Snow Whitty
SRS
- Reaction score
- 16.885
Μουφα στην αργκο η σλανγκ γλωσσα θα μπορουσε να αποδωθει και σαν μαπα,κακης αποτελεσματικοτητας,ποιοτητας,ασχημων προδιαγραφων.
Λοιπόν...Μαρία Παρασκευοπούλου said:Εξαιρετικό το θέμα που έχεις ανοίξει και τροφοδοτείς Γιώτα!
Για να δούμε τώρα, ποιος θα μας πει τι κοινό έχουν ένα καρφί κι ένα σαράβαλο..
Ελα ρε !Απο καπου τα αντιγραφει!!Γιάννης Δημητρόπουλος said:Μπράβο Γιώτα!!
Και σε όσους βοηθούν στο θέμα!
Ενδιαφέρον.....
Έχω την υπομονή να δω τι θα μας φέρει ο χρόνος! :D :roll: :wink: :wink: [/quote said:Μα φυσικα τα γηρατεια........ Τι αλλο?
HomeCinema-Maniac said:Μα φυσικα τα γηρατεια........ Τι αλλο?Έχω την υπομονή να δω τι θα μας φέρει ο χρόνος!:roll:
![]()
![]()
Giota said:Γάμ(μ)α
Το τρίτο σύμφωνο του φοινικικού αλφαβήτου ονομαζόταν gaml, και πιστεύεται ότι αρχικά ήταν ένα εικονόγραμμα που απεικόνιζε την καμήλα (η ελληνική λέξη καμήλα αλλά και οι ευρωπαϊκές camel, chameau, kamel κλπ. προέρχονται από τη λέξη gaml), τονίζοντας την καμπούρα της. Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, κατάληξε να δηλώνει το σύμφωνο [g], δηλαδή το Γγ. Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν το γράμμα για να δηλώσουν το δικό τους σύμφωνο Γγ (που προφερόταν ως [γ] στα αρχαία ελληνικά) και το ονόμασαν, προσαρμόζοντας τη φοινικική λέξη, γάμ(μ)α.
Δέλτα
Το τέταρτο γράμμα του φοινικικού αλφαβήτου ονομαζόταν delt. Η λέξη αυτή σήμαινε μάλλον «φύλλο πόρτας» και αρχικά το σημείο αυτό ήταν εικονόγραμμα που απεικόνιζε πόρτα, για να καταλήξει αργότερα να δηλώνει το φθόγγο [d]. Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν το γράμμα αυτό για να δηλώσουν το δικό τους σύμφωνο [d], δηλαδή το Δδ και εξελλήνισαν το φοινικικό delt σε δέλτα.
Έψιλον
Το πέμπτο γράμμα του φοινικικού αλφαβήτου ονομαζόταν he, ένα σύμφωνο που έμοιαζε με το h της αγγλικής, τη σημασία του οποίου αγνοούμε.
Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν το γράμμα αυτό για να δηλώσουν το δικό τους φωνήεν [e], δηλαδή το Εε, αυτό που αργότερα θα ονομαστεί έ ψιλόν, προκειμένου να διακρίνεται από τη δίφθογγο αι, με την οποία συνέπεσε φωνητικά.
κάτσε να "μπεί" και ο γλωσσορήτορας ο rdohertis κι θα δείς ποοοοοόσο θα πάει το θέμα!!!!! Ειδικά τώρα που εχω στείλει πακέτο και στον Κουκουράκη!!!!willie said:Γιατί βρε Γιώτα μου, γιατί βρε καλό μου κορίτσι με στενοχωρείς Κυριακάτικα με τους Φοινικιστές, τα φοινικόδεντρα, τις χουρμαδιές και τις καρύδες......![]()
Μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα γιατί ούτε μέχρι τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου δεν θα έχουμε τελειώσει....
Και περίμενα να δω ποιός θα το πει...:mrgreen:willie said:Γιατί βρε Γιώτα μου, γιατί βρε καλό μου κορίτσι με στενοχωρείς Κυριακάτικα με τους Φοινικιστές, τα φοινικόδεντρα, τις χουρμαδιές και τις καρύδες......![]()
Μην ανοίξουμε τέτοιο θέμα γιατί ούτε μέχρι τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου δεν θα έχουμε τελειώσει....