Μη φοράτε κράνη.....

Reaction score
5
Ατράνταχτα επιχειρήματα! Όπως λέμε 'μπέρδεψε τις βούρτσες με τις π....'!! :lol:

Reaction score
14
αν δεν φόραγα κράνος δεν θα είχα δυο κόρες και δεν θα μιλάγαμε τώρα... τόσο απλά!

Οποιος θέλει του στέλνω και φωτό του κράνους να δεί τι θα είχα στο κεφάλι τώρα αν δεν είχα μυαλό τότε!

Reaction score
3
Δε σου έχω πει Κουρτινόπουλε ότι αυτές τις ώρες πρέπει να κοιμάσαι για να μην ασχολείσαι με μ@λ@κίες;)()( )( )(
Το συγκεκριμένο μανιφέστο :cool_11: είναι γνωστό από παλιά και αυτό που διαβάσατε είναι ανεβασμένο εκεί περισσότερα από 5 χρόνια. Το κείμενο δεν αντέχει σε κριτική, είναι τελείως αδύναμο, όμως είναι ένα καλό άλλοθι για τον κάθε ηλίθιο που δε θέλει να φορέσει κράνος. Όπως έλεγε και το παλιό σλόγκαν:"Φόρα το κράνος στο κεφάλι σου εάν νομίζεις ότι έχεις κάτι αξιόλογο να προστατέψεις".:happy_9:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ύστερα απορρίπτουμε τη λογοκρισία...

Κι ένα αντεπιχείρημα στα γρήγορα, αντάξιο του επιπέδου του κειμένου: Ζώντας σε σπίτια, έχουμε πολύ αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού ή και θανάτου σε περίπτωση σεισμού σε σχέση με το αν μέναμε στο ύπαιθρο. Μήπως πρέπει να το γυρίσουμε κι εμείς στα τσαντίρια, όπου δεν θα μπορεί να πέσει κάτι πάνω μας; Λέω...

Reaction score
2.001
Απάντηση: Μη φοράτε κράνη.....

Ρε τι π@π@ριές γράφουν οι τύποι? .........Δεν άντεξα ούτε μέχρι τα μισά να διαβάσω......ΡΕ ΟΥΣΤ!!!!!!!!!

Reaction score
1
To κείμενο το έχουν συντάξει μάλλον η Ενωση Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Ελλάδος.
Αυτοί κλέφτες θα γίνουν????

Reaction score
4
δημητρόπουλε γιατι το έβαλες στο car audio ρε :p

με τα μονα επιχειρηματα που θα συμφωνήσω ειναι οτι δεν ακους καλά με το κράνος κάποιο αμάξι που μπορεί να έρχεται απο πισω σου και οτι οταν φοραω το κράνος νιωθω και καλα οτι δεν θα πάθω τιποτα και τρέχω λιγο παραπάνω.

τα θετικά πάντως εννοειται οτι ειναι υπέρ του κράνους...

Reaction score
51
δημητρόπουλε γιατι το έβαλες στο car audio ρε :p

Θοδωρή σε πιάνω αδιάβαστο....
Τα θέματα περί αυτοκίνησης (αυτοκίνητα, μοτ/τες κ.ο.κ) μπαίνουν εδώ (ως η πιο σχετική κατηγορία του site) :happy_4: :cool_4:

Reaction score
10
Εγω φοραω κρανος, οχι για να μη με γραψουν, αλλα για την ασφαλεια μου...
αλλα αυτο...
-------------------------------------------------------------------
Είναι καιρός να καταγγελθεί ο νόμος περί χρήσης κράνους ως απόλυτα επικίνδυνος για την αρτιμέλεια, ζωή και ασφάλεια των πολιτών, αλλά, και πολύ περισσότερο, ως βάναυση προσβολή του αναπαλλοτρίωτου και αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος του κάθε ατόμου να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε θέματα που αφορούν στην προσωπική του ασφάλεια και στην επιλογή μέσων προστασίας του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναγνωριστεί στην όποια κυβέρνηση ή βουλή το δικαίωμα να επιβάλλεται ως κηδεμόνας ανηλίκων στους πολίτες για προσωπικά τους θέματα ή να επιβάλλει σε ενήλικες και έμπειρους κανόνες που αφορούν μωρούς και νήπια.
--------------------------------------------------------------------
με βρισκει απολυτα συμφωνο.

Δεν ξερω αν ισχυει ακομα, αλλα οι Αμερικανοι καταφεραν να μην ειναι υποχρεωτικο το κρανος , για τους παραπανω λογους.

Αν το κρατος θελει να επεμβει στο θεμα κρανους δεν ειναι μονο η επιβολη στο να το φοραμε, αλλα να ελεγχει τους εισαγωγεις για τα επικινδυνα κρανη που εισαγουν, τους αναβατες που τα φορανε, τις προδιαγραφες τους και την ημερομηνια ληξης ...τι πες τωρα !!!!!
Για να μη πω το κυριοτερο, οτι αφου επιβαλεται , τοτε να το βαλεις στο χαμηλοτερο συντελεστη ΦΠΑ, αν οχι καθολου και να ελεγχεις τις τιμες.

Και να μαθει αυτους που θα ερθουν να σε μαζεψουν οταν φας τη τουμπα και εισαι αναισθητος στην ασφαλτο, οτι ΔΕΝ πρεπει να σου βγαλουν το κρανος.

Αμπελοφιλοσοφιες αρχισαμε μου φαινεται.....

Α και κατι ακομα.....δε θυμαμαι σε ποιες εκλογες ηταν, οταν καποιος ανεφερε σε ενα περιοδικο μοτοσυκλετας οτι αν καναμε κομμα θα ηταν 3ο κομμα στη βουλη...και σκιαχτηκαν και για να παρουν ψηφους μειωσαν φορολογιες στις μοτο.....

Οτι και να κανετε , προσεχετε στο δρομο γιατι καθε μερα οι δολοφονοι κυκλοφορουν διπλα μας, μπροστα μας , πισω μας, απεναντι μας.......

Irene_K

Τάγμας
Reaction score
0
Απάντηση: Re: Μη φοράτε κράνη.....

αν δεν φόραγα κράνος δεν θα είχα δυο κόρες και δεν θα μιλάγαμε τώρα... τόσο απλά!

Οποιος θέλει του στέλνω και φωτό του κράνους να δεί τι θα είχα στο κεφάλι τώρα αν δεν είχα μυαλό τότε!
+1

Το ίδιο ακριβως και εγώ. Αν δεν φόραγα το κράνος πρίν απο 7 χρόνια δεν θα ήμουνα εδώ τώρα.

Reaction score
11
Στο κείμενο, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα.
Είναι πολύ εύκολο αλλά και ανούσιο να πει κάποιος οτι είναι στο σύνολό του μπούρδες πχ.
Ωφέλιμο και πιο δύσκολο είναι να αντικρούσεις με επιχειρήματα τις θέσεις ενός κειμένου όποιες και αν είναι αυτές.
Αλήθεια υπάρχει κάποιος που φοράει το κράνος με ευχαρίστηση και δεν τον ενοχλεί;
Θα ήθελα να το πει.
Αν δε φοράω κράνος θέτω σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου και πρέπει κάποιος αστυνομικός να τον προστατέψει από εμένα που είμαι ανεύθυνος και επικίνδυνος;
Πιστεύει κανείς άραγε οτι αυτό το κράτος (το ευαίσθητο) νοιάζεται για τη ζωή του κάθε ενός από εμάς που θα ανεβούμε σε ένα μηχανάκι;
Κάτι άλλο γίνεται εδώ.

Reaction score
5
Δηλώνω ευθαρσώς ότι φοράω κράνος με ευχαρίστηση και δεν μπορώ αλλιώς. Μετακομίζω την μηχανή μερικές φορές στον κήπο, χωρίς κράνος, και νιώθω άβολα. Το ίδιο και για τα γάντια, για τις μπότες, για το μπουφάν.

Αν δεν φοράς κράνος ΦΥΣΙΚΑ θέτεις σε κίνδυνο την ζωή ΟΛΩΝ μας που μοιραζόμαστε τον δρόμο μαζί σου. Αν σε τσιμπήσει σφήκα, καταπιείς μύγα, σου έρθει πετραδάκι στο μάτι (συμβαίνει αρκετά συχνά), από τον αέρα δακρύζεις και δεν βλέπεις καλά κλπ κλπ κλπ, μπορείς άνετα να στραβοτιμονιάσεις και να πέσεις επάνω σε κάποιον ανυποψίαστο αθώο!
Έχω παράδειγμα με παπάκι που έπεσε μπροστά μου πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα, γιατί έφαγε πετραδάκι στο μάτι! Και όχι, τα γυαλιά ηλίου ΔΕΝ είναι σχεδιασμένα να τρώνε βαλλιστικό αντικείμενο και να μην σπάνε...αυτά είναι για τους ηλιθίους...

Δεν με ενδιαφέρει αν το κράτος ενδιαφέρεται ή όχι, στην προκειμένη περίπτωση είναι ΣΩΣΤΟ!

Σε αυτούς τους ελληνικούς δρόμους, με αυτήν την κακή σήμανση, με την χείριστη άσφαλτο, και με τον μέσο όρο οδηγικής παιδείας τον χαμηλότερο της Ευρώπης, εγώ θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο, στα άλλα αυτοκίνητα και στις μηχανές, πίσω μου και μπρος μου. Χωρίς κράνος αυτό δεν γίνεται, ή γίνεται πιο δύσκολα! Γιατί κάποιος να θέλει να δυσκολεύει τον εαυτό του;

Reaction score
3
Στο κείμενο, υπάρχουν πολλά επιχειρήματα.
:shock: :shock: :shock: :rolleyes:

Είναι πολύ εύκολο αλλά και ανούσιο να πει κάποιος οτι είναι στο σύνολό του μπούρδες πχ.
Το κείμενο είναι γεμάτο βλακείες και ίσως να έχει δυο θέσεις που θα μπορούσαν να σταθούν σε κάποια συζήτηση, όχι βέβαια για το εάν πρέπει κανείς να φοράει κράνος ή όχι αλλά για το τι θα μπορούσε να βελτιωθεί σε ένα κράνος μοτοσικλέτας.

Ωφέλιμο και πιο δύσκολο είναι να αντικρούσεις με επιχειρήματα τις θέσεις ενός κειμένου όποιες και αν είναι αυτές.
Εάν έχεις κάτι μέσα στο κεφάλι σου που αξίζει τον κόπο να το προστατέψεις τότε το φοράς.
Εάν έχεις κάποια άλλη λύση για να προστατευτείς τότε κάνε την (BMW C1).
Εάν θες να λες απλά βλακείες τότε είσαι ελεύθερος να τις λες.

Αλήθεια υπάρχει κάποιος που φοράει το κράνος με ευχαρίστηση και δεν τον ενοχλεί;
Θα ήθελα να το πει.
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και μάλιστα όταν δεν το φοράω νοιώθω πολύ άσχημα.

Αν δε φοράω κράνος θέτω σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου άλλου και πρέπει κάποιος αστυνομικός να τον προστατέψει από εμένα που είμαι ανεύθυνος και επικίνδυνος;
Εάν εσύ παμμέγιστε τραυματιστείς θα επιβαρυνθώ εγώ ως κοινωνία.
Εάν τώρα θεωρείς επιχείρημα το ότι εάν φοράς κράνος μπορεί να μείνεις ανάπηρος, ενώ εάν δεν φοράς απλά θα πεθάνεις και θα τελειώσουμε μάλλον εμπίπτεις στην κατηγορία που πραγματικά δεν έχουν λόγο να φοράνε κράνος.

Πιστεύει κανείς άραγε οτι αυτό το κράτος (το ευαίσθητο) νοιάζεται για τη ζωή του κάθε ενός από εμάς που θα ανεβούμε σε ένα μηχανάκι;
Κάτι άλλο γίνεται εδώ.
Αυτή η συνωμοσίολογία θα μας φάει.

Πάντως εάν κάποιος πιστεύει ότι δε χρειάζεται να φοράει κράνος όταν κινείται με μοτοσικλέτα τότε έχω να προτείνω το παρακάτω:
Βάλτε το κεφάλι σας κάτω και πάρετε φόρα να το χτυπήσετε σε έναν γυμνό τοίχο του σπιτιού σας. Αλήθεια σας λέω η ταχύτητα σύγκρουσης δε θα είναι μεγαλύτερη των 10km/h, δηλαδή σαφώς μικρότερη από τη μικρότερη ταχύτητα με την οποία κινείται κανείς στην πόλη. Για να δω, έχει κανείς το κουράγιο να κάνει κάτι που θεωρεί ασφαλές.

Reaction score
11
Νομίζω οτι ήμουν κόσμιος και απλά έθεσα κάποια ερωτήματα προς προβληματισμό.
Δεν προσέβαλα κανέναν.
Δεν απευθύνθηκα σε κάποιον προσωπικά.
Εσύ αν κάποιος έχει διαφορετική αντίληψη δεν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτό;
Δεν μπορείς να δεχτείς οτι καμιά φορά (καμιά φορά λέω) το κράνος αντί να σε προστατέψει μπορεί να κάνει κακό;
Θα σε πείραζε εσένα προσωπικά αν επέλεγα να μην φορέσω κράνος; Θα έβαζα τη ζωή σου σε κίνδυνο;
Πρόσεξε δεν είναι το ίδιο με το να παραβιάσω το κόκκινο. Εκεί αλλάζει το πράγμα.
Με λίγα λόγια θέλω να καταλήξω οτι τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν στόχο να σε προστατέψουν αλλά έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και εξυπηρετούν συμφέροντα.
Μέσα στο κείμενο αναφέρεται πως θα μπορούσε ένα ευαίσθητο κράτος, όπως εσύ το νομίζεις, να πάρει μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών του και την καλυτέρευση της ζωής του αλλά και της ασφαλέστερης μετακίνησής του. Μόνο που δεν το κάνει παρά βρίσκει τρόπους πως να βάλει χέρι στην τσέπη του κακομοίρη του πολίτη.

Reaction score
11
Δηλώνω ευθαρσώς ότι φοράω κράνος με ευχαρίστηση και δεν μπορώ αλλιώς. Μετακομίζω την μηχανή μερικές φορές στον κήπο, χωρίς κράνος, και νιώθω άβολα. Το ίδιο και για τα γάντια, για τις μπότες, για το μπουφάν.

Αν δεν φοράς κράνος ΦΥΣΙΚΑ θέτεις σε κίνδυνο την ζωή ΟΛΩΝ μας που μοιραζόμαστε τον δρόμο μαζί σου. Αν σε τσιμπήσει σφήκα, καταπιείς μύγα, σου έρθει πετραδάκι στο μάτι (συμβαίνει αρκετά συχνά), από τον αέρα δακρύζεις και δεν βλέπεις καλά κλπ κλπ κλπ, μπορείς άνετα να στραβοτιμονιάσεις και να πέσεις επάνω σε κάποιον ανυποψίαστο αθώο!
Έχω παράδειγμα με παπάκι που έπεσε μπροστά μου πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα, γιατί έφαγε πετραδάκι στο μάτι! Και όχι, τα γυαλιά ηλίου ΔΕΝ είναι σχεδιασμένα να τρώνε βαλλιστικό αντικείμενο και να μην σπάνε...αυτά είναι για τους ηλιθίους...

Δεν με ενδιαφέρει αν το κράτος ενδιαφέρεται ή όχι, στην προκειμένη περίπτωση είναι ΣΩΣΤΟ!

Σε αυτούς τους ελληνικούς δρόμους, με αυτήν την κακή σήμανση, με την χείριστη άσφαλτο, και με τον μέσο όρο οδηγικής παιδείας τον χαμηλότερο της Ευρώπης, εγώ θέλω να είμαι 100% συγκεντρωμένος στον δρόμο, στα άλλα αυτοκίνητα και στις μηχανές, πίσω μου και μπρος μου. Χωρίς κράνος αυτό δεν γίνεται, ή γίνεται πιο δύσκολα! Γιατί κάποιος να θέλει να δυσκολεύει τον εαυτό του;
Εγώ δεν οδηγώ μηχανή, ένα παπάκι οδηγώ για να πηγαίνω το καλοκαίρι σε αγροτικές εργασίες. Και μόνον τότε.
Δεν λέω οτι αυτά που αναφέρεις είναι λάθος.
Αν μου πεις όμως να φορέσω κράνος δεν θα το κάνω. Γιατί απλούστατα δεν το αντέχω. Νομίζω οτι θα σκάσω. Δεν έχω δει και κανέναν άλλο να το φοράει το καταμεσήμερο με 50 βαθμούς θερμοκρασία.
Τί είναι καλύτερα να σε τσιμπήσει μέλισσα όταν δεν φοράς κράνος ή να μπει η μέλισσα μέσα στο κράνος;
Φορώντας το κράνος δεν νιώθεις μια απομόνωση από το περιβάλλον γύρω σου και ιδιαίτερα από πίσω; Δεν είναι σαν να φοράς παρωπίδες δεν μειώνεται η ακουστική σου ικανότητα; Εμένα αυτά τα πράγματα με προβλημάτισαν λίγο και είπα να τα εκφράσω. Δεν επιχειρώ να αλλάξω γνώμη σε κανέναν.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Θα σε πείραζε εσένα προσωπικά αν επέλεγα να μην φορέσω κράνος; Θα έβαζα τη ζωή σου σε κίνδυνο;
Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο ερώτημα η απάντηση δόθηκε παραπάνω...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.879
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain