Ν' ατμίσω το σαλόνι;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.206
Θα το δειξω στην γυναικα μου το βραδυ και θα σου πω
Kαταρχήν χρόνια πολλά. :drinks:

Αν θες να με ακούσεις, μη βάλεις παντού slats, θα σε κουράσουν οπτικά. Πολύ λεπτομέρεια και πολλές γραμμές. Σε έναν τοίχο να βάλεις αν θες να μπει all over, και στους άλλους βάλε κάτι άλλο, ή slats επιλεκτικά σε ένα σημείο, μια γραμμή πάνω κάτω. Στα first reflections ίσως.

Σχετικά με την τοποθέτηση, η οριζόντια διάταξη αυξάνει το οριζόντιο μέγεθος του χώρου οπτικά, και η κάθετη αυξάνει το ύψος.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Κώστα το λοιπόν η γυναίκα δέχτηκε να ντύσω το έναν τοίχο στην είσοδο αριστερά με το που μπαίνουμε στο σπίτι και βλέπουμε .
Εγώ πιστεύω εάν κάνουμε την αρχή θα βάλω και στους άλλους αρκεί να είναι όμορφο όπως στις φωτό .
Αύριο θα τους πάρω τηλ γιατί βλέπω πολλές βδομάδες παράδοση .
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο από Ελλάδα ?
Φτου μόλις μίλησα μαζί τους δεν στέλνουν Ελλάδα.....>:(

Reaction score
21.823
Κοίτα υπάρχουν ξυλουργοί που κάνουν τέτοια πράγματα. Συνήθως για ομορφιά σε καταστήματα. Εάν δεν μπορείς να βρείς κανέναν, μπες σε ένα κατάστημα και ρώτα να σου δώσουν το τηλέφωνο του ξυλουργού που χρησιμοποίησαν για να το κάνουν αυτό. Πάρα πολλά μαγαζία έχουν επιλέξει αυτή την "διακόσμηση". ¨Εαν σου πουν ότι τους το έκανε αρχιτέκτονας ή decorator, πάρε το τηλέφωνο του αρχιτέκτονα. Μετά βάλε εσύ απο πίσω ότι απορροφητικό θές και ότι βάθος θέλεις και σηκώνει η αισθητική ή η στήριξή τους.

Δεν ξέρω εάν και σε τι συχνότητες λειτουργούν. Κοίτα να μάθεις ή να σε βοηθήσουν εδώ τα παιδιά που ξέρουν για να διαλέξεις κάτι ανάλογο ή και καλύτερο ισως να βάλεις απο πίσω που θα λειτουργεί σαν απορρόφηση απο το bending των κυμάτων του ήχου που γίνεται στις ακμές αυτού του ξύλινου κατασεκυάσματος. Όλες οι συγχρονες και τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι σε αυτές τις ακμές ο αέρας θερμαίνεται (λόγω της κάμψης των κυμάτων) και συντελείται φυσικά απορρόφηση. Βέβαια το βάθος τους δεν είναι αρκετό ώστε να λειτουργήσουν σε συχνότητες που μπορεί να θέλεις και επίσης ο χώρος που θα καταλάβουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάτι πιο αποτελεσματικό. Το σχήμα τους ως λεπτά κομμένα σε λωρίδες και μεγάλο ύψος είναι σχετικά καλό καθώς δημιουργεί μεγάλη σχέση - κλάσμα (ή μικρή βεριέμαι να σκεφτώ τώρα) μεαξύ ακμών και περιμέτρου του σχήματος των και άρα μεγιστοποιεί τις ακμές. Το διάκενο τους νομιζω είναι μιρκό ήθελε λίγο μεγαλύτερο αλλά ποτε μεγαλύτερο απο το πλάτος των ξύλινων λωρίδων. Αλλά ΟΚ αυτό είναι πιο καλό αισθητικά και κάνει λογικά και αυτό δουλίτσα (σε ότι συχνότητες τελος πάντων κάνει).

Υ.Γ. Τι να πω και εγώ που μπήκα γιατί διάβασα τον τίτλο και νομίζα ότι αφορούσε το άτμισμα σαλονιού (no Joke) και έχω ένα σαλόνι που δεν βγαίνουν όλα τα καλύμματα για να τα πάω για καθάρισμα και σκεφτομουν αυτά τα μέρη που δεν βγαίνουν - αφαιρούνται, να τα καθαρίσω με κάποια μέθοδο ατμού ή αφρού για να μην έχουν διαφορά απο αυτα που θα στείλω για καθάρισμα. ΑΛλά λέω μιας και μπήκα ας γράψω κάτι. :D Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Το πιο σωστό ηχητικά είναι αυτό που είπε ο Ear για την τοποθέτηση ηχείων στο χώρο (όσα και να αποφασίσεις να βάλεις ακόμη και δύο μόνο να ήταν - δικάναλο).

Last edited:
  • Haha
Reactions: PPG

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.138
@PPG Σου προτείνω να έρθεις σε επαφή με το μέλος @klamia. Έκανε κάτι παρόμοιο στο χώρο του και βρήκε λύση εντός Ελλάδος.

• Like

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
@PPG Σου προτείνω να έρθεις σε επαφή με το μέλος @klamia. Έκανε κάτι παρόμοιο στο χώρο του και βρήκε λύση εντός Ελλάδος.
Σε ευχαριστω

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.871
Για να μην μπουκώνει - κουράζει οπτικά θα μπορούσες αντί να καλύψεις ολόκληρους τοίχους να κάνεις ''κάδρα'' σαν αυτό..
1687431389_17982285632131714.jpg
Το μέγεθος - σχήμα - κάλυψη εξαρτάται απ' τα γούστα (της συντρόφου κυρίως.. :rolleyes:) και τις ανάγκες για κάλυψη που σχετίζονται με τον ήχο..
Σε αυτό αν θέλεις φτιάχνεις και διακριτική ''κορνίζα'' (με πηχάκι ή κάτι τέτοιο) γύρω του ακόμα και διαφορετικής απόχρωσης για ομορφιά.. ;)

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.774
Πριν λίγο μου έβγαλε διαφήμιση εδώ στο forum για αυτό το προϊόν:

Στην κατηγορία έχει επίσης κι άλλα χρώματα.

Και στο Skroutz έψαξα μετά για "Πάνελ τοίχου" και έχουν κι άλλα καταστήματα αντίστοιχα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
ΑΛλά λέω μιας και μπήκα ας γράψω κάτι. :D
Δεν είναι υποχρεωτικό, ξέρεις. :biggrin:

(μπαινουν κ) οριζοντια τα σλατ .. :angel:
Ισχύει, αλλά α) σκονίζονται σαφώς ευκολότερα/ξεσκονίζονται σαφώς δυσκολότερα και β) έχει να κάνει με τις διαστάσεις του χώρου και την οπτική αυτού.

Reaction score
1.429
Σε ευχαριστω
εγω ειχα εν ερκετα μεγαλο τοιχο να καλυψω οποτε τα ετοιμα slat walls μου εβγαιναν παρα πολυ ακριβα. πανω απο 2000. αυτα που πολουνται στην ελλαδα ειναι παρα πολυ ακριβα. αν εχεις μηκρος πλατος τοιχο - μεχρι 2 μ. οκ - αλλα για παραπανω δε συμφέρει και τα τη γνωμη μου
οποτε το ανέλαβε ενας φιλος μου μαραγκος που το εκανε άψογο με πολυ λιγοτερα χρηματα και το χρωμα ακριβως που ηθελα.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866
Καλημερα ο πρωτος τοιχος που θελουμε να φτιαξουμε ειναι 2,70 x 1.60 οποτε θα δω τι θα κανω

Reaction score
1.429
Καλημερα ο πρωτος τοιχος που θελουμε να φτιαξουμε ειναι 2,70 x 1.60 οποτε θα δω τι θα κανω
ενταξυ , υποθετω το 1,70 ειναι το πλατος, οποτε το κοστος δεν ξεφευγει τοσο πολυ. απλα να ξερεις οτι αν προκειται να κανεις και αλλους τοιχους θα πρεπει να παρεις μετα το ιδιο.

Reaction score
21.823
εγω ειχα εν ερκετα μεγαλο τοιχο να καλυψω οποτε τα ετοιμα slat walls μου εβγαιναν παρα πολυ ακριβα. πανω απο 2000. αυτα που πολουνται στην ελλαδα ειναι παρα πολυ ακριβα. αν εχεις μηκρος πλατος τοιχο - μεχρι 2 μ. οκ - αλλα για παραπανω δε συμφέρει και τα τη γνωμη μου
οποτε το ανέλαβε ενας φιλος μου μαραγκος που το εκανε άψογο με πολυ λιγοτερα χρηματα και το χρωμα ακριβως που ηθελα.
Τα δικά σου είναι όλο ξύλο. ¨Εχει και διαφορά ακόμη και στον ήχο. Απο τα έτοιμα ποσταρίσθηκαν κάποια αλλά στην ουσία είναι πολυκαρβονικά. Ξέρεις δηλαδή και μαγαζιά που πουλάνε έτοιμα και είναι όλο ξύλο ;

• Like

Reaction score
1.429
Τα δικά σου είναι όλο ξύλο. ¨Εχει και διαφορά ακόμη και στον ήχο. Απο τα έτοιμα ποσταρίσθηκαν κάποια αλλά στην ουσία είναι πολυκαρβονικά. Ξέρεις δηλαδή και μαγαζιά που πουλάνε έτοιμα και είναι όλο ξύλο ;
Όχι δεν νομίζω να υπάρχουν όλο ξύλο. Το κόστος νομίζω θα ανέβαινε πολύ τότε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.219
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος