Κρυμμένη πληροφορία...

Reaction score
3
Αντώνη και με το άλλο ζευγάρι ηχείων που έχω,KEF105 ΙΙ,το ίδιο πράγμα παρατήρησα.

" Η απλή εξήγηση είναι ότι τα ηχεία είναι δύσκολο φορτίο στις συγκεκριμένες συχνότητες. Η γειτονικές συχνότητες που δεν είναι τόσο δύσκολο φορτίο απλά επισκιάζουν τις συγκεκριμένες. Άποψη μου είναι αυτή και υποστηρίζω ότι το φαινόμενο δεν έχει σχέση με καλώδια!"

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε αλλάζοντας μόνο καλώδια,στα ίδια μηχανήματα.

Reaction score
3
RDoherty said:
Όταν κάποιος θέλει να απαντήσει σε ένα ερώτημα, έτσι ώστε να έχει σημασία και για κάποιον άλλον εκτός από τον ίδιο, οφείλει να ακολουθήσει την εξής διαδικασία:

1. Να διατυπώσει το ερώτημα (μοιάζει αυτονόητο, αλλά δεν είναι!)
2. Να το "σπάσει" σε ένα σύνολο ή σύστημα μικρότερων "υπο-ερωτημάτων", τα οποία να υπόκεινται σε ποσοτική ή ποιοτική (ναι-όχι) μέτρηση
3. Να σκεφτεί μία πειραματική (δηλαδή επαληθεύσιμη-διαψεύσιμη και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΜΗ) μεθοδολογία για να απαντήσει στο καθένα από τα υποερωτήματα
4. Να συνθέσει τις απαντήσεις του 3 ώστε να απαντήσει στο 1.

Πολύ φοβάμαι ότι εν προκειμένω φιλοδοξούμε να φτάσουμε μετά το στάδιο 4, ενώ δεν έχουμε φτάσει καν στο 1. :?

ΥΓ: Η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι οι αληθινά σπουδαίοι (επιστήμονες, φιλόσοφοι, ποιητές, καλλιτέχνες κλπ) φτάνουν κατ' ευθείαν στο 1 ή/και στο 4 μέσα από μία διαδικασία satori. Το 2 και το 3, τη χαμαλοδουλειά δηλαδή, την κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι. Τίποτα όμως δεν απαγορεύει να κάνει κάποιος όλα τα βήματα, από το 1 μέχρι το 4, αρκεί να έχει τις δυνατότητες και την όρεξη. Αυτά όμως είναι οι δικές μου επιστημολογικές ανησυχίες, τις οποίες κανείς δεν υποχρεούται να συμμερισθεί.
Ποιός σου είπε ότι ξεκινώντας απο το ένα δεν περνάμε κανονικότατα απο το δύο και τρία για να φτάσουμε στο τέσσερα,κρατώντας μάλιστα και σημειώσεις?

Μίλησες επιτέλους και μια φορά λογικά όπως φαίνεται απο αυτό που υπογράμισα. :)
Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό,γιατί δείχνει να έχεις καλές γνώσεις,όχι όμως και καλό χιούμορ. :(

Reaction score
3
preve said:
Ένα απλούστατο (υπεραπλουστευμένο ομολογώ) παράδειγμα.
Το φρεσκοπλυμμένο μου αυτοκίνητο πηγαίνει καλύτερα από όταν αυτό είναι άπλυττο.
Ψυχολογικό; Σίγουρα. :wink:
Σε αυτό υπάρχει εξήγηση και όχι μόνο εικασίες.
Μία καθαρή επιφάνεια έχει μικρότερο συντελεστή τριβής απο μια βρώμικη,άρα καλύτερη αεροδυναμική.
Και όταν λέμε καθαρή,εννοούμε λία και στιλπνή. :)

Οταν λοιπόν ΔΕΝ γνωρίζουμε κάτι,καλό θα ήταν πρώτα για τον εαυτό μας,να μην το διακωμωδούμε.

Ελάτε να κάνουμε μαζί μια ακρόαση και μετά να μας πείτε,αν θέλετε βέβαια,τις εντυπώσεις σας.
Οχι απο μακρυά και να λέμε ότι θέλουμε. :(

Αυτό δεν αφορά μόνον εσένα φίλε preve. :)

Reaction score
3
RDoherty said:
Σου εύχομαι ολόψυχα να το πετυχαίνεις.
Eγώ με την σειρά μου εύχομαι ολόψυχα,η δύναμη και η ζωντάνια που φαίνεται να έχεις μέσα απο την οθόνη,να γίνεται για καλό σκοπό και τελικά να είσαι μαζί μας σε κάποια συγκέντρωση. :)

Reaction score
14
Φίλτατε Γιώργο (και το εννοώ) γιατί συνέχεια μου δίνεται (και μου δίνετε) η εντύπωση ότι
όλοι εμείς που έχουμε τις όποιες ενστάσεις μας γύρω από "συγκεκριμένο" θέμα, κατά την θέσφατη γνώμη σας πιπιλούσαμε το δάκτυλο μας μέχρι να σας γνωρίσουμε;
Και πάνω από όλα ότι γράφουμε ...το ότι γράφουμε... μόνο και μόνο για να "σας" την σπάσουμε;
"Εσάς"...των τελεταίων Μοικανών;Των υπερασπιστών της πίστης; :p
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι άνθρωποι στα δεύτερα -άντα τους με αρκετά καλό μορφωτικό
υπόβαθρο και όχι μόνο....δεν μπορούν να αντιληφθούν τι είναι φύκι και τι όχι, ποια είναι η αξία και
ποια όχι, τι είναι σημαντικό να ακούγεται και να πληρώνεται και τι όχι;
Αν δεν το έχουν ακούσει...ή δει...λέει...πρώτα;

Σε αυτό υπάρχει εξήγηση και όχι μόνο εικασίες.
Μία καθαρή επιφάνεια έχει μικρότερο συντελεστή τριβής απο μια βρώμικη,άρα καλύτερη αεροδυναμική.
Και όταν λέμε καθαρή,εννοούμε λία και στιλπνή
Αυξάνεται και η ροπή; :shock: :p
Συχώρα με αλλά μην μου απαντάς σε μια μεταφορά με τεχνικό που ισχύει από κάποια χιλιόμετρα και πάνω. (Αγοράκι είμαι ...ξέρω και από αυτοκινητα και από μηχανές)
Γιατι θα αρχίσω να σου μιλάω για φαινόμενους ανέμους και ταχύτητες στα όρτσα και θα χαθούμε τελείως.... :wink:

Ύστερα χαλάνε λέει τα threads της Hi end....

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
preve said:
Φίλτατε Γιώργο (και το εννοώ) γιατί συνέχεια μου δίνεται (και μου δίνετε) η εντύπωση ότι
όλοι εμείς που έχουμε τις όποιες ενστάσεις μας γύρω από "συγκεκριμένο" θέμα, κατά την θέσφατη γνώμη σας πιπιλούσαμε το δάκτυλο μας μέχρι να σας γνωρίσουμε;
Νικο μου τι δουλεια εχεις στην κατηγορια HI End ; Αφου δεν σε ενδιαφερει αυτο το χομπυ . Ο Γιωργος δεν προσπαθει να πεισει εσενα να γινεις "Hiendas" . Προσπαθει να επικοινωνησει με οσους εδω εχουν τα ιδια ενδιαφεροντα και ανησυχιες .

preve said:
Και πάνω από όλα ότι γράφουμε ...το ότι γράφουμε μόνο και μόνο για να "σας" την σπάσουμε;
"Εσάς"...των τελεταίων Μοικανών;Των υπερασπιστών της πίστης; :p
Ποιοι ειναι οι τελευταιοι Μοικανοι της πιστης ; Ο Κογιας σε κανει να πιστευεις κατι τετοιο ;;; Αυτη ειναι προσβολη για πολλους ανθρωπους .

preve said:
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι άνθρωποι στα δεύτερα -άντα τους με αρκετά καλό μορφωτικό
υπόβαθρο και όχι μόνο....δεν μπορούν να αντιληφθούν τι είναι φύκι και τι όχι, ποια είναι η αξία και
ποια όχι, τι είναι σημαντικό να ακούγεται και να πληρώνεται και τι όχι;
Αν δεν το έχουν ακούσει...ή δει...λέει...πρώτα;
Δεν διαφωνω με τιποτα απο τα παραπανω . Ομως εσυ δεν συμμετειχες στη ακροαση εκ της οποιας ορμωμενος ο Γιωργος εγραψε αυτο το θεμα . Αρα πως κρινεις τις αποψεις καποιου για ενα θεμα το οποιο αγνοεις παντελως .
Αν ενδιαφερεσαι στην επομενη δοκιμη - ακροαση μπορεις να λαβεις μερος και εσυ . Αν ομως σ ενδιαφερει . Αν δεν σε ενδιαφερει και απορριπτεις την εννοια του Hi End κακως γραφεις σ αυτην την κατηγορια .

Οσο για τ αυτοκινητα εκει εισαι "Hiendas" . To Smart ειναι ενα πανακριβο εξυπηρετικο παιχνιδι και κοστιζει οσο 2 - 3 Hιundai . Να μην πω με ποσα εμβολια ....
(προς ενημερωση smart εχω και εγω και δεν το αλλαζω με τιποτα)

Reaction score
2
Μου φαινεται θα αρχισω και εγω να μπαινω στη κατηγορια "προβολεις" για να αποδειξω σε ολους τους ασχετους εκει ποσο ανωτερες ειναι οι τηλεορασεις...... :lol:...τι δηλαδη???επειδη εχω δει προβολεα μονο σε κινηματογραφο δεν μπορω να εχω αποψη?????Ματια δεν εχω και γω???? :lol:

Reaction score
0
Μιχαλης said:
Μου φαινεται θα αρχισω και εγω να μπαινω στη κατηγορια "προβολεις" για να αποδειξω σε ολους τους ασχετους εκει ποσο ανωτερες ειναι οι τηλεορασεις...... :lol:...τι δηλαδη???επειδη εχω δει προβολεα μονο σε κινηματογραφο δεν μπορω να εχω αποψη?????Ματια δεν εχω και γω???? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
Μιχαλης said:
επειδη εχω δει προβολεα μονο σε κινηματογραφο δεν μπορω να εχω αποψη?????Ματια δεν εχω και γω???? :lol:

Τι γελάς Μιχαλάκη; Έτσι ακριβώς είναι.
Επειδή δεν έχεις πάρει την Claudia Schiffer...άμα σου καθότανε....δεν θα ήξερες πως να το κάνεις;
Θα έπρεπε να κάνεις session πρίν με όλους του προηγούμενους....φίλους της; :p :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
LUXMAN said:
Νικο μου τι δουλεια εχεις στην κατηγορια HI End ; Αφου δεν σε ενδιαφερει αυτο το χομπυ .
Ρένο mate ...σαφώς και με ενδιαφέρει στο τεχνικό του επίπεδο. Στο καταναλωτικό του δεν με ενδιαφέρει.
Επίσης διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τον ορισμό αυτού του "Χόμπυ".
Η κατανάλωση ξιπασμένα ακριβών συσκευών (ότι και να είναι αυτές) δεν μπορεί να οριστεί σαν χόμπυ.
Η δημιουργία έργου με αυτές...ίσως.

preve said:
Ποιοι ειναι οι τελευταιοι Μοικανοι της πιστης ; Ο Κογιας σε κανει να πιστευεις κατι τετοιο ;;; Αυτη ειναι προσβολη για πολλους ανθρωπους .
Δεν βλέπω καμμία προσβολή Ρένο. Αντιθέτως εισπράττω καθημερινά τον χλευασμό και τον χαρακτηρισμό του "άσχετου" από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καν ...τι γνωρίζω.
Μόνο την άρνηση μου να τα χώσω χωρίς λόγο...γνωρίζουν.

preve said:
Δεν διαφωνω με τιποτα απο τα παραπανω . Ομως εσυ δεν συμμετειχες στη ακροαση εκ της οποιας ορμωμενος ο Γιωργος εγραψε αυτο το θεμα . Αρα πως κρινεις τις αποψεις καποιου για ενα θεμα το οποιο αγνοεις παντελως .
Αν ενδιαφερεσαι στην επομενη δοκιμη - ακροαση μπορεις να λαβεις μερος και εσυ . Αν ομως σ ενδιαφερει .
Έχω αρκετή γραπτή και όχι μόνο επαφή με τον Γιώργο για να καταλαβαίνω "τι καπνό φουμάρει".
Ελπίζω ανάλογα να με καταλαβαίνει και αυτός. Όταν νομίζω ότι δεν επικοινωνούμε κάπου απλά δεν ντρέπομαι
να του το πω όσο πιο εύσχημα μπορώ. Δεν κρίνω τις απόψεις του.
Εκφράζω τις δικές μου.
Σε όποιον αρέσουν.

Το θέμα το κατέχω αρκετά.
(σύμφωνα πάντα με τα δικά μου κριτήρια για το τι πρέπει να γνωρίζει ένας άνθρωπος για να πορευτεί)
Με το θέμα που νομίζουν οι άλλοι ότι αγνοώ (δεν είμαι υποχρεωμένος να προβώ σε εξομολογήσεις ...νομίζω) έχω ασχοληθεί προ 20ετίας. Ενδελεχότατα!!!!
Γιατί δεν το κάνω τώρα; Γιατί άλλα πράγματα ήθελα τότε και άλλα τώρα. Τόσο απλά.

Αν δεν σε ενδιαφερει και απορριπτεις την εννοια του Hi End κακως γραφεις σ αυτην την κατηγορια
Ρένο....με συγχωρείς....αλλά αν δεν με κάνουν ban θα γράφω όπου θέλω...ότι θέλω. :)

Reaction score
0
preve said:
Η κατανάλωση ξιπασμένα ακριβών συσκευών (ότι και να είναι αυτές) δεν μπορεί να οριστεί σαν χόμπυ.
Ποιές εννοείς?
Συγκεκριμένα και όχι γενικολογίες

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
preve said:
Νικο mate αυτη ειναι η δικια σου αποψη . Την σεβομαι . Σεβασου ομως και εσυ την αποψη αυτων που πιστευουν οτι ειναι χομπυ σε παρακαλω .

Ξιπασμενα ακριβες συσκευες ειναι και τα SMART . Για φαντασου να μπει καποιος στο smartclub και να τους την λεει επειδη εδωσαν 12500 ευρω αντι να αγορασουν 2 - 3 σεϊσεντο η 1 σεϊσεντο και τα υπολοιπα εμβολια ;;

Τι ειναι αυτο που σε κανει να θες να παρεμβεις εδω Δονκιχωτικα και να μεταλαμπαδευσεις την ηθικη σου επι του θεματος ;; Γιατι δεν την "λες" στην κατηγορια με τις φωτογραφικες μηχανες οπου εκει υπαρχουν ανθρωποι που ξοδευουν χιλιαδες ευρω για ενα φακο ;;;; Εκει δεν ειναι προκλητικα ξιπασμενες οι τιμες ;; Εγω π.χ. δεν νιωθω την αναγκη να ξοδεψω πανω απο 500 ευρω για φωτ.μηχανη . Πρεπει να μπω εκει και να τους την λεω ;;;;;; :wink:

Reaction score
298
preve said:
Ρένο mate ...σαφώς και με ενδιαφέρει στο τεχνικό του επίπεδο. Στο καταναλωτικό του δεν με ενδιαφέρει.
Αυτό που κατά βάσιν σου λέει είναι ότι, αν δεν του πληρώσεις τις τιμές που χρεώνει, δεν σου δίνει το χρίσμα. Χαίρομαι που του το επισημαίνεις κομψά :lol:

preve said:
ασχοληθεί προ 20ετίας. Ενδελεχότατα!!!!
Ενδελε-ΧΈΣΤΑ-τα :p

LUXMAN said:
υπαρχουν ανθρωποι που ξοδευουν χιλιαδες ευρω για ενα φακο ;;;;
Τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της υπεροχής ενός πανάκριβου Summilux είναι μετρήσιμα και το πολύ αυξημένο κόστος κατασκευής του το ίδιο. Μιλάμε για κουκιά μετρημένα, όχι για κολοκύθια στο πάτερο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
preve said:
[Επίσης διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με τον ορισμό αυτού του "Χόμπυ".
Νικ, μήπως (μήπως λέω) σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, ότι έχεις λάθος αντίληψη για το hi end? Θα πρότεινα μια αναδρομή στα γραφόμενα του Τσαντουλή στο γνωστό θέμα με την υπογραφή του Κόγια (φτου 666 :lol:), όπου δίνει μια εξαιρετική ερμηνεία για το τι εστί hi end. Για να το κάνω πιο σαφές, εγώ ή ο Αναμουρλίδης ή οποιοσδήποτε χομπίστας ή και η κατηγορία ολόκληρη, δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από το μπέρδεμα μεταξύ βούρτσας και μπατανόβουρτσας στο οποίο μερικοί εδώ μέσα (στην παρούσα κατηγορία), επιδίδονται. Συνεπώς η άποψη που έχεις οφείλεται ως έναν πολύ μεγάλο βαθμό στον λανθασμένο ορισμό - τρόπο σκέψης του χόμπυ, που προβάλουν κάποιοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ταυτοχρόνως η αδυναμία του μονόφθαλμου χομπίστα να δεχτεί κριτική ή έστω να κάνει αυτοκριτική στα πεπραγμένα του στο χόμπυ, δημιουργεί συχνά πυκνά, φιλοσοφικά ερωτήματα ή απόψεις σαν τις δικές σου. (Γι αυτό και δεν σε αρχίζω στα μπινελίκια...). :lol: :lol:

- Είμαι σίγουρος, ότι αν σκάψεις λίγο παραπάνω στο τούνελ, θα καταλάβεις ότι η "κατανάλωση ξιπασμένα ακριβών συσκευών", δεν αφορά στην πεμπτουσία του δικού μας χόμπυ, το οποίο κάποτε πρέπει ο κόσμος να καταλάβει, ότι ως η άνω κορυφή της απλής ενασχόλησης με το "audio", είναι πρώτα τεχνικό χόμπυ και μετά οτιδήποτε άλλο, (φυσικά είναι και κάτι άλλο). Βεβαίως, όπως και σε άλλα θέματα ή χόμπυ, υπάρχουν οι ασυγκράτητοι, οι υπερβολικοί και οι μονόφθαλμοι, ένα παραπάνω που ως ακριβό σπορ (βλέπε γκολφ 8)), δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια, έστω και ασυναίσθητη, έπαρση. Αλλά προς Θεού μην καζανιάζουμε όλον τον κόσμο...

Reaction score
14
LUXMAN said:
Ξιπασμενα ακριβες συσκευες ειναι και τα SMART . Για φαντασου να μπει καποιος στο smartclub και να τους την λεει επειδη εδωσαν 12500 ευρω αντι να αγορασουν 2 - 3 σεϊσεντο η 1 σεϊσεντο και τα υπολοιπα εμβολια ;;
Δεν είναι χόμπυ. Μεταφορικό μέσο είναι.

Τι ειναι αυτο που σε κανει να θες να παρεμβεις εδω Δονκιχωτικα και να μεταλαμπαδευσεις την ηθικη σου επι του θεματος ;; Γιατι δεν την "λες" στην κατηγορια με τις φωτογραφικες μηχανες οπου εκει υπαρχουν ανθρωποι που ξοδευουν χιλιαδες ευρω για ενα φακο ;;;; Εκει δεν ειναι προκλητικα ξιπασμενες οι τιμες ;; Εγω π.χ. δεν νοιωθω την αναγκη να ξοδεψω πανω απο 500 ευρω για φωτ.μηχανη . Πρεπει να μπω εκει και να τους την λεω ;;;;;; :wink:

Μου αναφέρεις σε παρακαλώ τις Δονκιχωτικές παρεμβάσεις μου....γιατί νομίζω ότι θα τρελλαθούμε τελείως;

Ένα (1) Ε ν α ....Ε Ν Α... post είχα όπου σε αυτό υπερθεματίζω πάνω στην άποψη του Monsoon.

Ο οποίος λέει ξεκάθαρα....και συμφωνώ ξεκάθαρα ότι διάφοροι βιολογικοί παράγοντες και όχι μόνο παίζουν ρόλο σε αυτά που αντιλαμβανόμαστε.

Είτε αυτό είναι ήχος, είτε εικόνα, είτε σεξ, είτε φαί.....

Τι διάλα.....κινέζικα...γράφω; :roll: :?

Για να προσέχουμε τι διαβάζουμε παρακαλώ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παρένθεση, ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (ξέρετε εσείς σε ποιούς αναφέρομαι)...

- RDoherty σε παρακαλώ πολύ να προσέχεις τις εκφράσεις σου. Η επαγγελματική υπόσταση οποιουδήποτε χρήζει κριτικής αλλά όχι και χλευασμού.

Να ΜΗΝ επανέλθω...

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Νικ, μήπως (μήπως λέω) σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό, ότι έχεις λάθος αντίληψη για το hi end?

Νικολή επέτρεψέ μου να έχω άποψη για το τι σημαίνει κατανάλωση και τι ...ξεκοίλιασμα. :p
Και αν αυτό (η κατανάλωση) είναι χόμπυ ή κάτι άλλο.

Όπως μπορείς να διαβάσεις ποτέ δεν επιβάλλω σε κανέναν την άποψη μου.
Την επισημαίνω απλώς.

Reaction score
14
Θεοδωρόπουλος Δημήτρης said:
preve said:
Ποιές εννοείς?
Συγκεκριμένα και όχι γενικολογίες
Θα με ανακρίνεις κι όλας;
Η νοιώθεις πολύ καλά σήμερα για να με πατρονάρεις;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βεβαίως έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις άποψη για την κατανάλωση ή το ξεκοίλιασμα. Φυσικά όμως κι εγώ έχω το δικαίωμα να σου επισημάνω ότι κάνεις τρομερό λάθος να συγχέεις την κατανάλωση - ξεκοίλιασμα με το hi end ή ακόμα χειρότερα να μεταφράζεις το hi end ως υπερκατανάλωση - ξεκοίλιασμα και τέλος. Είναι πολύ επιφανειακή η άποψή σου, αλλά είπαμε... δεν φταις εσύ. 8)

- Εκτός κι αν διάβασες την ερμηνεία του Τσαντουλή και κατάλαβες κάτι τέτοιο. :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.949
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa