Μη φοράτε κράνη.....

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Μη φοράτε κράνη.....

Απο το 1982 που οδηγω εχω αλλαξει 7-8 κρανη....αρα τα φοραω δε τα κοιταω... αλλα το χωρις ειναι αλλο πραγμα ....οπως και καπου αλλου...:happy_9:...αλλη αισθηση με ...αλλη χωρις....
Ναι και με κάτι άλλα "χωρίς" είναι άλλο πράμα και μετά σκάνε κάτι δίδυμα τέτοια με το συμπάθιο και τη συνέχεια τη ξέρεις:

Αστα Μαρια...ο καλυτερος πελατης τους εχω γινει wall_1
:happy_9: :happy_9: :happy_9:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Μη φοράτε κράνη.....

Ναι και με κάτι άλλα "χωρίς" είναι άλλο πράμα και μετά σκάνε κάτι δίδυμα τέτοια με το συμπάθιο και τη συνέχεια τη ξέρεις:

:happy_9: :happy_9: :happy_9:
Ειδες που ερχεσαι στα λογια μου......
Αρα ειναι πιο καλα χωρις.....

Τωρα ομως που εχω τα μωρα μου και κρανος φοραω και σιγα παω ( οχι παντα :happy_9: ).....τωρα φιλε προσεχουμε για να εχουνε .....

Reaction score
1.213
Εγω φοραω κρανος, οχι για να μη με γραψουν, αλλα για την ασφαλεια μου...
αλλα αυτο...
-------------------------------------------------------------------
Είναι καιρός να καταγγελθεί ο νόμος περί χρήσης κράνους ως απόλυτα επικίνδυνος για την αρτιμέλεια, ζωή και ασφάλεια των πολιτών, αλλά, και πολύ περισσότερο, ως βάναυση προσβολή του αναπαλλοτρίωτου και αδιαπραγμάτευτου δικαιώματος του κάθε ατόμου να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε θέματα που αφορούν στην προσωπική του ασφάλεια και στην επιλογή μέσων προστασίας του. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναγνωριστεί στην όποια κυβέρνηση ή βουλή το δικαίωμα να επιβάλλεται ως κηδεμόνας ανηλίκων στους πολίτες για προσωπικά τους θέματα ή να επιβάλλει σε ενήλικες και έμπειρους κανόνες που αφορούν μωρούς και νήπια.
--------------------------------------------------------------------
με βρισκει απολυτα συμφωνο.

Δεν ξερω αν ισχυει ακομα, αλλα οι Αμερικανοι καταφεραν να μην ειναι υποχρεωτικο το κρανος , για τους παραπανω λογους.

Αν το κρατος θελει να επεμβει στο θεμα κρανους δεν ειναι μονο η επιβολη στο να το φοραμε, αλλα να ελεγχει τους εισαγωγεις για τα επικινδυνα κρανη που εισαγουν, τους αναβατες που τα φορανε, τις προδιαγραφες τους και την ημερομηνια ληξης ...τι πες τωρα !!!!!
Για να μη πω το κυριοτερο, οτι αφου επιβαλεται , τοτε να το βαλεις στο χαμηλοτερο συντελεστη ΦΠΑ, αν οχι καθολου και να ελεγχεις τις τιμες.

Και να μαθει αυτους που θα ερθουν να σε μαζεψουν οταν φας τη τουμπα και εισαι αναισθητος στην ασφαλτο, οτι ΔΕΝ πρεπει να σου βγαλουν το κρανος.

Αμπελοφιλοσοφιες αρχισαμε μου φαινεται.....

Α και κατι ακομα.....δε θυμαμαι σε ποιες εκλογες ηταν, οταν καποιος ανεφερε σε ενα περιοδικο μοτοσυκλετας οτι αν καναμε κομμα θα ηταν 3ο κομμα στη βουλη...και σκιαχτηκαν και για να παρουν ψηφους μειωσαν φορολογιες στις μοτο.....

Οτι και να κανετε , προσεχετε στο δρομο γιατι καθε μερα οι δολοφονοι κυκλοφορουν διπλα μας, μπροστα μας , πισω μας, απεναντι μας.......

+1000

Reaction score
1.213
Αυτή η καραμέλα έχει καταντήσει πολύ κουραστική. Όλοι μας/σας επιβαρύνουμε την κοινωνία καθημερινά.
Άλλος θα μπορούσε να σου πει το ίδιο πράγμα γιατί είναι ποδηλάτης ενώ εσύ μηχανόβιος/οδηγάς αυτοκίνητο και μολύνεις το περιβάλλον, άλλος μπορεί να έχει πρόβλημα με το φαί και τα κιλά του και κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί και όλοι μας ανήκουμε τουλάχιστον σε μία από τις άπειρες κατηγορίες που πιθανότατα προκαλλούν κάποιο πρόβλημα κάπου.

Ήμαρτον, που πάντα κάποιος τα κάνει όλα λάθος και επιβαρύνει εμάς και την αφεντιά μας που τα κάνουμε όλα σωστά. Άκυρο επιχείρημα.

Για την ιστορία, είμαι υπέρ του κράνους και βρίσκω τα επιχειρήματα της επίμαχης σελίδας παιδικά.
Το κράνος μπορεί να είναι λίγο άβολο, να σου στερεί ίσως λίγο την αίσθηση του περίγυρου αλλά αυτό είναι ένα 5% drawback σε σχέση με το γεγονός ότι όταν χρειαστεί, και εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ, θα σου σώσει τη ζωή και την ευτυχία της οικογένειάς σου.

+10000

Συμφωνω και στο οτι ειναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ οτι επιβαρυνονται οι φορολογουμενοι ...συμφωνω και με τη χρηση του κρανους....αλλα αυτα καπου τα εχουμε ξανασυζητησει νομιζω σε αλλο θεμα...

Reaction score
1.213
Εγώ έκανα μια απόπειρα να αναδείξω και μια άλλη πιθανότητα Μαρία.
Οτι αν δεν εχεις καλή ορατότητα δεν βλέπεις αριστερά και δεξιά σου καλά και δεν ακούς επίσης καλά πάλι μπορείς να πέσεις πάνω σε κανέναν άλλο ή να μην αντιληφθείς το αυτοκίνητο που έρχεται πάνω.
Παίζει αυτό σαν πιθανότητα;

φυσικα και παιζει..και αυτο....αλλα το ρισκο του να μην το φορεσεις ειναι μεγαλυτερο....

Reaction score
1.213
Τώρα πάμε αλλού, αλλά τα πρόστιμα, ακόμα και τα νέα αυξημένα, κινούνται μπαγαπόντικα στο όριο μεταξύ φοροεισπρακτικού και αποτρεπτικού μέτρου.

Απαγορευτική
είναι η ποινή που με την πρώτη φορά που θα επιβληθεί, καταστρέφει οικονομικά το μέσο πολίτη. Απαγορευτική ποινή ήταν π.χ. η κατάσχεση αυτοκινήτου που πήγε να επιβληθεί για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Το πρόστιμο, που μάλιστα μειώνεται κατά το ήμισυ αν το πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, υπάρχουν αρκετοί που έχουν να το πληρώσουν 1-2 φορές... Δεν θα τους πιάνουν δα και κάθε μέρα! Και για τα θέματα ζωής και θανάτου χρειάζονται απαγορευτικά μέτρα. Από κείνα που δεν φέρνουν εισπράξεις, γιατί σχεδόν κανείς πλέον δεν κάνει την απαγορευμένη ενέργεια μια και δεν αντέχει τις συνέπειες. Όχι από τα άλλα.

Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, το παραπάνω θα έπρεπε να ισχύει για κράνος/ζώνη περισσότερο κι απ' ότι για το πέρασμα με κόκκινο. Γιατί αυτό το τελευταίο, όσο κι αν είναι θανατηφόρα επικίνδυνο και ασφαλώς και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, υπάρχει και μια περίπτωση να γίνει από ανθρώπινη αφηρημάδα (δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση το στοιχείο της αμέλειας κατά την οδήγηση, αλίμονο, απλώς επισημαίνω ότι άλλο αμέλεια, άλλο πρόθεση), ενώ η οδήγηση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης γίνεται πάντα και παντού ενσυνείδητα και με σκέψη. Ενίοτε μάλιστα και με τεκμηρίωση του κ****...

Οχι δεν ειναι ετσι...μπορει να αφαιρεθεις απο τη βιασυνη σου να πας καπου και να τυχει να μην παρεις ΜΙΑ ΦΟΡΑ το κρανος απο το σπιτι η να μην βαλεις τη ζωνη....ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ?

Υ.Γ θα μου πεις καποια στιγμη θα το διαπιστωσεις γιατι δεν γυρνας να παρεις το κρανος η γιατι δεν φορας τη ζωνη...σε αυτα τα μοιραια ομως 50 100 μετρα μεχρι να το αντιληφθεις μπορει να σε εχουν σταματησει ..οι προστατες του κρατους...

Reaction score
1.213
Re: Απάντηση: Μη φοράτε κράνη.....

Αγαπητέ Τhomas δεν είναι θέμα αν ξέρει κάποιος από μηχανές ή όχι. Αλήθεια, τις περισσότερες μ@λ@κίες τις έχω δει από αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν και ότι δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα που συζητάμε.

Σχετικά με τα περί κράνους θα ήθελα να σημειωσω ότι οι περιπτώσεις όπου το κράνος δεν θα παίξει άμεσα ρόλο στο να σε σώσει από βαριά εγκεφαλική βλάβη και θα είναι υπαίτιο για κάποιο ατύχημα είναι απειροελάχιστες ίσως και μηδαμινές. Ίσως στην αρχή να είναι δύσκολο, όμως με το καιρό το συνηθίζεις και πολύ πιθανόν να μην μπορείς χωρίς αυτό να οδηγήσεις. Προσωπικά, αυτή τη στιγμή νιώθω ιδιαίτερα άβολα να οδηγάω χωρίς να το φοράω και το ίδιο συμβαίνει και στο αυτοκίνητο με τη ζώνη. Πιθανόν να υπάρχει κάποιο διάστημα προσαρμογής αλλά μετά όλα θα είναι καλύτερα. Ακόμα και με τους 50βαθμούς, θα έχεις κάτι να σου κρατάει το κεφάλι υπό σκιαν.

Το πείραμα του Joseph με το κουτούλημα ή η εμπειρία που όλοι έχουμε όταν κτυπαμε το κεφάλι σε κανένα ντουλάπι ή κάπου αλλού :crazy_1: είναι αντιπροσωπευτική.

Εύχομαι να μην έχεις εσύ αλλά και όλοι οι φίλοι ποτέ κάποιο ατύχημα όπου θα μετανιώσεις που δεν το φόραγες. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.

Καλά χιλιόμετρα.:cool_4:

Και αυτο σωστο....

Reaction score
1.213
thomas, το θέμα είναι ότι η χρήση που κάνεις και ο χρόνος που το κάνεις, σου δίνει μια 'δικαιολογία', για να μην φοράς κράνος. Να κάνω μερικές ερωτήσεις/υποθέσεις;
- Έχεις δίπλωμα μηχανής, ή οδηγάς το παπί με δίπλωμα αυτοκινήτου;
- Αν πήρες δίπλωμα μηχανής, πώς ακριβώς το έκανες αυτό; Πήγες, έκανες ένα οκταράκι, μια αναστροφή και έξω από την πόρτα; Με κράνος ή χωρίς;
- Έχεις κάνει ποτέ μαθήματα μηχανής με σοβαρό δάσκαλο, που να σου δείξει τι σημαίνει μηχανή, αναβάτης, εξοπλισμός κλπ;

Επιχειρήματα του τύπου "το να μπει μια σφίγγα μέσα στο κράνος είναι χειρότερο από το να έχεις εκτεθειμένο κεφάλι χωρίς κράνος και σώμα χωρίς εξοπλισμό", είναι τουλάχιστον αφελή για έμπειρους αναβάτες.

Είπαμε: Τα φοροεισπρακτικά μέτρα του κράτους δεν είναι πάντα κακά. Δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα. Με ενδιαφέρει ότι στην περίπτωση αυτή είναι ΣΩΣΤΟ!

''Τα φοροεισπρακτικά μέτρα του κράτους δεν είναι πάντα κακά. Δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα. ''

Θα επρεπε να ενδιαφερουν και τα κινητρα...γιατι τοτε δεν θα ειχαμε περιπτωσεις οπως....να φορας το κρανος λυτο αλλα να μη σε σταματαει κανεις...να εχεις κρανος του κ@λου των 15 ε αλλα να μην σε σταματαει κανεις....να φορας κρανος ποδηλατικο η κρανος εργοταξιακο αλλα να μην σε σταματαει κανεις....

Reaction score
1.213
:shock: :shock: :shock: :rolleyes:

Το κείμενο είναι γεμάτο βλακείες και ίσως να έχει δυο θέσεις που θα μπορούσαν να σταθούν σε κάποια συζήτηση, όχι βέβαια για το εάν πρέπει κανείς να φοράει κράνος ή όχι αλλά για το τι θα μπορούσε να βελτιωθεί σε ένα κράνος μοτοσικλέτας.

ΝΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ?

Εάν έχεις κάτι μέσα στο κεφάλι σου που αξίζει τον κόπο να το προστατέψεις τότε το φοράς.
Εάν έχεις κάποια άλλη λύση για να προστατευτείς τότε κάνε την (BMW C1). Εάν θες να λες απλά βλακείες τότε είσαι ελεύθερος να τις λες.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΥ

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα και μάλιστα όταν δεν το φοράω νοιώθω πολύ άσχημα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΜΑΣ

Εάν εσύ παμμέγιστε τραυματιστείς θα επιβαρυνθώ εγώ ως κοινωνία.
Εάν τώρα θεωρείς επιχείρημα το ότι εάν φοράς κράνος μπορεί να μείνεις ανάπηρος, ενώ εάν δεν φοράς απλά θα πεθάνεις και θα τελειώσουμε μάλλον εμπίπτεις στην κατηγορία που πραγματικά δεν έχουν λόγο να φοράνε κράνος.

ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΩ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΣ .....

Αυτή η συνωμοσίολογία θα μας φάει.

Α ΜΠΑ ? ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΜΟΝΟ ? ΘΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ?

Πάντως εάν κάποιος πιστεύει ότι δε χρειάζεται να φοράει κράνος όταν κινείται με μοτοσικλέτα τότε έχω να προτείνω το παρακάτω:
Βάλτε το κεφάλι σας κάτω και πάρετε φόρα να το χτυπήσετε σε έναν γυμνό τοίχο του σπιτιού σας. Αλήθεια σας λέω η ταχύτητα σύγκρουσης δε θα είναι μεγαλύτερη των 10km/h, δηλαδή σαφώς μικρότερη από τη μικρότερη ταχύτητα με την οποία κινείται κανείς στην πόλη. Για να δω, έχει κανείς το κουράγιο να κάνει κάτι που θεωρεί ασφαλές.
ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΙ ΣΟΜΠΑΣ...ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΠΝΟ...ΝΑ ΔΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ?

Reaction score
5
Θα επρεπε να ενδιαφερουν και τα κινητρα...γιατι τοτε δεν θα ειχαμε περιπτωσεις οπως....να φορας το κρανος λυτο αλλα να μη σε σταματαει κανεις...να εχεις κρανος του κ@λου των 15 ε αλλα να μην σε σταματαει κανεις....να φορας κρανος ποδηλατικο η κρανος εργοταξιακο αλλα να μην σε σταματαει κανεις....
Αυτό που λες είναι λάθος εφαρμογή της συγκεκριμένης νομοθεσίας από τους Τροχαίους μας...εγώ αν ήμουν τροχαίος, πρώτα θα σταματούσα αυτούς τους καραγκιόζηδες που προσπαθούν να εξαπατήσουν και να κοροϊδέψουν (τι να κοροϊδέψουν οι πανηλίθιοι...τέλος πάντων), και μετά αυτούς που δεν φορούν καθόλου, που στο κάτω κάτω δεν το κρύβουν κιόλας: Είναι ηλίθιοι...):)happy_8:

Reaction score
3
Απάντηση: Μη φοράτε κράνη.....

Λοιπόν δεν αξίζει τον κόπο να συζητώ άλλο για το θέμα.

Η χρήση του κράνους είναι επιβεβλημένη από τον κώδικα και αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Επίσης η άρνηση συμμόρφωσης επισείει πρόστιμο, αυτό είναι θέμα οργανωμένης με κανόνες κοινωνίας. Τώρα εάν κάποιοι δεν θέλουν να φορούν κράνος, ας μη το κάνουν αλλά ας μη θεωρούν ότι έτσι επαναστατούν κατά του αστικού κράτους, υπάρχουν άλλα σημεία, σαφώς σημαντικότερα από τα οποία, δυνητικά, έχουν να ωφεληθούν σαφώς περισσότεροι συμπολίτες μας. Σταματάω εδώ, δεν βρίσκω λόγο να συνδιαλέγομαι με κανέναν περαιτέρω, αφού ούτε αντικείμενο υφίσταται ούτε προσέγγιση.:happy_4:

Reaction score
5
Μη μιλαμε για επιβολη των νομων και εξαπατηση αυτων... οταν βλεπουμε μπατσονια να κυκλοφορουν με το προσωπικο τους ΧΤ χωρις κρανος και να περναν το ενα κοκκινο μετα το αλλο κλπ... και αλλα μπατσονια να κανουν καταδιωξη ή απλη περιπολια και να εχουν την ζωνη ασφαλειας... στη θεση "parking"... ετσι, για να μας θυμιζουν οτι η εξουσια ειναι υπερανω νομων...

ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ Κ@ΛΟΥΣ ΜΕΤΑ...

ΥΓ. Φοραω παντα καλο κρανος ακομη και για 200μετρα... και δε το κανω για τον νομο και κανενα μπατσο...

Reaction score
1.213

Λοιπόν δεν αξίζει τον κόπο να συζητώ άλλο για το θέμα.

Η χρήση του κράνους είναι επιβεβλημένη από τον κώδικα και αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ καλό. Επίσης η άρνηση συμμόρφωσης επισείει πρόστιμο, αυτό είναι θέμα οργανωμένης με κανόνες κοινωνίας. Τώρα εάν κάποιοι δεν θέλουν να φορούν κράνος, ας μη το κάνουν αλλά ας μη θεωρούν ότι έτσι επαναστατούν κατά του αστικού κράτους, υπάρχουν άλλα σημεία, σαφώς σημαντικότερα από τα οποία, δυνητικά, έχουν να ωφεληθούν σαφώς περισσότεροι συμπολίτες μας. Σταματάω εδώ, δεν βρίσκω λόγο να συνδιαλέγομαι με κανέναν περαιτέρω, αφού ούτε αντικείμενο υφίσταται ούτε προσέγγιση.:happy_4:
ΟΚ ...γιαυτο σε λιγο θα αγοραζουμε τα κρανη με 21 % φπα...επειδη αυτο ειναι θεμα οργανωμενης κοινωνιας....ελληνικης κοινωνιας..

bye....

Reaction score
1.213
βεβαια σε μερικες πιο οργανωμενες κοινωνιες τα προστιμα ειναι με βαση τη φορολογικη σου δηλωση...ενω εδω τον ξεπατωνουν τον πιτσιρικα παπακια ενω ο ευκαταστατος ασυνειδητος φευγει γελωντας....αλλα δεν χρειαζεται να τα συζηταμε αυτα...αφου πρεπει να το κανουμε ..θα το κανουμε...

Reaction score
2.001
Απάντηση: Μη φοράτε κράνη.....

Μέσα σε διάστημα 10-12 χρόνων έχω κυκλοφορήσει Αθήνα ελάχισες φορές χωρίς κράνος, και αυτές γιατί φεύγοντας βιαστικά από το σπίτι το ξέχναγα και μετά δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω να το πάρω....αφού το φέρυ είχε ήδη ξεκινήσει....

Αυτές τις φορές αισθάνθηκα ότι οδηγούσα ''γυμνός'', και δεν μπορούσα να πάω πάνω από 60-80 χλμ. (κ πολλά λέω).

Το κράνος για μένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μηχανής πλέον και δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς αυτό!

Η δικαιολογία ότι κάποιοι ''ζορίζονται'' για μένα απλά είναι μούφα....όπως επίσης ότι ζεσταίνονται το καλοκαίρι. Ένα κράνος προστατεύει από την άμεση έκθεση του κεφαλιού μας στις ακτίνες του ήλιου και ένα καλο κράνος παρέχει σωστό εξαερισμό, έτσι ώστε να ιδρώνεις λιγότερο και να δροσίζεσε περισσότερο.

Όλα τα άλλα (για πρόστιμα, ελευθερίες του ατόμου κλπ) τα ακούω βερεσέ....:happy_4:
Και μην μου πεί κανείς ότι είμαι απόλυτος κλπ, γιατί τα 13 χρόνια που είμαι καθημερινά πάνω σε 2 ρόδες και οι τούμπες κ τράκες :crazy_1: που έχω φάει δεν μου αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για άλλες σκέψεις κ προβληματισμούς πάνω στο θέμα. :happy_4:

Reaction score
0

Μέσα σε διάστημα 10-12 χρόνων έχω κυκλοφορήσει Αθήνα ελάχισες φορές χωρίς κράνος, και αυτές γιατί φεύγοντας βιαστικά από το σπίτι το ξέχναγα και μετά δεν μπορούσα να γυρίσω πίσω να το πάρω....αφού το φέρυ είχε ήδη ξεκινήσει....

Αυτές τις φορές αισθάνθηκα ότι οδηγούσα ''γυμνός'', και δεν μπορούσα να πάω πάνω από 60-80 χλμ. (κ πολλά λέω).

Το κράνος για μένα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μηχανής πλέον και δεν μπορώ να οδηγήσω χωρίς αυτό!

Η δικαιολογία ότι κάποιοι ''ζορίζονται'' για μένα απλά είναι μούφα....όπως επίσης ότι ζεσταίνονται το καλοκαίρι. Ένα κράνος προστατεύει από την άμεση έκθεση του κεφαλιού μας στις ακτίνες του ήλιου και ένα καλο κράνος παρέχει σωστό εξαερισμό, έτσι ώστε να ιδρώνεις λιγότερο και να δροσίζεσε περισσότερο.

Όλα τα άλλα (για πρόστιμα, ελευθερίες του ατόμου κλπ) τα ακούω βερεσέ....:happy_4:
Και μην μου πεί κανείς ότι είμαι απόλυτος κλπ, γιατί τα 13 χρόνια που είμαι καθημερινά πάνω σε 2 ρόδες και οι τούμπες κ τράκες :crazy_1: που έχω φάει δεν μου αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για άλλες σκέψεις κ προβληματισμούς πάνω στο θέμα. :happy_4:
+1

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4
ΜΑΛΙΣΤΑ.....κριμα που δεν μπορω πια να ρωτησω το αδερφακι μου αν μετανοιωσε που δεν φορουσε κρανος....τι λεμε ρε παιδια? τι ειναι αυτο που διαβασα? ελεος δηλαδη....και ειδικα οτι προσφερει προστασια μονο στο κεφαλι...μα μονο το κεφαλακι του επαθε ζημια ρε ανεγκεφαλοι..το κορμακι του εμεινε ανεπαφο....ελεος ρε παιδια..αγανακτησα!!!!

KATERINAKI

Belly Dancer
Reaction score
4

μακαρι να ειχε πεσει και να ειχε συνελθει και να μην ξανακαβαλουσε τη μηχανη χωρις κρανος....ελα ομως που δεν του χαριστηκε μια ευκαιρια....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.879
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain