Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.568
Reaction score
37.875
μη παμε στο 1/4ο, εχει πεσει πολυ σκοντο...... επι του θεματως δε νομιζω οτι μπορουν οι περισσοτεροι να αντεξουν ιμερσιβ συστημα 😇
-> προσωπικα αν και γενικα ειμαι ανθεκτικη μαιμουδα, γι αυτο και εχω αντεκσει τοσα χρονια, ενα μεγαλο μερος της δισκοθηκης μου δεν αντεχεται ουτε σε μονοκαναλο.. (...)
 

christos77

Master of Diffusion
Μηνύματα
6.288
Reaction score
13.195
Η επιστημονική μελέτη που έχουμε κάνει με τους κολλητούς μου, αποδεικνύει ότι το ιμέρσιβ είναι πχιο απολαυστικό με μερικές μινιφορούσες παρέα.
Σταυρο το υιοθετω παραυτα:hi:
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Αχ Μεσιε Μπουτια τι εχω ακουσει για το πως ακουγονται τα σεταπια δε λεγεται;)
 


Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.159
Reaction score
19.004
Όταν βρέθηκε με τον Ουίλιαμ ο άλλος ίσως.. έφαγαν κάποια τεμάχια (για την εμπειρία) 8-)
 

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Οι μεν επαναλαμβάνουν ότι η ανωτερότητα των πολυκαναλικών θα εξαφανίσει τα κλασσικά δικαναλικά χωρίς να λογαριάζουν την ευχέρεια και τις διαθέσεις των χρηστών.Οι δε επικαλούνται τη μικρότερη επεξεργασία σήματος με την απλούστερη εφαρμογή στα δικαναλικά για να προκρίνουν τη διαιώνισή τους έναντι των εξελίξεων στην τεχνολογία ....
Όσο εύλογα επιχειρήματα και ν'αναπτύσσουν οι μεν και οι δε....


unnamed.jpg



Ευδιακριτες οι αποστασεις. Κερδιζεις επαξια το ρολο του αρχιδιαιτητη.
 

TGD

Μηνύματα
7.206
Reaction score
7.233
Κωστα: το ηρωδειο αποτελει εξαιρεση λογο του τοιχου πισω του
Το Ηρώδειο λέγεται ωδείο γιατί στην αρχαιότητα ήταν στεγασμένο. Τότε θα είχε σωστές προδιαγραφές για συναυλίες. Τώρα δεν έχει.
 

Μηνύματα
4.466
Reaction score
7.742
Πρέπει να μας διευκρινίσεις με τη σειρά σου εάν με τον όρο τέλειο θα εννοούσες ομοιογενές μεν σε συνάρτηση με την άνοδο των οκτάβων αλλά με ευρεία ή στενότερη διασπορά... :wink:
Οσα χρονια ακουγα δικαναλα σε διαφορετικους μαλιστα χωρους και με διαφορετικα επισης ηχεια αντιμετωπιζα το κλασικο προβλημα που πιστευω οτι αντιμετωπιζει και η συντριπτικη πλειοψηφια των ακροατων. Μικρες μετακινησεις της κεφαλης ηταν ικανες να καταστρεψουν την εικονα.
Αυτο αλλαξε με την προσθηκη ενος κεντρικου ηχειου. Αυτο απο μονον του ειναι αρκετα σημαντικο διοτι εαν θελουμε να μιλησουμε για πραγματικες συνθηκες ακροασης, δεν νομιζω να παραμενει κανεις σε ενα λαιβ ακομη και οταν καθεται ακουγοντας μπροστα του την ορχηστρα βαλσαμωμενος σε μια θεση. Σε ποιο λαιβ καταρρεει η εικονα με μικρες κινησεις της κεφαλης? Μπραβο ,τσακαλια ειστε...σε ΚΑΝΕΝΑ.
Και μονον αυτη η ελευθερια κινησεων που επιτυγχανεται με το πολυκαναλο ειναι για μενα αρκετα σημαντικο.
Το ξερω, θα μου πεις οτι ηχεια που εχουν τελειο σπινοραμα και ειναι τελεια τοποθετημενα με διαστημικες προδιαγραφες μπορουν να δωσουν καποια ελευθερια κινησης. Ας υποθεσουμε λοιπον οτι τα εστησαν τελεια by the Book.( Εδω βεβαια γελαμε, καλα καλα δεν ξερουν εαν μετριεται το RT60 :biggrin:. Μην εχεις αυταπατες, ολα αυτα ειναι ασκησεις επι χαρτου, σχεδον ολοι καθονται καρφωμενοι στην θεση τους)
Περιμενω να μου ορισεις εκεινες τις συνθηκες κατα τις οποιες ενα δικαναλο σεταπ θα επιτυγχανει το ιδιο αποτελεσμα τουλαχιστον οσον αφορα το ευρος του sweet spot ετσι που να κανει περιττη την χρηση ενος ακομη ηχειου στο μεσον. Το τι σπινοραμα και κατευθυντικοτητα εχει το ηχειο μου ειναι αδιαφορο,αυτο που με ενδιαφερει ειναι να το αποδειξεις επαρκως.:)

Και όπως λεν και στο χωριό μου, don’t bring a knife to a gunfight
Καλα θα ηταν εστω και με μαχαιρι.....Το κακο ειναι οτι εμφανιζονται με νυχοκοπτη στα χερια την ωρα που πεφτουν πυρηνικες βομβες. :biggrin:
 

TGD

Μηνύματα
7.206
Reaction score
7.233
Είναι παράξενο το 2023 να προσπαθούμε να πείσουμε για την αξία του πολυκάναλου. Δεν θυμάμαι πότε απέκτησα το πολυκάναλο, αλλά για να έχει Esoteric DVD-60 και Parasound P7, καταλαβαίνεται ότι είναι πολύς καιρός.
Θέλω να κάνω το επόμενο βήμα και να βάλω ηχεία και στο ταβάνι. Αλλά δεδομένου ότι ακούω πια μουσική μόνο στο αυτοκίνητο (αν δεν είναι η κόρη μαζί να απαιτεί τα δικά της) ή από το Micropod του λαπιτόπ, δεν αξίζει τον κόπο.
Το δικάναλο έχει ακόμα αξία, ας best value for money, αλλά μέχρι εκεί.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.600
Το Ηρώδειο λέγεται ωδείο γιατί στην αρχαιότητα ήταν στεγασμένο. Τότε θα είχε σωστές προδιαγραφές για συναυλίες. Τώρα δεν έχει.
Σωστά.

Άλλη ηχητική είχαν τα ωδεία, κι άλλη τα θέατρα.

Τα ωδεία είχαν κατάλληλη ηχητική για μουσικά όργανα, ενώ τα θέατρα, όχι.
 


Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
...
Περιμενω να μου ορισεις εκεινες τις συνθηκες κατα τις οποιες ενα δικαναλο σεταπ θα επιτυγχανει το ιδιο αποτελεσμα τουλαχιστον οσον αφορα το ευρος του sweet spot ετσι που να κανει περιττη την χρηση ενος ακομη ηχειου στο μεσον. Το τι σπινοραμα και κατευθυντικοτητα εχει το ηχειο μου ειναι αδιαφορο,αυτο που με ενδιαφερει ειναι να το αποδειξεις επαρκως.:)
Ευκολάκι...Binaural ηχογραφήσεις και αναπαραγωγή μέσω ακουστικών.Υπό οποιαδήποτε συνθήκη.Μην παραλειφθούν επίσης τα παντοκατευθυντικά Duevel όπως και τα σύγχρονα Beolab 90 και Lexicon SL-1.
Κατά τα άλλα απ'όσα setup έχω δείξει περιορισμένη ελευθερία κινήσεων θα είχα μονάχα με τις κόρνες.Το θέμα είναι ότι για να πρόσθετα εκεί κεντρικό ηχείο όχι μόνο θα χρειαζόμουν παρόμοιο τεμάχιο αλλά ακόμα και τότε θα ήταν διαφοροποιημένος ο προσανατολισμός του δικού του άξονα ως προς τη θέση ακρόασης σε σχέση με δεξί-αριστερό κανάλι.
Δεν χρειάζεται όμως να παίρνεις τόσο πολύ στα σοβαρά τα περί υψηλής πιστότητας.
 
Last edited:

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.568
Reaction score
37.875
....σε μια συναυλια (ηλεχτρικια ή με ενισχυτες, περα απο pa) (τουλαχιστων στις πρωτες σειρες ή κοντα στη σκηνη) υπαρχει επαρκεια ενεργειας οποτε ειναι αμελητεα η κινηση του κεφαλιου ή ακομη και η κινηση ολοκληρου του σωματος....βεβαια μια μικρη κινηση του κεφαλιου σε μια συναυλια εχω υποψη μπορει να κανει τη διαφορα μερα με νυχτα (...μια τεταρτη, απριλη του '18 στη Λιοσιων). 🐒
-> επι του θεματως, θα "θυσιαζα" το δικαναλο (ως εννοια), και μονο στην υποψια οτι καποιοι "δολοφονουν" τη "μουσικη" για λογους ας τους χαρακτηρισω "πρεστιτζ".
 

Μηνύματα
12.542
Reaction score
14.689
Ιδίως άμα θα διεξαγόταν η οπλομαχία στο... Carnegie Hall των dedicated. :roflmao:

Η λειτουργία της νοημοσύνης έγκειται στο να επεξεργάζεται αντικειμενικά δεδομένα και από αυτά να βγάζει δικαιολογημένα συμπεράσματα.
Έχει όμως διαπιστωθεί επιστημονικά ότι ειδικά η ανθρώπινη νοημοσύνη λειτουργεί διυλίζοντας τα διαθέσιμα αντικειμενικά δεδομένα μέσα από υποκειμενικά στοιχεία...Τα αντικειμενικά δεδομένα συνεπάγονται την τεχνική ανωτερότητα των ορθά δομημένων immersive setup έναντι των παραδοσιακών πολυκαναλικών. Ως υποκειμενικός παράγοντας όμως παραμένουν στοιχεία όπως η διάθεση , χρηματική ευρωστία , χωροταξική ευχέρεια αλλά και οικειότητα που θα ένιωθε ο εκάστοτε ακροαματικόφιλος προς την υλοποίηση δεδομένου setup...

Οι μεν επαναλαμβάνουν ότι η ανωτερότητα των πολυκαναλικών θα εξαφανίσει τα κλασσικά δικαναλικά χωρίς να λογαριάζουν την ευχέρεια και τις διαθέσεις των χρηστών.Οι δε επικαλούνται τη μικρότερη επεξεργασία σήματος με την απλούστερη εφαρμογή στα δικαναλικά για να προκρίνουν τη διαιώνισή τους έναντι των εξελίξεων στην τεχνολογία χωρίς να λογάριαζαν την επιθυμία ενός χρήστη γι αναβαθμίσεις με ανώτερο αντίκρυσμα σε σχέση με αέναη εναλλαγή κεφαλοβραχιόνων, ενισχυτικών-ηχείων και διάφορων παρελκομένων.

Όσο εύλογα επιχειρήματα και ν'αναπτύσσουν οι μεν και οι δε από τη στιγμή που θα παρακάμπτεται ο υποκειμενικός παράγοντας, η εμπλεκόμενη νοημοσύνη φαντάζει περισσότερο τεχνητή παρά ανθρώπινη.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, εάν μου επιτρέπεις τα πράγματα. Σου προτe;iνω να διαβάσεις το πόστ μου 4.700 σε αυτό το νήμα σε περίπτωση που σου διέφυγε, λόγω του φόρτου πόστ που είχες να διαχειριστείς ίσως. Απαράδεκτo που δεν έβαλες και like. 😀 Επιγραμματικά και λίγο συνοπτικά γραμμένο και πρέπει να έχεις μια βάση για να το αντιληφθείς but doable. Επίσης μικρό σχόλιο στα γραφόμενά σου για το "αντικειμενικό" και "υποκειμενικό¨ : δεν εξετάζονται με την έννοια που έχει ο απλός κόσμος στο μυαλό του για αυτες τις δύο έννοιες. Πρέπει να συμβαδίζει με το"μοντέλο" που φτιάχνει η νόηση το οποίο και αυτό έχει υποκειμενικότητα, όπως και οι υποθέσεις αλλά και παραδοχές που κάνουμε για να εξετάσουμε κάτι ερευνητικά. Πλέον ούτε η τα αξιώματα και λογικές αλήθειες εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και αλήθεια και ας ακολουθηθούν σωστά.

Υ.Γ : Όσο για το βαρετό θέμα της επκράτησης ή όχι του πολυκάναλου, τα πράγματα είναι απλά, δεν είναι φιλοσοφία, ούτε δύσκολη επιστήμη για να κατάλαβει κάποιος. Όταν λένε κάποιοι παλιοί ότι το Hi FI αλλά και HI End είναι όροι μόνο για δικάναλο και όχι για πολυκάναλο, είναι ότι ξέρουν βασικά πράγματα για την ιστορία του audio και πως αυτή έχει εξλιχθεί. Και όντως έχεις ακούσει Ηi End πολυκάναλο ; Όχι. αυτό είναι γιατί πρώτα απο όλα δεν είναι όρος πλέον που σχετίζεται (εαν ποτέ ίσχυε) με το θέμα ποιότητας. Είναι όρος που δείχνει την τρομερή άνοδο που είχε σε χρόνο ρεκόρ του δικάναλου (εντός 8 ετίας) και η οποία συνέβη λόγω ότι συνέπεσε η παραγωγή δίσκων, οικιακή αναπαραγωγή, διάθεση και ανάγκη του κόσμου γι αυτήν, το δικαναλικό σ΄συτημα, οι ταινίες, η τέχνη γενικότερα που βρήκε τρόπο έκφρασης που μέχρι τότε δεν υπήρχε, το βινύλιο και αργότερα εντάχθηκε (πρόλαβε) και το cd, δημιουργία στανταρντ, χώροι στούντιο, διάθεση χρημάτων σε όλους του τομείς μηχανημάτων εγγραφής και εξέλιξης τους, όπως και τεχνικών, συμμετοχή άξιων ανθρώπων με μεράκι κλπ . Όλα αυτά μαζί σε χρόνο ρεκόρ. Δημιουργήθηκε ένας τρομερός όγκος δουλειάς και εκατομμύρια των εκατομμυρίων τίτλοι.

Το πολυκάναλο εάν ήταν να αναπτυχθεί θα είχε γίνει. Εχουν περάσει δεκαετίς. Και όσο αναπτύχθηκε εάν πρόσεξες συνέπεσε με την ανακάλυψη του DVD και μετά home theatre. Για μουσική τίποτε γιατι δεν υπάρχαν ούτε αυτές οι συνθήκες. ¨Ασε που δεν νομίζω να είναι το ίδιο "στήσιμο" το πολυκάναλο για μουσική με το πολυκάναλο για ταινίες, άσχετα μερικοί τι τους συμφέρει να λένε ή να νομίζουν. Αυτά τα ξέρω εγώ που δεν ασχολούμαι καθόλου με το θέμα και τα ξέρει και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος και δεν απορεί ή τσακώνεται ή ...ή ../ Μόνο εδώ βλέπω δεν τα ξέρουν , μάλλον επειδή δεν έχουν δεί κάποια μελέτη έτοιμη για αυτά και πρέπει λίγο να βάλουν και τη "νόηση" και λογική να δουλέψει. 😀 Μην περιμένεις α σου πουν γιατί και πως στα πάντα. Εξάλλου για την ανωτερότητα του πολυκάναλου και άγρια κριτική γιατί πήγε η όλη ιστορία σε δικάναλο, έχει εκφραστεί απο πολλούς μηχανικόυς απο την ίδρυση του δικάναλου. Μιλάμε το 1960 ήδη, αναφερονται αυτά. Από τότε και δεν έγινε κάτι. Πρέπει να "συμπέσουν" πολλά πράγματα.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
...
Το πολυκάναλο εάν ήταν να αναπτυχθεί θα είχε γίνει. Εχουν περάσει δεκαετίς. Και όσο αναπτύχθηκε εάν πρόσεξες συνέπεσε με την ανακάλυψη του DVD και μετά home theatre. Για μουσική τίποτε γιατι δεν υπάρχαν ούτε αυτές οι συνθήκες. ¨Ασε που δεν νομίζω να είναι το ίδιο "στήσιμο" το πολυκάναλο για μουσική με το πολυκάναλο για ταινίες, άσχετα μερικοί τι τους συμφέρει να λένε ή να νομίζουν. Αυτά τα ξέρω εγώ που δεν ασχολούμαι καθόλου με το θέμα και τα ξέρει και ο κάθε σοβαρός άνθρωπος και δεν απορεί ή τσακώνεται ή ...ή ../ Μόνο εδώ βλέπω δεν τα ξέρουν , μάλλον επειδή δεν έχουν δεί κάποια μελέτη έτοιμη για αυτά και πρέπει λίγο να βάλουν και τη "νόηση" και λογική να δουλέψει. 😀 Μην περιμένεις α σου πουν γιατί και πως στα πάντα. Εξάλλου για την ανωτερότητα του πολυκάναλου και άγρια κριτική γιατί πήγε η όλη ιστορία σε δικάναλο, έχει εκφραστεί απο πολλούς μηχανικόυς απο την ίδρυση του δικάναλου. Μιλάμε το 1960 ήδη, αναφερονται αυτά. Από τότε και δεν έγινε κάτι. Πρέπει να "συμπέσουν" πολλά πράγματα.
Like θα σου είχα βάλει άμα είχες χωρίσει το κείμενο σε ...παραγράφους. :laugh:
Επίσης να μην είναι προμήνυμα νέας επιμονής με αντικείμενο την τεχνητή νοημοσύνη.

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επιρρίπταμε στο πολυκαναλικό ευθύνη επειδή εξελίχθηκε για οικιακή χρήση παράλληλα με την πρόοδο των αλγορίθμων για την ενδεδειγμένη διαχείριση σήματος και την επέκταση χωρητικότητας στα αποθηκευτικά μέσα. Η τετραφωνία πάντως είχε κυκλοφορήσει εδώ και μισόν αιώνα αλλά δεν είχε πιάσει λόγω απαιτήσεων στον εξοπλισμό και μειωμένου ενθουσιασμού από το καταναλωτικό κοινό.
 
Last edited:

Μηνύματα
12.542
Reaction score
14.689
Ναι, γέρασα και μυαλό δεν έβαλα.. :p
Μια χαρά μυαλό έχεις. Δεν βλέπεις εδώ τι γίνεται ; 😀

Σε πιστοποιώ εγώ, κια εάν ήξερες ποιός σε πιστοποιεί θα ένιωθες 10 πόντους ψηλότερος σωματικά και πνευματικά. 😀
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.159
Reaction score
19.004
Μια χαρά μυαλό έχεις. Δεν βλέπεις εδώ τι γίνεται ; 😀

Σε πιστοποιώ εγώ, κια εάν ήξερες ποιός σε πιστοποιεί θα ένιωθες 10 πόντους ψηλότερος σωματικά και πνευματικά. 😀
Σωματικά πάντως να ξέρ'ς είμαι 10 πόντους κοντύτερος απ' όσο νιώθω.. :roflmao:
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.393
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top