Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Το βινύλιο...

• Πέθανε ρε άστο ήσυχο, το cd παίζει καλύτερα...

Votes: 27 25,0%
  • Ζει, με ενέσεις από τους χαϊεντάδες, εγώ ακούω από cd...

Votes: 38 35,2%
  • Vinyl rulezzz, παίζει καλύτερα από το cd, δεν θα το αλλάξω ποτέ...

Votes: 42 38,9%
  • Τι είναι βινύλιο?

Votes: 1 0,9%

• Total voters
    108

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Μα είναι κουφές (κουφάλες δηλαδή).
Εσύ όταν μιλάς στη γυναίκα σου σε ακούει? :happy_5:
Τι εννοείς ότι ο Αναμουρλίδης είναι ψηφιακός;
Tripath και ο Αναμουρλίδης;

Reaction score
7
Λοιπόν για να μην λέμε λόγια στον αέρα. Θέλω να μας καλέσει ο Τσαρουχάς, όπου, όποτε και όπως θέλει να μας αποδείξει την ανωτερότητα του cd.:happy_4:
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κι εγώ θέλω την Μόνικα Μπελούτσι. :happy_5:

Στα βασικά ερωτήματα όμως... no comment έτσι? :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Και που 'σαι Βαγγέλη.
Μη με κολλάς πολύ, γιατί ο Κόγιας θα φέρει το Σάββατο στην Τηλεοπτική ένα CD με mp3 που ξέρω ότι έχει κλασσική μουσική γραμμένη από βινύλιο. Θα κάνουμε ένα... blind με το πικάπ από δίπλα και θα κλάψουν μανούλες... :cool_4:

Άλλωστε άμεσο συγκριτικό CD vs vinyl δεν μπορεί να γίνει και δεν έχει και νόημα...

Reaction score
7
Τώρα εσύ τι φαντάζεσαι δεν το έχουμε κάνει; δυστυχώς μερικά πράγματα είναι οφθαλμοφανέστατα, υπερ και των δύο. Τώρα το τριπάκι με την κλασσική, αστο καλλίτερα, εκεί (ο οποιοσδήποτε) μόνο σε έργα που ξέρει και που έχει την ακουστική εμπειρία της συγκεκριμμένης εγγραφής μπορεί να αποφανθεί. Στην Τηλεοπτική πάντως δεν είδα πικάπ.
Τα βασικά ερωτήματα ποιά είναι;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στην Τηλεοπτική πάντως δεν είδα πικάπ.
Έλα εσύ και θα κανονίσω εγώ να έχουμε. Χωρίς πλάκα και πέραν των συγκριτικών, έλα θα περάσουμε ωραία.

Και δύο ερωτήσεις:
1. Τελικά, γιατί μόνον λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν το βινύλιο και έχουν το θάρρος της γνώμης τους?
2. Τι απαντούμε σε έναν νέο που θέλει να ασχοληθεί με το χόμπι, δεν έχει ούτε μισό δίσκο και χαλβαδιάζει μια αναλογική πηγή των 2000€ (μπροστά στην βιτρίνα ενός πολύ έξυπνου καταστηματάρχη)?...

Reaction score
7
Στον πρώτο δεν ξέρω δεν απαντώ. Πάντως εαν συμβαίνει αυτό τότε αυτοί είναι δυστυχισμένοι.
Στο δεύτερο, θα του έλεγα τα υπερ και τα κατά, θα του έκανα επίδειξη και τα δύο. Και θα του έλεγα αυτό που κάνω και εγώ. Το βινύλιο σε μερικά ακούσματα και έργα είναι αξεπέραστο. Το cd είναι βολικό. Απο τα δύο διαλέγεις και τα δύο, εφόσον θέλεις να ασχοληθεί με το χομπυ της αναπαραγωγής μουσικής στο σπίτι σου. Είναι το μοναδικό χόμπυ που έχει παραπάνω απο μία αλήθειες για το ίδιο θέμα, οπότε διάλεξε όποια ψευδαίσθηση σου αρέσει καλλίτερα.

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Φιλαράκια δεν είστε?... :happy_9:

Φιλαρακια ειμαστε ολοι εξισου.
Βεβαια μεταξυ ισων υπαρχουν και οι πιο ισιοι.
Τωρα τι να πει κανεις για τους 5-6 ψηφιακους που εχουν κανει φωλια εδω τριγυρω και κανουν εντυπωσεις για 100, παραλλασοντας το πραγματικο τοπιο. :happy_9:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Και που 'σαι Βαγγέλη.
Μη με κολλάς πολύ, γιατί ο Κόγιας θα φέρει το Σάββατο στην Τηλεοπτική ένα CD με mp3 που ξέρω ότι έχει κλασσική μουσική γραμμένη από βινύλιο. Θα κάνουμε ένα... blind με το πικάπ από δίπλα και θα κλάψουν μανούλες... :cool_4:

Άλλωστε άμεσο συγκριτικό CD vs vinyl δεν μπορεί να γίνει και δεν έχει και νόημα...

Οποιος δεν μπορει η δεν θα μπορεσει να ξεχωρισει το mp3 απο το πικαπ καλυτερα να συχναζει μετα σε καφενειο και να παιζει μπαρμπουτι . Δεν χρειαζεται να φοραει την πανοπλια , να καβαλαει τον γαϊδαρο και να παριστανει τον Δον Κογ...... εε τον Δον Κιχωτη ηθελα να πω !!

Παντως συγχαιρω τον Δον Κογια για την εφευρηματικοτητα του περι κλασσικης . Γνωριζει πολυ καλα οτι με ενα δυο οργανα (π.χ. μονο βιολι η μονο πιανο) οι αλγοριθμοι της απωλεστικης συμπιεσης δεν απορριπτουν και πολλα πραγματα . Για γραψτε καμια πολυμελη ορχηστρα οπως κλασσικη απο δισκους της TELARC απο την ορχηστρα του Σινσινατι :happy_4: .

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.965
Μα, και βέβαια μπορεί να γίνει, και είναι αυτό που έχει το περισσότερο νόημα, αρκεί να έχει κανείς ανοικτό μυαλό, χωρίς προκαταλήψεις.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Μα, και βέβαια μπορεί να γίνει, και είναι αυτό που έχει το περισσότερο νόημα, αρκεί να έχει κανείς ανοικτό μυαλό, χωρίς προκαταλήψεις.

Ανοικτα και αποκηρωμενα αυτια :crazy_4: χρειαζεται .

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Ανοικτα και αποκηρωμενα αυτια :crazy_4: χρειαζεται .
Mαρίνο, φαντάζομαι δε θα έχεις πρόβλημα να μας αποδείξεις πόσο "ανοικτα και αποκηρωμενα" είναι τα αυτιά σου σε ένα blind test! :happy_2: :happy_8:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Re: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Mαρίνο, φαντάζομαι δε θα έχεις πρόβλημα να μας αποδείξεις πόσο "ανοικτα και αποκηρωμενα" είναι τα αυτιά σου σε ένα blind test! :happy_2: :happy_8:
Φυσικα και δεν εχω αντιρρηση . Μην τρεχουμε ομως και εκτος Αθηνων .

Αλλα θεωρω οτι ειμαστε αξιολυπητοι συζητωντας μια συγκριση ΜΡ3 με ασυμπιεστο υλικο .

ΥΓ. Οσοι δε δηλωνουν οτι δεν υπαρχουν αντιληπτες διαφορες μεταξυ ΜΡ3 και ασυμπιεστου υλικου πρεπει ταχιστα να bannαριστουν με ...κερι και αντι για μπατονετες να χρησιμοποιουν φυτιλι στ αυτια τους :happy_8: :happy_8: (για ευνοητους λογους νυχτερινης εξοικονομησης ενεργειας :happy_5: :happy_5: ) !!

Reaction score
250
Απάντηση: Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Εγώ πάντως απορώ !

Υπάρχουν Φίλοι που ακούνε ακόμη σε υψηλής ανάλυσης ηχητικά συστήματα

ασυμπίεστο ή "ελάχιστα" συμπιεσμένο υλικό ;

Tα διάφορα mp3 και παρεμφερή υλικά είναι σαφώς υπεραρκετά :crazy_3: !!

Προτείνω δε στους ίδιους να χρησιμοποιούν στους 1080p βιντεοπροβολείς

τους μόνο μικρά φορητά DVD players και υλικό από VCD !!!

Οποιος χρησιμοποιεί Blu Ray ή HD DVD players ή HTPC παραμυθιάζεται

και πληρώνει άδικα διαφορές ανάξιες λόγου ή ανύπαρκτες !

Οποιος αμφισβητεί τα παραπάνω ας συγκρίνει στο σύστημα βιντεοπροβολής

του αυτό :

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=37345

και αυτό : http://www.youtube.com/watch?v=tAmMqKrKQwk

Δεν υπάρχει καμία διαφορά !

Οποιος βλέπει διαφορά να επισκεφτεί τον οφθαλμίατρο ή τον

ψυχίατρο...... :happy_8:

Reaction score
250

Επίσης ηλίθιος είναι όποιος χρησιμοποιεί HDMI .

RF ή COMPOSITE VIDEO σύνδεση είναι αρκετή !:happy_5:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.965
Βασίλη, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά όλα αυτά τα θαυμαστά που αναφέρεις, (HD, HDMI, 1080p και δε συμμαζεύεται) διαχειρίζονται πληροφορία συμπιεσμένη απωλεστικά. Κάνω λάθος;

Reaction score
0

Βασίλη, άκουγα ακούω και θα ακούω τα πάντα από οποιοδήποτε σύστημα.
Πάρα πολλά απ τα CD μου είναι από mp3, τί να κάνω δηλ. να μην τα ακούω?
Άσε που έχω και καμιά 300αριά CD γραμμένα απευθείας από βυνίλιο. Να τα πετάξω?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πως μπορεί να γίνει ένα συγκριτικό cd vs vinyl?
Δεν μπορώ να φανταστώ...

- Βασίλη (Τσαντουλή), ενδεχόμενο blind test με mp3 γραμμένο από βινύλιο και δίπλα το κανονικό, έχω την αίσθηση ότι θα μπερδέψει πολύ κόσμο που ισχυρίζεται ότι διαθέτει golden ears, γι αυτό και το ανέφερα. Σαφώς και δεν συζητάμε για να εξασφαλίσουμε μια περίοπτη θέση (ή έστω μια θέση) στο high end για το mp3 ως φορμά. Δεν έχει κανένα νόημα εξάλλου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss