Νεο περιοδικο- Hi Fidelity

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Λοιπόν...

Βρήκα και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού. Το διαβάζω από χθες και δυστυχώς καταλήγω περίπου στα ίδια συμπεράσματα με το πρώτο τεύχος.

Αυτή την φορά έγινε κάποια "παραχώρηση" και τα "χρυσά αυτιά" των δοκιμαστών άκουσαν και 2 ηχεία βάσης/βιβλιοθήκης με τιμή μόνο 1000€ (φτου κακά). Κατά τα άλλα τα ίδια. Ενισχυτές της κατηγορίας 10.000€ ηχεία παρόμοιας τιμής κλπ κλπ. Δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι δεν είναι είδηση ότι ένα μηχάνημα αξίας 10.000€ παίζει καλά. Τα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας τιμής ΟΦΕΙΛΟΥΝ και ΠΡΕΠΕΙ να παίζουν καλά.

Το στυλ του γραψίματος τώρα είναι περίπου το ίδιο. Από τους 3 δοκιμαστές του περιοδικού, ο ένας εξακολουθεί να νομίζει ότι πηγαίνει στο λύκειο και γράφει έκθεση στολισμένη σαν παγώνι, για να εντυπωσιάσει την νεαρή και όμορφη φιλόλογό του, ο δεύτερος είναι λίγο πιο χαλαρός και μόνο ο ένας από τους τρεις έχει ενα στυλ γραψίματος που μου αρέσει (απλός-άμεσος τρόπος γραφής).

Ως προς την μεθοδολογία των δοκιμών μία από τα ίδια. Το πλέον απαράδεκτο κομμάτι είναι οι "μουσικές ακροάσεις" όπου σου δίνει την εντύπωση πως οι δοκιμαστές κάνουν μία επίδειξη μουσικών γνώσεων, παραθέτοντας πλήρη περιγραφή της δισκοθήκης τους, παρά προσπαθούν να ακούσουν το μηχάνημα και να ανακαλύψουν τυχόν αδυναμίες.

Τα διαγράμματα των μετρήσεων και πάλι ελλιπή αλλά και μικροσκοπικά. Μόνο με μεγεθυντικό φακό βγάζεις άκρη. Όσο για την εργαστηριακή εκτίμηση 1-2 παράγραφοι με μισόλογα αρκούν (οι κουτόφραγκοι του stereophile που ξοδεύουν σελίδες επί σελίδων, φαίνεται δεν ξέρουν το greek way).

Στα θετικά οι δύο δοκιμές πικάπ, καθώς και οι πολύ καλές (και πάλι) φωτογραφίες. Ακόμη ένα θετικό είναι η παρουσίαση του vintage ραδιοενισχυτή της Marantz στις τελευταίες σελίδες...

Α... Και το καινούριο τεύχος μάλλον στήθηκε στο πόδι αφού έχει αρκετά ορθρογραφικά λαθάκια μέσα...

Reaction score
1.380
Εγω ψαχνω το 2ο τευχος (το οποιο ειναι Ιανουαριου-Φεβρουαριου) ολη την προηγουμενη εβδομαδα. Ακουω συνεχεια το ιδιο: Το μαζεψαν απο τα περιπτερα για να βγει το επομενο!!!! Πριν καλα-καλα φτασει ο Φεβρουαριος στη μεση, το περιοδικο αποσυρθηκε!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Εγω ψαχνω το 2ο τευχος (το οποιο ειναι Ιανουαριου-Φεβρουαριου) ολη την προηγουμενη εβδομαδα. Ακουω συνεχεια το ιδιο: Το μαζεψαν απο τα περιπτερα για να βγει το επομενο!!!! Πριν καλα-καλα φτασει ο Φεβρουαριος στη μεση, το περιοδικο αποσυρθηκε!
μάλλον το μάζεψαν για να στείλουν ότι περίσσεψε στην επαρχία...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.168
Απολαύστε και το αποκορύφωμα:

«Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις εντοπίζεται στον μηχανισμό περιστροφής του CD transport που πλέον δεν παίρνει κίνηση από κάποιο μοτέρ, αλλά μέσω ενός μαγνητικού κυκλώματος. Πιο αναλυτικά, το συγκεκριμένο κύκλωμα φέρει ειδικούς μαγνήτες νεοδυμίου, οι οποίοι δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο μεταξύ της βάσης του οδηγού και του πλατό του VRDS, εξαλείφοντας πλήρως τις τριβές και τους κραδασμούς, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν κορυφαία σταθερότητα περιστροφής, ακόμα και όταν στο πλατό βρίσκονται δίσκοι SACD όπου οι ταχύτητες περιστροφής είναι κατά 4,5 φορές υψηλότερες απ’ ό,τι συμβαίνει κατά την ανάγνωση των απλών CD».

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω. Τους «ειδικούς» μαγνήτες νεοδυμίου, την απουσία μοτέρ, το «μαγνητικό πεδίο», την «πλήρη εξάλειψη» των τριβών, ή την κορυφαία σταθερότητα περιστροφής, ειδικά όταν το SACD περιστρέφεται με υψηλότερη ταχύτητα περιστροφής; Μα γιατί δεν του βάλανε του καημένου του Esoteric κανένα νερόμυλο, ή κανέναν ατμοστρόβιλο, για να γυρίζει το πλατό; Θα «πέρναγαν» και πιο εύκολα τη δαμόκλειο σπάθη της FCC.

Για να χάσει κανείς τη μπάλα, πρέπει να την έχει…

Και εις ανώτερα…

Reaction score
3.622
Δεν πατάει πουθενά ο μηχανισμός επάνω στον οποίο τοποθετείται το CD, αλλά πετάει.

Πετάει το CD ? Ναι πετάει
Πετάει ο γαΙδαρος ? Οχι δεν πετάει.

Το θυμάστε αυτό το παιχνιδι που παίζαμε όταν ήμασταν μικροί ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Πετάει το CD ? Ναι πετάει
Πετάει ο γαΙδαρος ? Οχι δεν πετάει.

Το θυμάστε αυτό το παιχνιδι που πέζαμε όταν είμασταν μικροί ?
Εγώ θυμάμαι εκείνμη την διαφήμιση σερβιέτας που έλεγε "την φοράς περπατάς και πετάς..."

Σερβιέτα λοιπόν ο οδηγός ανάγνωσης...

Reaction score
2
Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει το ύφος που όλοι ζητάμε, ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει.
Είναι καινούργιο περιοδικό, πρέπει να το υποστηρίξουμε ώστε στο τέλος αν δεν μας αρέσει, να γνωρίζουμε ότι δεν ευθυνόμασταν εμείς γι’ αυτό, αλλά το ίδιο.
Εμείς σωστά κάνουμε την κριτική μας, τις προτάσεις μας, εκείνοι ας τις αξιολογήσουν, ας δουν αν μπορούν να τις προσαρμόσουν στο ύφος του περιοδικού και στο γενικότερο πλάνο που έχουν για αυτό.

Όσο για τον τρόπο γραφής του καθενός, μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε επηρεαστεί από κάποιον παλαιότερο στον τρόπο γραφής μας και έκφρασης.
Από την άλλη, τα μηχανήματα δεν είναι τίποτα άλλο από το μέσον για να ακούσουμε τη μουσική μας, που ονομάζοντας την ο καθένας, μπορεί να γνωρίζεις τι άκουσε, σε πιο είδος μουσικής τον εντυπωσίασε το μηχάνημα ή το σύστημα και να κρίνεις αν σε ενδιαφέρει ή όχι.
Φανταστείτε να βγει κορυφαίο ένα σύστημα, γιατί ο ήχος που παρουσίασε στην κλασσική ήταν κορυφαίος αλλά για chill out ακούσματα ήταν «χάλια».
Αν εσύ ακούς το δεύτερο είδος γιατί να επωμιστείς τον κόπο της ακρόασης ή και το κόστος (αν εμπιστεύεσαι τυφλά το αρθογράφο)?

Όσο για τα μηχανήματα που δοκιμάζουν, αν είναι ακριβά ή όχι, αν ψάχνουν για το επόμενο φονιά γιγάντων, θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότερο υπομονετικοί.
Μία μικτή κατάσταση/ακρόαση μηχανημάτων, είναι αυτή που θα βγάλει στο τέλος τους «φονιάδες».
Αν ξεκινήσεις να ακούς μόνο μέσης και προς τα κάτω, κατηγορίες μηχανημάτων, ξεχνάς και μπερδεύεσαι. Έτσι φτάνεις σε σημείο να αποπροσανατολίζεσαι ο ίδιος και στη συνέχεια να αποπροσανατολίζεις και το κοινό που σε εμπιστεύεται ή παίρνει κατεύθυνση από εσένα.
Από την άλλη, τα περισσότερα περιοδικά γράφουν για αυτή τη μέση κατηγορία, άρα γιατί θα πρέπει ΚΑΙ αυτό να γράφει για αυτά?
Για να έχουμε και τέταρτη γνώμη για το ίδιο προϊόν?
Χαίρομαι που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί προβολέας ή κινητό ή τηλεόραση ή κάτι άλλο άσχετο με το τίτλο του περιοδικού.

Ώρες ώρες, μου θυμίζουμε τα γερόντια στο Μάπετ σόου.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.168
Δηλαδή, όταν διαφωνώ είμαι ξεκούτης, και όταν συμφωνώ είμαι ωραίος! Αχ, βρε Αντώνη πώς τα λες... :)

Reaction score
1.380
Χαίρομαι που ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί προβολέας ή κινητό ή τηλεόραση ή κάτι άλλο άσχετο με το τίτλο του περιοδικού.
Το περιοδικο ειναι στο δευτερο τευχος ακομα. Αν απο τωρα αλλαξει πορεια, τοτε ειναι αξιο της μοιρας του. Παντως αν το κανει, δεν θα εχει κανενα εφοδιο στον ανταγωνισμο με τον ΗΧΟ. Τα κινητα και τις ξυριστικες μηχανες... τα προτιμω απο τον ΗΧΟ!

Κατι αλλο που δεν καταλαβα, οντως ασχετος με τη διακινηση τυπου, ειναι γιατι δεν κυκλοφορει ταυτοχρονα σε ολη την Ελλαδα. Επισης, καλο θα ηταν να αποφασισουν αν ειναι δημηνιαιο ή μηνιαιο περιοδικο. Αφου 10/2 δεν ηταν στα περιπτερα, γιατι το τευχος γραφει "Ιανουαριος/Φεβρουαριος";

Reaction score
3.622
Το περιοδικό προφανώς περνάει κάποιες παιδικές ασθενειες.

Ελπίζω με τον χρόνο να γίνει καλύτερο.

Ας τους δώσουμε και μια τρίτη ευκαιρία.

Reaction score
2
Μη μιλάμε για 3η ευκαιρία, να μιλάμε για Σεπτέμβρη και μετά.
Τότε θα έχουν κάποια δείγματα και θα υπάρχει συλλογή των διάφορων απόψεων.
Δεν νομίζω ότι όποιος ξεκίνησε κάτι, μπόρεσε να το φτιάξει σωστό μέσα σε τρεις προσπάθειες.
Οι κ.κ. Κορακάκης, Παναγόπουλος δεν έχουν εμπειρία από στήσιμο περιοδικού, ώστε να βοηθήσουν στη σύντομη αποκατάσταση προβλημάτων που θα διαπιστωθούν από τους ίδιους ή από τις συμβουλές των αναγνωστών τους (εμάς).

Σε θέματα που αφορούν τα του ήχου κε Κόγια ποτέ δεν βιάζομαι.
Είμαι σαν τους γέροντες στη διαφήμιση του Jack Daniels, έχω υπομονή και ξεκινώ την κριτική μου αφού δω ότι δεν υπάρχει ανάλογη προσπάθεια και ωρίμανση.
Δεν μπορώ να έχω απαιτήσεις από τον 3χρονο γιό μου σε κάποια πράγματα που θα τα απαιτώ όταν είναι στην ηλικία των 8χρόνων και φυσικά δεν υπερβαίνουν την ηλικία του/δυνατότητες του.
Άλλωστε, μιλάω για ΕΜΑΣ τους γκρινιάρηδες και να σας πω χαίρομαι που υπάρχει ένας ακόμα να τα «χώνει» σε κάποια θέματα, γιατί κάποια στιγμή νόμιζα ότι ήμουν μόνος.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
307
Επισης, καλο θα ηταν να αποφασισουν αν ειναι δημηνιαιο ή μηνιαιο περιοδικο. Αφου 10/2 δεν ηταν στα περιπτερα, γιατι το τευχος γραφει "Ιανουαριος/Φεβρουαριος";
Μάλλον εννοούν Ιανουάριο Αθήνα-Θεσ/νίκη, Φεβρουάριο στην υπόλοιπη Ελλάδα :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Reaction score
3.622
Αντώνη, είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που χαίρομαι όταν κάποιος φίλος μου έχει την ίδια αρρώστια με μένα.
Η αρρώστια μας είναι η μουσική, ο ήχος και όλα τα μηχανήματα που έχουν σχέση με τον ήχο.

Από την άλλη κάνουμε και πολλά λάθη.
Οταν μας διαβάζει κάποιος που είναι νέος με το χόμπι του ήχου, δεν παίρνει πιστεύω σωστή πληροφόρηση από εμας. Πολλές φορές εμείς οι ίδιοι καταπίνουμε παραμόρφωση της τάξης του 10% και αντί να εστιάσουμε στο πραγματικό πρόβλημα, καθόμαστε και ξεψειρίζουμε τη μαΙμού.

Ολα τα περιοδικά αυτή την εποχή δεν ξέρουν τι να γράψουν και που να απευθυνθούν . Στον αρχάριο ? τον προχωρημένο ? , στον λεφτά ? στον μέσο εργαζόμενο ? στον τεχνικό ?

Reaction score
3
Θα συμφωνήσω με τον G.kar.
"Ολα τα περιοδικά αυτή την εποχή δεν ξέρουν τι να γράψουν και που να απευθυνθούν . Στον αρχάριο ? τον προχωρημένο ? , στον λεφτά ? στον μέσο εργαζόμενο ? στον τεχνικό ?"

Εξαρτάτε πως ξεχωρίζουμε τις κατηγορίες,γιατί υπάρχουν και οι σύνθετες κατηγορίες.
Π.χ.,Αρχάριος και Λεφτάς, Εργαζόμενος και Τεχνικός,ή ακόμη Προχωρημένος αλλά όχι Λεφτάς... :smile:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.211
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney