Μήπως Klipsch La Scala DIY κάποιος?

Reaction score
222
Φιλε bossinis εχεις κανει τελεια δουλεια. Εχεις φτιαξει κι αλλα? Ρωτω διοτι κι εγω φτιαχνω ηχεια κατα καιρους με πιο προσφατη κατασκευη 2 subs τα mth-30 απο τη σελιδα freespeakerplans. Ειναι PA βεβαια αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος. Τοσο πολυ που εχω καθ΄οδον ακομα δυο.Και αυτο που θες να φτιαξεις ανηκει στην κατηγορια tapped horn προφανως. Το θες για χρηση home cinema η απλα για test drive κατασκευη? Παντως ο Danley το΄χει προχωρησει πολυ το θεμα ηχος και θεωρω οτι ειναι χαρισματικος και πρωτοπορος σε αυτο που κανει. Και παλι μπραβο φιλε.....

Reaction score
67
Φιλε dantonis εχω φταξει αρκετα ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι αλλα τα περισσοτερα τα χαρισα λογω χωρου. Αυτο που δεν αποχωριζομαι ειναι το sub το οποιο ειναι η προηγουμενη κατασκευη των La scala και ειναι ενα CERWIN VEGA EARTHQUAKE αλλα σε διαστασεις υπο κλιμακα για να παιξει με 15 ιντσες woofer.. το οποιο χρησιμοποιω σαν main subwoofer.... Οσο για τα Danley θα χρησιμοποιηθουν για homecinema και θα μπουν σαν αντικαταστατες των βοηθητικων sub των La scala (ενεργα sub 4) .. με τη μονη παραλαγη των original dts20 θα γινουν λιγο μακρυτερα (να μαστε καλα μεχρι τοτε)

Reaction score
67
Νομιζα πως ειμαι μονος μου σε αυτον τον κοσμο αλλα υπαρχουν και αλλοι τρελοι.Χωρις να τον ξερω τον JargonGR σιγουρα πρεπει να ειναι φιλος μου...:drinks:

Reaction score
5.748
...To cross εγινε πιο απλο απο το θεμα σχεδιασμου γιατι δεν μπορεσα να βρω στην αγορα το μεταβλητο πηνιο (auto transformer)...
Συγχαρητήρια για την υλοποίηση! Και για την πολύ σωστή σκέψη να κάνεις τριάδα και όχι απλά ζευγάρι ηχείων!

Σίγουρα θα το γνωρίζεις, αλλά κροσόβερ για LaScala, με autotransformers, μπορείς να προμηθευτείς από τον Jagusch Werner ("mast_mutter" στο ebay.de).
http://www.ebay.de/itm/Crossover-Fr...V_Video_Audio_Einzelteile&hash=item338a334acc

Τα αντίστοιχα χρησιμοποίησα για την τριάδα Heresy κι έμεινα πολύ ευχαριστημένος, (όπως ενθουσιασμένος είναι και ο φίλος που χαίρεται τώρα τα Heresy).
http://www.avsite.gr/forum/threads/klipsch-heresy-Βελτίωση.78321/

Τελικά έμεινα με το κεντρικό, και δεν το αλλάζω με τίποτα στο σαλόνι.

Αν ποτέ δώσεις αυτά που έφτιαξες, κράτα τουλάχιστον το ένα κεντρικό, γιατί αλλιώς θα το μετανιώσεις! Ακόμη και Klipschorn να φτιάξεις, το LaScala θα διαπρέπει ως κεντρικό. Αλλά και σε τελείως άλλα ηχεία να πας, πάλι το LaScala θα είναι αξεπέραστο ως κεντρικό, παρά την όποια ανομοιογένεια.

Reaction score
67
Σε ευχαριστω flash για τον Jagusch Werner.. τον ειχα δει παλιοτερα αν και νομιζω πως κανει πολυ καλη δουλεια με καλα υλικα αν και λιγο πιο απλα των αρχικων.. Εκανες και εσυ πολυ καλη δουλεια στα hersey αλλα βρε κακουργε κολλησες το cross με κολλα εξω απο το ηχειο; Η δεν καταλαβα καλα; Οχι δεν θα δωσω κανενα απο τα ηχεια πλεον ειναι αυτα που παντα ηθελα και δεν νομιζω να υπαρξει κατι αλλο εκτος απο βελτιωση των υπαρχοντων...

Reaction score
5.748
...κολλησες το cross με κολλα εξω απο το ηχειο; Η δεν καταλαβα καλα;...
Ναι, κλείνοντας ταυτόχρονα έτσι αεροστεγώς την τρύπα που άφησε η αφαίρεση της περιττής πλαστικής πλάκας με τις μπόρνες.

Το καλώδιο ηχείων βιδώνεται κατ' ευθείαν στο κροσόβερ,

Reaction score
494
Καλημέρα και από μένα,
μετά από πολύ καιρό, ναι εδώ είμαι,
1) 1.000.000 συγχαρητήρια στο φίλο χρυσοχέρη μερακλή bossinis...!!!
2) με το που ξεκίνησα τα la scala είπα να το πάω σιγά σιγά και 2 χρόνια τώρα είμαι με τα Heresy 3
του φίλου flash που με τα νέα του cross "απλά γαζώνουν"...!!!
Άκουσα και άλλα Heresy αλλά πιστέψτε το πώς τα cross του Jagusch Werner κάνουν την διαφορά!!!!!!!!! .
3) Ίσως πολλοί από εσάς ξέρετε πώς τα δίνω για να πάω πλέον για la scala ή cornwall ( Klipsch until Death !!! )
η υλοποίηση δεν γνωρίζω ποιά θα είναι ακριβώς ( diy ή second hand ) αλλά το βλέπουμε εν καιρώ...

καλές ακροάσεις σε όλους

A

amoustakas

Guest
Φίλε epavlis1 τα κρος τα άκουσες δίπλα δίπλα με τα μαμά (ίδιο set up/ίδιος χώρος);

Reaction score
494
Ακριβώς, τα πάντα ίδια!

βέβαια τα ηχεία του Flash και πλέον δικά μου έχουν αναδόμηθεί από μέσα
όπως θα δείτε στο σχετικό link που παρέθεσε ο Flash πριν,
συνεπώς η σύγκριση είναι στα cross αλλά και στην αλλαγή των "εσώψυχων" των Heresy...

Reaction score
67
θελει λουστραρισμα με χρωμα ομως κατα τα αλλα ωραια βαση... σκεψου μια βαση σαν τη χοανη του lascala (ψευτικη ) και γεμισμενη με αμμο

Reaction score
494
Είμαι σίγουρος πώς είμαστε πολλοί Klipsch-άδες εκεί έξω...!!!
Μάλλον πρέπει να κάνουμε ένα ξεχωριστό tread να τα λέμε εκεί..
με τα ηχεία μας, τους ενισχυτές μας και τα καλωδιά μας + DIY...!!!

Παοκάρα Klipsch και ένα κασόνι FIX...!!!

:drinks:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale