- Reaction score
- 3.574
Οχι Δρ Ντίνο. Απλώς έχουμε να κάνουμε με ενισχυτές τάσης και όχι με πηγές ρεύματος.
Δεν είναι πηγές ρεύματος οι ενισχυτές μας αλλά είναι ενισχυτές τάσης. ΤΔρ Ντίνος Πικάπιος - said:Και δε με λες; Αν τα μεγάφωνά σου δεν παίζουν με αμπέρ, με τί παίζουν; Με στραγάλια;![]()
![]()
![]()
Εχω προετοιμαστεί καταλλήλως. Εσένα λέω να σε παίξω με full ψηφιακό σετάπ, επειδή σου αρέσουν τα πολλά γκάζιαargiris said:μολις εχω το υβριδιο στο χερι ετοιμασου για μια δοση τρομερης αληθειας το βαλαμε διπλα σε ενα plinius και ο τυπος που τον εχει ειπε πως πρωτη φορα ακουει κατι που τον περνα παντου
Γιώργο, εσύ γιατί τα προτιμάς τρανσιστοράτα τα Watts και μάλιστα με μετασχηματιστές εξόδου ?Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:Γειά σου ρε Μήτσο με το λαμπατέρ...![]()
Χειμώνας έρχετε,ζέστη χρειαζόμαστε...κλπ...![]()
Η εφαρμογη αυτη (Ενισχυτες Solid state με μετ/στες Εξοδου) δεν ειναι καθολου καινουργια και σαφως δεν μονοπωλειται απο κανενα. Σχεδον ΟΛΟΙ οι Ενισχυτες solid state για Public Address, Ανακοινωσεις, Μουσικη σε Δημοσιους χωρους, Κτιρια, Επιβατικα Πλοια, κλπ κλπ εχουν ενα μετ/στη στην εξοδο για την λεγομενη προσαρμογη στα 100 Volt, δηλαδη για συστοιχια μεγαφωνων σε απομακρυσμενα σημεια, οδηγουμενα παραλληλα απο μια δισυρματη γραμμη. Προφανως κατι τετοιο δεν ειναι εφαρμογη HiFi - HiEnd.Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:Οι συγκεκριμένη εταιρεία,η οποία νομίζω οτι είναι και η μοναδική στον κόσμο που χρησιμοποιεί τρανσίστορ με μ/σ εξόδου,τους μ/σ τους φτιάχνει απο την δεκαετία του '30,μόνη της και οι ενισχυτές της,πάντα ήταν και είναι στο προσκύνιο για τον ιδιαίτερο ήχο που έχουν,ο οποίος θυμίζει λαμπάτο ήχο,απο τρανσίστορ,χωρίς τα προβλήματα που έχουν οι λάμπες.
Οι μ/σ που εδώ τους θεωρούμε σαν ένα εξάρτημα,όπως π.χ. μια αντίσταση ή ένας πυκνωτής,έχουν τα υπέρ και τα κατά,με κυριότερό τους πρόβλημα οτι δεν μπορούν να δουλέψουν γραμμικά σε όλη την ακουστική περιοχή και οτι κόβουν τις υψηλές συχνότητες.
Αυτό ισχύει για τις κακής ποιότητας μ/σ,όπου ο πυρήνας και το τυλιγμένο σύρμα γύρω απο αυτόν δεν είναι καλής ποιότητας και οχι σωστά τυλιγμένο.