Μία από τα ίδια...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Θενκς ρε συ, δις ιζ γουάτ άι γουώζ λούκιν φορ. Νικ να τα βάλεις και τα δύο στη συλλογή πάραυτα.

Reaction score
2
Βασικα φτιακστε και ενα τετοιο wall_1 που αντι για τοιχο να εχει ενα αλλο smile, θα χρειαστει κ αυτο :happy_5:

Reaction score
7
...............οτι μετραει καλα παιζει καλα................

Δηλαδή δεν σας περνάει η ιδέα απο το μυαλό ότι ο τρόπος επίλυσης του προβλήματος, αποθήκευση-αναπαραγωγή ήχου, γίνεται με λάθος τρόπο. Αφού αυτό που έφτιαξε ο άνθρωπος δεν μπορεί να αναπαράγει το αρχικό γιατί δεν παραδεχόμαστε ότι είναι ένας ατελής τρόπος; και ότι μπορεί να υπάρχουν άλλοι πιό τέλειοι τρόποι;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εννοείς ότι είναι σοφότερο αντί να μετράμε να κάνουμε υποθέσεις?
Ο καθένας δηλαδή να βαράει το βιολί του...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Ο τέλειος τρόπος είναι ένας: Ο Ορθός Τρόπος, που βασίζεται στον Ορθό Λόγο και πουθενά αλλού. Και αυτό δεν αντίκειται στο high end. Αντιθέτως, το προστατεύει από τους τσαρλατάνους.

Reaction score
7
Οχι Νίκο έκανες Τόμπολα. Οχι εννοώ εντελώς νέα προσέγγιση, όχι με ηλεκτρονική προσέγγιση. Ετσι και αλλοιώς οι ηχητικές συσκευές δεν θα είναι όπως τις ξέρομε σήμερα και ούτε ουσιαστικά θα πιάνουν τόσο χώρο, δεν χωράνε στο σπίτι του μέλλοντος, ειδικά η καλωδίωση δεν θα υπάρχει, με συνεπακόλουθα προβλήματα οικονομιά, ανεργίας κλπ. Πολλές προσεγγίσεις δείχνουν για κάτι νευροψυχολογικές μεθόδους. Αν και το μέχρι στιγμής απτό είναι η flash memory και ο ερεθισμός του εγκεφάλου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάσο, δεν κατάλαβα τι εννοούσες. Μέχρι τότε, δεν κοιτάμε όμως καλύτερα πως βγάζει μηχανές πχ ο Lamm? Στις μέρες μας, τα πάντα προφανώς καταλήγουν σε συσκευές που ακολουθούν τους νόμους της ηλεκτρονικής.

Reaction score
7
Πάντως στην κοστολόγηση δεν χρησιμοποιούνται παραδείγματα της audio industry, σταματησε και το textile πλέον, συνεχίζει όμως η αυτοκινητοβιομηχανία και όταν μιλάμε για μοντέρνα κοστολόγηση η βιομηχανία S/W & H/W. Ειδικά ο Lamm μάλον αντιπαράδειγμα είναι.:smoking:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Διοτι πρωτον δεν ειναι ολα τα αυτια ιδια, και δευτερον δεν ειναι αρκετο το αυτι για να θεμελιωθη ενας κανονας με οικουμενικη αποδοχη.
Μιλαγαμε για το "στρωσιμο" των καλωδιων ρευματος Μιχαλη . Αλλιμονο μην κατσει καποιος να φτιαξει μετρητικη συσκευη για να αποδειξει (π.χ. στον Κογια) οτι τα καλωδια ρευματος στρωνουν !!!

Αληθεια οι λαμπες "στρωνουν" ; Οι μετασχηματιστες επισης "στρωνουν" ;;

Τι εχεις παρατηρησει Μιχαλη ;;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.104
Μιλαγαμε για το "στρωσιμο" των καλωδιων ρευματος Μιχαλη . Αλλιμονο μην κατσει καποιος να φτιαξει μετρητικη συσκευη για να αποδειξει (π.χ. στον Κογια) οτι τα καλωδια ρευματος στρωνουν !!!
... και εγώ είμαι αστροναύτης.

Reaction score
13

Αληθεια οι λαμπες "στρωνουν" ; Οι μετασχηματιστες επισης "στρωνουν" ;;

Τι εχεις παρατηρησει Μιχαλη ;;
Δεν θα καταφερειςνα με κανεις να παραφερθω και εγω.
Στρωνει (αλλοιωνονται μονιμα τα χαρακτηριστικα του) οτι ειναι μηχανικο κατασκευασμα και εχει τριβες (σαζμαν, ελατηρια πιστονιων. διακοπτες, ποτενσιομετρα, καρβουνακια απο μοτερ), οτι εχει αλλοιωσεις στην μηχανικη του δομη απο μεγαλες διαδοχικες αλλαγες θερμοκρασιας (καπακια κινητηρων, Ηλεκτρονικες λυχνιες-οπως ξερεις δεν ειναι τιποτε διαφορετικο απο σκαλωσιες με δεκαδες ενωσεις), οτι δουλευει με βαση μια χημικη διεργασια (Ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες, Μπατταριες), οτι στηριζεται στο φαινομενο της θερμιονικης εκπομπης Ηλεκτρονιων απο μεταλλα (Ηλεκτρονικες Λυχνιες).
Δεν στρωνουν τα υπολοιπα. Μετ/στες, συρματα, καλωδια, τα πιο πολλα πλαστικα, και καποια ξερα κεφαλια.

Reaction score
13
Η θερμιονικη εκπομπη Ηλεκτρονιων απο συγκεκριμενα Μεταλλα οταν αυτα εκτιθενται σε συγκεκριμενες πολυ υψηλες θερμοκρασιες, δεν εχει εφαρμογη στην περιπτωση υπερθερμανσης αγωγων απο χαλκο οταν αυτοι διαρρεονται απο υπερβολικα ρευματα.
Παρολα αυτα να ρωτησω : ποια ειδικα μετρα εσυ προτεινεις προκειμενου να στρωσει σωστα ενα καλωδιο. Eν δεν στρωσει σωστα θα υπαρχουν συνεπειες για την μελλοντικη του αποδοση ? και ποιες ?

Δεν ειμαι καλος γνωστης του θεματος γι' αυτο ερωτω οποιον γνωριζει :
- Η μοριακη δομη των μεταλλων μπορει να αλλαξει κατα την διαρκεια διελευσης Ηλεκτρικου ρευματος.
- Εαν συμβει κατι τετοιο, παραμενει για παντα ?
- Καθε νεα διελευση ρευματος προσθετει και μια επιπλεον αλλοιωση ?
- Εν τελει τα καλωδια "φθειρονται" κατα την χρηση τους σαν αγωγοι ρευματος ?
- Τι συμβαινει οταν ενας αγωγος τσακισει σε γωνια πχ 90 μοιρων ? οταν μεταφερει υψηλα συνεχη ρευματα ? οταν μεταφερει Αudio σηματα ? οταν μεταφερει σηματα RF ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ένα ένα ρε κι εσύ δεν το αντέχω αυτό το πράμα, δεν μου 'χει μείνει άντερο. :cool_11::cool_10: :happy_5:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Δεν στρωνουν τα υπολοιπα. Μετ/στες, συρματα, καλωδια, τα πιο πολλα πλαστικα, και καποια ξερα κεφαλια.

Εχει τυχει ποτε να αλλαξεις με καινουργιο αλλα ιδιο και ιδιας παραγωγης μετασχηματιστη εξοδου σε καποιο λαμπατο ενισχυτη ;; Αν ναι επαιζε το ιδιο ;

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
:happy_5: :happy_5: :happy_5: το ξερω !!! wall_1(αριστερα ο Τσαρουχας , δεξια εγω)

Reaction score
13
Εχει τυχει ποτε να αλλαξεις με καινουργιο αλλα ιδιο και ιδιας παραγωγης μετασχηματιστη εξοδου σε καποιο λαμπατο ενισχυτη ;; Αν ναι επαιζε το ιδιο ;
Στο μετρο της δικης μου αντιληψης ΝΑΙ και ολες τις φορες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τι εχεις να πεις για το τελευταιο ?
Εξαρτάται τι εννοείς.
Αν τσακίσει ο αγωγός χωρίς να υποστεί φθορά - ασυνέχεια, τότε τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του δεν αλλάζουν. Αν εννοείς τι θα συμβεί με επαγωγικά ή ανακλάσεις και τελικά στάσιμα εδώ ο Θεός και η ψυχή του αλλά προϋποθέσεις δεν υπάρχουν, κάτι που όμως εξαρτάται από την ποιότητα κατασκευής του καλωδίου και όχι από τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του αγωγού. Αυτό όμως μου θυμίζει πάλι εκείνο με τα γεμιστά της θείας Μερόπης, που είχε πει σε κάποια φάση για τις προτιμήσεις σε καλώδια ο Ντοχερτίδης. :happy_9:

Γενικώς δεν νομίζω ότι θα έχει σοβαρά (μετρήσιμα ή ακουστά) ψυχολογικά προβλήματα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas