Μπαμπά τι είναι αυτό?...

Το βινύλιο...

• Πέθανε ρε άστο ήσυχο, το cd παίζει καλύτερα...

Votes: 27 25,0%
  • Ζει, με ενέσεις από τους χαϊεντάδες, εγώ ακούω από cd...

Votes: 38 35,2%
  • Vinyl rulezzz, παίζει καλύτερα από το cd, δεν θα το αλλάξω ποτέ...

Votes: 42 38,9%
  • Τι είναι βινύλιο?

Votes: 1 0,9%

• Total voters
    108
Reaction score
7
Μην μπερδεύσαι φίλος μου δεν είναι, ούτε σχέσεις έχουμε, ούτε κουβεντούλες και ούτε φυσικά συμφωνώ με τις συμπεριφορές του όπως και με κάποιων εδώ μέσα, μέλος του avsite είναι και απο ότι είδα σε κάποιους δεν ήταν προσωπικά άγνωστος.
Το μήνυμά μου απευθύνεται στη γελοιογραφία που όσο υπάρχει μπορώ να γράφω, δεν απευθύνεται σε σένα για κουβέντα, απλά είσαι ο πνευματικός συντάκτης της.
Αλλά απο τον χρόνο απάντησης, καταλαβαίνω ότι ούτε κάν διάβασες το λινκ. Φαντάζομαι πόση σημασία δίνεις στον αντίλογο και σε τι υπόληψη έχεις το θέμα που εσύ έγραψες.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
.....Γιώργη το'πα και το ξαναλέω: αν εν έτει 2005 θές να ακούς μουσική σέρνοντας μια πέτρα σ'ένα αυλάκι από μαύρο πλαστικό, δικαίωμά σου μάστορα!...
Δεν νομίζω εν έτει 2005 να είναι εξυπνάδα, να κομματιάζεις το σήμα και μετά να προσπαθείς να το ξαναφτιάξεις, χωρίς να το καταφέρνεις, να προσπαθείς να το συγχρονίσεις με ρολόγια αμφιβόλου αποδοτικότητας και μετά να λές ότι έχεις πιστότητα σήματος έχοντας υποσύνολο του αρχικού ή και προσθέτοντας στατιστικώς ορθά bits και ακολουθώντας διάφορες ψυχοακουστικές θεωρίες να πιστεύεις ότι ακούς και μουσική πιστή με το πρωτότυπο. Το ότι βολεύει και εξυπηρετεί ναι, αλλά ποιότητα μέχρι στιγμής δεν; Και τελικά γιατί αυτή η σύγκριση, είπε κανείς να μην ακούς cd ή βινύλιο. Τι κωλύματα και απωθημένα είναι αυτά.
Λοιπόν άκουστε το der ring de nibelungen, με τον Solti στην Decca σε βινύλιο και το ίδιο έργο και εγγραφή σε cd, και έλα να μου πείς εσύ για ψηφιακά και ένα σωρό τέτοιες μαμακίες. Αμα έχω λεφτά κάνω ότι γουστάρω, αγοράζω και αναλογικό κορυφαίο και ψηφιακό κορυφαίο και απολαμβάνω τα καλά και των δύο τεχνολογιών, άμα δεν τα έχω τα ρημάδια λούζομαι μια απο τις δύο και το ρίχνω στην φιλοσοφία. Π.χ. τι μου αρέσει να ακούω χραατς-χρουτς ή jitter, σκήρά πρίμα ή απώλεια εικόνας. Για να πάρεις και απο τα ψηφιακά σωστή αναπαραγωγή για δείτε τι απαιτεί απο γνώσεις και εξοπλισμό, στην συγκεκριμένη παρουσίαση του CostaEar.

+1000 :cool_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Γιατι ολα τα θεματα σ αυτη την κατηγορια καταληγουν σε καυγαδες και διαπληκτισμους ;;

Reaction score
3.492
Γιατι ολα τα θεματα σ αυτη την κατηγορια καταληγουν σε καυγαδες και διαπληκτισμους ;;
Που ήθελες να καταλήγουν τα θέματα, σε άγριο αχαλίνωτο σεξ ; :cool_1:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.982

Κύριοι, τελικώς ελύθη το αίνιγμα. Το βινύλιο δεν πέθανε, απλώς, έκανε μερικές ρυτίδες.

Attachments

Reaction score
3
1. Βολεύει και εξυπηρετεί, σημαίνει λειτουργικότητα, χαμηλό κόστος, φορητότητα και φυσικά έφερε την μουσική παντού ίσως απο τη θετικότερη συνεισφορά του cd.
Θόρυβο επιφανείας ή ακουστό θόρυβο επιφανείας έχουν τα μη καλά στημένα συστήματα και τα φτηνά (γιαυτό λέω αμα τα έχεις τα ρημάδια και ξέρεις). Μέχρι στιγμής τα νούμερα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έπαιξαν μουσική, απόδειξη οι τάσεις και οι σχολές. Ο ήχος του βινυλίου είναι πιό κοντά ή μοιάζει περισσότερο με το φυσικό άκουσμα που είναι συνηθισμένος ο άνθρωπος γιατί ο ήχος στην φύση είναι αναλογικό φαινόμενο.
2. Παραπλάνηση είναι αυτό που πιστεύουν μερικοί ότι τα νούμερα μεταφράζονται σε μουσική. Μάλλον το λές ανάποδα, δεν μας ενδιαφέρει πως φτιάχνουν οι θείες μας τα γεμιστά αλλά ποιανής μας αρέσουν. Το παράδειγμα λέει ότι στο βινύλιο κάθεσε και απολαμβάνεις το έργο χωρίς να κωλοτρώγεσαι και με το cd όλο κάτι σου φταίει.
3. Σε και τα δύο αν δεν βρέξεις κ@λο μαμ δεν έχει.
4. Μα γιατί θεωρούμε αδυναμία το ότι δεν είναι mainstream το βινύλιο. Δηλαδή επειδή τα roadster, δεν είναι mainstream και επειδή δεν θεραπεύουν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν αυτοί που τα αγοράζουν δεν τα απολαμβάνουν;
Πεθαμένη ιστορία δεν το βλέπω, dedicated or oriended το βλέπω, δεν πέθανε την 10ετία του 90, τώρα θα πεθάνει που ανοίγουν και καινούριες γραμμές παραγωγής; Ζωή στο cd δεν βλέπω, βγαίνει τα bd και hd και σε λίγο όλα θα είναι σε flash memories και συμπιεσμένη απο το internet.
Οσο για την εξέλιξη το βινύλιο εκμεταλλεύεται τα καλίτερα υλικά που υπάρχουν σήμερα, έχουμε εξέλιξη στις κεφαλές (π.χ. η καινούρια σειρά της clearaudio έχει 96db) τα phono χρησιμοποιούν καινούρια υλικά με πολύ καλλίτερα ακουστικά αποτελέσματα. Απο την άλλη το βινύλιο όταν άρχισε να δέχεται την επίθεση ήταν σε πολύ ώριμο στάδιο, το cd και με όλη με την εξέλιξη που δέχθηκε δεν κατάφερε να νικήσει το βινύλιο. Για πες μου μερικές εξελίξεις του cd την τελευταία χρονιά;
Τα περί τρέλας και θυμάτων παρα είναι παραμύθι και φανφαρονισμός, όποιος δεν άκουσε αναπαραγωγή καλού βινυλίου απο καλοστημένο και καλό σύστημα βινυλίου έχει χάσει την μαγεία.
Τελικά έχει πολύ πλάκα, την σύγκριση cd vs vinyl, και hi-end vs hi-fi, την ανοίγουν συνέχεια αυτοί που ασχολούνται κατά τεκμήριο με το cd και που κατά την άποψή τους είναι οι εκσυγχρονιστές.

Διάβασα όλα αυτά που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα για το θέμα και σε γενικές γραμμές το κείμενο του Βαγγέλη με κάλυψε.

Θα παρακαλούσα τον g.kar να αναφέρει την ακρόαση που κάναμε στο σπίτι μου και με τα δύο μέσα, περίπου ίδιας τιμής και με πολύς καλής ποιότητας υλικό,τι ακούσαμε και σε τι συμφωνήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Την Κάρμεν του Μπιζέ είχαμε σαν δίσκο αναφοράς και στα δύο μέσα.
Αυτό το αναφέρω,γιατί τελικά απο μόνα τους τα νούμερα δεν κάνουν την διαφορά.
Να απαντήσω και στον Γιώργο Ανδρεάδη,ότι ούτε 16 χιλιόκυκλους δεν θα χρειαστεί να ανέβουμε για να αναγνωρίσουμε την μεσαία περιοχή όπου εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού προγράμματος.

Ακόμη,δεν γνωρίζω εαν το έχω μόνο εγώ το πρόβλημα, ότι μετά απο κάποια ώρα ακρόασης με ψηφιακό μέσον αισθάνομαι εντονότερα την κούραση απότι με το αναλογικό.Το ίδιο μου συμβαίνει και με τους ψηφιακούς βιντεοπροβολείς,ασχετο...:happy_9:

Το ψηφιακό μπήκε στην ζωή μας για λόγους ευκολίας και στο ότι βρίσκεις τσάμπα την μουσική.
Ενας λόγος που δεν θα σβήσει ποτέ το βινύλιο είναι και αυτό.
Ομως,όταν ο Νίκος και ο κάθε Νίκος, δεν θέλει να γνωρίζει για τον μαύρο δίσκο και τα συναφεί,τα παιδιά του πως θα έχουν επιλογή για τον ποιόν δρόμο θα διαλέξουν? :cool_3: :happy_2:

Υ.Γ.Αυτό για την πέτρα που σέρνεται μέσα στο αυλάκι,για μένα τόγραψε ο Κωσταυτιάς...:mad_2: :happy_9:

Reaction score
3.492
Θα παρακαλούσα τον g.kar να αναφέρει την ακρόαση που κάναμε στο σπίτι μου και με τα δύο μέσα, περίπου ίδιας τιμής και με πολύς καλής ποιότητας υλικό,τι ακούσαμε και σε τι συμφωνήσαμε όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Την Κάρμεν του Μπιζέ είχαμε σαν δίσκο αναφοράς και στα δύο μέσα.
Αυτό το αναφέρω,γιατί τελικά απο μόνα τους τα νούμερα δεν κάνουν την διαφορά.
Το επιβεβαιώνω αυτό που αναφέρεις. Η έκδοση σε βινύλιο ήταν κλάσεις ανώτερη από την αντίστοιχη σε CD. Και αυτό επεναλαμβάνεται σε όλα τα συστήματα ανεξαρτήτως κόστους.

Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα υπεροχής του βινυλίου.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Που ήθελες να καταλήγουν τα θέματα, σε άγριο αχαλίνωτο σεξ ; :cool_1:
Αν γινοταν αυτο που και που απο μερικους , δεν θα γραφονταν τετοιες μ.....ιες που οδηγουν σε καυγαδες-υποκαταστατα σεξ :happy_5: :happy_5: .

Reaction score
3
Aσχετα με χροιές και μουσική εικόνα,το βινύλιο το ταπεινο και ξεχασμένο,είχε μεγαλύτερη δυναμική περιοχή απο το cd...:cool_4: Bέβαια τα χαρτιά,άλλα λένε...:crazy_1:
Ομως,με τίποτα δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε απο τους άλλους.
Ας αποφασίσουμε μόνοι μας τι θέλουμε να ακούμε.
Το καλύτερο είναι και τα δύο...:happy_2:

GF

Reaction score
27
Το μονο σιγουρο ειναι οτι το CD ειναι στα τελευταια του!
ΖΗΤΩ ΤΟ PC !!!!!!!!!!!

Reaction score
164
Προσωπικά, αλλά και για το 90% των ανθρώπων, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι:
Ποιό παίζει καλύτερα με μηχάνημα των 150-200€; Βγάζω έξω το γεγονός ότι το CD, πιθανότατα είναι και DVD player, και κάνει χίλια δύο.
Θα μου πείτε το γνωστό ότι "δεν παίζει ρόλο το κόστος μπλα μπλα μπλα". Ναι, θα συμφωνήσω ότι δεν παίζει ρόλο το κόστος σε θεωρητικό επίπεδο. Σε πρακτικό παίζει. Και αυτό θα με κάνει να ψηφίσω ότι έχει πεθάνει (για το 90%+) των ακροατών, αλλά ζει χάρη στους HiEndάδες (που μπορούν να ξοδεύουν για πλατώ μόνο περισσότερα απ όσα κάνει το αυτοκίνητό μου)

Reaction score
1
υπαρχουν και φτηνα και καλα πλατο, δεν ειναι αναγκη να εχουν οσο ενα αυτοκινητο

Reaction score
13
Πιστευω οτι το πικαπ και οι δισκοι Βινυλιου εχουν παρον και μελλον. Μπορει οχι σαν την αποκλειστικη, αλλα σιγουρα σαν την πλεον προσφιλη πηγη ακροασης των ωριμοτερων μουσικοφιλων που επιφυλασσουν στον εαυτο τους καποιες ιδιαιτερες στιγμες ακροασης.
Οι ιδιοι το πιθανοτερο ειναι να διαθετουν ταυτοχρονα ενα CD player για πρακτικους κυριως λογους, και να προμηθευονται ψηφιακα δισκακια για πιο προχειρες καθημερινες ακροασεις, ακομη και στο αυτοκινητο ή αλλου, ή για νεο μουσικο υλικο που δεν εχει νοημα να χτυπηθει σε βινυλιο.

Μεσα απο τις νεες γενιες, που δεν εχουν ζησει την παντοδυναμια του Βινυλιου, παρατηρω οτι αναδεικνυονται στην πορεια ακροατες, που σαν βημα προς υψηλοτερη ποιοτητα ζωης, (ξανα)ανακαλυπτουν την αναλογικο Ηχο, και προμηθευονται ΚΑΙ ενα καλο πικαπ που σιγουρα δεν χρειαζεται να κοστιζει απαραιτητα περισσοτερα απο ενα σοβαρο Audiophile dedicated CD player.
Ειδικα μετα απο καποιες ωρες ακροασης δισκων CD, δεν υπαρχει πιο υπεροχη και αξεχαστη αισθηση δροσιας και ολοκληρωσης απο το κυλισμα της πολυτιμης πετρας στα αυλακια του μαυρου πλαστικου.
Τωρα η περιφημη κοντρα αναλογικων-ψηφιακων μου φαινεται παιδαριωδης, καθως τα δυο ειδη συνυπαρχουν και θα συνυπαρχουν στον εξοπλισμο των ωριμων ακροατων. Απλα "Οther the one and other the other" οπως ελεγε και ενας παλιος φιλος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.859
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef