Κλιματική αλλαγή

Μηνύματα
13.610
Reaction score
6.566
Και τότε θα πάμε μετανάστες και κάποιοι θα μας πυροβολούν στα σύνορα τους, ως μισητούς... "ελέφαντες" γιατί "καταστρέψαμε μόνοι μας τη χώρα μας" και τότε οι διάφοροι "Εθνοκαθαριστές" αυτής της χώρας, θα παραπονιούνται για τον αυξημένο ρατσισμό και για το δικαίωμα τους σε μια καλύτερη ζωή που καταστρατηγείται βιαίως στις άθλιες συνθήκες κράτησης στις βουνοκορφές των Άλπεων όπου θα έχουν καταφύγει... :laugh: :laugh:
Μην βλεπεις ταινιες του Εμεριχ......:)
Για την ωρα παντως οι μεταναστες (παρατυποι για να χρησιμοποιησω τον κομψο συριζαιικο ορο),ειναι στην χωρα μας και βεβαια οχι λογω των συνεπειων της κλιματικης αλλαγης,αλλα του συνδυασμου των καθεστωτων και των αντιληψεων, χωρων της μεσης Ανατολης και της Ασιας. Μουσουλμανοι,φασιστες,αντιφρονουντες υποστηρικτες του αλλου φασιστα κλπ,ολοι εδω και το προβλημα πλεον να εχει παρει ανεξελεγκτες διαστασεις.
Ισως τελικα να μην υπαρχει λογος να μας απασχολει η κλιματικη αλλαγη,τι και αν χαθουν οι παραλιες της Μυκονου? ετσι και αλλιως σε αλλους θα ανηκει τοτε.

Η Γκρετα που ειναι? δεν την φωναξε κανεις?
 


Μηνύματα
1.469
Reaction score
1.407
Μην βλεπεις ταινιες του Εμεριχ......:)
Για την ωρα παντως οι μεταναστες (παρατυποι για να χρησιμοποιησω τον κομψο συριζαιικο ορο),ειναι στην χωρα μας και βεβαια οχι λογω των συνεπειων της κλιματικης αλλαγης,αλλα του συνδυασμου των καθεστωτων και των αντιληψεων, χωρων της μεσης Ανατολης και της Ασιας. Μουσουλμανοι,φασιστες,αντιφρονουντες υποστηρικτες του αλλου φασιστα κλπ,ολοι εδω και το προβλημα πλεον να εχει παρει ανεξελεγκτες διαστασεις.
Ισως τελικα να μην υπαρχει λογος να μας απασχολει η κλιματικη αλλαγη,τι και αν χαθουν οι παραλιες της Μυκονου? ετσι και αλλιως σε αλλους θα ανηκει τοτε.

Η Γκρετα που ειναι? δεν την φωναξε κανεις?
Nατην η δικια σου....:lolsign::lolsign::lolsign::hunter::hunter:

Η Γκρέτα τα έβαλε και με τον Πούτιν
 

Μηνύματα
146
Reaction score
372
Ένα απλοΪκό εργαλείο που σημειώνει τα σημεία που θα πλημυρρίσουν με την άνοδο της στάθμης της θάλασσας:
Να βάλω μερικά πάνελ στην ταράτσα για να φορτίζω το αυτοκίνητο;
Όχι, απαγορεύεται. Αν θέλεις να παράγεις ηλεκτρική ενέργεια πρέπει να πάρεις άδεια παραγωγού και να συμβληθείς με το δίκτυο διανομής για να στην αγοράζει.
Αν εχεις κ μπαταριες στο υπογειο δεν χρειαζεται ψαχτο λιγο!Αλλιως ναι, θα πληρωνεις για το ρευμα που παραγεις!
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.687
O σωτήρας μας και σωτήρας της Γης Al Gore που εξαφανίστηκε; Έδωσε το δαχτυλίδι στη Greta; Γιατί κάποιες κακές γλώσσες είναι στα κάγκελα επειδή πρώτος αυτός και όχι αυτοί είπε ότι "Climate change is the biggest fraud ". Σε άλλα νέα λένε ότι η περιουσία του το 2009 ήταν 1εκ $ και σήμερα είναι 100εκ $. Καλός παραμυθάς, πουλάει. Αλλά φτάνει, κουράστηκε το παλικάρι.

Η μοναδική επιστημονική κοινότητα η οποία μπορεί να μιλήσει με πραγματικά δεδομένα για τα πεπραγμένα του παρελθόντος είναι οι γεωλόγοι και όλοι λένε ότι δεν υπάρχει καμία κλιματική αλλαγή από ανθρώπινη παρέμβαση. Η διαφορά θερμοκρασίας της Γης 55.000 χρόνια πριν σε σχέση με σήμερα είναι 2 βαθμοί. Σήμερα η Γη είναι 2 βαθμούς ψυχρότερη.

Στην Ανταρκτική και στην Αρκτική εκτός του επιστημονικου προσωπικού έχουν πάει μόνο 12 άτομα απλοί πολίτες. 12. Μόνο 2 που τυχαίνει να είναι και ζευγάρι, έχουν πάει και στους 2 πόλους. Είναι πανάκριβο βλέπεις να πας εκεί ως απλός πολίτης. Πρέπει να πληρώσεις από την τσέπη σου. Σε σχετική ερώτηση για την κλιματική αλλαγή όλοι οι επιστήμονες γελούσαν. Και οι πάνω και οι κάτω. Εμείς ακούμε και βλέπουμε μόνο ότι μας λένε και μας δείχνουν. Δεν έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα κέντρα. Αυτοί που πήγαν και τους ρώτησαν γελούσαν.

Τη δεκαετία το 80 και του 90 μας είχαν φάει το κεφάλι ότι αν δεν κάνουνε κάτι θα εξαφανιστούν ολόκληρα κομμάτια Γη σε 20-30 χρόνια κάτω από τη θάλασσα.
IMG_20191005_073933.jpg

2020 έχουμε. Που είναι;; :idk:

Όλα τα "δεδομένα" λένε ότι στα επόμενα 30 χρόνια, το 2050 δηλαδή, η στάθμη της θάλασσας να ανέβει από 30ft το καλύτερο σενάριο, μέχρι 100ft το χειρότερο.
ΟΚ, πάμε με το καλύτερο. Δηλαδή το 2050 η Florida θα είναι έτσι. Με κόκκινο οι περιοχές κάτω από το νερό.
Screenshot_20191005_075949_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg


Δηλαδή το πλουσιότερο κομμάτι της Αμερικής, μέσα και το Maimi δεν θα υπάρχει καν. Η Florida έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη Real Estate σε όλη τη Αμερική, ίσως και στο κόσμο. Αν σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει καν γιατί οι μεγαλύτερες Αμερικάνικες τράπεζες και όχι μόνο κάνουν εκεί επενδύσεις και δίνουν δάνεια 40 και 50 ετών στο στεγαστικό κλάδο; Πως διασφαλίζουν την επένδυση, το κεφάλαιο κλπ αυτοί που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη; Μια ερμηνεία λέει ότι ξέρουν πως δεν θα γίνει τίποτα.

Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή από ανθρώπινη αιτία. Υπάρχει ένα φυσικό φαινόμενο που έλαχε εμείς να ζήσουμε. Υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον από τον άνθρωπο; Ναι. Πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό; Ναι. Πρέπει να παράγουμε καθαρή ενέργεια; Ναι. Πρέπει να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στη θάλασσα από τα πλαστικά; Ναι.

Ας μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας όμως. Η καθαρή ενέργεια είναι πανάκριβη και δεν φτάνει. Δεν υπάρχει ούτε ο τρόπος ούτε ο χώρος για να αποθηκεύουμε την ενέργεια που μας χρειάζεται και παράγεται από τον αέρα και τον ήλιο. Δεν το λέω εγώ αλλά ο Bill Gates. Πρέπει η παραγόμενη ενέργεια να διοχετεύετε κατευθείαν στην κατανάλωση.
Δεν υπάρχει ο τρόπος να αντικατασταθεί όλη αυτή η τεράστια αλυσίδα προϊόντων από το πετρέλαιο.
Πόσο όμως έχουμε είναι η ερώτηση. Άφθονο λένε. Παράδειγμα αυτής της απάντησης είναι οι κινήσεις της Aramco, της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας στη Σαουδική Αραβία. Από το 2016 η Aramco σκέφτεται να βγει στη αγορά - χρηματιστήριο. Αν το κάνει θα πρέπει να βγάλει δημόσια τα στοιχεία της. Ένα από αυτά είναι και τα πραγματικά αποθέματα. Επενδυτές που έχουν ήδη ομόλογα της Aramco, το 2019 άντλησε 100 δις δολάρια από ομόλογα, αναφέρουν ότι έχει τρισεκατομμύρια - τρισεκατομμυρίων βαρέλια ακόμα. Αν βγει στις αγορές θα δημοσιευτεί το πραγματικό απόθεμα και τότε η τιμή βαρελιού θα πάει στον πάτο. Δεν ξέρω αν βγει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό όπως το 1% σε shares όπως ακούγεται και μόνο στο Αραβικό χρηματιστήριο αν την υποχρεώνει να βγάλει όλα τα στοιχεία. Υπάρχουν όμως πολλά θέματα ακόμα όπως ότι πρέπει να οριστεί η πραγματική αξία της εταιρείας που οι Άραβες την βάζουν στα 2 τρις δολάρια.

Όσο για την Greta, εντάξει, αστείο πραγματικά. Δεν χρειάζεται πτυχίο υποκριτικής για να καταλάβει κανείς ότι "έπαιζε" στην ομιλία της. Δεν είναι και τυχαίο το γεγονός ότι σε συνέντευξη τύπου σε ερωτήσεις live δεν μπορούσε καν να απαντήσει, δεν καταλάβαινε τη την ρωτούσαν και οι απαντήσεις της ήταν σύντομες και αστείες τύπου "ακούσαμε αρκετά".

Σε άλλα νέα "How dare you?" :biggrin:
 

Μηνύματα
1.380
Reaction score
1.655
εμ ..πως θα προωθήσεις μια ατζέντα αν δεν φτιάξεις και ωραια σχεδιακια και σελίδες που να διαβάζει ο κοσμος απλοϊκά αυτο που θες....?

με αυτη τη λογικη λοιπον...την απλοϊκή... τωρα που λιώνουν οι πάγοι και οι επιφάνειες ανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας ειναι μικρότερες , περισσότερη ακτινοβολία θα απορροφάται απο οτι πριν απο την γη και συνεπως λιγότερη θα εγκλωβίζεται στην ατμόσφαιρα , οπότε η γη θα θερμαίνεται λιγότερο άρα όσο λιώνουν οι πάγοι θα μειώνεται και η μέση θερμοκρασία.....χμ....


επίσης οταν οι Γροιλανδία ειχε πράσινα χωράφια και η σαχαρα δεντρα προφανώς θα έφταιγαν τα αυτοκίνητα , τα εργοστάσια και ο άνθρωπος που κατα διαβολική σύμπτωση δεν τα ειχε εφεύρει ακόμα....χμ..χμ...
Ακριβως ετσι: https://slpress.gr/koinonia/klimatiki-allagi-pos-ena-fysiko-fainomeno-metatrapike-se-apati/
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.687
Ξέχασα να γράψω ότι οι γεωλόγοι από τώρα φωνάζουν ότι πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το επόμενο φυσικό φαινόμενο που έρχεται μετά την υπερθέρμανση και είναι η υπέρ ψύξη, σαν φυσικός κύκλος. Το φαινόμενο είναι κυκλικό, έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται.
Πρέπει να ασχοληθούμε από τώρα άσχετα αν θα έρθει σε 100 ή 200 χρόνια, κανείς δεν ξέρει πραγματικά.
Πρέπει να βρούμε λύσεις για την τροφή γιατί το κρύο δεν καλλιεργούν τίποτα, συν την παραγωγή κρέατος και άλλα.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Να ψάχνετε καλύτερα τις πηγές των λογής λογής deniers γιατί μέχρι σήμερα ΠΑΝΤΑ ανακαλύπτεται μια λούμπα από πίσω...




The Backstory

The senior U.N. official speaking to the Associated Press was Noel Brown, who served as a regional director of the United Nations Environment Program and who was not a climate scientist. While admittedly alarmist, this senior U.N official’s statements appear to have been muddied further by the Associated Press’s somewhat imprecise reporting on the topic.



The Associated Press article created confusion in two ways. First, it suggested (at least to some media outlets) that the statement meant that nations would be under water in the year 2000. In fact, his statement said nations would be under water at some time in the more distant future, “If the global warming trend is not reversed by the year 2000.” The scenarios in the papers cited by the AP described projections that went into the year 2100. Second, the article conflates statements made by Brown, which did not represent a consensus view at the time, with statements made in several governmental studies that were more representative of the consensus view.

In the late 1980s, the United Nations Environment Program, along with other agencies including the U.S. Environmental Protection Agency (EPA), began to think seriously about the potential risks of sea-level rise from global warming. In November 1988, the UNEP and the World Meteorological Organization created the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), and “directed it to assess the science, impacts, and possible responses to global climate change.” As part of that charge, a conference was held in Miami from Nov. 27 to Dec. 1, 1989, which “focused on the implications of sea level rise for Western Africa, the Americas, the Mediterranean Basin, and the rest of Europe.”
 

Μηνύματα
1.469
Reaction score
1.407
Το θέμα είναι να μην ασπάζεσαι τυφλά την κάθε άποψη είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη το θέμα είναι να διαβάζεις και να βάζεις το μυαλο σου να δουλεψει σύμφωνα με τη λογική. Αν έχεις και κάποιες επιστημονικές γνώσεις θα σε βοηθήσουν ακόμα καλύτερα να καταλάβεις το γίνεται. Άυτοι που ακολουθούν την Γκρέτα για παράδειγμα δεν μπορούν παρά να χαρακτηριστουν τ τουλάχιστον ηλίθιοι
 

D

Deleted member 23222

Guest
Η Γκρέτα είναι η μαριονέτα ενός συστήματος για να ενεργοποιήσει μάζες απλών πολιτών που απλά αδυνατούν να κατανοήσουν ή απλά δυσπιστούν σε κάθε τι που επηρεάζει τις ζωές μας.
Άλλοι όπως λες καταφεύγουν σε άρθρα με επιστημονική θεώρηση, και προσπαθούν να τα αξιολογήσουν, άλλοι οραματίζονται φουστανελάδες, μεγαλέξανδρους, παγκόσμιες συνομωσίες για να τους φάνε τα λεφτά, το σπίτι, τη γλώσσα, τη θρησκεία κλπ...

Η ανθρωπότητα προχωρά σε αναγκαίες τομές, και ψάχνει δυνητικές ευκαιρίες πίσω από αυτές.
Είναι γεγονός ότι εάν αυτές οι τομές, δεν εμπεριέχουν και αντίστοιχο επιχειρηματικό διέξοδο, καθυστερούν περισσότερο, πχ αποψίλωση δασών, εξαφάνιση επαπειλούμενων ειδών κλπ κλπ.

Μπορούμε να συζητάμε αιωνίως ως μη ειδικοί, για το πόσο η σημερινή παρουσία μας επηρεάζει το κλίμα, αλλά μόνο ανόητοι αρνούνται να δεχθούν απλά συμπεράσματα της επιστήμης.
Αν όχι ανόητοι, φερέφωνα συμφερόντων, που θα πρέπει να πληρώσουν για νέες τεχνολογίες που αδυνατούν να αναπτύξουν μόνοι τους, ενώ τους αρκεί η απλή αναπαραγωγή όσων κατάφεραν μετά από δεκαετίες αφομοίωσης, των επιτευγμάτων των προηγμένων.
 
Last edited by a moderator:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.687
Λέει ένα άρθρο του 2019.
Ο καθένας μπορεί να το αναλύσει όπως νομίζει.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αναλύσει όπως νομίζει είναι τους σωλήνες πετρώματος που έβγαλαν οι γεωλόγοι σε γεωτρήσεις (κάτι σαν μια σωλήνα που απαρτίζεται από δείγματα εδάφους αν την ιστορία της Γης), που οι επιστήμονες βγάζουν δεδομένα.

Επίσης υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές αναλύσεις σε κείμενα αλλά και videos στο YouTube που δείχνουν πως γίνεται η λάθος ανάγνωση πάνω στα ίδια δεδομένα.
 

Μηνύματα
1.469
Reaction score
1.407
Η Γκρέτα είναι η μαριονέτα ενός συστήματος για να ενεργοποιήσει μάζες απλών πολιτών που απλά αντιδρούν σε κάθε τι που επηρεάζει τις ζωές μας.
Άλλοι όπως λες καταφεύγουν σε άρθρα με επιστημονική θεώρηση, και προσπαθούν να τα αξιολογήσουν, άλλοι οραματίζονται παγκόσμιες συνομωσίες για να τους φάνε τα λεφτά, το σπίτι, τη γλώσσα, τη θρησκεία κλπ...

Η ανθρωπότητα προχωρά σε αναγκαίες τομές, και ψάχνει δυνητικές ευκαιρίες πίσω από αυτές.
Είναι γεγονός ότι εάν αυτές οι τομές, δεν εμπεριέχουν και αντίστοιχο επιχειρηματικό διέξοδο, καθυστερούν περισσότερο, πχ αποψίλωση δασών, εξαφάνιση επαπειλούμενων ειδών κλπ κλπ.

Μπορούμε να συζητάμε αιωνίως ως μη ειδικοί, για το πόσο η σημερινή παρουσία μας επηρεάζει το κλίμα, αλλά μόνο ανόητοι αρνούνται να δεχθούν απλά συμπεράσματα της επιστήμης.
Αν όχι ανόητοι, φερέφωνα συμφερόντων, που θα πρέπει να πληρώσουν για νέες τεχνολογίες που αδυνατούν να αναπτύξουν μόνοι τους, ενώ τους αρκεί η απλή αναπαραγωγή όσων κατάφεραν μετά από δεκαετίες αφομοίωσης, των επιτευγμάτων των προηγμένων.
Ναι δεν διαφωνώ ότι η ανθρωπότητα ψάχνει δυνητικές ευκαιρίες πίσω από τις αναγκαίες τομές αλλά όχι να εφευρίσκει δήθεν αναγκαίες τομές επειδή πίσω από αυτές υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες.πόσες φορές τη μέρα ακούς τον όρο κλιματική αλλαγή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε πόσα έντυπα το διαβάζεις καθημερινά παντού. Του παίρνει ο του αλλουνού το σπίτι το ρέμα επειδή έβρεξε και φταίει η κλιματική αλλαγή και όχι αυτός που πήγε που πήγε και μπάζωσε το ρέμα και έχτισε εκεί , Του παίρνει του αλλουνού τη σκέπη ο αέρας Και φταίει η κλιματική αλλαγή και όχι αυτός που πήγε και έβαλε πάνω στη σκεπή φωτοβολταϊκά και άυξησε το βάρος της. Βρήκαμε δηλαδή παπά ας θάψουμε πέντε-έξι...η κλιματική αλλαγή δεν οδήγησε στο εμπόριο των ρύπων ???
εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα του ΟΗΕ και υποστήριξε ότι η πυρκαγιά στο μάτι ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής δηλαδή πόσο πια;;;
 
Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.687
η κλιματική αλλαγή δεν οδήγησε στο εμπόριο των ρύπων ???
Μόνο αυτό; Πόσα κράτη έχουν δώσει και δίνουν δις για παραγωγή ενέργειας από αέρα και ήλιο;
Και η παπάτζα με τα ηλεκτρικά οχήματα. Ναι ΟΚ, το ηλεκτρικό όχημα είναι πράσινο μόνο αν η ηλεκτρική ενέργεια ήρθε από πράσινη παραγωγή. Αλλιώς δεν.
Εξάλλου το ηλεκτρικό όχημα δεν είναι ανακάλυψη του σήμερα. Υπήρχε σχεδόν 50 χρόνια πριν καν βγει ο πρώτος κινητήρας εσωτερικής καύσης.
 

D

Deleted member 23222

Guest
Λέει ένα άρθρο του 2019.
Ο καθένας μπορεί να το αναλύσει όπως νομίζει.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αναλύσει όπως νομίζει είναι τους σωλήνες πετρώματος που έβγαλαν οι γεωλόγοι σε γεωτρήσεις (κάτι σαν μια σωλήνα που απαρτίζεται από δείγματα εδάφους αν την ιστορία της Γης), που οι επιστήμονες βγάζουν δεδομένα.

Επίσης υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές αναλύσεις σε κείμενα αλλά και videos στο YouTube που δείχνουν πως γίνεται η λάθος ανάγνωση πάνω στα ίδια δεδομένα.
Ούτε αυτό είναι απολύτως ακριβές.

«However, the broader community of geologists seems convinced by the evidence that humans are causing global warming. The European Federation of Geologists says climate change is predominantly caused by anthropogenic emissions of CO2 and poses significant risks to human civilisation. The Geological Society of America concurs that "greenhouse gases have been an increasingly important contributor [to global warming] since the mid-1800s and the major factor since the mid-1900s". The Geological Society of London states that "evidence from the geological record is consistent with the physics that shows that adding large amounts of carbon dioxide to the atmosphere warms the world and may lead to: higher sea levels and flooding of low-lying coasts; greatly changed patterns of rainfall; increased acidity of the oceans; and decreased oxygen levels in seawater".

Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις, υπάρχουν κάποια facts που προσπαθούν να συνθέσουν ένα puzzle.

Και μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών , που υποστηρίζει το global warming, είναι αυτή που βάζει τα κομμάτια του puzzle.
 

Μηνύματα
1.469
Reaction score
1.407
Ούτε αυτό είναι απολύτως ακριβές.

«However, the broader community of geologists seems convinced by the evidence that humans are causing global warming. The European Federation of Geologists says climate change is predominantly caused by anthropogenic emissions of CO2 and poses significant risks to human civilisation. The Geological Society of America concurs that "greenhouse gases have been an increasingly important contributor [to global warming] since the mid-1800s and the major factor since the mid-1900s". The Geological Society of London states that "evidence from the geological record is consistent with the physics that shows that adding large amounts of carbon dioxide to the atmosphere warms the world and may lead to: higher sea levels and flooding of low-lying coasts; greatly changed patterns of rainfall; increased acidity of the oceans; and decreased oxygen levels in seawater".

Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις, υπάρχουν κάποια facts που προσπαθούν να συνθέσουν ένα puzzle.

Και μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών , που υποστηρίζει το global warming, είναι αυτή που βάζει τα κομμάτια του puzzle.
φυσικά αφού είναι αυτή που χρηματοδοτείται και που κυρίως προβάλλεται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο...
 

D

Deleted member 23222

Guest
Ναι δεν διαφωνώ ότι η ανθρωπότητα ψάχνει δυνητικές ευκαιρίες πίσω από τις αναγκαίες τομές αλλά όχι να εφευρίσκει δήθεν αναγκαίες τομές επειδή πίσω από αυτές υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες.πόσες φορές τη μέρα ακούς τον όρο κλιματική αλλαγή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε πόσα έντυπα το διαβάζεις καθημερινά παντού. Του παίρνει ο του αλλουνού το σπίτι το ρέμα επειδή έβρεξε και φταίει η κλιματική αλλαγή και όχι αυτός που πήγε που πήγε και μπάζωσε το ρέμα και έχτισε εκεί , Του παίρνει του αλλουνού τη σκέπη ο αέρας Και φταίει η κλιματική αλλαγή και όχι αυτός που πήγε και έβαλε πάνω στη σκεπή φωτοβολταϊκά και άυξησε το βάρος της. Βρήκαμε δηλαδή παπά ας θάψουμε πέντε-έξι...η κλιματική αλλαγή δεν οδήγησε στο εμπόριο των ρύπων ???
εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα του ΟΗΕ και υποστήριξε ότι η πυρκαγιά στο μάτι ήταν αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής δηλαδή πόσο πια;;;
Φίλε, η επιστήμη που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή, δεν εξετάζει αριθμό σπιτιών που κατέρρευσαν ή παρασύρθηκαν.
Εξετάζει και μετρά φαινόμενα.

Το εμπόριο ρύπων καθιστά μια «στρωμένη» πλην ρυπογόνα τεχνολογία ,λιγότερο ανταγωνιστική σε σχέση με αυτόν που επενδύει και πρέπει να αποσβέσει.
Είναι λοιπόν πολύ λογικό.
Post automatically merged:

φυσικά αφού είναι αυτή που χρηματοδοτείται και που κυρίως προβάλλεται από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο...
Πάλι Συνομωσία ε;;;
Ενώ όσοι έχουν συμφέροντα να μην αλλάξει τίποτα, δεν έχουν κεφάλαια;;

Συνεχίστε να...ρυπαίνετε. :D
Καλημέρα.
 
Last edited by a moderator:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.687
Ούτε αυτό είναι απολύτως ακριβές.

«However, the broader community of geologists seems convinced by the evidence that humans are causing global warming. The European Federation of Geologists says climate change is predominantly caused by anthropogenic emissions of CO2 and poses significant risks to human civilisation. The Geological Society of America concurs that "greenhouse gases have been an increasingly important contributor [to global warming] since the mid-1800s and the major factor since the mid-1900s". The Geological Society of London states that "evidence from the geological record is consistent with the physics that shows that adding large amounts of carbon dioxide to the atmosphere warms the world and may lead to: higher sea levels and flooding of low-lying coasts; greatly changed patterns of rainfall; increased acidity of the oceans; and decreased oxygen levels in seawater".

Δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις, υπάρχουν κάποια facts που προσπαθούν να συνθέσουν ένα puzzle.

Και μέχρι σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών , που υποστηρίζει το global warming, είναι αυτή που βάζει τα κομμάτια του puzzle.
Όχι. Υπάρχει και η άλλη που και αυτή συνθέτοντας το puzzle λέει ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή από ανθρώπινη παρέμβαση. Απλά η πρώτη για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε έχει πολύ μεγαλύτερη προβολή συν το πολύ δυνατό όπλο που είναι τα μάτια.
Ο πάγος που λειώνει, το παγόβουνο που ξεκολλάει, η κοκαλιάρα πολική αρκούδα, οι αποξηραμενες λιμνες κλπ ειναι πολύ δυνατές εικόνες που δημιουργούν συναισθήματα φόβου και κυρίως επιβίωσης που είναι και η Νο1 εντολή του ανθρώπινου μυαλού.
Post automatically merged:

Συνεχιστε να...ρυπαίνετε. :D
Καλημέρα.
Αυτό κατάλαβες;

Είπα παραπάνω...
Δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή από ανθρώπινη αιτία. Υπάρχει ένα φυσικό φαινόμενο που έλαχε εμείς να ζήσουμε. Υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον από τον άνθρωπο; Ναι. Πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτό; Ναι. Πρέπει να παράγουμε καθαρή ενέργεια; Ναι. Πρέπει να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στη θάλασσα από τα πλαστικά; Ναι.
Πια η λογική ερμηνεία του παρακάτω;
Όλα τα "δεδομένα" λένε ότι στα επόμενα 30 χρόνια, το 2050 δηλαδή, η στάθμη της θάλασσας να ανέβει από 30ft το καλύτερο σενάριο, μέχρι 100ft το χειρότερο.
ΟΚ, πάμε με το καλύτερο. Δηλαδή το 2050 η Florida θα είναι έτσι. Με κόκκινο οι περιοχές κάτω από το νερό.
Δηλαδή το πλουσιότερο κομμάτι της Αμερικής, μέσα και το Maimi δεν θα υπάρχει καν. Η Florida έχει την μεγαλύτερη ανάπτυξη Real Estate σε όλη τη Αμερική, ίσως και στο κόσμο. Αν σε 30 χρόνια δεν θα υπάρχει καν γιατί οι μεγαλύτερες Αμερικάνικες τράπεζες και όχι μόνο κάνουν εκεί επενδύσεις και δίνουν δάνεια 40 και 50 ετών στο στεγαστικό κλάδο; Πως διασφαλίζουν την επένδυση, το κεφάλαιο κλπ αυτοί που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη; Μια ερμηνεία λέει ότι ξέρουν πως δεν θα γίνει τίποτα.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.469
Reaction score
1.407
Πάλι Συνομωσία ε;;;
Ενώ όσοι έχουν συμφέροντα να μην αλλάξει τίποτα, δεν έχουν κεφάλαια;;

Συνεχίστε να...ρυπαίνετε. :D
Καλημέρα.
[/QUOTE]
είναι προφανές η ότι δεν έχεις καταλάβει τι λέω ή δεν έχεις διαβάσει τι έχω γράψει ως τώρα


επαναλαμβάνω μιας και επανάληψη μήτηρ της μαθήσεως.... δεν πρέπει δεν ριπαίνουμε δεν πρέπει να κλαίμε τα δάση πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον Καλό είναι να καταργήσουμε τα καλαμάκια και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα αλλά δεν αρκεί να αντικαταστήσεις τα καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα με άλλα από μπαμπού προβάλλοντας το ως μείζον λύση και από την άλλη να συνεχίσει να ρίχνει τα πυρηνικά του αποβλητα στις θάλασσες και να κάνει 700 πυρηνικες δοκιμές στους ωκεανούς καταστρέφοντας ότι υποθαλάσσιο υπάρχει
 
Last edited:

D

Deleted member 23222

Guest
είναι προφανές η ότι δεν έχεις καταλάβει τι λέω ή δεν έχεις διαβάσει τι έχω γράψει ως τώρα


επαναλαμβάνω μιας και επανάληψη μήτηρ της μαθήσεως.... δεν πρέπει δεν ριπαίνουμε δεν πρέπει να κλαίμε τα δάση πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον Καλό είναι να καταργήσουμε τα καλαμάκια και τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα αλλά δεν αρκεί να αντικαταστήσεις τα καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα με άλλα από μπαμπού προβάλλοντας το ως μείζον λύση και από την άλλη να συνεχίσει να ρίχνει τα πυρηνικά του αποβλητα στις θάλασσες και να κάνει 700 πυρηνικες δοκιμές στους ωκεανούς καταστρέφοντας ότι υποθαλάσσιο υπάρχει
Καταλαβαινεις φυσικά ότι για τη συνέχιση των πυρηνικών δοκιμών, δεν ευθύνονται οι επιστήμονες που υποστηρίζουν το global warming, αλλά πολιτικοί που στη πλειοψηφία τους...ας μη το πω.
Ας μείνουμε στο ότι ο κάθε ένας σε αυτόν τον κόσμο, οφείλει να συμβάλλει σε αυτό που του αναλογεί και μπορεί.
 
Last edited by a moderator:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.399
Reaction score
27.687
Τώρα που είπες για πυρηνικά απόβλητα.
Φαντάζομαι κάποιοι θα έχετε δει το ντοκιμαντέρ του Netflix για τον Bill Gates. Όσοι δεν το είδατε να το δείτε οπωσδήποτε, και ας είναι 3 ώρες.

Η ομάδα του Gates κάτω από την εταιρία του Terrapower και χρήμα από το Gates Foundation για να λύσει το πρόβλημα της πράσινης παραγωγής ενέργειας έφτιαξε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνικά απόβλητα. H Αμερική έχει πυρηνικά απόβλητα ικανά να τροφοδοτείσουν με ενέργεια όλη τη χώρα για τα επόμενα 120 χρόνια. Δηλαδή τζάμπα. Ο Gates ήρθε σε συμφωνία με την Κίνα για συνεργασία και παραγωγή. Και μετά ήρθε ο εμπορικός πόλεμος.

Και μη μου γράψει κανείς για θεωρίες;
Ειναι όλα μέσα στο ντοκιμαντέρ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.154
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top