγκροτημα επαιζε μπροστα μου!
επισης μου αρεσε πολυ και σε χαμηλες εντασεις!

Ωραια στερεοφωνια και υπηρχε διαχωρισμος στα οργανα ειδικα στα hard rock κοματια dio και depp purple δεν μπερδευαν τα οργανα μπορουσες να καταλαβεις που ηταν το καθε τι δεν υπηρχε αυτο το γρατζουνισμα στα αυτια σου ειδικα οταν η εντασεις ανεβαιναν!
Ειναι καλυτερο απο το ηδη υπαρχον phono stage που εχει μεσα του o harman kardon και ο cav a10 η διαφορα που ειδα στα χαμηλα ηταν πιο πολυ με τον cav a10 ειχε πολυ πιο ωραιο μπασο! Σαν βελονα πιο πολυ του ταιριαξε η nightclub αν και περιμενα απο την gold τα καλυτερα αποτελεσματα δεν ξερω αν η ortofone nightclub ταιριαξε καλυτερα στα specs του echo!

Του λειπουν ενα διακοπτης on off και 4 ποδαρακια που φανταζομαι οτι ειναι μεσα στο προγραμμα οταν το echo φτασει στη τελικη του μορφη.
Το σασι αν και ειμαι οπαδος του 43αρι σασι δεν με χαλασε το μεγεθος του μου αρεσε και το χρωμα του και η εμφανιση του θα το προτεινα σαν αγορα πρωτα γιατι ειναι φτιαγμενο απο εναν καταξιομενο ελληνα ηλεκτρονικο θεωρω οτι η τιμη του ειναι fair και αφου υπαρχει η εκδοχη της αναβαθμισεις και του καλου σερβις γιατι οχι!

Αυτα το echo θα επιστραφει στο σακη τεταρτη με πεμπτη αν θελει καποιος να το παραλαβει!!!
[DOUBLEPOST=1485175194][/DOUBLEPOST]1
Θα ειχε νοημα να περιγραψεις λιγο το υπολοιπο συστημα μια και στατιστικα εισαι ο μονος που εχει δωσει μια τετοια εικονα Τσπ για μενα θα ειχε ενδιαφερον να ακουσω για προσωπικη εμπειρια .
[DOUBLEPOST=1485610399][/DOUBLEPOST]Αυτη την στιγμη εχουν επιστρεψει 2phono stages τα οποια ειναι διαθεσιμα για Αθηναιους χρηστες και την Τριτη επιστρεφει αλλο ενα για να φυγει για επαρχια
Γενικα χαρη σε ολους σας παει εξοχως αργα !!!

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Οπως ειπα και πιο πανω το echo μου αρεσε αρκετα δοκιμαστικε αρκετο καιρο το κρατησα μια εβδομαδα
και ακουγα καθημερινα δισκους 4 με 5 ωρες διοτι ειμαι σε αδεια και με τα κρυα κλεισμενος σπιτ,ι δοκιμαστικε με ψιθυριστες μετριες εχω και μεγαλες εντασεις το σεταρισμα μηχανηματων που ανεφερα πιο πανω αλλα πιο πολυ με τα harman γιατι ειναι η εταιρια που μου αρεσει και τα σετ προ ap2500 τελικοι pa2400 signature επαιξε ελαχιστα και ο 2200 τα μηχανηματα αυτα τα ξερω καλα και το παραμικρο τσικ θα το καtαλαβω με συντροφευουν τα τελευταια χρονια εχω αλλαξει ενα καρο ενισχυτες αλλα αυτη η δεξια θεση στα ρακ μενει απειραχτη απο πωλησεις!

Στο ηδη υπαρχων phono stage του προ harman ap 2500 signature που να διευκρινησω ειναι πολυ καλο με το echo ειδα διαφορα πιο πολυ με ενδιεφερε να το ακουσω με ta harman παρα με τα τερατα των 35 κιλων απο τη κινα cav a10 kai a8m που σε αυτα τα μηχανηματα ηταν αισθητη η διαφορα απο τη πρωτη στιγμη που καταιβαινε η βελονα στο αυλακι.

Δεν ξερω αν το καλυτερο ειναι η καταληλη λεξη θα πω διαφορετικο κυριος στα μεσαια και στα ψιλα ηταν ενα κλικ πανω για μενα πιο καθαρα τα κοματια και αυτο που ξαναλεω οτι μου αρεσε και μου εμεινε απο το echo στο μυαλο ηταν το soundstage ακουγα τη μπαντα να παιζει μπροστα μου και δεν μου μπερδευε τα οργανα επισης οταν ακουγα σε μεγαλες εντασεις δεν με κουρασε στα hard rock κοματια δεν με πονεσε στο αυτι ο ηχος να φτασω σε σημειο να πω ωπα μαγκα χαμηλωσετο ζαλιστικα, μαλλον η μεσαια περιοχη ειναι το ατου του echo το λεω γιατι το και βραδυ σε ψυθιριστες εντασεις καταλαβαινες κανονικα το κοματι!

Ομολογο οτι το ακουσμα δισκων με τα harman και το echo διπλα τους μου ανεβασε ενα level παραπανω απο το πολυ καλο phono stage του προ harman kardon signature series ap2500 που εχει μεσα του!
να διευκρινησω επισης οτι η μποτα χαμηλα στα ντραμσ το ακουσμα της ηταν ιδιο στα harman με και χωρις το echo δεν ειδα διαφορα στο μπασο, στα χαμηλα ειδα μονο με τον cav a 10 και a8m που σε αυτα τα μηχανηματα τη διαφορα την καταλαβα κατευθειαν θα το προτεινα για ενισχυτες που δεν εχουν καθολου phono stage μεσα τους!

βελονες επιλεχθηκαν οι ortofon gold -nightclub dj s δεν ξερω αν με καποια ακριβη καλη βελονα jico sas η αλλη του 500αρικου κανει παπαδες, πικ απ technics sl 1210 mk2 , καλωδια που επιλεχθηκαν ηταν rca χοντρα cav χρυσα βυσματα δεν ξερω αν ειναι απο τα καλα τα χα παρει κανα 40αρι αλλα δεν τα θεωρω και τα rca του 2 ευρου, ηχεια και στα 3 σεταρισματα τα jbl lx9, με αλλο phono stage δεν κοντραριστικε δεν υπηρχε στη κατοχη μου ουτε δανεικο απο φιλο.

ελπιζω να βοηθησα και το σακη και τα υπολοιπα μελη να καταλαβουν τα αποτελεσματα που ειδα με τα δικα μου μηχανηματα αναμενω και αλλες εντυπωσεις συμφορουμιτων!

Reaction score
569
Καλησπέρα

Σήμερα παρέλαβα και εγώ το echo από το Σάκη.

Το σύστημα που το συνέδεσα περιλαμβάνει :

Πικάπ systemdek iix900 - βραχίονας OEM nad rega250 - ortofon 2m red και phono το cambridge audio 540p

Πικάπ Michell Mycro - βραχίονας OEM mitchel rega 300 - denon dl160 και phono TSAKIRIDES Zeus παλιό μοντέλο με τα ξύλινα πλαϊνά.

Αρχικά αντικατέστησα το cambridge με το echo, γιατί θεώρησα ότι θα ταίριαζε καλύτερα με την 2m red.

Να αναφέρω κατ΄αρχάς ότι με την ένταση πάνω από τη μέση χωρίς να παίζει παρατήρησα θόρυβο, όχι έντονο αλλά σημαντικό. Ίσως βέβαια να φταίνε και τα καλώδια σύνδεσης ή οι πολλές συσκευές που έχω συνδεδεμένες. Αυτόν το θόρυβο τον έχω παρατηρήσει και με άλλα phono που έχω χρησιμοποιήσει όπως το creek obh - 15 αλλά όχι με το Cambridge.

Στις παρατηρήσεις τώρα, χωρίς να είμαι και πολύ έμπειρος, το echo έχει πολύ καλό gain, και ακούγεται γεμάτο ακόμα και στις χαμηλές εντάσεις, με πολλή λεπτομέρεια, σωστή τοποθέτηση των οργάνων, καθαρός ζωντανός ήχος με μεγάλη σκηνή.

Είχα την ευκαιρία να παίξω τους ίδιους δίσκους και στα δύο πικάπ, όπου σε σχέση με το zeus που για μένα είναι phono αναφοράς, το echo μου άρεσε εξίσου. Έχει θεωρώ ένα λαμπάτο, ζεστό ήχο κατάλληλο για πολύωρες ακροάσεις.

Πρόλαβα να ακούσω τους :

1) JJ CALE - Travel-log όπου η κιθάρα του jj cale ακούστηκε εξαιρετικά.
2) CHUCK MANGIONE QUARTET με την τρομπέτα και το φλάουτο να αποδίδονται με εξαιρετική φυσικότητα και καθαρότητα, ωραία τύμπανα και απολαυστικά κρουστά.
3) OLIVER NELSON - Blues and the abstract truth
4) THE CRUSADERS - Rhapsody and blues.

Θεωρώ καλύτερο το echo από το cambridge το οποίο είναι και αυτό πολύ καλό, για τα δικά μου δεδομένα πάντα και συγκρίσιμο με το λαμπάτο Zeus.

Θα επανέλθω με την αντικατάσταση του zeus για να δω πως θα παίξει και με την denon.

Επίσης θα το δοκιμάσω και με το dual cs 505 - 3 με τον creek obh - 15 που έχω στο δεύτερο σύστημα μου.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας, τελικά νομίζω έγραψα πολλά:p.

Ακολουθούν photos:
ECHO 015.JPG

ECHO 007.JPG
ECHO 008.JPG
ECHO 009.JPG
ECHO 011.JPG

Reaction score
569
Είχα την ευκαιρία να ακούσω το echo και με την αγαπημένη μου denon dl 160 όπου στα αυτιά μου ακούστηκε καλύτερα από την red. Θεωρώ ότι του ταιριάζουν κεφαλές με σχετικά χαμηλή έξοδο, λόγω του πολύ καλού gain, χωρίς βέβαια να υστερεί η red, απλώς ακούγεται καλύτερα σε πιο χαμηλές εντάσεις.
Επίσης ήταν σχεδόν αθόρυβο.

Σαν γενικές παρατηρήσεις, το θεωρώ πολύ καλό και για τα χρήματα που κοστολογείται θα το έλεγα ευκαιρία.

Ίσως θα έπρεπε να βγει ο μετασχηματιστής εκτός σασί, και ίσως πρέπει να προστεθούν και ελαστικά ποδαράκια στήριξης καθώς και διακόπτης on/off όπως προανέφεραν κάποιοι συνφορουμίτες.

Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχουν ρυθμίσεις για το gain καθώς και είσοδος και ρυθμίσεις για κεφαλές mc αλλά νομίζω τότε θα κοστολογείται αλλιώς.

Αυτά, το echo επεστράφη στον Σάκη για άλλους ενδιαφερόμενους.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508