Να γίνω λίγο γκρινιάρης; Δε μου αρέσει! Δεν είναι πολύ καλύτερη η εικόνα (ελάχιστη διαφορά θα έλεγα) και έχει και ελαφρύ είδωλο. Ελπίζω όταν αρχίσει ο αγώνας (με το ξένο τηλεοπτικό υλικό) η εικόνα να με καταπλήξει
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξεκίνησε HD εκπομπή της ΝΕΤ ?????
τα υπόλοιπα ειναι απλά για να τα συζητάμε....
πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι στο 2011, αυτο που μας αξίζει είναι η εικόνα HD για τις τηλεοράσεις HD που πήραμε και όχι η 4/3 SD εικόνα που μας δείχνουν.....
το να κάνεις εκπομπή και να μετατρέψεις studio απο SD σε HD, σημαίνει πολλά πράγματα.
Kάμερες, switchers, αποκωδικοποιητές, γραμμές SDI HD, οπτικές ινες κλπ.
Οπότε είναι απλό να στείλεις SD απο το studio με upscaling και πραγματικό HD όπως το παίρνεις απο δορυφόρο στο HD Mpeg-4 Encoder...
Κάποτε (θυμάσαι πότε...) ηταν η καλύτερη στιγμή για να μεταδοθεί απο τον Ελληνικό δορυφόρο πρόγραμμα HD... Αλλά κάποιοι άλλοι είχαν διαφορετική γνώμη...
οταν ξεκινησε "η ψηφιακη μεταβαση" μιας και αμφεβαλλα για το αν και ποτε θα εκπεμπψει καποιο καναλι σε υψηλη ευκρινεια στην χωρα μας πηρα μια καρτουλα neotion για την toshiba μου (που καποτε πλερωκα περι τα 1900 ευροπουλα - νοεμρβιος του 07 - και πλεον με 500 ευροπουλα παιρνεις μακραν καλυτερη 42αρα, εστω) ωστε να μην πηξω στα χειρηστηρια και ψαχνω αλλα κολπα και δεν τελειωνω ποτε.
συνεπως σημερα ζηλευω αυτα τα screenshots ωστοσο η sd εικονα που βλεπω τωρα ειναι τουλαχιστον 200 φορες ανωτερη του ξερασματος του mega στο champions league (χθες δεν ειδα - φανατζομαι δε θα αλλαξε κατι).\αυτο που βλεπω τωρα στη νετ ειναι τουλαχιστον ευχαριστο.
Νομιζω οτι δεν ειναι στην συχνοτητα της Βουλης (τουλαχιστον εγω με ενα γρηγορο ζαπινγκ τη βρηκα σε αλλο καναλι).
Παντως με γρηγορη εναλλαγη μεταξυ Νετ και ΕρτHD νομιζω οτι βλεπω αλλον αγωνα. Καθαρη φωτεινη και ζωντανη εικονα! Ευτυχως που δεν βλεπω ελληνικη τηλεοραση γιατι δεν θα αντεχα να δεχτω κατι sd!