Μία από τα ίδια...

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Εγραψε ο Μιχαλης : Οι μετρησεις παντα θα λενε την αληθεια. Το θεμα ειναι οτι τα κριτηρια καλης Ακουστικης συμπεριφορας αποδεικνυονται διαφορα της καλης Ηλεκτρικης συμπεριφορας.

Αυτο εχω πει κατα καιρους εδω μεσα αλλα λογια οπως εδω http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=303237&postcount=108

"..Ποιος ξερει τι πρεπει να μετρησει ;;

Ποιος θα κατασκευασει τα οργανα που θα μετησουν αυτο το τι ;;

Για ποιο λογο να κατασκευαστουν μηχανηματα για να αποδειχθει σε καποιον αυτο που αντιλαμβανονται αλλοι με ενα τζαμπα οργανο ;;; Το .....ΑΥΤΙ !!!
..."

Εδω πιστευω ειναι το μεγα λαθος του Κογια . Μετραει λαθος χαρακτηριστικα .

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Και ακομα δεν εχουν κανει πληρη εφαρμογη. Eνα γνωστο συγχρονο Γαλλικο Player με λαμπες στην εξοδο, που εχω υποψιν μου, εχω την εντυπωση οτι σε μια συνηθισμενη συνδεση θα παιξει καλυτερα χωρις τις λαμπες !!! :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Ποιος θα μας πει πως μπορει να γινει κατι τετοιο ?
Αν οι λαμπες ειναι ενα απλο ...μπαφερ , το αφαιρουμε ! Μαντεψα σωστα ;

Reaction score
13
Αν οι λαμπες ειναι ενα απλο ...μπαφερ , το αφαιρουμε ! Μαντεψα σωστα ;
Οχι. Αυτο δεν γινεται.
Γινεται ομως να χρησιμευουν μονο για την Balanced εξοδο, που ελαχιστοι χρησιμοποιουν.

Reaction score
13
Για ποιο λογο να κατασκευαστουν μηχανηματα για να αποδειχθει σε καποιον αυτο που αντιλαμβανονται αλλοι με ενα τζαμπα οργανο ;;; Το .....ΑΥΤΙ !!! ..."
Διοτι πρωτον δεν ειναι ολα τα αυτια ιδια, και δευτερον δεν ειναι αρκετο το αυτι για να θεμελιωθη ενας κανονας με οικουμενικη αποδοχη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Μία από τα ίδια...

Όλα τα αυτιά δεν είναι ίδια (αμφιβάλλω αν μπορούμε να βρούμε δύο ανθρώπους με το ίδιο ακριβώς ακοόγραμμα) και, σαν να μην έφτανε αυτό, ούτε ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται ένα πολύπλοκο ακουστικό ερέθισμα (όπως η μουσική που παίζει το X,Y setup) με τον ίδιο τρόπο που θα το επεξεργάστει ο εγκέφαλος του διπλανού μας.

"Psychoacoustics is the study of subjective human perception of sounds. Alternatively it can be described as the study of the psychological correlates of the physical parameters of acoustics."

Η ψυχοακουστική δηλαδή μελετά τον υποκειμενικό τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο σύστημα ακοής αντιλαμβάνεται τους διάφορους ήχους.

Η επιστήμη, λοιπόν, θεωρεί δεδομένο ότι το ανθρώπινο σύστημα ακοής αντιλαμβάνεται τους διάφορους ήχους με υποκειμενικό τρόπο και έφτιαξαν ολόκληρο κλάδο οι άνθρωποι, την ψυχοακουστική, για να μελετήσουν τα "τι" και "πως".

Εμείς έχουμε μείνει ακόμα στην κρίση συσκευών,καλωδίων και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο "με το αυτί".
Δηλαδή θα κρίνουμε κάτι (οτιδήποτε) αντικειμενικά χρησιμοποιώντας υποκειμενικά κριτήρια....??? Αυτά διαβάζει ο Κόγιας και έχει κατσαρώσει το μαλλί.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.120
Εγραψε ο Μιχαλης : Οι μετρησεις παντα θα λενε την αληθεια. Το θεμα ειναι οτι τα κριτηρια καλης Ακουστικης συμπεριφορας αποδεικνυονται διαφορα της καλης Ηλεκτρικης συμπεριφορας.

Αυτο εχω πει κατα καιρους εδω μεσα αλλα λογια οπως εδω http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=303237&postcount=108

"..Ποιος ξερει τι πρεπει να μετρησει ;;

Ποιος θα κατασκευασει τα οργανα που θα μετησουν αυτο το τι ;;

Για ποιο λογο να κατασκευαστουν μηχανηματα για να αποδειχθει σε καποιον αυτο που αντιλαμβανονται αλλοι με ενα τζαμπα οργανο ;;; Το .....ΑΥΤΙ !!!
..."

Εδω πιστευω ειναι το μεγα λαθος του Κογια . Μετραει λαθος χαρακτηριστικα .
Είσαι εκτός της ομάδας των ατόμων που θα μου πουν τί να μετρήσω, και ουδέποτε θα συμπεριληφθείς σ' αυτήν.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Μία από τα ίδια...

Λοιπόν για να επιστρέψουμε στον reviewer που έγραψε όλα όσα αποτέλεσαν food for thought μέχρι τώρα σε αυτό το topic...

Ο ίδιος σε προηγούμενο τεύχος αυτού του περιοδικού δοκιμάζει ένα βελτιωτικό ονόματι "Holfi The magician"

Σας μεταφέρω το τί λέει

Ο «Μάγος» είναι μια μικρή τετράγωνη πλακέτα τυπωμένου ηλεκτρονικού κυκλώματος. Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει η εταιρεία, η φιλοσοφία επάνω στην οποία έχει βασιστεί το ομολογουμένως πρωτότυπο αυτό «εργαλείο», έχει να κάνει με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που παράγουν όλες οι συσκευές ήχου και εικόνας κατά την διάρκεια της λειτουργίας τους. Ακόμα και τα ηχεία παράγουν τέτοια πεδία. Η αποστολή του The Magician όπως ίσως θα έχετε καταλάβει, είναι να εξουδετερώνει αυτά τα πεδία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα αυτά μόνον αρνητικές επιπτώσεις έχουν, όχι μόνον στον ήχο, αλλά και στην εικόνα μας.
Δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι ακριβώς έχει βασιστεί ο κατασκευαστής κατά την σχεδίαση τους, καθώς η εταιρία δεν αναφέρει πουθενά κάποιες περαιτέρω λεπτομέρειες. Αυτό επομένως που μας απασχολεί πρακτικά, είναι το κατά πόσο η «διάταξη» αυτή λειτουργεί. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Τα The Magician καταρχήν τοποθετούνται παντού. Ακόμα και κάτω από το πολύπριζο σας. Αυτός είναι και ο λόγος, που ο κατασκευαστής μέσα στον πλαστικό φάκελο, έχει τοποθετήσει δέκα τεμάχια από αυτά. Όσα περισσότερα από αυτά τοποθετήσετε κάτω από τις συσκευές σας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή. Τοποθέτησα λοιπόν καταρχήν τέσσερα από αυτά κάτω από τον τελικό ενισχυτή μου, τρία κάτω από το phono stage μου, τέσσερα κάτω από τον προενισχυτή μου, και ένα κάτω από το πολύπριζο μου.
Πέρα των ακουστικών εντυπώσεων που σε τελική ανάλυση μπορεί να είναι και υποκειμενικές ως προς το αποτέλεσμα, θα σας αναφέρω κάτι απόλυτα αντικειμενικό που συμβαίνει με την χρήση των The Magician. Όταν τα τοποθέτησα κάτω από τον τελικό ενισχυτή μου, και μετά ακούμπησα το χέρι μου επάνω στο καπάκι του, η ελαφριά, απολύτως όμως υπαρκτή δόνηση που αισθανόμουν να μεταφέρετε από τους μετασχηματιστές του, είχε μειωθεί κατά 50%. Επίσης ο ανεπαίσθητος, ακουστός όμως, (ειδικά όταν κάποιος πλησιάσει πολύ κοντά) θόρυβος των μετασχηματιστών του, είχε και αυτός μειωθεί αισθητά.
Αυτό που παρατήρησα κατά τις ακροάσεις, ήταν μια αδιαμφισβήτητη βελτίωση στην μουσικότητα. Το αποτέλεσμα αυτό μεταβάλετε, ανάλογα κάτω από πια συσκευή θα τα τοποθετήσετε. Στα ηχεία μου δεν τα δοκίμασα. Όταν πάντως έβαλα τρία από αυτά κάτω από το CD player, η οποιαδήποτε αμφιβολία που είχα για το εάν λειτουργούν τα περίεργα αυτά «πραγματάκια», διαλύθηκε εντελώς. Ναι τα The Magician μπορούν να βελτιώσουν την μουσικότητα στο σύστημα σας. Εάν και εφόσον φυσικά χρειάζεστε κάτι τέτοιο.
Λειτουργεί τελικά το The Magician. Και δεν πρόκειται ούτε για μαγεία, ούτε για voodoo. Εάν θέλετε να βελτιώσετε επομένως την μουσικότητα στο σύστημα σας, σας συνιστώ να του ρίξετε μια ματιά. Το κόστος για το «πακέτο» με τα δέκα κομμάτια, είναι 180 ευρώ.
Δεν χρειάζεται νομίζω να πω τίποτε παραπάνω...
Τα λέει όλα μόνος του.

Ολόκληρο το άρθρο http://www.audiopoint.gr/forum/showthread.php?t=305

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ρε Σπύρε αυτά τα περιοδικά πας και τα αγοράζεις κιόλας?

:crazy_1::crazy_1::crazy_1::crazy_1:

p.s. Πρέπει να βάλω ένα emoticon να τρέχει και να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.120
Ωχ, άλλα username, άλλα password... Πώς να μπω τώρα, χμμμ... Θείε Αντρέα, μπορώ να γραφτώ εκεί, να διαβάσω αυτά που λέει ο Σπύρος; Δε σε πειράζει, ε;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πολλά στοιχεία ζητάνε για την εγγραφή ρε παιδιά, βαρέθηκα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.120
Ρε Σπύρε αυτά τα περιοδικά πας και τα αγοράζεις κιόλας?

:crazy_1::crazy_1::crazy_1::crazy_1:

p.s. Πρέπει να βάλω ένα emoticon να τρέχει και να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο...
Εγώ πάλι θέλω μια ιδρωμένη, ταλαίπωρη, απογοητευμένη και αποκαμωμένη φατσούλα, με μισόκλειστα μάτια. (Το είχε ζητήσει κάποτε και κάποιος που δεν ασχολείται πλέον, αλλά πού)...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ωχ, άλλα username, άλλα password... Πώς να μπω τώρα, χμμμ... Θείε Αντρέα, μπορώ να γραφτώ εκεί, να διαβάσω αυτά που λέει ο Σπύρος; Δε σε πειράζει, ε;
Εδω για αλλα κι αλλα δεν με ρωτας, αυτο σε μαρανε τωρα?:happy_5:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ πάλι θέλω μια ιδρωμένη, ταλαίπωρη, απογοητευμένη και αποκαμωμένη φατσούλα, με μισόκλειστα μάτια. (Το είχε ζητήσει κάποτε και κάποιος που δεν ασχολείται πλέον, αλλά πού)...
Αυτές πως σου φαίνονται?:

Διάλεξε! :happy_9:

Reaction score
13
Το πλακετακι ειναι ενας συνδιασμος απο κεραιουλες που συλλεγουν ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ακτινοβολια καποιας συχνοτητας αρκετα υψηλης, της ταξεως των MHz. Λογω της διαταξης τους στον χωρο αλληλοεξουδετερωνουν οτι συλλεξουν. Θυμιζει λιγο κυματοπαγιδα και λειτουργει οπως μια συστοιχια αντιστασεων σε DUMMY LOAD για RF (για οσους ξερουν).
Τωρα, το αποτελεσμα που πιθανα επιτυγχανεται σε συστηματα Audio ειναι ποιοτικα αναλογο με εκεινο των φιλτρων RFI, αλλα οχι απαραιτητα για μεγαλο ευρος συχνοτητων, και μου ειναι αγνωστο το ποσο της ενεργειας που απορροφουν.

Θελει κανεις την μουρη μου για Μορμωλη ?
R. DOH διορθωνε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.997
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos