Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε.

Reaction score
0
Έκανα όσα είπες και έχω αυτό το αποτέλεσμα:

Default Directsound Device
Video Renderer
Audio Switcher
CoreAVC Video Decoder
AC3 Filter
Vorbis Audio Decoder

Όπως βλέπεις έχει αρκετες διαφορές και δεν εμφανίζει πουθενα και το DirectVobSub (auto-loading version) όπως και το Video Mixing Render 9 (Renderless) αλλά κάτι άλλα.

Πες καμιά ιδέα...

Reaction score
0
καλησπερα ακολουθησα και εγω δοκιμαστηκα τον (παρα πολυ) καλο οδηγο σου δοκιμαστηκα πανω στο pc μου...το προβλημα ειναι οτι οταν ανοιγω το αρχειο που θελω ο ηχος κανει "τριξηματα"

edit:το προβλημα προερχεται απο τις ρυθμισεις του AC3 ,αλλαζοντας την επιλογη σε 2/1 surround(εχω 2.1 ηχεια για αυτο το εβαλα,δεν δοκιμασα κατι αλλο) σταματανε να ακουγονται

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε.

dkarae το VMR9 και γενικως ολοι οι renders δεν εμφανιζονται με το ονομα τους αλλα ως σκετο video renderer.Αν αναπτυξεις το video renderer μονο τοτε θα δεις τις λεπτομερειες.

Το DirectVobSub για να εμφανιστει θα πρεπει το ονομα των υποτιτλων να ειναι ακριβως ιδιο με τη ταινια.Για να εισαι σιγουρος ονομασε τη ταινια και τον υποτιτλο με ενα σκετο Α.

Reaction score
0
να ρωτησω και κατι αλλο,αν θελω να επιλεξω για ηχεια τα ηχεια της tv θα επιλεξω το ιδιο π γραφει ο οδηγος?

Reaction score
0
NIX ευχαριστώ κι'εγώ για τις οδηγίες,είναι αναλυτικές και τις εφάρμοσα.To μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι δεν συγχρονίζει ο ήχος με την εικόνα.Έχουν ένα με δύο δευτερόλεπτα διαφορά.Ο επεξεργαστής μου είναι COREDUO 2χ1.8GHZ με 2GB μνήμη και δε νομίζω να είναι σ'αυτόν το πρόβλημα.Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις;
Eυχαριστώ.

NIX

Reaction score
0

Σε ποσα Hz εχεις ρυθμισει το προβολεα/τηλεοραση σου?

Επισης οποιος θελει να ρυθμισει το μεσο προβολης του για mkv το μονο που εχει να κανει ειναι να κατεβασει το δισκακι ρυθμισεων του αμερικανικου forum (blu-ray ή avchd) να αποσυμπιεσει τα αρχεια,να τα φορτωσει σε ενα εικονικο drive,να τα εξαγει απ` αυτο στο σκληρο δισκο και τελος να ριξει (drag n drop) τα m2ts αρχεια του εξαγωμενου δισκου μεσα στον player.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Οδηγος mkv. Τι ειναι τα matroska και πως τα αναπαραγουμε.

Σε ποσα Hz εχεις ρυθμισει το προβολεα/τηλεοραση σου?

Επισης οποιος θελει να ρυθμισει το μεσο προβολης του για mkv το μονο που εχει να κανει ειναι να κατεβασει το δισκακι ρυθμισεων του αμερικανικου forum (blu-ray ή avchd) να αποσυμπιεσει τα αρχεια,να τα φορτωσει σε ενα εικονικο drive,να τα εξαγει απ` αυτο στο σκληρο δισκο και τελος να ριξει (drag n drop) τα m2ts αρχεια του εξαγωμενου δισκου μεσα στον player.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

.
στα 50ΗΖ τον έχω ρυθμίσει και μου κάνει αυτό το πρόβλημα και δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα.Μου κάνει και στιγμιαία κολλήματα στην εικόνα κάτι που δεν γίνεται με τον KMPlayer.

Reaction score
6

Για αναπαραγωγη HD-MKV οπως εχουμε πει ουκ ολιγες φορες ρυθμιζουμε την καρτα γραφικων στα 24hz

Reaction score
0

Για αναπαραγωγη HD-MKV οπως εχουμε πει ουκ ολιγες φορες ρυθμιζουμε την καρτα γραφικων στα 24hz
H κάρτα γραφικών η δική μου που είναι η NVIDIA GEFORCE 8600GT έχει δύο ρυθμίσεις στα 50ΗΖ και στα 60ΗΖ και όχι στα 24ΗΖ.

NIX

Reaction score
0

Δεν ειναι προβλημα τις καρτας γραφικων σου αλλα του μεσου προβολης.

Δια τινά μπορει να συμβαινουν΄Το μεσο προβολης δεν εχει τη δυνατοτητα 24Hz και κατα συνεπεια δεν τα εμφανιζει ως διαθεσιμη επιλογη η καρτα γραφικων ή τα υποστηριζει αλλα λογω αμελειας του κατασκευαστη δεν υπαρχουν στο EDID.

Αν ισχυει το πρωτο δεν μπορεις να κανεις σχεδον τιποτα (μονο το reclock μπορει να σε βοηθησει),εαν ομως ισχυει το δευτερο το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να κατασκευασεις μονος σου μια αναλυση 1080p 24Hz.

NIX

Reaction score
0

Τις τελευταιες μερες διαβαζω αρκετα στο forum του doom9 διαφορα που γραφονται για τον coreavc.Στο thread γραφει και ο ιδρυτης της corecodec.
http://forum.doom9.org/showthread.php?t=104277 Το thread ειναι κτηνωδες,200 σελιδες!

Μεσα στα πολλα που γραφονται υπαρχουν και πολλα σημαντικα και ενδιαφεροντα.

Αυτο που μου κεντρισε το ενδιαφερον ειναι οτι η corecodec επι της ουσιας δεν θελει να εξελιξει εκδοση του coreavc με κλασσικη επιταχυνση HD.Δηλαδη επιταχυνση που βασιζεται στο εξιδικευμενο τσιπακι που εχουν οι τελευταιες καρτες grafikvn γι`αυτη τη δουλεια.
Το θεωρει λαθος προσεγγιση και με σοβαρα μειονεκτηματα-προβληματα.

Αυτο που εχουν στα αμεσα σχεδια τους ειναι υποστηριξη επιταχυνσης σε επιπεδο καθαρου hardware της καρτας γραφικων.Στην ιδια τη καρτα δηλαδη και οχι σε καποιο εξτρα τσιπ.Προς το παρον αυτο θα γινει μονο για καρτες nvidia,γιατι ειναι οι μονες που το υποστηριζουν.Βασιζεται στη γλωσσα προγραμματισμου CUDA.

Πληροφοριες για τη CUDA απο τη NVIDIA
http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html#

Αρθρο για τη CUDA στη wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/CUDA

Και μερικες μεταφρασμενες αραδες απο ενα ελληνικο site.
http://www.pcw.gr/Article/Graphics/nvidia_cuda_2_0_photoshop/238-3390.html

Reaction score
12
Πολύ καλό άρθρο, μόνο μια μικρή παρατήρηση... Tο HTPC μου (Vista) εμένα με Geforce 8600GTS, Core2Duo 6450, για τα mkv χρησιμοποιεί τον cyberlink h264 decoder με GPU Acceleration - προχτές μάλιστα το παρατήρησα και εγώ, νόμιζα ότι δεν δουλεύει αλλά τελικά είδα το κλιπάκι των ABBA (720p) με 3-4% CPU καθώς και συναυλία του Bocelli στα 1080p με 8-10% cpu ...

Αυτό και με τον Media Player Classic - Home Cinema 1.1.0.0 και μέσα στα Vista Media Center!!!
Το κόλπο στον mplayer είναι να τον ρυθμίσεις να δουλεύει σε EVR και να χρησιμoποιεί τον Cyberlink h264 decoder (από το PowerDVD 7.3) - o CoreAVC ΔΕΝ έχει GPU acceleration!....
:126:
Υπότιτλους πως ενεργοποιείς με τον Media Player Classic - Home Cinema 1.1.0.0? Με το DirectVobSub πάλι?
Επίσης όταν ο ήχος είναι DTS δεν τον αναπαράγει (στο VLC ακούγετε κανονικά με την επιλογή STEREO).
Επίσης πως επιλέγεις "για τα mkv να χρησιμοποιεί τον cyberlink h264 decoder με GPU Acceleration"
Ευχαριστώ.

Reaction score
1

Φιλε μου, ολες σου οι ερωτησεις εχουν ηδη απαντηθει στις προηγουμενες σελιδες. Ας μην ξαναγραφουμε τα ιδια, λιγο διαβασμα παντα κανει καλο!:126:

Reaction score
0

H κάρτα γραφικών η δική μου που είναι η NVIDIA GEFORCE 8600GT έχει δύο ρυθμίσεις στα 50ΗΖ και στα 60ΗΖ και όχι στα 24ΗΖ.
Κατέβασε τους τελευταίους drivers από το site της Nvidia και θα μπορείς να δώσεις ό,τι ρυθμό ανανέωσης θέλεις.

Reaction score
0

Κατέβασε τους τελευταίους drivers από το site της Nvidia και θα μπορείς να δώσεις ό,τι ρυθμό ανανέωσης θέλεις.
Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω κι αυτό.

Reaction score
0
Υποστηρίζει ο MPC το EVR? ποιά έκδοση έχεις?
Καλημερα σε ολους.Λοιπόν οτι και να εχω κανει δε μπορω να βρω ακρη με τα mkv.Δε μου παίζουν με τιποτα.Παίζουν με κενά και υπάρχει καθυστέρηση του ήχου σε σχέση με την εικόνα.Μηπως φταιει ο υπολογιστης μου που δε μπορω να τα δω κανονικα?Με τον οδηγο που αναφερετε εδω σιγουρα ειδα σημαντικη διαφορα γιατι πριν δεν μου ανοιγανε καν τα mkv.
Το pc ειναι pentium 4 3.2 hp σε μια asrock p4v88+ με 1024mb ddr2 και μια καρτα ati radeon x800gt.
Πειτε μου μπορω να κανω κατι για να παιζω mkv?

Reaction score
6

Χρειάζεσαι αναβάθμιση .
Σε καρτα γραφικών μνήμη και επεξεργαστή.

Reaction score
0

Καλα αυτο ειναι το μονο σιγουρο γιατι εχω μεινει 4-5 χρονακια πισω απο υπολογιστη.Απλα ρωτησα μηπως και γινοτανε κατι.Thanks anyway συνεχιστε την καλη δουλεια......

Reaction score
0

καλησπέρα σε όλους ,

έχω το εξής πρόβλημα :

σε 1 laptop toshiba (amd dual core 2 Gh, 2Gb μνήμη & ati hd 2600 ) παίζει mkv στα 720 άψογα ,αλλά στα 1080 κάνει σπασίματα.
έχω δοκιμάσει τα πάντα ( players ,codecs........) και δεν μπορώ να βρω λύση.
τα σπασίματα τα κάνει και στο laptop & όταν το συνδέω με full hd τηλεόραση ( philips cineos ) με hdmi καλώδιο.

γνωρίζει κάποιος τι φταίει ?

p.s. τα λιγότερα σπασίματα τα κάνει με media player classic & codec coreavc

ευχαριστώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef