Να δημοσιεύονται ή οχι τα αποτελέσματα των συγκριτικών στο AVsite ?

Reaction score
3.629
an_kar said:
Τελικά απο όλο το θέμα που σίγουρα θα μας απασχολήση πολύ απο εδώ και στο εξής αναδεικνύονται επι μέρους ζητήματα τα οποία όμως υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσουν σε σχολαστικές σχοινοτενείς αναλύσεις τεχνικού χαρακτήρα που ούτε θεωρητικά αλλά ακόμα λιγότερο πρακτικά θα οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Άλλωστε το ζήτημα είναι τόσο ανοικτό και οι τεχολογικές εξελήξεις τόσο γρήγορες που μέχρι να λύσουμε ένα ζήτημα οι όροι του θα έχουν διαφοροποιηθεί (πχ νέο λογισμικό, νέα dac κλπ), Η πρόταση του D S για συγκριτικό τέστ έχει τρομερό ενδιαφέρον και εκεί ίσως απαντηθούν στην πράξη πολλά απο τα θεωρητικά μας ζητήματα. Μήπως πρέπει να γίνει κάτι Αν περιμένουμε απο επαγγελματίες του χώρου να πάρουν πρωτοβουλίες το βλέπω δύσκολο ..εκτός αν είναι απο τον χώρο των υπολογιστών
Επίσης είναι το θέμα άλλων εναλλακτικών φθηνότερων,αλλά οχι υποδεέστερων εναλλακτικών λύσεων (κάρτα ήχου, dac )
an_kar, λίγο δύσκολο μου φαίνεται να δεχτεί ο χαϊεντάς αντιπρόσωπος να δώσει ένα δικό του πανάκριβο CDplayer για κόντρα με PC.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Ενας από αυτούς είναι και ο προφανής. Κάποιοι ίσως φοβούνται να δημοσιευτούν τα αποτελέσματα (ή το θάψιμο).

Και δεν έχουν και άδικο δηλαδή. Εχουν γίνει και κατά το παρελθόν κάποιες αντίστοιχες κόντρες . Και εδώ και αλλού. Με το να δημοσιεύεις επώνυμα τα αποτελέσματα κάποιων συγκριτικών υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ο "χαμένος" της κόντρας να μας κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμηση. Ειδικά όταν ο ίδιος ο αντιπρόσωπος δεν έχει δώσει την δική του συγκατάθεση να συμμετάσχει με δικό του μηχάνημα στην κόντρα.

Φοβάμαι ότι ζούμε σε μια εποχή που όλοι θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. "Το ένα χερι πλένει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο"

Με λίγα λόγια ότι κάνουμε, θα το κάνουμε μόνοι μας, χωρις δημοσιεύσεις. Η πρόταση του D.S σύντομα θα δοκιμαστεί. Το κόστος είναι αμελητέο για τα δεδομενα της κατηγορίας μας .
Την δοκιμή θα την κάνουμε σύντομα με δικά μας μηχανήματα. Ευτυχώς υπάρχουν και τα καλά συστηματα και τα δυνατά PCs . Μέχρι και σε Linux θα κάνουμε τη δοκιμή μας με το ripper Paranoia.

Το τελευταίο διάστημα μπορείς να παρατηρήσεις ότι αποφεύγονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από τις μόνιμες πλέον συναντήσεις μας σε σπίτια φίλων και μελών του φόρουμ μας. Με αυτό τον τρόπο τα έχουμε κι εμείς καλά με όλους και δεν βγαίνει και ο φουνταριστός να λέει ότι μαζεύτηκε η σάρα και η μάρα στο σπίτι του τάδε μέλους του φόρουμ μας και μετά να πέφτουν τα smilies βροχή από τους θαυμαστές του.

Καλο Σ/Κ σε όλους .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Θα μας πούνε, δεν θα μας πούνε... και τελικά ποιός έχει το πρόβλημα?...

g.kar said:
Με αυτό τον τρόπο τα έχουμε κι εμείς καλά με όλους...
Άρα εσείς δεν γράφετε τις εντυπώσεις σας, (ποιοί δηλαδή είστε εσείς αλήθεια?), γιατί φοβάστε τις ερωτήσεις ή τα σχόλια που θα ακολουθήσουν…
Και φταίνε οι άλλοι γι αυτό?... :shock:

- Λίγο δημοσιοσχεσίτικο ακούγεται αλλά δεν μου πέφτει λόγος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

p.s. Καλό ΣΚ, (θα μου λες στο αυτί και δεν θα το πω σε κανέναν) :lol: :lol: :lol:

Reaction score
4.785
Re: Θα μας πούνε, δεν θα μας πούνε... και τελικά ποιός έχει πρόβλημα?...

Ότι αποτέλεσμα και να βγεί από κάποια "κόντρα" θα είναι τελίως σχετικό και θα αφορά μόνο τους επιμέρους ακροατές. Έτσι όπως προτείνουμε κάποιο μηχάνημα σε σχέση με κάποιο άλλο να αγοράσει κάποιος που ζητάει την γνώμη μας , έτσι θα είναι και η άποψη του συγκριτικού. Δεν μπορεί να με κατηγορήσει κανείς αν δεν μου αρέσε το τάδε μηχάνημα οποιουδήποτε αντιπροσώπου. Γνώμη μου είναι και θα την πώ , δεν θα κάνω αγώνα ενάντια στην συσκευή .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ευτυχώς, έχουν μελετηθεί και έχουν καθοριστεί πριν από εμάς... για εμάς, συγκεκριμένοι τρόποι και προϋποθέσεις σύγκρισης δύο συσκευών. Οι "κόντρες" είναι για τους μηχανόβιους. :lol:

Ένα συγκριτικό test μηχανών τεχνολογίας, οφείλει να πληροί κάποιες προδιαγραφές. Τέτοιες προδιαγραφές συζητήσαμε εδώ. Απόπειρα αυτών στην πράξη θα δείτε εδώ.

Αν η διαδικασία είναι σωστή, το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου σχετικό... :wink:

- Σύντομα θα γίνει προσπάθεια για να πραγματοποιηθεί συγκριτικό test μιας consumer High End πηγής και ενός High End PC.

Reaction score
3

g.kar said:
...Το τελευταίο διάστημα μπορείς να παρατηρήσεις ότι αποφεύγονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από τις μόνιμες πλέον συναντήσεις μας σε σπίτια φίλων και μελών του φόρουμ μας. Με αυτό τον τρόπο τα έχουμε κι εμείς καλά με όλους και δεν βγαίνει και ο φουνταριστός να λέει ότι μαζεύτηκε η σάρα και η μάρα στο σπίτι του τάδε μέλους του φόρουμ μας και μετά να πέφτουν τα smilies βροχή από τους θαυμαστές του...
Συμπαθάτε με, Γιώργο (και οι... άλλοι), αλλά αυτό δεν το πολυκατάλαβα.

Δηλαδή, τι έγινε το τελευταίο διάστημα (ώρες; μέρες; εβδομάδες; μήνες;) και αποφεύγονται οι δημοσιοποιήσεις αποτελεσμάτων από συνακροάσεις μελών;
Ελλοχεύει κανένας μπαμπούλας στο φόρουμ και τα μέλη φοβούνται τον ίσκιο τους;
Απαγόρευσε κανείς εκ των συντονιστών τις δημοσιοποιήσεις αυτών των εμπειριών;
Ο φουνταριστός, που κάνει τα δηκτικά σχόλια, ποιος είναι; Ο RD, μήπως;
Ποιοι είναι οι θαυμαστές του, με τα smilies αράδα;
Και ποιοι είστε εσείς, που ακούτε και δεν γράφετε (κοινώς, μάς γράφετε), που να σκάσουμε από τη ζήλεια μας;
Και γιατί θα έπρεπε να στενοχωρηθούν οι θαμώνες της κατηγορίας γι' αυτό;

Εν κατακλείδι, γιατί πρέπει κάθε φορά να κάνουμε μπάχαλο ένα θέμα, που πραγματικά προσπαθεί να βρει μια άκρη στον κυκεώνα της ανακρίβειας, της παραμυθολογίας και του ξερολισμού που διακρίνουν το High End; Γιατί;

Έλεος...//;-)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Ξεχώρισα τα posts που αφορούν στο νέο αυτό θέμα, για να συνεχίσουμε αν θέλετε την κουβέντα χωρίς να επηρεάζουμε το άλλο...

Reaction score
298

Κάποτε υπήρχε η "Χοντρή του Θησαυρού". Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει ο "Θησαυρός των Χοντρών" :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Πέρα από το χιούμορ, θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κανείς που έχει έστω και την υποψία ότι αυτολογοκρινόμαστε ή λογοκρίνουμε άλλους για κάποιους λόγους.

Πέραν της επανειλημμένης υπενθύμισης ότι μια παρέα έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά, κάτι που ούτως ή άλλως όμως δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν για να γίνει και θέμα, νομίζω ότι γράφονται υπερβολές σε σχέση με αντιπροσώπους και site, οπότε το θέμα έχει και την σοβαρή του πλευρά για το ΑVsite…

Reaction score
81
Re: Θα μας πούνε, δεν θα μας πούνε... και τελικά ποιός έ&#96

Να υπενθυμίσω για οτι ακόμα περιμένω τον αγαπητό κ. DS να απαντήσει σε αυτό το οποίο πρότεινα στο thread που ο ίδιος άνοιξε

Αν δεν διάβασε την απάντησή μου στο αρχικό του κείμενο ίσως θα ήταν ευκαιρία να το κανει τώρα.
Πιστεύω οτι θα τον καλύψει απόλυτα.

Αυτό δέν ισχύει βέβαια μόνο για τον DS :D

Επι της ουσίας ΚΑΝΕΙΣ - πλήν εμού - δεν τοποθετήθηκε.

Κοινώς - επιτρέψτε μου την έκφραση - γαργάρα...

PS. Αναφέρομαι βεβαίως στα μέλη του forum και όχι στούς επαγγελματίες του χώρου οι οποίοι "ακούν" τα εξ' αμάξης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Καλά περίμενε κι εσύ. :lol:
Αλλά για πιο ερώτημα λες από όλα? Για την κοροϊδία, το blind? Γιατί νομίζω ότι πολλές "γαργάρες" μοίρασες γιατρέ μου... :roll:

Reaction score
81

Νίκος Τσαρουχάς said:
Καλά περίμενε κι εσύ. :lol:
Αλλά για πιο ερώτημα λες από όλα? Για την κοροϊδία, το blind? Γιατί νομίζω ότι πολλές "γαργάρες" μοίρασες γιατρέ μου... :roll:
Αναφέρομαι στα εξής :

(1) στο γάντι που πέταξε ο DS για ηχητική σύγκριση κομπιουτερο-μετατροπεών με συσκευή Hi-End
(2) στο ότι κανείς επαγγελματίας δεν τολμάει να απαντήσει, για πρόκληση συγκριτικού τέστ κλπ.

Απάντησα, σήκωσα το γάντι και πρότεινα ακριβώς μία τέτοια σύγκριση και μάλιστα όχι με συσκευή Hi-End αλλά με μία του πανεριού και μία "καλή" συμβατική λύση.

Απάντηση δεν πήρα απο τον φίλτατο DS.

Κανείς μάλιστα δεν τοποθετήθηκε επι του θέματος. Γιατί εάν κατάλαβα καλά, τα ανωτέρω (1) & (2) ήταν το επίμαχο θέμα του DS και όχι θέματα τεχνικής φύσεως για την κομπιουτερίστικη αναπαραγωγή του ήχου.

Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά τα γραφέντα του DS, να με συμπαθάτε διότι το γήρας - ώς γνωστόν - δεν έρχεται μονο. :D

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πως να μεταφέρω σε link την συγκεκριμένη σελίδα της απάντησής μου στο αρχικό Thread περί plextor κλπ. :oops:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν κατάλαβα... :?

Μα όλοι (και ο DS το έγραψε) ένα blind αναζητάμε.
Είναι εξαιρετικά δύσκολο όμως να βρεθεί η αντίστοιχη πηγή PC και φυσικά είναι δύσκολο να δώσει αντιπρόσωπος ένα καλό player για να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Γίνονται ήδη προσπάθειες όμως και προφανώς καταλαβαίνεις ότι πρέπει να οργανωθούμε. Με την βοήθειά σου θα περάσουμε τους... Αθηναίους για άλλη μια φορά. :wink:

Τα γάντι Βασίλη μου, το πετάμε στον καθρέφτη μας, με σκοπό την αναθεώρηση ενδεχομένως κάποιων πραγμάτων όχι γιατί αυτός είναι ο αυτοσκοπός αλλά γιατί η αναζήτηση είναι αναπόσπαστο μέρος του χόμπι. Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι τα έχει κάποιος με τους επαγγελματίες και για να το συνδέσω με το παρόν θέμα, υπάρχει ποτέ περίπτωση να φοβηθούμε να δημοσιεύσουμε συγκριτικό που θα κάνουμε εμείς?... :wink:

Reaction score
5
Μην το κουράζετε άλλο!! Κάντε πρώτα μια σύγκριση κομπιουτερο-μετατροπέων με ένα cd player του λαού και αν μετά από αυτό νομίζετε ότι ο κομπιουτερο-μετατροπέας άντεξε την δοκιμασία προχωρήστε και παρακάτω!

Μόνο μην ξεχάσετε τα ενισχυτικά και τα ηχεία να είναι από τον κύριο Βασίλη Χουρμουζιάδη , και όχι από αυτά που συνοδεύουν τον κομπιουτερο-μετατροπέα!! :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η επικεφαλίδα του θέματος γιατί άλλαξε Γιώργo?

- Το θέμα αυτό αφορά μια συγκεκριμένη παρέα όχι όλο το AVSite. Στις σελίδες του είναι δημοσιευμένες εντυπώσεις από αρκετές ακροάσεις. Αν αποφάσισαν κάποιοι να μην γράφουν τα δικά τους συμπεράσματα, αυτό δεν αποτελεί κανόνα του site.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι προς το AVSite. Επίσης το AVSite δεν ρώτησε κανέναν... γιατί γράφει ή δεν γράφει.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Ειναι η δευτερη φορα που ακουω αυτη την ιστορια.Η πρωτη γραπτως ισως αλλα η δευτερη που το ακουω συνολικα και απο διαφορετικα προσωπα .

Το τελευταίο διάστημα μπορείς να παρατηρήσεις ότι αποφεύγονται οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από τις μόνιμες πλέον συναντήσεις μας σε σπίτια φίλων και μελών του φόρουμ μας.

Χμμ, για να δουμε λοιπον.
Καποιοι ανθρωποι που γνωριστηκαν μεσω AVSite, που ανταλλαξαν τις πρωτες γνωμες στο AVSite , αποφασισαν να συνεχισουν την γνωριμια και την επαφη εκτος AVSite, διχως να μεταφερουν τις οποιες ακουστικες εμπειριες τις οποιες αποκτησαν ως αποτελεσμα της συναντησης στο AVSite.

Και ποιος ειναι ο λογος που υπαρχει το AVSite τοτε?
Νομιζα πως εγινε για ανταλλαγη γνωσεων και εμπειριων.
Για να γνωριζονται ζευγαρακια μεταξυ τους μηπως?
Α, συγνωμη υπαρχει η απαντηση πιο κατω:

Με αυτό τον τρόπο τα έχουμε κι εμείς καλά με όλους και δεν βγαίνει και ο φουνταριστός να λέει ότι μαζεύτηκε η σάρα και η μάρα στο σπίτι του τάδε μέλους του φόρουμ μας και μετά να πέφτουν τα smilies βροχή από τους θαυμαστές του.

Ωστε ετσι λοιπον?
Βγαινει ο..."φουνταριστος" και "σας την λεει"?
Εχει αυτη την δυνατοτητα δηλαδη?
Εγω προχθες εκανα ενα συγκριτικο στους βιντεοπροβολεις το οποιο ετοιμαστηκε τοσο αψογα που και ο ιδιος ο Θεος να κατεβαινε και να μου "την ελεγε" ειτε θα τον αγνοουσα, ειτε θα τον αντεκρουα(απο την στιγμη που ειχα ολα τα επιχειρηματα με το μερος μου).
Αν λοιπον τα συμπερασματα που εξαγετε και εσεις απο αυτες τις συγκεντρωσεις ειναι κατα βαση τεκμηριωμενα(για ονομα, δεν λεω να γνωριζετε Πυρηνικη Φυσικη)τοτε δεν μπορει κανεις να "σας την πει" ειτε λεγεται "Φουνταριστος" ειτε οπως αλλιως γουσταρει.

Και στο κατω κατω σας ενοχλει καποιος και δεν θελετε να ασχοληθειτε μαζι του και να σταματησει να ασχολειται και αυτος με εσας?
Α-Γ-Ν-Ο-Η-Σ-Τ-Ε ΤΟΝ!
Μια, δυο, τρεις στο τελος θα κουραστει να σας "ενοχλει" απο την στιγμη που δεν του απαντατε.

Ολα αυτα κατω απο φυσιολογικες συνθηκες.
Διοτι οταν καποιος λεει "καντε αυτο....για να κανουμε και εμεις αυτο" για εμενα τουλαχιστον παυουν οι φυσιολογικες συνθηκες και ονομαζεται καπως αλλιως.
Και επειδη εκει δεν θελετε να με γνωρισετε καλυτερα κανω πως δεν διαβασα ολα αυτα και παω να διαβασω καποιο αλλο θεμα....

Και τελος, δεν θελετε να ανακοινωσετε αποτελεσματα και εμπειριες παρ'ολα αυτα?
Ε, τουλαχιστον καντε το και μην μας το λετε!

Reaction score
81
Αντώνης K. said:
Μόνο μην ξεχάσετε τα ενισχυτικά και τα ηχεία να είναι από τον κύριο Βασίλη Χουρμουζιάδη , και όχι από αυτά που συνοδεύουν τον κομπιουτερο-μετατροπέα!! :lol: :lol: :lol:
Τα ενισχυτικά και τα ηχεία δέν είναι απαραίτητο να είναι απο τον κ. Βασίλη Χουρμουζιάδη. :)

Reaction score
250
Δεν γνωρίζω τι είδους προβλήματα μπορεί να δημιουργεί

η παρακάτω πρόταση . Ενδέχεται όμως να έχει ενδιαφέρον !

Προτείνω να χωριστεί η κατηγορία σε δύο υποκατηγορίες .

1) Κατηγορία με θέματα τεχνολογίας και επιστημονικών-σχεδιαστικών αναφορών .

2) Κατηγορία υποκειμενικών εκτιμήσεων ηχητικής συμπεριφοράς συσκευών audio .

Βέβαια τα θέματα της κατηγορίας δεν μπορούν να θεωρηθεί ότι έχουν χαρακτήρα

που εμπλέκεται αποκλειστικά με την μία μόνο από τις προαναφερθείσες κατηγορίες .

Πιστεύω όμως ότι έτσι λύνονται κάποια από τα προβλήματα που εντοπίζονται στην

κατηγορία τους τελευταίους μήνες και έχουν ως συνέπεια την αδυναμία συμμετοχής

ή την συνειδητή αποχή αρκετών μελών !

Δεν νοείται πάντως διαδικτυακή κοινότητα με αντικείμενο τον hi end ήχο στην οποία

να μην παίζουν κυρίαρχο ρόλο οι όποιες σημαντικές ή αμφιλεγόμενες ακουστικές εκτιμήσεις !!!

ps 1) Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία των ακουστικών εκτιμήσεων-tests

δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να είναι "blind" .......

2) Στο κάτω κάτω η προσέγγιση του αντικειμένου που υπηρετεί η σχετική τεχνολογία

δηλαδή της μουσικής απόλαυσης είναι από την φύση της υποκειμενική .

Αλλος την βρίσκει με death metal και άλλος με Μπετόβεν.........

Και η ένταση της μουσικής συγκίνησης δεν μετριέται . Περιγράφεται όμως.....

Reaction score
3.629
Ανδρέα Κ. , πόσες συναντήσεις για το χόμπι σου έχεις κάνει στον ιερό χώρο του σπιτιού σου και στη συνέχεια παρουσίασες εδώ μέσα τo event με εντυπώσεις από αντίστοιχα συγκριτικά ?
Αν έβγαινε ο Χ φουνταριοστός και σου έλεγε ότι στο σπίτι σου μαζεύτηκε η Σάρα και η Μάρα εσύ πως θα αισθανόσουν ? Πως θα αισθανόταν η σύζυγός σου και τα παιδιά σου γι’ αυτό που είχε ειπωθεί δημόσια ?

Σκέψου αυτά που έγραψα και προσπάθησε να μπεις για λίγο στη θέση του άλλου που μας φιλοξένησε εκείνη την ημέρα στο σπίτι του.

Κάτω από αυτό το κλίμα , εγώ τουλάχιστον δεν πρόκειται να ξαναχαλάσω τη ζαχαρένια μου για πράγματα τόσο ασήμαντα όσο τα στερεοφωνικά.

Θα κάνουμε την πλάκα μας όπως πάντα, θα γελάμε και θα περνάμε καλά .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.263
Members
38.543