Μπορειτε να περιγραψετε τον ηχο των ενισχυτων Mcintosh?

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.714
Παντα μου αρεσαν οπτικα τα τανκς απο την Αμερικα με τα μπλε vumeter εδω και 25 χρονια που ασχολουμε με το αθλημα δεν καταφερα να αποκτησω εναν ολοκληρωμενο τους. Σκεφτομαι για την αγορα του εχει καποιος Mcintosh εδω μεσα; Τα 5 επιθετα που θα χρησιμοποιουσατε για να περιγραψετε της ηχητικες ιδιοτητες αυτων τον ενισχυτων; Ειναι καλα τα παλια vintage μοντελα; Η τα ηδη τρεχων μοντελα;
6BF41BAC-5D5B-4CA6-A16A-EB10D1F95705.jpeg
6BF41BAC-5D5B-4CA6-A16A-EB10D1F95705.jpeg

Reaction score
53
Καλημέρα papavmax,
Την τελευταία φορά που "απόλαυσα " σχεδόν όλη τη γκάμα McIntosh οπτικά και εν μέρει ηχητικά ήταν όταν βρέθηκα (λόγω επαγγελματικής ιδιοτητας) στο Houston σε ένα κατάστημα Best Buy...
Η μια πλευρά του studio έλαμπε από το ξεχωριστό μπλε χρώμα των vu meters παράλληλα με το πλατύ χαμόγελο του πωλητή...
Η γκάμα της Martin Logan ηταν παρουσα και οδηγήθηκε άνετα από τα παραπάνω ενισχυτικά.. μη με ρωτήσεις ποια μοντέλα...
Επίθετα?
Εντυπωσιακά σωματα, αέρας ανάμεσα στα όργανα, χαμηλές, μεσαίες και υψηλές σωστές, δυναμικός ήχος...
Ο πωλητής (Texas γαρ) αραδιασε τιμές με πενταψηφια νούμερα... μείναμε με τη ανάμνηση...
Χαιρετισμούς avsitekostas...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.127
Παντα μου αρεσαν οπτικα τα τανκς απο την Αμερικα με τα μπλε vumeter εδω και 25 χρονια
Ε, πάνε πάρε να μη μείνεις με τον καημό.

Μη το συζητάμε...

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους είναι επαρκή για να έχεις μια αντικειμενική εκτίμηση για το πώς παίζουν, ενώ η υποκειμενική είναι στο χώρο σου με τα ηχεία σου και τις μουσικές σου.

Δε μπορεί κανείς να μιλήσει για το χώρο σου με τα ηχεία σου και τις μουσικές σου, εκτός από σένα.

Αν βέβαια εφαρμόζεις κάποια ισοστάθμιση και ταργκετ κερβ, μη περιμένεις να έχει "προσωπικότητα" στον ήχο. Αν δεν εφαρμόζεις, θα είναι τυχαίο.

Το μεγάλο τους το πολυκάναλο, νομίζω έχει ντιρακ.

gonis

Luger
Reaction score
12.538
Πρέπει να είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στο hifi που έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
Η αφοσιωσή τους έχει να κάνει περισσότερο με την αισθητική και λιγότερο με την ακουστική.
Θα έβαζα αυθαίρετα 70-30.
Εμπειρικά ,από τα χέρια μου έχει περάσει ένα car audio McIntosh το Mx406 αγορασμένο από το Ζιζικ επειδή ταίριαζε εμφανισιακά με ένα παλιό Alfa Romeo που τοποθετήθηκε.Clarion ήταν αλλά είχε το ντιζάιν της McIntosh;)
Ακουστικές εντυπώσεις μη ρωτάτε!
Τα 40αρια Dellorto υπερκαλύπταν τη φωνή της Αλεξιου:roflmao:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
δεν εχω ακουσει Μακιντος...
Δεν πειράζει.

ημουν καλη στην εκθεση
Μπορείς ν αρχίσεις να γράφεις για τίμπρο,χροιές,ομαλή ροή,χειρουργική ακρίβεια,χωρίς ίχνη κόπωσης , χωρίς να γίνεται σκληρός ή, εν γένει, δυσάρεστος όταν πλησίασε στο όριο του. Συνεπής, καλοκατασκευασμένος και καλόηχος .
Δεν χρειάζεται ν ακούσεις, απλά διάβασε τι γράφουν οι reviewers που άκουσαν.( ή δεν άκουσαν). :biggrin:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Σε οικο τυφλων θα βρεις καποιον οπωσδηποτε :p
Καλά παρε αυτο με Χατζηδάκι :)

Αμα παιζει ετσι η Ρωμαια να την βαλεις στο σαλονι σου αντι τα διαφορα τζατζαλα ματζαλα που εχεις :gotcha:

I

iason

Guest
Παντα μου αρεσαν οπτικα τα τανκς απο την Αμερικα με τα μπλε vumeter εδω και 25 χρονια που ασχολουμε με το αθλημα δεν καταφερα να αποκτησω εναν ολοκληρωμενο τους. Σκεφτομαι για την αγορα του εχει καποιος Mcintosh εδω μεσα; Τα 5 επιθετα που θα χρησιμοποιουσατε για να περιγραψετε της ηχητικες ιδιοτητες αυτων τον ενισχυτων; Ειναι καλα τα παλια vintage μοντελα; Η τα ηδη τρεχων μοντελα; View attachment 156376 View attachment 156376
Προσωπική εμπειρία, καλος ήχος οπου και εαν εχω ακούσει, δυστυχώς όπου και να Είσαι θα τους ακουσεις με sonus faber.
Πάγια τακτική της εταιρείας.
Σε προσωπικό ενδιαφέρων για αγορά , ο dealer, ο οποίος τον πουλούσε με απέτρεψε από την αγορά του με την δικαιολογία ότι δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία που είχαν παλιά.
Βγάζουν συχνά βλάβες οι οποίες έχουν μεγάλο κόστος,
Μου προτάθηκε από τον ίδιο dealer Accuphase με κλειστά μάτια.
Σού εύχομαι καλή συνέχεια.

Last edited by a moderator:

Reaction score
3.628
Παντα μου αρεσαν οπτικα τα τανκς απο την Αμερικα με τα μπλε vumeter εδω και 25 χρονια που ασχολουμε με το αθλημα δεν καταφερα να αποκτησω εναν ολοκληρωμενο τους. Σκεφτομαι για την αγορα του εχει καποιος Mcintosh εδω μεσα; Τα 5 επιθετα που θα χρησιμοποιουσατε για να περιγραψετε της ηχητικες ιδιοτητες αυτων τον ενισχυτων; Ειναι καλα τα παλια vintage μοντελα; Η τα ηδη τρεχων μοντελα; View attachment 156376 View attachment 156376
Ψαχνεις κατι συγκεκριμενο στον ηχο;

Τι εχεις τωρα και γιατι δεν σε καλυπτει;

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.235
Members
38.541