Ο ΟΤΕ διπλασιάζει δωρεάν τις ταχύτητες στις συνδέσεις DSL!!!!!

Reaction score
164
Ο καλύτερος τρόπος για να δούμε την ταχύτητά μας είναι το ftp.
Αντιγράφω από mail υποστήριξης της Hol. Σε ένα παράθυρο dos:

Z:\>ftp files.gentoo.gr
Connected to penguin.gentoo.gr.
220 penguin.gentoo.gr
User (penguin.gentoo.gr:(none)): anonymous
331 Anonymous login ok, send your complete email address as your password.
Password: (Πατάτε enter)
230 Anonymous access granted, restrictions apply.
ftp> cd snapshots
250 CWD command successful
ftp> get portage-latest.tar.bz2
200 PORT command successful
150 Opening BINARY mode data connection for portage-latest.tar.bz2 (31368946 bytes)
226 Transfer complete.
ftp: 31368946 bytes received in XX,XXSeconds XX,XXKbytes/sec.
Δικά μου αποτελέσματα:
ftp: 33404424 bytes received in 79,94Seconds 417,89Kbytes/sec.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.311
Σακη με NY να κανεις τις δοκιμες ........

1770 kb/s 237 kb/s 141 ms New York, NY ~ 4900 mi

Reaction score
298
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Μάριος Λαζάρου said:
Παιδιά προσοχή.Πολύς κόσμος τελευταία (συμπεριλαμβανομένου του αυτού μου) παρατήρησε μείωσε στις ταχύτητες download από προγράμματα P2P (torrent,e-mule κλπ). Εσείς έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?
Eίναι φυσιολογικό αυτό...
Όχι πάντα: http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=14463.0

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Aπο ΝΥ 263Kb με 183ms
Aπο Μπρατισλαβα 272Κβ με 305ms
Συνδεση στα 2048 Χθες ομως μου εδειξε 420Κβ περ. Τωρα τι φταιει;

Reaction score
0
Είμαι και εγώ ένας που πλήρωσε για να έχει μια σύνδεση 1024 στην Forthnet και η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου είχε γίνει 2048/256 μετά το πρόγραμμα των αναβαθμίσεων του ΟΤΕ. Με την Forthnet όλα καλά μέχρι τώρα. Ευχαριστημένος. Οι τύποι είναι εξυπηρετικότατοι και μάλιστα αν έχεις και κανένα γνωστό τεχνικό μέσα :wink: τα πράγματα απλουστεύονται ακόμα περισσότερο. Όσο για τα Ρ2Ρ αυτά πάνε σφαίρα (max 195Kb/sec).
Το θέμα είναι τι γίνεται με τον ΟΤΕ. Εδώ και 2 μέρες επιμένει να συνδέεται το router στα 768/192 με την αντίστοιχη μείωση στην ταχύτητα. Μετά από επικοινωνία με την Forthnet έκανα αναφορά για το πρόβλημα και μου είπαν ότι ο ΟΤΕ θα κάνει 2-3 εργάσιμες να επικοινωνήσει μαζί μου και δεν ξέρω πόσες ακόμα για να διορθώσει το πρόβλημα.
Η ερώτηση που θέτω τώρα για προβληματισμό είναι η εξής:

Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να μην γνωρίζει για μια περιοχή τις ταχύτητες σύνδεσης στο δίκτυο του και να προβαίνει από μόνος του στην επιδιόρθωση της βλάβης;
Μια εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έπρεπε να μειώνει τον λογαριασμό ανάλογα με τις ημέρες του μήνα στις οποίες δεν είχε την δυνατότητα να σου προσφέρει την σύνδεση για την οποία πληρώνεις;

(και όχι τίποτα άλλο αλλά βγήκε και το Lost s03e01 και σέρνεται μέχρι να κατέβει) :D :D :D

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
ngourni said:
Είμαι και εγώ ένας που πλήρωσε για να έχει μια σύνδεση 1024 στην Forthnet και η οποία εδώ και ένα μήνα περίπου είχε γίνει 2048/256 μετά το πρόγραμμα των αναβαθμίσεων του ΟΤΕ. Με την Forthnet όλα καλά μέχρι τώρα. Ευχαριστημένος. Οι τύποι είναι εξυπηρετικότατοι και μάλιστα αν έχεις και κανένα γνωστό τεχνικό μέσα :wink: τα πράγματα απλουστεύονται ακόμα περισσότερο. Όσο για τα Ρ2Ρ αυτά πάνε σφαίρα (max 195Kb/sec).
Το θέμα είναι τι γίνεται με τον ΟΤΕ. Εδώ και 2 μέρες επιμένει να συνδέεται το router στα 768/192 με την αντίστοιχη μείωση στην ταχύτητα. Μετά από επικοινωνία με την Forthnet έκανα αναφορά για το πρόβλημα και μου είπαν ότι ο ΟΤΕ θα κάνει 2-3 εργάσιμες να επικοινωνήσει μαζί μου και δεν ξέρω πόσες ακόμα για να διορθώσει το πρόβλημα.

Είναι δυνατόν ο ΟΤΕ να μην γνωρίζει για μια περιοχή τις ταχύτητες σύνδεσης στο δίκτυο του και να προβαίνει από μόνος του στην επιδιόρθωση της βλάβης;
Μια εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της δεν θα έπρεπε να μειώνει τον λογαριασμό ανάλογα με τις ημέρες του μήνα στις οποίες δεν είχε την δυνατότητα να σου προσφέρει την σύνδεση για την οποία πληρώνεις;

(και όχι τίποτα άλλο αλλά βγήκε και το Lost s03e01 και σέρνεται μέχρι να κατέβει) :D :D :D
Έχεις απόλυτο δίκιο...

Απλά υπάρχει περίπτωση να αναβαθμίζει ο ΟΤΕ το dslam της περιοχής σου γι' αυτό και να υπάρχει το πρόβλημα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.775
ngourni said:
Κι εσύ νομίζεις ότι ο ΟΤΕ σέβεται τον εαυτό του;;; :D

Reaction score
7
xfader said:
Με ποιόν provider;
Σε ποιά περιοχή είσαι;
Με ΟΤΕnet στο Ηράκλειο Κρήτης.Αλλά δεν είναι μόνο δικό μου το πρόβλημα...Και στο adslgr το έχουν πεί πολλά παιδιά...

Reaction score
298
xfader said:
Κι εσύ νομίζεις ότι ο ΟΤΕ σέβεται τον εαυτό του;;; :D
Κάτσε να ζυγώσει κατά 'δω κανένα δίκτυο εναλλακτικού και θα φάει ο πΟΤΕ έναν "σεβασμό", που θα 'ναι όλος δικός του :lol:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.775
Από χθες το βράδυ ο ΟΤΕΝΕΤ σερνόταν στις συνδέσεις με το εξωτερικό.
Πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν είχαν καθόλου internet.
Πριν λίγα λεπτά το πρόβλημα μάλλον λύθηκε.

Reaction score
5
με HOL 1024 τα τορρεντ κατεβαινουν με 70k/s και παραλληλα οταν δουλευω και firefox για surfing η γραμμη φτανει τα 107-108kb/s... δηλαδη οι ταχυτητες ειναι τελειες... εχθες ηταν λιγο καλυτερα γιατι πηγαινε ολη μερα και τα τορρεντ στο φουλ... ισως επειδη ειναι κυριακη πρωι σερφαρουν πολυ...

οχι να μη βριζουμε συνεχως την HOL δηλαδη.. (φυσικα τα τορρεντ με encryption μονο)

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
ngourni said:

Έχεις απόλυτο δίκιο...

Απλά υπάρχει περίπτωση να αναβαθμίζει ο ΟΤΕ το dslam της περιοχής σου γι' αυτό και να υπάρχει το πρόβλημα...
Ο ΟΤΕ είχε ήδη αναβαθμίσει τα DSLAM στην περιοχή. Χθές με πήραν τηλέφωνο και μετά από 2 πρόσπάθειες και επανεκιννήσεις του router η ταχύτητα επανήλθε.

Reaction score
0
xfader said:
Από χθες το βράδυ ο ΟΤΕΝΕΤ σερνόταν στις συνδέσεις με το εξωτερικό.
Πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας δεν είχαν καθόλου internet.
Πριν λίγα λεπτά το πρόβλημα μάλλον λύθηκε.
Όπως φαίνεται από τα διαγράμματα εδώ: http://netmon.grnet.gr/traffic//m160/ υπήρχε πρόβλημα με την OTEGlobe, μέσω της οποίας μερικοί ISPs βγαίνουν στο Internet. Άλλοι προτιμούν την MedNautilus ;)

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.311
Ωραιο 8-10 που υπηρχε προβημα φαινεται σους πινακες.......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound