Κορνες, λαμπες και πικαπ ! Ενα Vintage PA στο σαλονι!

Μηνύματα
1.802
Reaction score
1.528
Καταρχην το συστημα εχει δρομο ακομα ! Η παρουσιαση γινεται κυριως για τα ηχεια τα οποια ειναι και στην τελικη τους μορφη (ελπιζω δηλαδη) ! Μετα απο ψαξιμο αρκετων ετων τελικα τα drivers βρεθηκαν και μαλιστα σε αριστη κατασταση και ολα απο Ελλαδα. Δοκιμαστικαν , ξαναδοκιμαστικαν και τελικα τοποθετηθηκαν στις καμπινες. Ηχεια κορνας λοιπον... Και οχι οποια και οποια ! Τα θρυλικα JBL 4520! Ντισκος, θεατρα, σινεμα, συναυλιες μεχρι και σε στουντιο εχουν βρεθει! Το ειχα βαλει σκοπο να τα ξαναζωντανεψω και νομιζω τα καταφερα αρκετα καλα! Αποφαση μου ηταν οι καμπινες να μην πειραχτουν καθολου... καθε γρατζουνια τους και μια ξεχωριστη ιστορια ... καθε γδαρσιμο και ενα αλλο παρτυ, μια αλλη συναυλια...! Τα μεγαφωνα τους χαμενα φυσικα. Οι επιλογες οχι πολλες, η JBL δεν βγαζει πια μεγαφωνα για καμπινες κορνας και τα μονα που ειχα βρει σε τετραδα ηταν τα 2225 απο τον παλιο Μπιτσουλα στην Γλυφαδα ! Ψαχνωντας και ρωτοντας στα φορουμ απο εδω και απο εκει κατεληξα πως δεν ηταν η καλυτερη επιλογη για τα 4520 αν και τα 2225 ειναι αριστα μεγαφωνα πολυ κοντα στα TAD. Τελικα αποφασισα για τα Κ140 αφου θα τα επαιζα ακροσαριστα ειναι οτι πρεπει για καμπινες κορνας και ειναι ακριβως απο την καλη εποχη της JBL! Alnico μαγνητες και αλλος ηχος... Εκανα 4 χρονια για να βρω και τα 4 woofer εντος Ελλαδας... Ειδα πολλα - μου εκαναν λιγα αφου μετα απο σχεδον 40 χρονια λογικο ειναι να μην εχει μεινει τιποτα σε καλη κατασταση (χρηση PA γαρ...) ! Ολα οκ μεχρι εδω, επομενη σταση οι κορνες! Οι γνωριμιες ειναι το παν μου ελεγαν ολοι και οντως οι κορνες βρεθηκαν απο εναν παλιο ηχοληπτη και οι συγκεκριμενες μαλιστα εχουν παιξει σε μπολικους λυκαββητους στα τελη του 80! Ειναι ενα ζευγαρι απο τις πρωτες JBL 2365 και μαλιστα σχεδον ματσαρισμενες! Drivers για αυτες θεωρησα καλο να βαλω αυτα που σχεδιαστηκαν να παιζουν μαζι δηλαδη τα JBL 2445J. Διαβασα πολλα και ακουσα αλλα τοσα για τον ηχο τους. Η λεπτομερια που εχουν στον ηχο ειναι ιδιαιτερη αν και καπως σκληρες γιαυτο και χρησιμοποιησα τελικα διαφραγματα αλουμινιου NOS απο JBL 2441 τα οποια τα ειχε καβατζα ο ηχοληπτης ! Τα tweeter τωρα... Για οσους ψαχνουν JBL tweeter ενα θα τους πω ... πιο ευκολα βρισκεις uno turbo μαμα παρα tweeter jbl.:lolsign: Και αυτο γιατι τα ειχαν λαμπαδιασει ολα τις καλες εποχες της ντισκο! Τα τουιτερ ειχαν βρεθει παλιοτερα και ειναι τα γλυκοηχα 2404 με μαμα διαφραγματα και αυτα και μαλιστα σε αριστη κατασταση ! Τα κροσσοβερ εχουν καμπινες απο παλια DAS στα οποια ξηλωθηκαν τα παντα και μπηκαν custom νεα κοικλωματα κροσσοβερ με την χρηση των υπαρχοντων L-pads. Τα κροσσοβερ ειναι 2 δρομων με τα γουφερ να παιζουν ακροσαριστα. Αυτα για τα ηχεια τα οποια ειναι εξ ολοκληρου ''κορνατα'' καθως θεωρω πως οταν λεμε οτι ενα ηχειο ειναι κορνας πρεπει ειναι απο τα μπασα του μεχρι τα ψηλα του. Ηχειο κορνας δεν ειναι - η δεν πρεπει να ειναι ενα ηχειο που απλα φοραει μια κορνα στις μεσαιες !

Σαν πηγες χρησημοποιω ενα heybrook tt2 με βραχιονα rega rb 250 ανακαλωδιωμένο με VDH και κεφαλη denon dl 160, καθως και ενα Thorens td 125 mk2 με εναν sme 3009 s2 και κεφαλη shure. Το συγκεκριμενο πικαπ ηταν ονειρο πολλων ετων! Φυσικα υπαρχει και ενα REVOX b77 high speed για τις αναλογικες εγγραφες και αναπαραγωγες μου !

Τα ηχεια παιζουν απο εναν τελικο Sound Valves VTA 70 ο οποιος παιζει εξαιρετικα τα ηχεια τα οποια βεβαια ειναι ανω των 105 ντιμπι και θελουν ρευματα και οχι Watt ! Προενισχυτης ο αμερικανικος BK components pro 5 με μπολικες εισοδους καθως και ο λαμπατος dared sl2000... σε προ ειμαι ακομα σε αναζητηση παντως ! Φονο ειναι το Cambridge audio 640p.


Και τωρα οφθαλμολουτρο



 



Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Διάβασα αυτό το έψαχνα 4 χρόνια για να τις βρω και με έπιασε τρέμουλο...μπράβο για την υπομονή και τον κόπο σου!!
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.156
Reaction score
93.267
Δεν είμαι του αναλογικού. Ούτε καν του ήχου.

Είναι όμως το μόνο σύστημα που ειλικρινά θα ήθελα να ακούσω. Κι αυτό όχι με περιέργεια να ακούσω πως παίζει, σλλά κυρίως για να θυμηθώ τον ήχο τους.

Συγχαρητήρια για το κουράγιο, την υπομονή και την επιμονή σου! Αλλά για μια ακόμα φορά, για τις εξαιρετικές φωτογραφίες σου!
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Φαντασου να τα δωσεις τιποτα βατ απο τερατα ενισχυτες ταξης Α μεγαλους η απο class D να δεις τι εχει να γινει! μονο αυτο σου λεω!
 

Μηνύματα
1.802
Reaction score
1.528
το μονο σιγουρο ειναι πως θελουν και αλλα βατ για να δειξουν τα δοντια τους ! Ειπαμε εχουμε δρομο ακομα!
 

Μηνύματα
256
Reaction score
98
Αν τους δώσεις αυτο που θέλουν μάλλον θα ψάχνεις για έναν καλό ωρυλα μετα.

Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή, αν και για πολλούς θα ήταν ενα no go ηχείο σημερον.
 






vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.718
Reaction score
7.496
ευγε νεε μου,εγινε ακομα ποιο μουρατο το στεκι της μουσικης σου αναζητησης!!!!
 






Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Καλορίζικες οι νέες αλλαγές, επιτελούς έβαλες και ένα "σοβαρό" πλατό στο σύστημά σου :p, να παίξεις με την χωρητικότητα (στο φόνο) και με το ύψος ανάγνωσης (height adjustment) στην sonus, γιατί ελαφρώς "φωνάζει" στην μέση....;)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.384
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top