Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Reaction score
0
Απάντηση: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Σε ποιες περιοχες το πιανετε το ΕΡΤHD? Στη Θεσσαλια δε βλεπω να αλλαξε κατι. Δεν θα γινει απο ολα τα κεντρα εκπομπης ανα την Ελλαδα?

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Εάν μπορέσετε να αντιληφθείτε αυτό το οποίο γράφει ο Άκης θα απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις σας.
Προφανώς είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να δίνει ΤΖΑΜΠΑ στην ΕΡΤ, ότι οι υπόλοιποι πληρώνουν.
Άσε που νομίζω ότι το παιχνίδι είναι πιο σύνθετο και πως ο ΣΚΑΪ έχει νομικά και ηθικά δίκιο και θα το βρει (στα ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια) εάν επιμείνει λίγο...
Στην Digrea δεν έχουν εκχωρηθεί συχνότητες? γιατί δεν πληρώνει ο ΣΚΑΙ να πάρει χωρητικότητα για HD ? Γιατί δεν χρησιμοποιεί μια δική του συχνότητα (ναι απο αυτές που ΔΕΝ έχει πληρώσει) για να μετατατρέψει το αναλογικό του σήμα σε HD.
Μην ξεχνάς ότι μιλάς για την επιχείρηση που εδώ και δεκα χρόνια περίπου καταλαμβάνει μια ραδιοφωνική συχνότητα, εκπέμποντας ...τίποτα μόνο και μόνο επειδή είναι διπλανή του (και παλιά του συχνότητα) και δεν την αποδίδει με αποτέλεσμα (μετά απο την διαμόρφωση των συχνοτήτων) να καταλαμβάνει πρακτικά 3 (την παρούσα που εκπέμπει κανονικά, αυτή του ..τίποτα και αυτή πουπαρεμβάλει, μιας και η ...τίποτα πέφτει στο ενδιάμεσο των 300KHz που επιβάλετε να έχουν μεταξύ τους οι πομποί.)
Και όλα αυτά με το έτσι θέλω... ή κάνω λάθος ?

Reaction score
59

για πειτε κρητη θα πιανουμε το σημα της ERT HD ?

Η ΜΟΝΟ παλι αθηνα :141:

Reaction score
59

Σε ποιες πόλεις θα μπορώ να δω ΕΡΤ HD

Προς το παρόν μόνο στις πόλεις που ήδη εκπέμπει το δεύτερο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ με τα κρατικά κανάλια και τα ραδιόφωνα.

Για άλλες πόλεις δείτε το χρονοδιάγραμμα το οποίο έχει ανακοινώσει η ΕΡΤ

Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011) - Πάτρα (Ιούνιος 2011) - Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011) -
Ρόδος (Αύγουστος 2011) - Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011) - Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011) - Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011) - Φλώρινα (Οκτώβριος 2011)
Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011) - Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Σε ποια συχνότητα είναι το HD ξέρουμε? για να μην ξαναψάχνουμε όλες τις συχνότητες και χαλάμε το setup!

Reaction score
786
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Σε ποια συχνότητα είναι το HD ξέρουμε? για να μην ξαναψάχνουμε όλες τις συχνότητες και χαλάμε το setup!
Θα το βρεις εκει που μεχρι χθες ηταν η Βουλή, η οποια μετακομισε στο αλλο πακετο της ΕΡΤ.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Τόσα χρήματα έχει πάρει η ΕΡΤ από τους λογαριασμούς μας, τουλάχιστον κάτι έκανε.

Reaction score
3

Στην Digrea δεν έχουν εκχωρηθεί συχνότητες? γιατί δεν πληρώνει ο ΣΚΑΙ να πάρει χωρητικότητα για HD ? Γιατί δεν χρησιμοποιεί μια δική του συχνότητα (ναι απο αυτές που ΔΕΝ έχει πληρώσει) για να μετατατρέψει το αναλογικό του σήμα σε HD.
Μην ξεχνάς ότι μιλάς για την επιχείρηση που εδώ και δεκα χρόνια περίπου καταλαμβάνει μια ραδιοφωνική συχνότητα, εκπέμποντας ...τίποτα μόνο και μόνο επειδή είναι διπλανή του (και παλιά του συχνότητα) και δεν την αποδίδει με αποτέλεσμα (μετά απο την διαμόρφωση των συχνοτήτων) να καταλαμβάνει πρακτικά 3 (την παρούσα που εκπέμπει κανονικά, αυτή του ..τίποτα και αυτή πουπαρεμβάλει, μιας και η ...τίποτα πέφτει στο ενδιάμεσο των 300KHz που επιβάλετε να έχουν μεταξύ τους οι πομποί.)
Και όλα αυτά με το έτσι θέλω... ή κάνω λάθος ?
Εάν θέλει η ΕΡΤ να φοράει μεταξωτά βρακιά να το κάνει χωρίς το δικό μου κwλο!
Ας πάει σε όποιο φορμά θέλει αφού πρώτα ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό της, κόψει τα τρελά λεφτά που πληρώνει τον κάθε ατάλαντο για το τίποτε, ας σταματήσει να παίρνει διαφημίσεις, να ανασάνει λίγο και η ιδιωτική τηλεόραση να μη χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι (ή να σταματήσουμε να πληρώνουμε εμείς τις αργομισθίες τους μέσα από τη ΔΕΗ) και μετά βλέπουμε.
Το ΣΚΑΪ, αλλά και η DIGEA έχουν απόλυτο δίκιο που αντιδρούν και ξαναλέω ότι εάν το κυνηγήσουν δικαστικά θα δικαιωθούν και η ΕΡΤ θα πληρώσει πολύ μεγάλο πρόστιμο.
Αλλά τι την νοιάζει, το κράτος θα πληρώσει, δηλαδή (μεταξύ άλλων) και εγώ που κάνω στο σκ@τό μου παξιμάδι με ότι έχει τρέξει εδώ και τρία χρόνια με την κρίση που ζούμε.

Δυστυχώς από τους ιδιωτικούς σταθμούς μόνο ο ΣΚΑΪ μπορεί να μιλήσει αφού είναι ο μόνος που δεν εξαρτάται από το κράτος δεδομένου ότι δε χρωστάει σε εφορία, ΙΚΑ, ούτε έχει εικονικά τιμολόγια να τον κυνηγούν, δε ζει από την κρατική διαφήμιση και πάει λέγοντας.

Τώρα για αυτά που μου λες για τις συχνότητες του ΣΚΑΪ, δε γνωρίζω εάν ισχύουν, αλλά και πάλι όποιος ενοχλείται και έχει έννομο συμφέρον ας πάει να βρει το δίκιο του.
Όμως το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά οι φιλοδοξίες και οι κόντρες της ΕΡΤ και των άλλων.
Εμένα το μόνο που με νοιάζει είναι να μην πληρώνω τη ματαιοδοξία και τις αντιπαραθέσεις κανενός Ταγματάρχη και καμιάς Έλλης.

Reaction score
2.224
Re: Απάντηση: Re: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Χωρίς να κρίνω τα υπόλοιπα που λες, νομίζω ότι οι προτροπές αφενός να ισοσκελίσει η ΕΡΤ τον προϋπολογισμό της και ταυτόχρονα να κόψει τις διαφημίσεις για να παίρνουν τα λεφτά οι ιδιωτικοί (!) είναι κάπως άτοπες και αλληλοσυγκρουόμενες. Η ΕΡΤ όπως δεν πρέπει να είναι πηγάδι δίχως πάτο για τους φορολογούμενους, δεν υπάρχει και κανένας λόγος να είναι καναλοφελές ίδρυμα, για να μη χάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική τηλεόραση. Έλεος

Reaction score
1

Μόλις μπήκα σπίτι και πάω να τσεκάρω.

Επιτέλους HD τηλεοπτικό υλικό, παρόλο που βλέπω τηλεόραση ελάχιστα. Καλά κάνει η ΕΡΤ και το ξεκινάει σε πείσμα των υπολοίπων, που στα 22 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, το μόνο για το οποίο καμαρώνουν είναι οι αποκλειστικότητες του Ευαγγελάτου, τα reality και οι εις τη νιοστή επαναλήψεις των άθλιων σειρών.
Και την ιδιωτική τηλεόραση την πληρώνουμε από την τσέπη μας μέσω των προϊόντων που διαφημίζουν απλά στην ΕΡΤ είναι άμεσο το χαράτσι και για αυτό γκρινιάζουμε.
Επίσης έχουμε πληρώσει και τον εξοπλισμό που έχουμε όλοι μας (HD τηλεοράσεις, δέκτες κλπ) και θέλουμε/απαιτούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές τους.
Όσοι δεν πήραν HD δέκτες MPEG-4 και τώρα "θέλουν" είναι στην ίδια μοίρα με τους καναλάρχες που τόσα χρόνια περνούσαν χρήματα από τα χέρια τους και αντί να γίνουν επενδύσεις, γίνανε Porsche και σαλέ στην Ελβετία.
Μηδαμινές επενδύσεις στην ψηφιακή εκπομπή, μόνο και μόνο επειδή αναγκάστηκαν.

Τέρμα το κράξιμο, προσωπικά θα ευχαριστηθώ το Champions League, το Final 4 και τους Special Olympics του καλοκαιριού.

Reaction score
786
Το ΣΚΑΪ, αλλά και η DIGEA έχουν απόλυτο δίκιο που αντιδρούν και ξαναλέω ότι εάν το κυνηγήσουν δικαστικά θα δικαιωθούν και η ΕΡΤ θα πληρώσει πολύ μεγάλο πρόστιμο.
Αυτο που λες δεν στηριζεται πουθενα. Δεν υπαρχει κανενας νόμος ή εστω ΚΥΑ που να απαγορευει την εκπομπη HD και αυτος ειναι ο λογος που τα ιδιωτικα καναλια δεν προκειται να κανουν καμια τετοια κινηση.

Το μονο μεσο πιεσης που εχουν ειναι ο γκεμπελισμος και η παραπληροφορηση, και το άσκησαν ηδη απο την ημερα της ανακοινωσης της ΕΡΤ.

Τα ευρωπαϊκα δικαστηρια δεν προκειται να απαγορευσουν την δωρεαν επιγεια HD εκπομπη απο κρατικο δικτυο, απλα και μονο επειδη ο ΣΚΑΙ και οι υπολοιποι δεν ειναι σε θεση (για ΔΙΚΟΥΣ τους λογους) να κανουν το ιδιο. Κανεις δεν απαγορευει στην Digea αυριο το πρωι να σηκωσει το δικο της HD καναλι στην κενη θεση του πακετου της, οπως κανεις δεν της απαγορευσε να λειτουργησει σε συστημα MPEG4 χωρις να "ρωτησει" κανεναν.

Με λιγα λογια, ο Ταγματαρχης τους εβαλε στην θεση τους και τελικα αυτη η κινηση της ΕΡΤ μονο καλο μπορει να κανει στα ελληνικα τηλεοπτικα πραγματα. Να δεις για ποτε θα ξεκινησουν τωρα ολοι εκπομπες 16:9...

Επισης, οτι πληρωνες στην ΕΡΤ θα πληρωνεις και τωρα. Δεν θα αυξηθει το τέλος (που κακά τα ψεμματα, με τον ενα ή τον αλλο τροπο υπαρχει σχεδον σε ολα τα Ευρωπαϊκα κρατη) επειδη θα βλεπεις και ενα καναλι HD.
Χαλαρωσε και απολαυσε απο αυριο την υψηλη ευκρινεια που ΗΔΗ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ εδω και τοσα χρονια.
Φιλικα...

Reaction score
0

Όντως...κι εγώ δε βλέπω κανένα λόγο να μην επιτραπεί αυτό...τόσα λεφτά έχει δώσει τόσα χρόνια ο κόσμος σε τηλεοράσεις, γιατί να μην μπορεί να δει και τηλεόραση με καλή ποιότητα. καμία λογική.

Reaction score
283
Re: Απάντηση: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Απο Αθηνα,παιδια εβαλα το καναλι της βουλης οντως μου το εχει γυρισει σε ΕΡΤ HD αλλα δεν εχω εικονα καθολου, εχω καρτα mpeg4 που δουλευει χωρις κανενα προβλημα,μηπως πρεπει να κανω κατι;

Reaction score
4

Το ΣΚΑΪ, αλλά και η DIGEA έχουν απόλυτο δίκιο που αντιδρούν και ξαναλέω ότι εάν το κυνηγήσουν δικαστικά θα δικαιωθούν και η ΕΡΤ θα πληρώσει πολύ μεγάλο πρόστιμο..
Εχεις κάπου να το στηρίξεις αυτό? Υπάρχει κάποια απόφαση/νόμος, κτλ και που θα μπορούσαμε να βρούμε παραπάνω πληροφορίες?

Τώρα για αυτά που μου λες για τις συχνότητες του ΣΚΑΪ, δε γνωρίζω εάν ισχύουν, αλλά και πάλι όποιος ενοχλείται και έχει έννομο συμφέρον ας πάει να βρει το δίκιο του.
Πολύ απλά, σαρώνοντας με τον δέκτη σου αμέσως πριν τον ΣΚΑΙ θα ακούσεις ένα σταθμό που δεν εκπέμπει τίποτα. Αυτός είναι κάτι κιλοβατικά πατημένα σε αυτή τη συχνότητα απο τον κο Αλαφούζο που δεν εκπέμπουν τίποτα για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τέλος, όπως υπερασπιζόμουν τον ΣΚΑΙ σε παλαιότερα θέματα, για την επιλογή του να εκπέμπει σε 16:9 (είχε βγει κανα MEGA / ΕΡΤ / αλλος να τον απειλήσει με μήνυση???) έτσι θα υπερασπίζομαι και την ΕΡΤ. Την πληρώνω που την πληρώνω, οφείλω να ομολογήσω ότι το πρόγραμμά της δεν το παρακολουθώ ιδιαίτερα, τουλάχιστον να προσπαθεί να γίνετε ρυθμιστής των πραγμάτων για να βλέπουμε και καμμιά αλλαγή!

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????

Απο Αθηνα,παιδια εβαλα το καναλι της βουλης οντως μου το εχει γυρισει σε ΕΡΤ HD αλλα δεν εχω εικονα καθολου, εχω καρτα mpeg4 που δουλευει χωρις κανενα προβλημα,μηπως πρεπει να κανω κατι;
Εχεις καρτα εγκατεστημένη σε CI για μετατροπή του mpeg4 σε mpeg2? αν ναι, νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρεις έτσι....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Ούτε ο ΣΚΑΙ ούτε κανείς άλλος μπορούν να κάνουν κάτι. Η ΕΡΤ είναι απολύτως νόμιμη. Υπάρχει νόμος από το 1969 που έχει αναθεωρηθεί και αργότερα που λέει ότι η ΕΡΤ μπορεί να κάνει πιλοτικές - δοκιμαστικές εκπομπές σε νέες τεχνολογίες. Με αυτό τον νόμο η ΕΡΤ είχε ξεκινήσει το 2006 και τις εκπομπές της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης με τα Πρισμα Σπορ+ κλπ.

Με τον ίδιο νόμο μπορεί αυτή την στιγμή να εκπέμπει σε HD δοκιμαστικά - πιλοτικά αρκεί το πρόγραμμα να μην έχει κανονική ροή αναλογικού καναλιού (π.χ. ΕΤΙ ΝΕΤ ΕΤ3).

Οι υπόλοιποι αντιδρούν για τους εξής λόγους:

1. Δεν θέλουν να κάνουν όλοι επενδύσεις στην τεχνολογία HD.
2. Έχουν κάνει τεράστια καμπάνια ώστε να πουληθούν δέκτες mpeg4. Νέα καμπάνια για mpeg4 HD είναι ασύμφορη.
3. Ο νόμος δεν τους επιτρέπει αυτή την στιγμή να κάνουν εκπομπή HD πρωτίστως γιατί δεν υπάρχουν οι συχνότητες. Κατά την ψηφιακή μετάβαση τα κανάλια εκπέμπουν και αναλογικά και ψηφιακά. Λόγω έλλειψης λοιπόν συχνοτήτων κάθε 4 κανάλια έχουν 1 συχνότητα. Όμως για να βγούν HD πρέπει κάθε 2 κανάλια να έχουν 1 συχνότητα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν περάσουμε στην 100% ψηφιακή εκπομπή δηλαδή το 2012 (ευελπιστούμε)...
4. Η ΕΡΤ με την κίνηση αυτή τους αναγκάζει αργά ή γρήγορα να επεκταθούν σε HD εκπομπές. Εδώ τα περισσότερα εκπέμπουν ακόμα σε 4:3...

Το 2008 ίσως θυμάστε ότι έγινε μία σοβαρή προσπάθεια να μεταδοθεί το Euro 2008 σε HD δορυφορικά από την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ τότε είχε συμφωνήσει και είχε πληρώσει και τα HD δικαιώματα (ένα ελάχιστο ποσό ήταν). Ο Hellas Sat είχε προσφέρει την υποδομή του αλλά και είχε παραγγείλει conax κάρτες για την κωδικοποίηση του καναλιού εντός Ελλάδος που θα μοιράζονταν δωρεάν. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είχε προσφέρει τις συχνότητες (φάσμα) που διαθέτει στον Hellas Sat και είχε αναλάβει τον Συντονισμό του εγχειρήματος.

Τότε λοιπόν με παρέμβαση Υπουργού της Κυβέρνησης το project ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή γιατί είχε αντιταχθεί σε αυτό κάποιο μεγάλο συμφέρον που δεν ήθελε HD μετάδοση την εποχή εκείνη. Και τότε το μεγάλο αυτό "συμφέρον" είχε το θράσσος να κάνει παράπονα για την ιδέα της HD μετάδοσης μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό...

Αυτά τα λίγα για την ιστορία της HD στην Ελλάδα.

Reaction score
1

Το ανοιξε που το ανοιξε το HD. Βαλε και κανα ντοκυμαντερ να παιζει. Τι μου κοτσαρησαν εκει το σημα?
Το καλύτερο θα ήταν να μας μετέδιδαν αυτό το διάστημα κάποιες κάρτες ελέγχου (κοινώς πατερνάκια αναφοράς), για να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε στοιχειωδώς έστω τις τηλεοράσεις μας σε μαύρο και λευκό, καθώς και color και tint. :126:

Αλλά ας μην περιμένουμε κιόλας από την κρατική τηλεόραση να αποκτήσει εν μία νυκτί την νοοτροπία Γερμανών και Ιαπώνων, έστω κι έτσι καλά είναι... :116:

Reaction score
8

Ούτε ο ΣΚΑΙ ούτε κανείς άλλος μπορούν να κάνουν κάτι. Η ΕΡΤ είναι απολύτως νόμιμη. Υπάρχει νόμος από το 1969 που έχει αναθεωρηθεί και αργότερα που λέει ότι η ΕΡΤ μπορεί να κάνει πιλοτικές - δοκιμαστικές εκπομπές σε νέες τεχνολογίες. Με αυτό τον νόμο η ΕΡΤ είχε ξεκινήσει το 2006 και τις εκπομπές της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης με τα Πρισμα Σπορ+ κλπ.

Με τον ίδιο νόμο μπορεί αυτή την στιγμή να εκπέμπει σε HD δοκιμαστικά - πιλοτικά αρκεί το πρόγραμμα να μην έχει κανονική ροή αναλογικού καναλιού (π.χ. ΕΤΙ ΝΕΤ ΕΤ3).

Οι υπόλοιποι αντιδρούν για τους εξής λόγους:

1. Δεν θέλουν να κάνουν όλοι επενδύσεις στην τεχνολογία HD.
2. Έχουν κάνει τεράστια καμπάνια ώστε να πουληθούν δέκτες mpeg4. Νέα καμπάνια για mpeg4 HD είναι ασύμφορη.
3. Ο νόμος δεν τους επιτρέπει αυτή την στιγμή να κάνουν εκπομπή HD πρωτίστως γιατί δεν υπάρχουν οι συχνότητες. Κατά την ψηφιακή μετάβαση τα κανάλια εκπέμπουν και αναλογικά και ψηφιακά. Λόγω έλλειψης λοιπόν συχνοτήτων κάθε 4 κανάλια έχουν 1 συχνότητα. Όμως για να βγούν HD πρέπει κάθε 2 κανάλια να έχουν 1 συχνότητα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν περάσουμε στην 100% ψηφιακή εκπομπή δηλαδή το 2012 (ευελπιστούμε)...
4. Η ΕΡΤ με την κίνηση αυτή τους αναγκάζει αργά ή γρήγορα να επεκταθούν σε HD εκπομπές. Εδώ τα περισσότερα εκπέμπουν ακόμα σε 4:3...

Το 2008 ίσως θυμάστε ότι έγινε μία σοβαρή προσπάθεια να μεταδοθεί το Euro 2008 σε HD δορυφορικά από την ΕΡΤ. Η ΕΡΤ τότε είχε συμφωνήσει. Ο Hellas Sat είχε προσφέρει την υποδομή του αλλά και είχε παραγγείλει conax κάρτες για την κωδικοποίηση του καναλιού εντός Ελλάδος που θα μοιράζονταν δωρεάν. Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών είχε προσφέρει τις συχνότητες (φάσμα) που διαθέτει στον Hellas Sat και είχε αναλάβει τον Συντονισμό του εγχειρήματος.

Τότε λοιπόν με παρέμβαση Υπουργού της Κυβέρνησης το project ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή γιατί είχε αντιταχθεί σε αυτό κάποιο μεγάλο συμφέρον που δεν ήθελε HD μετάδοση την εποχή εκείνη. Και τότε το μεγάλο αυτό "συμφέρον" είχε το θράσσος να κάνει παράπονα για την ιδέα της HD μετάδοσης μιλώντας για αθέμιτο ανταγωνισμό...

Αυτά τα λίγα για την ιστορία της HD στην Ελλάδα.
Πεστα χρυσοστομε με τα λαμογια σε αυτην τη χωρα!!! επιτέλους!

Reaction score
1

Ακόμα και να ήθελε να το κάνει αυτό Χρήστο μου η ΕΡΤ, δεν νομίζω ότι έχει ούτε τις δυνατότητες αλλά ούτε και τον εξοπλισμό που απαιτείται (δηλαδή κάμερες υψηλής ευκρίνειας κτλ.).

Αρκείται προς το παρόν απλώς στο να αναμεταδίδει τα προγράμματα που της προσφέρονται σε υψηλή ευκρίνεια, όπως μεγάλα αθλητικά γεγονότα κτλ.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef