Κρυμμένη πληροφορία...

Reaction score
5
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι υπερβολικά μεγάλος θόρυβος από το ρεύμα και ανάποδες φάσεις στα μηχανήματα, και όσο μεγαλύτερη θωράκιση υπάρχει στο καλώδιο τόσο γίνονται αισθητές αυτές η πληροφορίες αλλά, χαλούν οι χροιές. Η είναι κάτι άλλο σχετικά με τα ηχεία το οποίο δεν μπορώ να το ξέρω. Πάντως από τα καλώδια πληροφορία δεν κόβεται.

Reaction score
3
Μιλάω για καλώδια ηχείων και ic.
Δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς ακόμη με τα του ρεύματος.

Στο μόνο που πάει και εμένα το μυαλό μου,είναι η μεγαλύτερη απόρριψη θορύβου λόγω καλύτερης θωράκισης και η σχεδίαση,πλέξιμο,των αγωγών.

Reaction score
250
Αντώνης K. said:
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Τον τελευταίο καιρό,για την ακρίβεια τους τελευταίους έξι επτά μήνες που ασχολούμε με καλώδια,διαπίστωσα ότι σε κάποια καλώδια εκτός απο χροιές,"ησυχία" και ασυμπίεστο ήχο,άκουγα περισσότερα πράγματα,περισσότερα όργανα,γενικά περισσότερη πληροφορία η οποία πάντα υπήρχε στον δίσκο αλλά δεν την είχα ακούσει ποτέ... :shock: :o
Διαφωνώ με αυτήν την τοποθέτηση. Ποτέ αλλάζοντας καλώδια δεν άκουσα περισσότερη πληροφορία που δεν την είχα ακούσει προηγούμενος. Όλη η πληροφορία ήταν εκεί ανεξάρτητα ποιο καλώδιο άκουα. Μια αίσθηση καλύτερης διαφάνειας σε όλο το φάσμα ναι από κάποια καλώδια αλλά ποτέ κρυμμένη πληροφορία.
Ο Αναμουρλίδης δεν είναι ούτε ηλίθιος ούτε γραφικός !

Αναλαμβάνει το κόστος της αναφοράς προσωπικών διαπιστώσεων

πάνω στις δοκιμές του στα ic και τα καλώδια ηχείων !

Διαπιστώσεις που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο και

μάλιστα από θρύλους των κατασκευών (τελείως διαφορετικών μεταξύ τους Audio φιλοσοφιών)

όπως π.χ. ο Nelson Pass και ο Sakuma !

Ο Αναμουρλίδης και ο κάθε Αναμουρλίδης δεν είναι υποχρεωμένος και σίγουρα δεν μπορεί να δώσει επιστημονική

εξήγηση για τις διαπιστώσεις αυτές !

Και η γιαγιά μου παρατηρεί ότι αν αφήσει το κουτάλι θα της πεσει κάτω.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλει να το δικαιολογήσει χρησιμοποιώντας

τον νομο της βαρύτητας του Νεύτωνα και να ξέρει τι είναι η βαρυτική σταθερά

και η επαλληλία βαρυτικών δυνάμεων !

Reaction score
250
Και φυσικά τα περί αίσθησης ανάδειξης πληροφοριών

σαφώς και έχουν βάση και είναι χιλιοπαρατηρημένα!

Και εμένα με προβλημάτισε το εκ πρώτης όψης παράδοξο του πράγματος .

Πλέον έχω κάποια έστω και "ασταθή" επιστημονική εξήγηση και κάποια

στιγμή μπορούμε ίσως να την συζητήσουμε......

p.s.

Το γεγονός ότι κάποιος δεν αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να αντιληφθεί

διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ή είναι τελείως ασήμαντες !

Και εγώ έχοντας μπεί κανα εξάμηνο στο χώρο της βιντεοπροβολής

δεν αντιλαμβάνομαι κάποιες διαφορές στην εικόνα που βλέπουν οι

έμπειροι στο forum .

Κάποιες άλλες διαφορές τις θεωρώ ασήμαντες και θεωρώ και γραφικούς

τους φανατικούς της hi end εικόνας που ψάχνονται με αυτές!

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχω και δίκιο......

Reaction score
5
Τσαντουλής Βασίλης said:
Ο Αναμουρλίδης δεν είναι ούτε ηλίθιος ούτε γραφικός !

Αναλαμβάνει το κόστος της αναφοράς προσωπικών διαπιστώσεων

πάνω στις δοκιμές του στα ic και τα καλώδια ηχείων !
Δεν υποστήριξα αυτό για να εξηγούμαστε!

Όπως και να έχει το θέμα κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει!

Εγώ θα προσπαθούσα με αλλά ηχεία να διαπιστώσω αν παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο….

Reaction score
250
Φίλε Αντώνη

σε οποιοδήποτε ικανοποιητικής ανάλυσης σύστημα συμβαίνει!

Αυτό όμως που δεν θέλουν ή δεν έχουν δεί ακόμη κάποιοι

από τους υπερμαχους των διαφορών στα καλώδια είναι το εξής:

Το καλώδιο που θα αναδείξει ηχητικές λεπτομέρειες σε ένα σύστημα

μπορεί να τις θάψει σε ένα άλλο !

Και αυτό ανεξάρτητα εταιρίας , σχεδίασης ,υλικού και φυσικά

κόστους !

Το καλώδιο των 5000 Εu μπορεί σε συγκεκριμένο σύστημα

αναδείξει σαφώς λιγότερες λεπτομέρειες από ένα των 50 Εu...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τσαντουλής Βασίλης said:
...Αυτό όμως που δεν θέλουν ή δεν έχουν δεί ακόμη κάποιοι
από τους υπερμαχους των διαφορών στα καλώδια είναι το εξής:
Το καλώδιο που θα αναδείξει ηχητικές λεπτομέρειες σε ένα σύστημα
μπορεί να τις θάψει σε ένα άλλο !
Και αυτό ανεξάρτητα εταιρίας , σχεδίασης ,υλικού και φυσικά
κόστους! Το καλώδιο των 5000 Εu μπορεί σε συγκεκριμένο σύστημα
Αμήν... :lol:

Reaction score
5
Αν υποθέσουμε ότι τα ίδια μηχανήματα καλώδια με διαφορετικά ηχεία εξίσου υψηλής ανάλυσης η κρυμμένη πληροφορία δεν είναι πλέον κρυμμένη με κανένα καλώδιο τότε ποια είναι η λογική εξήγηση? Η απλή εξήγηση είναι ότι τα ηχεία είναι δύσκολο φορτίο στις συγκεκριμένες συχνότητες. Η γειτονικές συχνότητες που δεν είναι τόσο δύσκολο φορτίο απλά επισκιάζουν τις συγκεκριμένες. Άποψη μου είναι αυτή και υποστηρίζω ότι το φαινόμενο δεν έχει σχέση με καλώδια!

Κατά τα αλλά συμφωνώ ανεπιφύλακτα!

Reaction score
298
Νίκος Τσαρουχάς said:
Τσαντουλής Βασίλης said:
... Το καλώδιο των 5000 Εu μπορεί σε συγκεκριμένο σύστημα
Αμήν... :lol:
Όχι αμήν, ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ! :lol: Με την άπειρη υπομονή και καλοσύνη που ανέκαθεν με διέκρινε, ας προσπαθήσω να σας διδάξω μερικά στοιχειώδη της επιστημονικής μεθοδολογίας.
Γράφω "να σας διδάξω" όχι επειδή εικάζω ότι δεν τα ξέρετε, αλλά, εάν τα ξέρετε, δεν έχω δει κάποια τεκμηρίωση ότι τα ξέρετε.

Όταν κάποιος θέλει να απαντήσει σε ένα ερώτημα, έτσι ώστε να έχει σημασία και για κάποιον άλλον εκτός από τον ίδιο, οφείλει να ακολουθήσει την εξής διαδικασία:

1. Να διατυπώσει το ερώτημα (μοιάζει αυτονόητο, αλλά δεν είναι!)
2. Να το "σπάσει" σε ένα σύνολο ή σύστημα μικρότερων "υπο-ερωτημάτων", τα οποία να υπόκεινται σε ποσοτική ή ποιοτική (ναι-όχι) μέτρηση
3. Να σκεφτεί μία πειραματική (δηλαδή επαληθεύσιμη-διαψεύσιμη και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΗ) μεθοδολογία για να απαντήσει στο καθένα από τα υποερωτήματα
4. Να συνθέσει τις απαντήσεις του 3 ώστε να απαντήσει στο 1.

Πολύ φοβάμαι ότι εν προκειμένω φιλοδοξούμε να φτάσουμε μετά το στάδιο 4, ενώ δεν έχουμε φτάσει καν στο 1. :? Θα συνεχίσω αφού σας ακούσω, εκτός των άλλων γιατί γύρισα βαρυστομαχιασμένος και νυστάζζζζζζζζζζζζζζζ ... :lol:

ΥΓ: Η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι οι αληθινά σπουδαίοι (επιστήμονες, φιλόσοφοι, ποιητές, καλλιτέχνες κλπ) φτάνουν κατ' ευθείαν στο 1 ή/και στο 4 μέσα από μία διαδικασία satori. Το 2 και το 3, τη χαμαλοδουλειά δηλαδή, την κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Τίποτα όμως δεν απαγορεύει να κάνει κάποιος όλα τα βήματα, από το 1 μέχρι το 4, αρκεί να έχει τις δυνατότητες και την όρεξη. Αυτά όμως είναι οι δικές μου επιστημολογικές ανησυχίες, τις οποίες κανείς δεν υποχρεούται να συμμερισθεί.

Reaction score
51
RDoherty said:
Για να βοηθήσω, όπως πάντα :lol: ας υπενθυμίσω το εξής: όπως μου εξήγησε ο ξάδερφός μου, στις συχνότητες μέγιστης ευαισθησίας του αυτιού (γύρω στα 3 kHz), ένα σήμα γύρω στο κατώφλι ακουστότητας (0 dB) δονεί το τύμπανο με πλάτος περίπου ίσο με την διάμετρο του ... ατόμου του υδρογόνου. Και όμως, αυτήν την prima facie ασήμαντη δόνηση, το αυτί μπορεί (μόλις) να την ανιχνεύσει και να την μετατρέψει σε αντιληπτό αίσθημα.
.............
Συγνώμη, αλλά το υπογραμμισθέν... πως μετρήθηκε????? :shock:

Reaction score
14
monsoon said:
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
Τι κάνει είναι αυτό που μας κάνει να ακούμε περισσότερη πληροφορία απο δισκάκια χιλιοακουσμένα? :?:
Οι ενδορφίνες (ενδογενή οπιοειδή) που εκκρίνονται από τον εγκέφαλό μας άμα τη αποκτήσει του καινούργιου, του νέου, του διαφορετικού, του αντικειμένου του πόθου μας εν τέλει, είτε πρόκειται για ένα designer purse είτε για ένα θηριώδες καλώδιο ρεύματος..

Γι' αυτό και η πραγματική ετυμηγορία, εκδίδεται αρκετούς μήνες μετά την τροποποίηση, την "αναβάθμιση", την απόκτηση της νέας συσκευής..
Δεν ξέρω την ακριβή βιολογική διαδικασία, ούτε γνωρίζω αν η δήλωση του φίλτατου monsoon είναι ακριβής "ορολογικά" αλλά ...λογικά θα συμφωνήσω μαζί του.

Ένα απλούστατο (υπεραπλουστευμένο ομολογώ) παράδειγμα.
Το φρεσκοπλυμμένο μου αυτοκίνητο πηγαίνει καλύτερα από όταν αυτό είναι άπλυττο.
Ψυχολογικό; Σίγουρα. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άντε πάλι...
Αφού μάθατε όλα τα τεχνικά, κάνατε τις απαραίτητες ακροάσεις και δεν βγάλατε άκρη, το εξηγήσατε επαρκώς φυσιολογικά και μεταφυσικά. :lol: :lol:

Reaction score
51
RDoherty said:
Sambalis said:
Συγνώμη, αλλά το υπογραμμισθέν... πως μετρήθηκε????? :shock:
Δεν μετράται, υπολογίζεται.
Ωραία! εφ'οσον δεν "εμετρήθη", υπελογίσθη!!
Πως υπελογίσθη η δόνηση του τυμπάνου στο μέγεθος της διαμέτρου του ατόμου του υδρογόνου? :shock:

Reaction score
298

όπου Ρακ ή ακουστική ισχύς (10-12 Watt για το κατώφλι ακουστότητας), ξ το πλάτος, ω η γωνιακή συχνότητα, Α η επιφάνεια και Ζ η ακουστική αντίσταση του αέρα (το γινόμενο της ταχύτητας του ήχου επί την πυκνότητα).

Reaction score
51
RDoherty said:

όπου Ρακ ή ακουστική ισχύς (10-12 Watt για το κατώφλι ακουστότητας), ξ το πλάτος, ω η γωνιακή συχνότητα, Α η επιφάνεια και Ζ η ακουστική αντίσταση του αέρα (το γινόμενο της ταχύτητας του ήχου επί την πυκνότητα).
Η ύπαρξη του ως άνω τύπου, δηλαδή αποδεικνύει την "υπαρξη" του φαινομένου στην πραγματικότητα, όσον αφορά το δηλωθέν μέγεθος?ή υπήρξε και ανάλογος "μέτρηση" σε εργαστήριο?

Reaction score
51
Νίκος Τσαρουχάς said:
Βρε τρελάρες τι ψάχνετε? :lol: :lol:
Για να σου πω την αλήθεια Νίκο προσπαθούμε να αποδείξουμε το πώς?
Αν φταρνιστεί μία μ@#νόψειρα στην Ιταλία, ερεθιστεί το τύμπανο ενός Hienda στην Αθήνα, και μέσω του κύκλου σεροτονίνης επέλθη επίδραση στην έκλυση τεστοστερόνης και επιτέλους του ...σηκ#$%εί!!!! :mrgreen:

Reaction score
298
Sambalis said:
Η ύπαρξη του ως άνω τύπου, δηλαδή αποδεικνύει την "υπαρξη" του φαινομένου στην πραγματικότητα, όσον αφορά το δηλωθέν μέγεθος?ή υπήρξε και ανάλογος "μέτρηση" σε εργαστήριο?
Δεν έχω ίδέα. Εάν υπάρχει όργανο που να μετράει μετατοπίσεις με τέτοια ακρίβεια, χωρίς να επηρεάζει το μέγεθος που μετράει (αχ, παλιοΧάιζενμπεργκ! :shock:), τότε θα μπορεί να το μετρήσει.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas