Ολοκληρωμενος για Magnepan MG12

Reaction score
0
Θα γινουν ομως αλλαγες στο συνθετο. Το κομματι του συνθετου πανω απο το πικαπ και το ραφι θα φυγουν και εκει θα μπει τηλεοραση. Για να μη βλεπουμε τηλεοραση στο θεο λοιπον, πρεπει να περιορισουμε το υψος των μηχανηματων.
Μη βαρατε ειμαι παντρεμενος με δυο παιδια. Και πολλα κανω.......:116:

Reaction score
8
κι εγω το ιδιο Γιαννη.
Την γυναικα πρεπει να την εκπαιδευεις απο την αρχη, ειδαλως οταν μεγαλωνει γινεται ατιθαση και στο τελος σε αναγκαζει να την σκοτωσεις.

Στο προβλημα μας τωρα. Καταρχας τα ηχεια σου ειναι πολυ κοντα στον πισω τοιχο, πραγμα που εχει πολυ μεγαλη επιδραση στο χαμηλο του ηχειου. Θελουν τουλαχιστον 1,5 μετρα απο τον πισω τοιχο. Τι γινεται ομως τωρα με δεδομενο οτι δεν ηρθε ακομα η ωρα της (της γυναικας).
Η λυση που βλεπω εγω, ειναι να φτιαξεις μια ξυλινη βαση με ροδακια κατω απο το καθε ηχειο, οπου επανω θα τοποθετηθει το καθε ηχειο και θα το φερνεις μπροστα οταν θες να κανεις μια σωστη ακροαση, για προχειρες τα αφηνεις οπως ειναι.
Επισης πανω σε αυτην την βαση, μπορεις να τοποθετησεις απο εναν μονομπλοκ πισω απο καθε ηχειο, λυση που και ηχητικα ειναι σωστη και δεν θα ενοχλουν οπτικα, αφου θα ειναι πισω απο τα ηχεια. Ετσι και με εναν μικρο σε μεγεθος προενισχυτη, λυνεις το προβλημα του επιπλου. Ασε που μπορεις να παρεις και κανεναν ομορφο λαμπατο πρε οπως ο DARED MC7P γυρω στο χιλιαρικο που ειναι σαν γλυπτο και αναβαλεις την εκτελεση της γυναικας.(Τα παιδια μια δυο φορες να ψιλοκαουν στις λαμπες δεν ξαναπλησιαζουν)

Reaction score
0
Αυτες ειναι οι βασεις που εφτιαξα και μετακινω τα ηχεια εξω οποτε θελω να ακουσω λιγο ποιο σοβαρα.Ευκολα.

Reaction score
8
αν κατω απο αυτες τις βασεις βαλεις ενα κομματι ξυλο, παγκο κ.λπ. και τεσσερα ροδακια και τις βιδωσεις επανω του, μπορεις να βαλεις επανω του και τον μονομπλοκ.

Reaction score
0
Στέργιο πιστεύεις ότι 200 βατ φτάνουν για μαγνητοστατικά;
Σε μαγαζί στο Λονδίνο πάντως με πληθώρα μηχανημάτων ο τύπος μου είπε χαρακτηριστικά: Aν θες maggies θες καμιά 300 βατ για αρχή.Αλλιώς θες άλλο ηχείο.
Οφειίλω να ομολογήσω πως νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα αλλά.......έκανε μια α/β δοκιμή και κατάλαβα ότι είχε δίκιο.
Όχι βέβαια. Για ηλεκτροστατικά είναι τζετ όμως, ακόμα και με τα 100 του SAM άκουγα εδώ που τα λέμε.

Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που μάλλον δε θα πάρω ποτέ μαγνητοστατικό ηχείο...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Ολοκληρωμενος για Magnepan MG12

''200 βατ φτάνουν για μαγνητοστατικά;''

Ρωταει ο φιλος gstriftos.

Για τα MG 12 μαλλον φτανουν.

Reaction score
0
Τι γινεται ρε παιδια? Απορω γιατι να μου χρειαστουν χιλιαδες βατ?
Εχω μια επιφυλαξη μιας και δεν τα εχω ακουσει με πολλα βατ.
Αλλα απο τα 2Χ60 του densen στα 2Χ80 του Unico ειδαμε αισθητη διαφορα στην οδηγηση και κυριως στο χαμηλο το οποιο πηρε εκταση και ελενχο ταυτοχρονα.
Μονο αυτη τη συγκριση εχω κανει και γι'αυτο φανταζομαι οτι με περιπου τη διπλασια ισχυ θα κανω δουλεια.(ειπαμε δεν ακουω δυνατα)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Οσο περισσοτερη ισχυ δινεις στα ηχεια ,τοσο καλυτερα αποδιδουν.
Τα MG 12 δεν θελουν KW.
Aν ακουσεις κατι που σε ικανοποιει ,ξανακουσε το μεχρι να βρεις τυχον μειονεκτηματα.
Οπου βρεις λιγοτερα, κανε την αγορα και παολαυσε μουσικη.

Reaction score
5
η λύση που σου προτείνει ο θανάσης Κ είναι η ιδανική, μηδέν χώρος στο έπιπλο, κρυμμένα ενισχυτικά (--> υψηλό WAF), κανένας συμβιβασμός σε ισχύ αφού η βάση που έχεις φτιάξει έιναι γερή και, με μια προσθήκη έξτρα βάσης ανάμεσα στις 4 βίδες, μπορεί να αντέξει μεγάλο μονομπλόκ

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75
Απάντηση: Re: Ολοκληρωμενος για Magnepan MG12

Τι γινεται ρε παιδια? Απορω γιατι να μου χρειαστουν χιλιαδες βατ?
Εχω μια επιφυλαξη μιας και δεν τα εχω ακουσει με πολλα βατ.
Αλλα απο τα 2Χ60 του densen στα 2Χ80 του Unico ειδαμε αισθητη διαφορα στην οδηγηση και κυριως στο χαμηλο το οποιο πηρε εκταση και ελενχο ταυτοχρονα.
Μονο αυτη τη συγκριση εχω κανει και γι'αυτο φανταζομαι οτι με περιπου τη διπλασια ισχυ θα κανω δουλεια.(ειπαμε δεν ακουω δυνατα)
Δεν ειναι θεμα εντασης το προβλημα σου. Μην ξεχναμε πως για να ακουσεις διπλασια ενταση ,θελεις δεκαπλασια ισχυ,κατι που μεταφραζεται,πως για να ακουσεις διπλασια ενταση απο τον 2Χ80 που δοκιμασες,θελεις καποιον 2Χ800! Επομενως,το ''κλειδι'' στην ολη ιστορια,δεν ειναι μονο τα πολλα βατ,αλλα τα ποιοτικα και δυνατα βατ.Και διπλασιας ισχυος ενισχυτη να δοκιμασεις( 2Χ160 πχ...) η διαφορα που θα ακουσεις στην ενταση,δεν θα ειναι σημαντικη,μην σου πω πως πρακτικα καμια... Ομως,αν εχει ικανοποιητικα αποθεματα ρευματων,τα ηχεια σου θα παιξουνε πολυ καλα. Η λυση που σου προτεινε ο Θανασης ειναι πολυ καλη ( προτεινω με μαρμαρινη βαση αν τελικα το αποφασισεις...),απλα δεν ξερω κατα ποσο θα ειναι εφικτη στο budget σου,αφου θα πρεπει με αυτο να αγορασεις δυο ικανους μονομπλοκ τελικους,προενισχυτη και φυσικα καλωδια. Τελειωνοντας,προσπαθησε να ακουσεις στον χωρο σου,οσα μηχανηματα μπορεις και να μην βιαστεις,στα ορια του εφικτου παντα. Καλη επιτυχια:)

Reaction score
0
Πολλά, δυνατά και ποιοτικά βατ εχει ο krell και ο AVI μεχρι στιγμης.
Αν καταλαβα καλα.:118:

Reaction score
8
πραγματι, οι τελικοι της κρελ ναι.
Παλιοτερα ειχα δοκιμασει ομως εναν ολοκληρωμενο κρελ, ο 250 νομιζω ηταν, που ειχε αδυναμια να οδηγησει δυσκολα φορτια, πραγμα παραξενο για κρελ, αν κρινουμε και απο αυτον του φιλου μας του Ηλια που οδηγουσε μια χαρα τα δικα του Αναλυσις - θεος σχωρεστα γι αυτον τωρα.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Φιλε Γιαννη,επειδη βλεπω πως καπου μπερδευεσαι ,εκανες καποια βολτα σε καποιο μαγαζι να δεις κατα ποσο υπαρχει η δυνατοτητα να ακουσεις καποιον-ους ενισχυτη-ες στον χωρο σου με τα ηχεια σου? Θεωρω πως ειναι το καλυτερο. Απο εμας,οτι και αν σου πουμε και με ολη την καλη διαθεση,θα παρεις καποια υποκειμενικη γνωμη και καποιον ''μπουσουλα'' στο που να κατευθυνθεις,αλλα την τελικη αποφαση,θα την παρεις εσυ,γιατι εσυ και μονο θα ζεις μαζι με τα μηχανηματα σου. Εισαι διατεθειμενος δλδ να αγορασεις καποιο μηχανημα χωρις να το ακουσεις? Μεγαλο ρισκο και οσες λιγες ευτυχως φορες το εκανα,προσωπικα το μετανιωσα. Γιαννη,το θεμα δεν ειναι πως δεν υπαρχουν καλα μηχανηματα,ισα ισα,που σημερα πλεον,μονο καλα μηχανηματα υπαρχουνε και ευτυχως εχουμε να διαλεξουμε! Το θεμα ειναι αλλο. Ολα ειναι καλα,αλλα διαφορετικα και εκει επανω μπαινει η υποκειμενικοτητα μας. Προσπαθησε να ακουσεις οσα μηχανηματα μπορεις και εμπιστεψου την δικη σου υποκειμενικοτητα,αφου αυτη εχει την μεγαλυτερη σημασια. Οταν καποιο μηχανημα καταφερει να σε ''απογειωσει'',μην μας ρωτησεις καν,''χτυπα'' το και εμεις θα μοιραστουμε την χαρα σου! Κανε την βολτα σου στα μαγαζια και ''τιμησε'' αυτο που θα σε σεβαστει σαν σοβαρο ενδιαφερομενο και αγοραστη. Συγνωμη για το μακροσκελες κειμενακι μου και καλη αγορα!

Reaction score
0
Γιαννη ευχαριστω εσενα και τους υπολοιπους για τα σχολια και τις αποψεις σας οι οποιες με εχουν βοηθεισει να αποκλεισω καποια μηχανηματα και να 'κλεινω' προς καποια.
Και φυσικα δεν θα αγοραζα οτιδηποτε χωρις να το ακουσω.
Αλλωστε η πρωτη λεξη στο πρωτο ποστ μου ηταν ''προτασεις''.
Θα μεταφερω εντυπωσεις απο τις ακροασεις.:201:

Reaction score
14

Έστω και καθυστερημένα, θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία για τον AVI και τον KRELL δεδομένου ότι τον πρώτο τον είχα και τον δεύτερο τον έχω ακούσει εκτεταμένα. Ο AVI είναι ένα καθόλα ΤΙΜΙΟ μηχάνημα με αρκετή ισχύ, καλή ανάλυση αλλά μάλλον ψυχρό. Όσο για τον KRELL διαθέτει καλύτερες χροιές, όμως το 75+ που πρέπει να δείς στο ποτενσιόμετρο για να ακουστεί αξιοπρεπώς δημιουργεί μάλλον ανασφάλεια παρά αίσθηση δύναμης.
Σημειώστε ότι και τους δύο ενισχυτές τους έχω ακούσει με ηχεία που έχουν κάποιες απαιτήσεις σε ρεύματα όπως PROAC, AUDIO PHYSIC, SONUS FABER, ωστόσο χαμηλότερες των ηχείων στα οποία αναφέρεσε.

Reaction score
0
Vpoly σε σχεση με ποιον ακουγεται ψυχρος ο AVI?
Και για ποιον Krell μιλας?
Το Σαββατο πιστευω να εχω εντυπωσεις απο τον AVI με τα ηχεια μου.

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Ολοκληρωμενος για Magnepan MG12

Vpoly σε σχεση με ποιον ακουγεται ψυχρος ο AVI?
Και για ποιον Krell μιλας?
Το Σαββατο πιστευω να εχω εντυπωσεις απο τον AVI με τα ηχεια μου.
Κατά την προσωπική μου πάντα γνώμη σε σχέση π.χ. με YBA, MONRIO, NAIM, MAGNUM DYNALAB, McIntosh κ.α.
Σε ότι αφορά τον KRELL (συγγνώμη που δεν το διευκρίνισα) μιλώ για τον KAV400xi και όχι για το τελευταίο μοντέλο, το οποίο δεν έχω ακούσει.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv