Μία από τα ίδια...

Reaction score
13
Εξαρτάται τι εννοείς.
Αν τσακίσει ο αγωγός χωρίς να υποστεί φθορά - ασυνέχεια, τότε τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του δεν αλλάζουν. Αν εννοείς τι θα συμβεί με επαγωγικά ή ανακλάσεις και τελικά στάσιμα εδώ ο Θεός και η ψυχή του αλλά προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, κάτι που όμως εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής του καλωδίου και όχι από τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του αγωγού. Αυτό όμως μου θυμίζει πάλι εκείνο με τα γεμιστά της θείας Μερόπης, που είχε πει σε κάποια φάση για τις προτιμήσεις σε καλώδια ο Ντοχερτίδης. :happy_9:

Γενικώς δεν νομίζω ότι θα έχει σοβαρά (μετρήσιμα ή ακουστά) ψυχολογικά προβλήματα...
Συμπεραινω οτι δεν σε εχει απασχολησει στην πραξη το φαινομενο. Εαν ο αγωγος κουβαλαει μεγαλα ρευματα θα υπερθερμανθει και αναλογως μπορει εως και να καει στον σημειο του τσακισματος. Καντο σε συρμα χρωμιονικελινης (σε μια ψηστιερα) και δες πως πυρακτωνεται πολυ παραπανω στο σημειο της καμπης. Και αυτο (ΜΗ τολμησεις να γελασεις) διοτι τα Ηλεκτρονια ζοριζονται να παρουν κλειστα την στροφη. 'Η καπως ετσι.

Θα ηθελα την ερμηνεια του Κου Μπλατσιου πανω σ'αυτο.

Συνεχεια
Στην περιπτωση που κουβαλαει εναλλασσομενο (που ως γνωστον δημιουργει γυρω απο τον αγωγο ενα Ηλεκτρομαγνητικο πεδιο), στην περιοχη γυρω απο το σημειο καμπης το πεδιο εξασθενει παρα πολυ, και στην κορυφη σχεδον μηδενιζεται. Θα πεις Ε και τι εγινε ?
Εγινε....
Εαν το εναλλασσομενο ειναι υψισυχνο, η γνωση των παραπανω ειναι σημαντικος παραγοντας για τον σωστο σχεδιασμο της πλακεττας ενος κυκλωματος. Εαν στον σχεδιασμο μιας πλακεττας Αudio ακολουθουμε κανονες που ισχυουν στην RF ολο και κατι κερδιζουμε (κυριως σε θορυβο)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμπεραινω οτι δεν σε εχει απασχολησει στην πραξη το φαινομενο.
Εννοείται βρε. Τι να κάνω να σπάω τα καλώδια να δω τι θα κάνουν?

Εαν ο αγωγος κουβαλαει μεγαλα ρευματα θα υπερθερμανθει και αναλογως μπορει εως και να καει στον σημειο του τσακισματος.Καντο σε συρμα χρωμιονικελινης (σε μια ψηστιερα) και δες πως πυρακτωνεται πολυ παραπανω στο σημειο της καμπης. Και αυτο (ΜΗ τολμησεις να γελασεις) διοτι τα Ηλεκτρονια ζοριζονται να παρουν κλειστα την στροφη. 'Η καπως ετσι.
Τι εννοείς μεγάλα ρεύματα Μιχάλη?
*Θέμα πίεσης-πυκνότητας στο σημείο καμπής? Πολύ υπεραπλουστευμένο δεν είναι? Δεν θα είχε πάρει φωτιά το σπίτι μου, το εργοστάσιό μου (μη γελάς), η βιομηχανία μου (γελάς?), που ο ρουμανοβούλγαρος ηλεκτρολόγος τα πέρασε ζιγκ ζαγκ...?

Εαν το εναλλασσομενο ειναι υψισυχνο...
Τι συχνότητας δηλαδή?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Καντο σε συρμα χρωμιονικελινης (σε μια ψηστιερα) και δες πως πυρακτωνεται πολυ παραπανω στο σημειο της καμπης. Και αυτο (ΜΗ τολμησεις να γελασεις) διοτι τα Ηλεκτρονια ζοριζονται να παρουν κλειστα την στροφη. 'Η καπως ετσι.
No señor. Αυτό μπορεί να στο εξηγήσει ένας μεταλλουργός.

Reaction score
13
Τι εννοείς μεγάλα ρεύματα Μιχάλη?

Μεγαλυτερα ή στο οριο των κανονικων προδιαγραφων

*Θέμα πίεσης-πυκνότητας στο σημείο καμπής? Πολύ υπεραπλουστευμένο δεν είναι?

Οσο πιο αποτομο ειναι το τσακισμα τοσο η διατομη ξεφευγει απο το κυκλικο σχημα και γινεται πχ ελλειψη, που σημαινει οτι τοπικα δημιουργειται ενα στενεμα της διατομης. Επειδη το συνεχες ρευμα τρεχει σε ολο το σωμα του αγωγου, οποιαδηποτε αλλαγη στην διατομη σημαινει μεγαλυτερη κινητικοτητα των Ηλεκτρονιων σ' εκεινο το σημειο, αρα υπερθερμανση. Δεν θα παρει φωτια εφοσον το ρευμα ειναι χαμηλο σε σχεση με το μεγιστο επιτρεπομενο.
Λεπτομερεια ισως. Αλλα λιγοτερο λεπτομερεια απο αλλα ζητηματα που εχουν απασχολησει κατα καιρους το φορουμ.

Δεν θα είχε πάρει φωτιά το σπίτι μου, το εργοστάσιό μου (μη γελάς), η βιομηχανία μου (γελάς?), που ο ρουμανοβούλγαρος ηλεκτρολόγος τα πέρασε ζιγκ ζαγκ...?

Εβαλε τουλαχιστον διαφυγες στα σικαιην ?

Τι συχνότητας δηλαδή?

Οσο μεγαλυτερη η συχνοτητα τοσο πιο εντονα τα φαινομενα.
Ωστοσο για το λογο που απαιτεις Non inductive αντιστασεις στα Audio μηχανηματα σου, για τον ιδιο λογο θεωρω και τα προαναφερθεντα σημεια προσοχης.
Αναρωτηθηκες γιατι καποιοι πυκνωτες σηματος (χωρις πολικοτητα) φερουν σημαδια προσανατολισμου τους στο κυκλωμα ?
:smoking:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas