Μη φοράτε κράνη.....

Reaction score
3
Νομίζω οτι ήμουν κόσμιος και απλά έθεσα κάποια ερωτήματα προς προβληματισμό.
Δεν προσέβαλα κανέναν.
Εάν βρεις τρισμέγιστε εσύ κάποιο σημείο προσβλητικό τότε έλα και πες το μας.

Δεν απευθύνθηκα σε κάποιον προσωπικά.
Εγώ αποφάσισα να σου απαντήσω προσωπικά, μήπως η μεγαλειότητά σας το απαγορεύει.

Εσύ αν κάποιος έχει διαφορετική αντίληψη δεν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτό;
Σε κανένα σημείο της απάντησής μου δεν αναφέρομαι στο ένα κάποιος έχει το δικαίωμα να εκφράζεται. Αντιθέτως γράφω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει και είναι αλήθεια ότι έχω δεχτεί και ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και ότι υπάρχουν ηλίθιοι και ότι πολλές φορές η άποψή τους επικρατεί. Τι να κάνουμε.

Δεν μπορείς να δεχτείς οτι καμιά φορά (καμιά φορά λέω) το κράνος αντί να σε προστατέψει μπορεί να κάνει κακό;
Δεν υπάρχει περίπτωση το κράνος να σου κάνει κακό.

Θα σε πείραζε εσένα προσωπικά αν επέλεγα να μην φορέσω κράνος; Θα έβαζα τη ζωή σου σε κίνδυνο;
Δε θα με πείραζε εάν δεν φορούσες κράνος, απλά θα ήθελα εσύ και οι οικείοι σου να αναλάβετε ολόκληρο το κόστος της επιλογής σου, διότι τώρα εγώ ως κοινωνία θα πληρώσω για εσένα και τις επιλογές σου.

Πρόσεξε δεν είναι το ίδιο με το να παραβιάσω το κόκκινο. Εκεί αλλάζει το πράγμα.
Για αυτό το λόγο και υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στις δυο παραβάσεις, κάτι άλλο έχεις να πεις για αυτό;

Με λίγα λόγια θέλω να καταλήξω οτι τα μέτρα που παίρνονται δεν έχουν στόχο να σε προστατέψουν αλλά έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και εξυπηρετούν συμφέροντα.
Η γνωστή καραμέλα. Εάν φορούσες κράνος δε θα εισέπραττε ούτε ένα λεπτό το Κράτος.

Μέσα στο κείμενο αναφέρεται πως θα μπορούσε ένα ευαίσθητο κράτος, όπως εσύ το νομίζεις, να πάρει μέτρα για την εξυπηρέτηση των πολιτών του και την καλυτέρευση της ζωής του αλλά και της ασφαλέστερης μετακίνησής του. Μόνο που δεν το κάνει παρά βρίσκει τρόπους πως να βάλει χέρι στην τσέπη του κακομοίρη του πολίτη.
Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το εάν εσύ φοράς κράνος ή όχι δεν το αντιλαμβάνομαι. Ίσως η μικρότητά μου να είναι αδύνατο να αντιληφθεί τέτοιες ανώτερες νοητικές δομές.

Reaction score
11
Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο ερώτημα η απάντηση δόθηκε παραπάνω...
Εγώ έκανα μια απόπειρα να αναδείξω και μια άλλη πιθανότητα Μαρία.
Οτι αν δεν εχεις καλή ορατότητα δεν βλέπεις αριστερά και δεξιά σου καλά και δεν ακούς επίσης καλά πάλι μπορείς να πέσεις πάνω σε κανέναν άλλο ή να μην αντιληφθείς το αυτοκίνητο που έρχεται πάνω.
Παίζει αυτό σαν πιθανότητα;

Reaction score
11
Εάν βρεις τρισμέγιστε εσύ κάποιο σημείο προσβλητικό τότε έλα και πες το μας.

Εγώ αποφάσισα να σου απαντήσω προσωπικά, μήπως η μεγαλειότητά σας το απαγορεύει.

Σε κανένα σημείο της απάντησής μου δεν αναφέρομαι στο ένα κάποιος έχει το δικαίωμα να εκφράζεται. Αντιθέτως γράφω ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ότι θέλει και είναι αλήθεια ότι έχω δεχτεί και ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις και ότι υπάρχουν ηλίθιοι και ότι πολλές φορές η άποψή τους επικρατεί. Τι να κάνουμε.

Δεν υπάρχει περίπτωση το κράνος να σου κάνει κακό.

Δε θα με πείραζε εάν δεν φορούσες κράνος, απλά θα ήθελα εσύ και οι οικείοι σου να αναλάβετε ολόκληρο το κόστος της επιλογής σου, διότι τώρα εγώ ως κοινωνία θα πληρώσω για εσένα και τις επιλογές σου.

Για αυτό το λόγο και υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση στις δυο παραβάσεις, κάτι άλλο έχεις να πεις για αυτό;

Η γνωστή καραμέλα. Εάν φορούσες κράνος δε θα εισέπραττε ούτε ένα λεπτό το Κράτος.

Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το εάν εσύ φοράς κράνος ή όχι δεν το αντιλαμβάνομαι. Ίσως η μικρότητά μου να είναι αδύνατο να αντιληφθεί τέτοιες ανώτερες νοητικές δομές.
Γιατί είσαι επιθετικός;
Σαν και μένα μπορεί να είναι κι άλλοι.
Πήρα παράδειγμα από τον εαυτό μου.

Reaction score
3
Προφανώς thomas δεν ξέρεις τι σου γίνεται σε σχέση με τις μηχανές και για αυτό σου προτείνω να ασχοληθείς με το παπί σου και τις αγροτικές εργασίες και να αφήσεις τα σχόλια περί κράνους.

Γιατί είσαι επιθετικός;
Σαν και μένα μπορεί να είναι κι άλλοι.
Πήρα παράδειγμα από τον εαυτό μου.
Επειδή μου κάηκε ο μπακλαβάς και θα με απολύσει η κυρία μου.

Reaction score
11
Προφανώς thomas δεν ξέρεις τι σου γίνεται σε σχέση με τις μηχανές και για αυτό σου προτείνω να ασχοληθείς με το παπί σου και τις αγροτικές εργασίες και να αφήσεις τα σχόλια περί κράνους.

Επειδή μου κάηκε ο μπακλαβάς και θα με απολύσει η κυρία μου.
Το ομολογώ οτι δεν ξέρω από μηχανές και ούτε θέλω να μάθω.
Μάθε όμως να συζητάς και να είσαι εγκρατής. Το δίκιο σου δεν το παίρνεις με προσβολές.
Ψήσε τώρα το μπακλαβά σου.

Reaction score
14
Απάντηση: Μη φοράτε κράνη.....

Αγαπητέ Τhomas δεν είναι θέμα αν ξέρει κάποιος από μηχανές ή όχι. Αλήθεια, τις περισσότερες μ@λ@κίες τις έχω δει από αυτούς που νομίζουν ότι ξέρουν και ότι δεν θα πάθουν ποτέ τίποτα. Όμως δεν είναι αυτό το θέμα που συζητάμε.

Σχετικά με τα περί κράνους θα ήθελα να σημειωσω ότι οι περιπτώσεις όπου το κράνος δεν θα παίξει άμεσα ρόλο στο να σε σώσει από βαριά εγκεφαλική βλάβη και θα είναι υπαίτιο για κάποιο ατύχημα είναι απειροελάχιστες ίσως και μηδαμινές. Ίσως στην αρχή να είναι δύσκολο, όμως με το καιρό το συνηθίζεις και πολύ πιθανόν να μην μπορείς χωρίς αυτό να οδηγήσεις. Προσωπικά, αυτή τη στιγμή νιώθω ιδιαίτερα άβολα να οδηγάω χωρίς να το φοράω και το ίδιο συμβαίνει και στο αυτοκίνητο με τη ζώνη. Πιθανόν να υπάρχει κάποιο διάστημα προσαρμογής αλλά μετά όλα θα είναι καλύτερα. Ακόμα και με τους 50βαθμούς, θα έχεις κάτι να σου κρατάει το κεφάλι υπό σκιαν.

Το πείραμα του Joseph με το κουτούλημα ή η εμπειρία που όλοι έχουμε όταν κτυπαμε το κεφάλι σε κανένα ντουλάπι ή κάπου αλλού :crazy_1: είναι αντιπροσωπευτική.

Εύχομαι να μην έχεις εσύ αλλά και όλοι οι φίλοι ποτέ κάποιο ατύχημα όπου θα μετανιώσεις που δεν το φόραγες. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω.

Καλά χιλιόμετρα.:cool_4:

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, περνούν συχνά από τα χέρια μου ιατρικές εκθέσεις για θύματα τροχαίων, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που δεν φορούσαν κράνος... Μια πρόχειρη ματιά σε τέτοιες εκθέσεις θα έπειθε τον καθένα για την ανάγκη χρήσης κάθε δυνατής προστασίας κατά τη μετακίνηση με δίκυκλο. Θα έβαζα (εννοείται χωρίς κανένα προσδιοριστικό στοιχείο ή άλλη προσβολή προσωπικών δεδομένων!) ένα αποσπασματάκι, αλλά σέβομαι την ευαισθησία όσων διαβάζουν...

Reaction score
5
thomas, το θέμα είναι ότι η χρήση που κάνεις και ο χρόνος που το κάνεις, σου δίνει μια 'δικαιολογία', για να μην φοράς κράνος. Να κάνω μερικές ερωτήσεις/υποθέσεις;
- Έχεις δίπλωμα μηχανής, ή οδηγάς το παπί με δίπλωμα αυτοκινήτου;
- Αν πήρες δίπλωμα μηχανής, πώς ακριβώς το έκανες αυτό; Πήγες, έκανες ένα οκταράκι, μια αναστροφή και έξω από την πόρτα; Με κράνος ή χωρίς;
- Έχεις κάνει ποτέ μαθήματα μηχανής με σοβαρό δάσκαλο, που να σου δείξει τι σημαίνει μηχανή, αναβάτης, εξοπλισμός κλπ;

Επιχειρήματα του τύπου "το να μπει μια σφίγγα μέσα στο κράνος είναι χειρότερο από το να έχεις εκτεθειμένο κεφάλι χωρίς κράνος και σώμα χωρίς εξοπλισμό", είναι τουλάχιστον αφελή για έμπειρους αναβάτες.

Είπαμε: Τα φοροεισπρακτικά μέτρα του κράτους δεν είναι πάντα κακά. Δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα. Με ενδιαφέρει ότι στην περίπτωση αυτή είναι ΣΩΣΤΟ!

Reaction score
11
Και εγώ εύχομαι σε όλους σας να είστε προσεκτικοί και να μην συμβεί σε κανέναν σας τίποτα. Να έχετε καλά ταξίδια.
Το θέμα δεν είναι τι απόψεις εκφράζεις αλλά πως τις εκφράζεις έχει μεγάλη σημασία για μένα και μάλιστα σε ανθρώπους που δεν είναι απέναντί σου και δεν τους ξέρεις.
Να είστε όλοι καλά.

Reaction score
19
Αυτή η καραμέλα έχει καταντήσει πολύ κουραστική. Όλοι μας/σας επιβαρύνουμε την κοινωνία καθημερινά.
Άλλος θα μπορούσε να σου πει το ίδιο πράγμα γιατί είναι ποδηλάτης ενώ εσύ μηχανόβιος/οδηγάς αυτοκίνητο και μολύνεις το περιβάλλον, άλλος μπορεί να έχει πρόβλημα με το φαί και τα κιλά του και κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί και όλοι μας ανήκουμε τουλάχιστον σε μία από τις άπειρες κατηγορίες που πιθανότατα προκαλλούν κάποιο πρόβλημα κάπου.

Ήμαρτον, που πάντα κάποιος τα κάνει όλα λάθος και επιβαρύνει εμάς και την αφεντιά μας που τα κάνουμε όλα σωστά. Άκυρο επιχείρημα.

Για την ιστορία, είμαι υπέρ του κράνους και βρίσκω τα επιχειρήματα της επίμαχης σελίδας παιδικά.
Το κράνος μπορεί να είναι λίγο άβολο, να σου στερεί ίσως λίγο την αίσθηση του περίγυρου αλλά αυτό είναι ένα 5% drawback σε σχέση με το γεγονός ότι όταν χρειαστεί, και εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ, θα σου σώσει τη ζωή και την ευτυχία της οικογένειάς σου.

Reaction score
11
thomas, το θέμα είναι ότι η χρήση που κάνεις και ο χρόνος που το κάνεις, σου δίνει μια 'δικαιολογία', για να μην φοράς κράνος. Να κάνω μερικές ερωτήσεις/υποθέσεις;
- Έχεις δίπλωμα μηχανής, ή οδηγάς το παπί με δίπλωμα αυτοκινήτου;
- Αν πήρες δίπλωμα μηχανής, πώς ακριβώς το έκανες αυτό; Πήγες, έκανες ένα οκταράκι, μια αναστροφή και έξω από την πόρτα; Με κράνος ή χωρίς;
- Έχεις κάνει ποτέ μαθήματα μηχανής με σοβαρό δάσκαλο, που να σου δείξει τι σημαίνει μηχανή, αναβάτης, εξοπλισμός κλπ;

Επιχειρήματα του τύπου "το να μπει μια σφίγγα μέσα στο κράνος είναι χειρότερο από το να έχεις εκτεθειμένο κεφάλι χωρίς κράνος και σώμα χωρίς εξοπλισμό", είναι τουλάχιστον αφελή για έμπειρους αναβάτες.

Είπαμε: Τα φοροεισπρακτικά μέτρα του κράτους δεν είναι πάντα κακά. Δεν με ενδιαφέρουν τα κίνητρα. Με ενδιαφέρει ότι στην περίπτωση αυτή είναι ΣΩΣΤΟ!
Έχω δίπλωμα μοτοποδηλάτου εκτός από του αυτοκινήτου.
Οι εξετάσεις πριν από αρκετά χρόνια ήταν όπως είπες πολύ επιδερμικές με ένα παπάκι και χωρίς κράνος.
Εγώ δεν θα συμβούλευα κανέναν να μην φορέσει το κράνος δεν μου αρέσει όμως και η επιβολή.
Όσον αφορά την πρόληψη των ατυχημάτων γενικότερα, θα έλεγα πως είναι θέμα παιδείας. Μιας και η δουλειά μου έχει να κάνει με το χώρο της εκπαίδευσης μπορώ να πω οτι δεν έγιναν σημαντικά βήματα σε αυτό τον τομέα παρόλο που κάθε τόσο ακούγεται οτι θα μπεί στα σχολεία μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή προσπάθεια.

Reaction score
3
thomas, το θέμα είναι ότι η χρήση που κάνεις και ο χρόνος που το κάνεις, σου δίνει μια 'δικαιολογία', για να μην φοράς κράνος.
Μόνο μια δικαιολογία υπάρχει για εμένα Ak1s:
Δεν σε απασχολεί το να προφυλάξεις το κεφάλι σου. Άντε να δεχτώ ότι ίσως να ανήκεις και στο 1% του πληθυσμού το οποίο έχει Νοητική Υστέρηση. Καμιά άλλη δικαιολογία.

Για ποιο λόγο θεωρούμε εισπρακτικό μέτρο το πρόστιμο για κράνος; Παραβαίνεις έναν κανόνα και έχεις την αντίστοιχη τιμωρία. Απλά και λογικά πράγματα για έναν πολιτισμένο άνθρωπο ο οποίος έχει μάθει να ζει σε μια οργανωμένη με κανόνες κοινωνία.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τώρα πάμε αλλού, αλλά τα πρόστιμα, ακόμα και τα νέα αυξημένα, κινούνται μπαγαπόντικα στο όριο μεταξύ φοροεισπρακτικού και αποτρεπτικού μέτρου.

Απαγορευτική
είναι η ποινή που με την πρώτη φορά που θα επιβληθεί, καταστρέφει οικονομικά το μέσο πολίτη. Απαγορευτική ποινή ήταν π.χ. η κατάσχεση αυτοκινήτου που πήγε να επιβληθεί για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Το πρόστιμο, που μάλιστα μειώνεται κατά το ήμισυ αν το πληρώσεις μέσα σε 10 μέρες, υπάρχουν αρκετοί που έχουν να το πληρώσουν 1-2 φορές... Δεν θα τους πιάνουν δα και κάθε μέρα! Και για τα θέματα ζωής και θανάτου χρειάζονται απαγορευτικά μέτρα. Από κείνα που δεν φέρνουν εισπράξεις, γιατί σχεδόν κανείς πλέον δεν κάνει την απαγορευμένη ενέργεια μια και δεν αντέχει τις συνέπειες. Όχι από τα άλλα.

Κι αν θέλετε τη γνώμη μου, το παραπάνω θα έπρεπε να ισχύει για κράνος/ζώνη περισσότερο κι απ' ότι για το πέρασμα με κόκκινο. Γιατί αυτό το τελευταίο, όσο κι αν είναι θανατηφόρα επικίνδυνο και ασφαλώς και πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, υπάρχει και μια περίπτωση να γίνει από ανθρώπινη αφηρημάδα (δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση το στοιχείο της αμέλειας κατά την οδήγηση, αλίμονο, απλώς επισημαίνω ότι άλλο αμέλεια, άλλο πρόθεση), ενώ η οδήγηση χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης γίνεται πάντα και παντού ενσυνείδητα και με σκέψη. Ενίοτε μάλιστα και με τεκμηρίωση του κ****...

Reaction score
3
Αυτή η καραμέλα έχει καταντήσει πολύ κουραστική. Όλοι μας/σας επιβαρύνουμε την κοινωνία καθημερινά.
Άλλος θα μπορούσε να σου πει το ίδιο πράγμα γιατί είναι ποδηλάτης ενώ εσύ μηχανόβιος/οδηγάς αυτοκίνητο και μολύνεις το περιβάλλον,
Και ποιος σου είπε ότι δεν το πληρώνω. Εκείνο το πενηντάδραχμο αύξηση που είχε βάλει ο Έβερτ (εάν θυμάμαι καλά) στη βενζίνη και είχε διπλασιάσει σχεδόν την τιμή της αυτό το σκοπό έχει. Δηλαδή περισσότερο από το μισό φόρο της βενζίνης τον καταβάλω επειδή ρυπαίνω.

άλλος μπορεί να έχει πρόβλημα με το φαί και τα κιλά του και κάποια στιγμή ίσως χρειαστεί να νοσηλευτεί και όλοι μας ανήκουμε τουλάχιστον σε μία από τις άπειρες κατηγορίες που πιθανότατα προκαλλούν κάποιο πρόβλημα κάπου.
Μπορεί στη μικρή Ελλάδα ακόμη να μην ισχύει και για τη δημόσια ασφάλιση (για τις ιδιωτικές ισχύει εδώ και καιρό) αλλά το ύψος των ασφαλίστρων πλέον είναι συνδεδεμένο και με τέτοιους παράγοντες. Μια οποιαδήποτε επέμβαση είναι σαφώς πιο εργώδης σε ένα υπέρβαρο άτομο.

Ήμαρτον, που πάντα κάποιος τα κάνει όλα λάθος και επιβαρύνει εμάς και την αφεντιά μας που τα κάνουμε όλα σωστά. Άκυρο επιχείρημα.
Δεν είναι θέμα ορθού και λάθους, αλλά του πληρώνω αντίστοιχα με το πόσο επιβαρύνω το σύστημα. Ζούμε σε καπιταλιστική κοινωνία.

Πάω τώρα να βγάλω τον μπακλαβά μην καεί και αυτός.
Πάντως εγκρατής δε θα είμαι, θα φάω αφού βέβαια σιροπιαστεί καλά, καλά.:happy_8:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.796
Απάντηση: Re: Μη φοράτε κράνη.....

Πάω τώρα να βγάλω τον μπακλαβά μην καεί και αυτός.
Πάντως εγκρατής δε θα είμαι, θα φάω αφού βέβαια σιροπιαστεί καλά, καλά.:happy_8:
Κράτησέ μου ένα κομμάτι παρακαλώ! )(

Reaction score
3
Καλά άμα σου φτιάξω σιροπιαστό θα γλείφεις τα δάχτυλά σου και τα χέρια σου μέχρι τις μασχάλες…:happy_9:

Reaction score
10
Τωρα θα με παρετε με τις )(...αλλα οταν παω εδω γυρω, φουρνο , σουπερ μαρκετ κλπ δε φοραω κρανος .....το απολαμβανω...και θυμαμαι καποια χρονια που ηταν πιο ωραια και πιο επικινδυνα...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Γιατί τον κράζετε τον άνθρωπο; Με τόσες σακούλες πάνες που κουβαλάει από το σούπερ μάρκετ, μάλλον πρέπει να έχει την πρώτη μηχανή στον κόσμο με αερόσακους... τι να το κάνει το κράνος;

Reaction score
10
Oppoστόλη...
ασταδιαλα
)( )( )( :happy_9:
Απο το 1982 που οδηγω εχω αλλαξει 7-8 κρανη....αρα τα φοραω δε τα κοιταω... αλλα το χωρις ειναι αλλο πραγμα ....οπως και καπου αλλου...:happy_9:...αλλη αισθηση με ...αλλη χωρις....

Γιατί τον κράζετε τον άνθρωπο; Με τόσες σακούλες πάνες που κουβαλάει από το σούπερ μάρκετ, μάλλον πρέπει να έχει την πρώτη μηχανή στον κόσμο με αερόσακους... τι να το κάνει το κράνος;
Αστα Μαρια...ο καλυτερος πελατης τους εχω γινει wall_1

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.879
Members
38.626
Νεότερο μέλος
silvain