Οικονομικό tweak για το cdplayer σας και όχι μόνο

Reaction score
0
Να σας ρωτήσω κάτι που δεν καταλαβαίνω...
Είναι δυνατόν cd players με ένα κάρο προδιαγραφές, πανάκριβα transport και ένα σωρό άλλες ιστορίες να βελτιώνονται με τουβλάκια από Jenga;
Προσωπικά, θα ένιωθα, τουλάχιστον θύμα, αν μου έλεγαν "κόλα τουβλάκια κάτω από το player" όταν είχα πληρώσει κάποιο σοβαρό, για μένα, ποσό για να αγοράσω player.
Όλες αυτές οι εταιρείες που ασχολούνται τόσα χρόνια με τους κραδασμούς (μόνο διπλά ψαλίδια και αμορτισέρ δεν έχουν βάλει ακόμα-ή μήπως όχι) δεν είχαν ανακαλύψει κάτι τόσο απλό;
Αν σε ένα σύστημα που έχει το Χ κόλπο (που αυξάνει τις μεσαίες, την εικόνα το εύρος και άλλα που δεν καταλαβαίνω), την Υ πατέντα (που ξανα-αυξάνει τις μεσαίες, την εικόνα , το εύρος και τα υπόλοιπα που δεν καταλαβαίνω), το Ζ εξωτικό υλικό (που μαντέψτε τι αυξάνει :) ), τοποθετηθεί ένα καλώδιο ρεύματος (που ματαξανααυξάνει ό,τι είχαν ξανααυξήσει τα προηγούμενα), ειδικά ποδαράκια (που αυτά και αν αυξάνουν ό,τι αύξησαν τα προηγούμενα), κανένα mat κτλ κτλ κτλ, βάλουμε και τα Jenga, πόσο πια μπορούν να αυξηθούν όσα τόσο καιρό αυξάναμε, μειώνοντας τα μετρητά μας;
Συγχωρείστε μου το ύφος, αλλά δεν το χωράει ο νους μου :)
ΜΗΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ JENGA ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΞΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ RACK.OPVS EINAI H ΣΙΜΗΔΑ Ο ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ Η Ο ΠΑΛΙΣΑΝΔΡΟΣ

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Jadis ειμαι σιγουρος οτι ο ανθρωπος θα εχει βλαστημησει την ωρα και την στιγμη που εγραψε το post με αυτα που ακουσε απο εμας. Και ιδιως απο μενα.
Ομως πραγματικα σε κατι φθηνα players των 50 ευρω καποιο τετοιο ''τρικ'' να βοηθα. Δεν ειναι απολυτο οτι δεν στεκει.
Και το διευκρινισε οτι αναφεροταν μονο σε φθηνες συσκευες...

Reaction score
3.468
Εγώ πάντως άκουσα σημαντικές βελτιώσεις περισσότερο στα ηχεία.
Με τα cdp , τα transports, τα DACs δεν έχω ακόμα βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Διαφωνώ ότι μόνο στα φτηνά players μπορείτε να ακούσετε διαφορές.

Tα jenga δεν θα τα έβαζε ποτέ ένας κατασκευαστής HiEnd συσκευών για άλλους λόγους . Εμείς ομως μπορούμε.

Reaction score
0
Jadis ειμαι σιγουρος οτι ο ανθρωπος θα εχει βλαστημησει την ωρα και την στιγμη που εγραψε το post με αυτα που ακουσε απο εμας. Και ιδιως απο μενα.
Ομως πραγματικα σε κατι φθηνα players των 50 ευρω καποιο τετοιο ''τρικ'' να βοηθα. Δεν ειναι απολυτο οτι δεν στεκει.
Και το διευκρινισε οτι αναφεροταν μονο σε φθηνες συσκευες...
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΣΤΟ DENON 3910 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΘΗΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΛΟ RACK ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΙΛΟΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΞΕ ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

Reaction score
2
Καταρχας ζητω συγνωμη στον s.e εαν ενοχληθηκε αλλα η προθεση μου ηταν καθαρα καλοπροαιρετη(με βαση το χιουμορ).Να προσθεσω ομως οτι δεν θα ηθελα να χαρακτηριστω επαγγελματιας περισσοτερο απο οτι χομπιστας.Το οτι πολλες φορες δοκιμαζονται διαφορα τετοια "κολπακια" κατω ή ακομη και πανω απο συσκευες και ιδιαιτερα στα cd players και μαλιστα πολλα απο αυτα δουλευουν ειναι κατι το αναμφισβητητο.Και ναι μπορει να ακουστει γραφικο αλλα οντως λογω ιδιομορφιας του ομου κρεατος μπορει να λειτουργησει σαν αποσβεση

Reaction score
3.468
Γιάννη Μιχαήλο, καθώς και όλοι μας,

σε αυτο το thread, o S.E πρότεινε να δοκιμάσουμε κάτι συγκεκριμένο. Τα Jenga κάτω από τις συσκευές μας. Μόνο αυτό.
Δεν ζήτησε από εμάς να γράψουμε για άλλα αντικραδασμικά υλικά ή tweaks που έχουμε δοκιμάσει ή σκεφτόμαστε να δοκιμάσουμε.

Ο S.E φαντάζομαι ότι περιμένει τώρα τα σχόλιά μας που θα προκείψουν μετά τη δοκιμή που θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι με τα jenga.

Reaction score
0
Γιάννη Μιχαήλο η τελευταία τοποθέτηση σου σε τιμά και κάποια στιγμή θα γνωριστούμε κι από κοντά για ανταλλαγή απόψεων.

Σκοπός του θέματος ήταν να προσφέρει κάτι σε όσους ασχολούνται με το fine tuning του συστήματος τους για πειραματισμό και πιθναή βελτίωση της συνολικής απόδοσης του συστήματος που διατηρούν με κόπο, χρόνο και χρήμα. Το δε προτεινόμενο προιόν έχει μηδαμινό κόστος και μπορείς να το διασκεδάσεις ταυτόχρονα.
Σε ενίσχυση των Jenga wood blocks διαβάστε κι αυτά από έγκυρους και με πολλά χρόνια στο χώρο της υψηλής πιστότητας:

Speakers on stands or shelves MUST use feet, but never soft ones: no rubber/plastic feet, Blu-Tack, Sorbathane, etc. For firmer bass plus clearer mids and treble, try speakers on three hardware store wood plugs or buttons. See here to get 2-3 times the effect.

Ditto for all CD players, amps, power supplies, etc. If the wood buttons aren't high enough, try three wood blocks (3/4" or so), to raise components off their rubber/plastic feet. You'll hear an instant bass-to-treble upgrade. Of course, stacking components is the worst of all worlds: you're failing to drain vibrations and forcing the components to share vibes.

Εντελώς τυχαία νομίζω ότι τα jenga πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές και φυσικά όπως προέιπα (γιατί δεν υπάρχει τέλειο cdplayer από αντικραδασμική στήριξη τουλάχιστον κάτω από 6000-7000 ευρώ) υπάρχουν και ανώτερα στάδια από το Jenga που κοστίζουν πολύ περισσότερο και από διάφορους κατασκευαστές.

Από τον παραπάνω προτείνοντα άλλο ένα εισαγωγικό TIP:
Never bundle wires, no matter whether AC, speaker or IC. If you must run wires parallel for more than a foot, separate them by 6" or more. Wires that cross at at 45 degrees or more can touch without any sonic degradation.

Τέλος νομίζω (μπορεί να κάνω και λάθος) ότι σε ένα τέτοιο φόρουμ υπάρχει χώρος για χιούμορ (το λατρεύω άλλωστε), γνωριμίες, ανταλλαγή απόψεων αλλά ΚΑΙ λίγη ΟΥΣΙΑ που μπορεί να βοηθήσει και ένα χαιφιντελά στο Καρπενήσι ή στη Ρόδο ή όπου αλλού για να καταφέρει υψηλότερη πιστότητα αναπαραγωγής από το σύστημα και να μάθει και κάτι παραπάνω.
Η σωστή δοσολογία χιούμορ, απόψεων, γνώσεων και κοινωνικών επαφών μόνο καλό μπορεί να μας κάνει και πάντα σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού αλλά και ανοχής σε μια άλλη άποψη με κριτική πάντα ματιά και όχι περιπαικτική, με τάση για πειραματισμό αλλά όχι ειρωνία.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εμένα που δεν είμαι από το Καρπενήσι αλλά από την Σαλλλλονίκη θα με βοηθήσει κανείς? :cool: :lol:

Reaction score
3.468
Σε πιάνει και σένα Νίκο. Εννούσε όλες τις ακριτικές περιοχές της Ελλαδας.

Θα ήθελα επίσης να σας δώσω και μια συμβουλή, ή αν προτιμάτε, κάτι από τη βασικη θεωρεία περί απόσβεσης κραδασμών, αλλά με πολύ απλά λόγια για να μπορέσουμε να το καταλάβουμε όλοι μας.

Κάθε υλικό που παρεμβάλεται μεταξύ μιας συσκευής και του εδάφους έχει και τη δική του συχνότητα συντονισμού. Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά το rack των συσκευών μας θα δούμε ότι αυτό αποτελείται απο διαφορετικά υλικά κολημένα μεταξύ τους, όπου το κάθε ένα από αυτά έχει τουλάχιστον μία συχνότητα που συντονίζεται το ίδιο.

Τα 4 βασικά ζητούμενο για ένα σωστό αντικραδασμικό είναι :

1. Η συχνότητα συντονισμού (ταλάντωσης) του ίδου του αντικραδασμικού δεν θα πρέπει να επηρεάζει αρνητικά τη συσκευή που θέλουμε να τοποθετήσουμε επάνω σε αυτό. Δεν αρκεί λοιπόν αυτή η συχνότητα να βρίσκεται έξω από το ακουστικό φάσμα συχνοτήτων. Η συχνότητα αυτή συνήθως δεν ακούγεται αλλά μπορεί να επηρεάζει (αρνητικά ή θετικά) τα ίδια τα ηλεκτονικά κυκλώματα της ηλεκτρονικής συσκευής μας, π.χ του προενισχυτή μας .

2. Το αντικραδασμικό οφείλει να μεταφέρει την ενέργεια που εισπράτει από τον περιβάλλοντα χώρο (air born vibrations) και από τις συσκευές που βρίσκονται επάνω σε αυτό, προς τη μάνα γη.
Οσο πιο κοντά βρίσκεται το αντικραδασμικό στη γη τόσο το καλύτερο. Ενα μέρος της ενέργειας αυτής αναπόφευκτα συσσωρεύεται και στο ίδιο το αντικραδασμικό και πρέπει το αντικραδασμικό να έχει τη δυνατότητα να την καταναλώσει ακαριαία, να την μετατρέψει δηλαδή αμέσως σε θερμότητα πριν αρχίσει αυτή να συσσωρεύετε.

3. Να μην μεταφέρει την ενέργεια από τη γη, ή την ενέργεια από το υλικό (π.χ. rack), προς τη συσκευή που θέλουμε να προστατεύσουμε.

4. Το ηχητικό αποτέλεσμα, μετά την τοποθετηση του αντικραδασμικού, να αρέσει στα αυτιά μας.
Σημειώστε παρακαλώ ότι ένας συντονισμός, οπουδήποτε κι αν δημιουργηθεί αυτός, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θετικά ή ευχάριστα ακουστικά αποτελέσματα.
Ενας, ας πούμε, ευεργετικός συντονισμός μπορεί να ακουστεί σαν μια ουρά μικρής διάρκειας στο τελείωμα ορισμένων μουσικών οργάνων, π.χ. στα βιολιά μιας ορχήστρας, και να μας αρέσει γιατί το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα άκουσμα με πολλες αρμονικές. Επίσης ένας ευεργετικός συντονισμός θα μπορούσε να δημιουργήσει μία έντονη ευφωνικότητα στην μεσαία περιοχή και ειδικά στις γυναικείες φωνές.
Αυτό είναι κάπως αντίστοιχο με το φαινόμενο που παρατηρούμε στις λυχνίες κενού λόγω μικροφωνισμών ή άλλων μικροσυντονισμών.

Επομένως, θα ήθελα να τονίσω, ότι ένα αντικραδασμικό, μπορεί μεν να μας παρέχει τις 3 πρώτες δυνατότητες που προανέφερα αλλα να αδυνατεί να μας παρέχει την δυνατότητα 4.

Η τέταρτη ιδιότητα του αντικραδασμικού είναι άλλωστε αυτή που αντιλαμβανόμαστε εμείς όταν ακούμε μουσική.

Τα Jenga, λόγω του υλικού κατασκευής τους (σκληρό ξύλο) δεν μπορούν να απομονώσουν αποτελεσματικά τους κραδασμοιύς (ενέργεια) που προέρχεται από την γη ή το rack μας. Από κάτω δηλαδή προς τα πάνω. Μεταφέρουν όμως σχετικά γρήγορα την ενέργεια που προέρχεται από τον αέρα (air born) και από την ίδια τη συσκευή προς τη γη ή το rack μας, από πάνω δηλαδή προς τα κάτω.

Αρα στην περίπτωση των jenga, έχουμε να κάνουμε κυρίως με έναν συνδιασμό συντονισμών με ευεργετικά ή καταστροφικά αποτελέσματα και ανάλογα με την περίπτωση.

Επομένως εμείς πρέπει να αποφασίσουμε εαν αυτοί οι χρωματισμοί μας αρέσοιυν ή όχι και όχι οι reviewers των περιοδικών που χρησιμοποιοών ούτως ή άλλως διαφορετικά racks και χώρους από τους δικούς μας.

Reaction score
3.468
Κατ' επέκταση οτιδήποτε και να βάλετε κάτω από το μηχάνημα θα παίξει κάπως διαφορετικά από πριν.
Εγώ θα έλεγα να δοκιμάσετε και άλλα υλικά. Θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε εσείς οι ίδιοι ότι κάποια υλικά θα μπορούσαν να πρικαλέσουν στο σύστημα κάποιους χρωματισμούς που μπορεί και να σας αρεσουν.
Να μην κοροϊδευόμαστε, γιατί περί χρωματισμών πρόκειται.

Reaction score
3.468
Το τέλειο αντικραδασμικό που καλύπτει επαρκώς τα σημεία 1-3, δεν είναι απαραίτητα το καλύτερο και ηχητικά.για εσάς
Ελπίζω τουλάχιστον αυτό το τελευταίο να το έχετε διαπιστώσει κι εσείς οι ίδιοι σε πολλά άλλα πράγματα με τον ήχο του στερεοφωνικού σου.

Ολο για στερεοφωνικά μιλάμε τελευταία και έχει καταντήσει μια αηδια το πράγμα . χε χε χε !!!

Reaction score
0
ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ ΡΑΦΙ ΤΙΣ ERAUDIO ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ DENON ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ.
ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ?????
ΗΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΣ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΤΑΤΗ ΜΕΣΑΙΑ.ΚΑΛΟ ΤΟ JENGA ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ

Reaction score
3.468
Δεν το έχω δοκιμάσει το ράφι της ERAUDIO.

Εγώ χρησιμοποιώ ένα δικιάς μου ιδιοκατασκευής.
Θεωρώ ότι είναι πολύ ουδέτερο και αποτελείται από μία μεγάλη μαρμάρινη βάση σχήματος κουτιού που στο επάνω της μέρος είναι τοποθετημένη μία άλλη βαριά κατασκευή από φυσικό ελαστικό και άμμο θαλάσσης. Η όλη κατασκευή βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο κλειστό ξύλινο rack. Οτι και να ακουμπίσεις επάνω σε αυτή τη βάση μπορεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα επηρεστεί από τον περιβάλλοντα χώρο. Ακούς μόνο το μηχάνημα.
Αυτή τη βάση την έφτιαξα μόνο για αξιολόγηση cd players στο χώρο μου.
Αν θέλω πρόσθετους χρωματισμούς και εφέ ακούω σε άλλη θέση.

Reaction score
2
Μετά από μία εβδομάδα+, κουφαμάρας του δεξιού αυτιού, μπορώ να πω ότι το «παιχνίδι» κάνει δουλειά σε φθηνά μηχανήματα.

Σε μηχανήματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από απλή, λεπτή λαμαρίνα με πολλά πλαστικά μέρη, προσθέτει χρώμα, όπως λέει σωστά ο g.kar, ευχάριστο και επιθυμητό σε πολλές περιπτώσεις.
Σε μηχανήματα τα οποία έχουν αρκετό μέταλλο στο σασί τους, στιβαρές κατασκευές από την κατασκευάστρια εταιρία, αλλάζει τις χροιές όχι όμως προς το καλύτερο.
Μετά από προσεκτική ακρόαση, κατά την προσωπική μου άποψη, στο σύνολο χαλάει το αποτέλεσμα, με χαμηλότερη σκηνή και διόγκωση του μεσοχαμηλού με αποτέλεσμα να χρωματίζει όλες τις υπόλοιπες συχνότητες αρνητικά.

Κε Dr_Slump,

Έχω κόψει τρελομπαλάκια αρκετά παλαιότερα, το δύσκολο ήταν να πετύχεις σωστά το ίσιο της έδρας στο κόψιμο!
Έχω ακόμα δύο σετ κομμένα και συνέχεια ρωτάει ο γιος μου γιατί τα χάλασα αντί να του τα δώσω να παίζει!

Reaction score
3.468
Αντώνη, χαίρομαι ιδιαίτερα που διάβασες τα σχόλιά μου περί χρωματισμών στα διάφορα αντικραδασμικά που χρησιμοποιούμε.
Τα αποτελέσματα που πήρες, επαληθεύουν του λόγου το αληθές.
Αυτό που θα ήθελα για μια ακόμη φορά να αναφέρω είναι το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά υλικά επηρεάζονται από τους μικροκραδσσμούς που δημιουργούνται από τον περιβάλλοντα χώρο και από τις ίδιες τις συσκευές. Το βαρύ σασί έχει μεγαλη μάζα οπότε βοηθαει στην απόσβεση μέρους αυτών των κραδασμών.
Στον αντιποδα, υπάρχει και η μέθοδος που λειτουργεί με πολύ μικρή μάζα. Κάποτε είχα φτιάξει έναν προενισχυτη με σασί από χαρτόνι. Επαιξε πολύ χειρότερα όταν αργότερα μπήκε σε μεταλλικό κουτί. Ολα όμως αυτά τα φαινόμενα έχουν την επιστημονική εξήγησή τους, αρκεί να έχουμε ανοιχτά μυαλά και να μην πιστεύουμε μόνο σε μύθους και μαύρες μαγείες

Ο πειραματισμός είναι πάντα ευπρόσδεκτος αρκεί να υπάρχει χρόνος και να μην μας κοστίζει ακριβά.

Reaction score
3.468
Δημήτρη, πολύ καλό το site της airloc.
Απευθύνονται μόνο στους επαγγελματίες οι άνθρωποι.

Δειτε και τις συχνότητες που αποροφούν τα αντικραδασμικά τους. Ολα είναι μετρήσιμα όπως έχω ξαναπεί. Τίποτε δεν γίνεται τυχαία σε αυτό το χώρο.

Reaction score
3.468
Παρόμοιες βάσεις στήριξης φτιάχνει και η Simposium για τα HiEnd συστήματα.
Σε τιμές εξωπραγματικές.
Πολυ καλή επιλογή η airolc για ιδιοκατασκευές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.753
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l