Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί


alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683

Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
Παρακολουθώντας τα παραπάνω, βγαίνει συμπέρασμα:

Ο χώρος της τεχνολογίας του ήχου έχει πολλές δυνατότητες εξέλιξης και
δημιουργίας. Μια από αυτές ήταν και η τεχνολογία του πολυκάναλου ήχου. Μια τεχνολογία που
είναι ΕΞΕΛΗΞΗ της stereo τεχνολογίας και που μπορεί να είναι και το εναρκτήριο
σημείο για την ανακάλυψη νέων τεχνικών και τεχνολογιών για την καταγραφή και
αναπαραγωγή του ήχου.
Με βάση αυτά που αναφέρθηκαν στις παραπάνω σελίδες αποκτούμε βασικές
γνώσεις και πληροφορίες για να κατανοήσουμε την τεχνολογία, και τις
τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη καταγραφή και αναπαραγωγή του ήχου και να
μπορέσουμε να πειραματιστούμε περεταίρω πάνω στον τομέα αυτό.

Ύστερα και από την ''μικρή'' επαφή μας με την τεχνολογία '' πολυκάναλο σύστημα'' στον χώρο μας, πιστεύω πως η τεχνολογία αυτή διευρύνει τους ορίζοντες μας στις τεχνολογίες του ήχου καθώς και στην καλύτερη καταγραφή μιας ηχητικής μουσικής Σκηνής.

Πραγματικά ενδιαφέρον το θέμα, και αν δεν έχομε παρωπίδες, βλέπουμε που πρέπει να επενδύσουμε και να δώσουμε βάρος: Στην δημιουργία ενός αξιόπιστου πολυκάναλου συστήματος. Τα βασικά μέρη στο που πρέπει να δώσουμε βάρος, τα έχομε εντοπίσει - μας τα έχετε αναφέρει! Έτσι ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνατότητές του, δύναται να προχωρήσει.... :drinks::drinks:
δυστυχώς γεννηθήκαμε αργά.. η πρωτοπορία στην τεχνολογία, την εξερεύνηση, τις επιστήμες έχει κατά πολύ κορεσθεί.. δεν υπάρχουν πλέον εύκολοι δρόμοι για να πρωτοτυπήσει κάποιος, να εφεύρει κάτι παντελώς νέο, ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία της καθημερινότητας.. ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι τα κινητά και οι επεξεργαστές των υπολογιστών όπου εδώ και 10 περίπου χρόνια η πρόοδος από αλματώδης, εξελίσσεται αργά, εστιασμένη περισσότερο στην οικονομία της κατανάλωσης..

αυτό που θέλω να πω είναι ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαρκετίστικες πρωτοβουλίες και εξελιγμένες ρέπλικες του παρελθόντος χωρίς στάνταρ πρότυπα που δυστυχώς χάνονται μέσα σε 3-5 χρόνια.. θυμηθείτε το MQA και το SACD.. η τεχνολογία λοιπόν του πολυκάναλου ήχου που αναφέρεις δεν είναι κάτι νέο, υπήρχε από το 1970 με τα quadraphonic βινύλια.. ατόνησε, επανήλθε στα 1990's 2000's με το home cinema, ξανά-ατόνησε και πάει να επανέλθει πολύ δειλά όμως υποβοηθούμενο από καθαρά καταναλωτικούς παράγοντες και με πολύ λίγους θιασώτες.. και αυτό 1ον λόγω κόστους, 2ον λόγω απαίτησης αφιερωμένου χώρου και 3ον λόγω έλλειψης στάνταρ πρωτοκόλλου.. ποιο είναι το ιδανικό μουλτιτσάνελ ας πούμε? 5+1, 7+2, 8+4?? ποιο??
 
Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
14.397
Reaction score
27.683
δυστυχώς γεννηθήκαμε αργά.. η πρωτοπορία στην τεχνολογία, την εξερεύνηση, τις επιστήμες έχει κατά πολύ κορεσθεί.. δεν υπάρχουν πλέον εύκολοι δρόμοι για να πρωτοτυπήσει κάποιος, να εφεύρει κάτι παντελώς νέο, ιδιαίτερα στους τομείς που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία της καθημερινότητας.. ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι τα κινητά και οι επεξεργαστές των υπολογιστών όπου εδώ και 10 περίπου χρόνια η πρόοδος από αλματώδης, εξελίσσεται αργά, εστιασμένη περισσότερο στην οικονομία της κατανάλωσης..

αυτό λοιπόν που θέλω να πω είναι ότι γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαρκετίστικες πρωτοβουλίες και εξελιγμένες ρέπλικες του παρελθόντος χωρίς στάνταρ πρότυπα που δυστυχώς χάνονται μέσα σε 3-5 χρόνια.. θυμηθείτε το MQA και το SACD.. η τεχνολογία του πολυκάναλου ήχου που αναφέρεις δεν είναι κάτι νέο, υπήρχε από το 1970 με τα quadraphonic βινύλια.. ατόνησε, επανήλθε στα 1990's 2000's με το home cinema, ξανά-ατόνησε και πάει να επανέλθει πολύ δειλά όμως υποβοηθούμενο από καθαρά καταναλωτικούς παράγοντες και με πολύ λίγους θιασώτες.. και αυτό 1ον λόγω κόστους, 2ον λόγω απαίτησης αφιερωμένου χώρου και 3ον λόγω έλλειψης στάνταρ πρωτοκόλλου.. ποιο είναι το ιδανικό μουλτιτσάνελ ας πούμε? 5+1, 7+2, 8+4?? ποιο??
Ποτέ μη λες ποτέ. Ποτέ μην υποτιμάς το μυαλό των νέων.
Κατα τα άλλα αυτά που υπάρχουν ήδη μπορούν πολύ εύκολα να ξανασερβιριστούν από αυτούς που θα τα κάνουν καλύτερα ή διαφορετικά.
Μία χαρά θα μπορούσαν να υπάρχουν τα πολυκάναλα συστήματα μέσα στα σπίτια φτάνει να υπήρχε και η σωστή τιμή, προώθηση και τεχνολογία. Πλέον υπάρχουν όλα εκτός από την προώθηση. Και την τεχνολογία την έχουμε για εύκολη εγκατάσταση (5.1 με Bluetooth), και τις τιμές (παράδειγμα το 5.1 soundbar της JBL).
Τη είναι αυτό που δεν μας αφήνει να έχουμε 5.1.2. ή 5.2.2 ή 7.1.2. ή 7.2.2 ασύρματο; Τίποτα πλέον. Και σε εξαιρετικό κόστος, όσο έχει ένα μέτρο καλώδιο.
Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα extreme που γράφονται εδώ. Αυτά είναι αν ψάχνεις το απόλυτο ενώ ταυτόχρονα έχεις το χρήμα να το κάνεις και την ικανότητα να καταλάβεις τη διαφορά. Μια χαρά την κάνει τη δουλειά του και το delay και άλλα ψηφιακά βοηθήματα.
Το μόνο που πρέπει να γίνει γιατί δεν υπήρχε στο παρελθόν είναι η σωστή εκπαίδευση του κοινού από τα ανάλογα μέσα (εργοστάσια, αντιπροσώπους, dealers, περιοδικά κ.α.) γιατί όπως έχω ζήσει και εγώ ο ίδιος σε εγκατάσταση με σύστημα και τη γυναίκα σε παράκρουση, είναι διαφορετικά να βλέπεις τον Τιτανικό να βουλιάζει στις 100" με 6 ηχεία και διαφορετικά στην 32" με τα ηχεία της. Η κυρία μετά ήθελε την πρώτη version.
 
Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
ποιο είναι το ιδανικό μουλτιτσάνελ ας πούμε? 5+1, 7+2, 8+4?? ποιο??
Το "ιδανικό" σαμπ γουφερ ποιο είναι;

Ίδια είναι η απάντηση: αναλόγως χώρου.

Μη πελαγώνεις τζάμπα κι άδικα, ότι μπορείς κάνε.

Το 5.1 σαφώς είναι μια πολύ καλύτερη βάση από το 2.0 που πιθανώς έχεις τώρα, και το οποίο σαφώς δεν είναι "ιδανικό", άραγε ποιο 2.0 να θεωρούσες ιδανικό δε θέλω καν να μάθω... :D

Όπως έχω εξηγήσει, το 3.2 είναι ας πούμε το μίνιμουμ για δικάναλο ήχο, και προφανώς ανεπαρκές για σύγχρονο αυθεντικό πολυκαναλο.

Είναι πάρα πολλές πλέον οι σύγχρονες εξαιρετικές πολυκάναλες ηχογραφήσεις, κι αξίζει να μπορείς να τις απολαύσεις στην άνεση του σπιτιού σου.

Προσωπικά δεν χορταίνω λόγου χάριν τον πολυκάναλο των πινκ φλοιντ που πήρα πρόσφατα, είναι ρε συ αλλού τελείως η απόλαυση, πολλές σκάλες πάνω, χαώδης διαφορά πραγματικής απλής απόλαυσης, ευχαρίστηση σκέτη, χαμογελάνε τα αυτιά μου σου λέω...

Κρίμα είναι να μη μπορείς να ακούσεις αυτό το υπέροχο πράγμα που έκατσαν κι έφτιαξαν οι μάστορες.. Και περιμένω και του μαιλς Ντέιβις τις νέες πολυκάναλες, να τις χορτασω στην άνεση του καναπέ μου.

Για να μπεις στο χώρο αυτής της απόλαυσης, το 5.2 είναι το ελάχιστο αποδεκτό. Αν ο χώρος στο επιτρέπει, 7.2 ειναι άριστα, κι αν έχεις μεγάλες αποστάσεις στα 2 Μέιν, τότε 9.2 είναι η καλύτερη επιλογή για το χώρο σου.

Το ολοκληρωμένο ιμερσιβ στις μέρες μας έχει ηχεία στο ταβάνι, είναι ακόμα μια διάσταση στον ήχο, αν μπορείς να το φτάσεις, βάλε ηχεία επάνω, κι αναλόγως μεγέθους του χώρου σου τα πάνω ηχεία είναι από 2 έως 6. Το μίνιμουμ ιμερσιβ είναι 5.2.2 και το στάνταρ 7.2.4 και μετά, αναλόγως χώρου. Ο χώρος αποφασίζει.

Δεν χρειάζεται αρνητική στάση απέναντι σε κάτι που προσφέρει τόσο πολύ πραγματική ευχαρίστηση. Η παραμονή εν ετει 2020 στο 2.0 του παππού, δεν.. :p

Σορρυ κιόλας, μου φαίνεται και λίγο αστείο:D
 

Μηνύματα
1.613
Reaction score
2.247
Δηλαδη Κωστα ποσες φορες εχεις ακουσει αυτο το πολυκαναλο pink floyd ? Δεν ειρωνευομαι ,ειλικρινα ρωταω.Εγω για να καταλαβεις ακουω παρα πολυ παδιο γιατι δεν ξερω τι θα παιξει μετα...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Καμιά 10-αρια φορές τουλάχιστον!
Μέσα σε λίγες μέρες!
Δε το χορταίνω!
Βέβαια είμαι μανιακ των φλοιντ έχω όλη τους τη δισκογραφία και σε περίεργες εκδόσεις.

Μάζεψα ως τώρα ένα τίγκα σκληρό δίσκο πολυκαναλα μουσική, τα περισσότερα βέβαια είναι blue Ray, 1080 εικόνα με ήχο 5.1 ή 7.1, dts HD τα περισσότερα, ακούγονται θεϊκά, ακόμα και παλιά του bb King, ενώ σύγχρονα πχ Adele είναι πραγματικά εξαιρετικές ηχογραφήσεις. Δεν έχω προλάβει να τα δω όλα..
 
Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.918
Reaction score
7.991
Όσο αφορά την θέαση ταινίας ή την ακρόαση live μουσικής, δεν τίθεται θέμα! Το πολυκάναλο σύστημα δεν συγκρίνεται! Πραγματική αληθοφάνεια και ευχαρίστηση. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα δικάναλο σύστημα ασχέτως κόστους! Κατά τα άλλα, το συζητάμε! Στην ακρόαση ενός καλού cd πχ, δεν μπορώ να φέρω πειστική απάντηση για πια επιλογή είναι ανώτερη.

Και κάτι ακόμη, ένα ποιοτικό πολυκάναλο σύστημα μετατρέπεται άνετα σε stereo, το αντίθετο όμως....αδύνατον.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Στην ακρόαση ενός καλού cd πχ, δεν μπορώ να φέρω πειστική απάντηση για πια επιλογή είναι ανώτερη
Εγώ μπορώ. :)

Και θεωρητικά, και (πλέον) στην πράξη.

Αλλά με στήσιμο πολύ "by the book" , οχι χύμα στο κύμα..

(βέβαια, το χύμα στο κύμα και στο 2.0 είναι για γέλια)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Έχω να σας καταθέσω την πολύτιμη (πφφφ) ακουστική εμπειρία του upmixing δικάναλου προγράμματος σε 3D, με ηχεία δηλαδή οροφής.

Το "αυξημένο ειδικό βάρος" της προσωπικής μου εμπειρίας, δεν προέρχεται από το γεγονός ότι είμαι και πολύ κουλ τύπος, ασχέτως αν είμαι :p, αλλά από το γεγονός ότι έχω απολύτως ίδια ηχεία οροφής με τα κυρίως ηχεία, ως προβλέπεται, και πιθανόν να είμαι ο μόνος εδώ μέσα με τέτοιο σεταπ. 8-)

Όλα τα ηχεία μου είναι ίδια, τα 310 της Νιούμαν, 11 στον αριθμό, 7 κάτω σε ένα κύκλο και 4 επάνω στο ταβάνι.

Επίσης, όλα μου τα ηχεία ισαπέχουν από τη θέση ακρόασης, σχηματίζοντας μια σφαίρα με ακτίνα 2.3μ.

Πιθανώς και σε αυτό το θέμα (των αποστάσεων) να είμαι ο μόνος εδώ μέσα με τέτοιο σεταπ. 8-)

By the book, από όσο ξέρετε. :drinks:

Οπότε, να, δώστε βάση, για να ξέρετε τι να περιμένετε αν πάτε σε κάτι ανάλογο, διότι τα συμπεράσματα είναι σαφέστατα.

Όπως λοιπόν ίσχυε το πράγμα με τα 7 ηχεία στο ύψος ακρόασης, όπου δεν καταλάβαινε κανένας ότι έπαιζαν όλα, και νόμιζαν ότι άκουγαν μόνο 2 ηχεία, έτσι ακριβώς γίνεται και με τα ηχεία οροφής.

Να θυμίσω ότι στην ακρόαση 7.x ο Γιάννης ο Κοτσίδης αφού άκουγε καμία ωρα μουσική, σε κάποια φάση σηκώθηκε να πάει να κολλήσει το αυτί του στο κεντρικό, για να δει αν παίζει, και βλέποντας ότι έπαιζε είπε "ε, έτσι εξηγείται ότι έχει τόσο συμπαγή εικόνα στο κέντρο, ασταδιαλα πολυκάναλο ακούγαμε τόση ώρα!" και μετά έστησε αυτί και στα υπόλοιπα ηχεία, και στα πίσω, για να διαπιστώσει ότι όλα έπαιζαν.
Το όμοιο έπαθε ο Βασίλης (vastsar) που έκοβε βόλτες συνέχεια να βάζει αυτί σε όλα τα ηχεία, δε πίστευε ότι επαιζαν!:D

Ε, το όμοιο έπαθα με τα ηχεία οροφής.:D
Έχω σηκωθεί καμιά 20-αρια φορές να δω από κοντά αν παίζουν, διότι δεν ακούω τίποτα να έρχεται από κει πάνω, όσο κι αν στρέφω το κεφάλι να προσπαθώ να τα ακούσω! Καταντά αστείο, ιδίως όταν πάω δίπλα στο πάνω ηχείο και ανακαλύπτω ότι όχι μόνο παίζει, αλλά παίζει και σε μεγάλη στάθμη, πλησιάζει πραγματικά πολύ τη στάθμη των κυρίως ηχείων! Αλλά δεν ακούγεται τίποτα να έρχεται από την κατεύθυνσή του! Απίστευτο, κι όμως αληθινό! :drinks:

Πάμε λοιπόν στο δια ταύτα: τι κερδίζεις με τα 7 ηχεία κάτω, και τι προστίθεται στο κέρδος με τα ηχεία στο ταβάνι.

Πρώτα από όλα, κερδίζεις στάθμες, εκτεταμένη απόκριση, έλλειψη συμπίεσης, μειώνονται τα ποσοστά των ανακλάσεων και μειώνεται το συνολικό ποσοστό της έμμεσης ακτινοβολίας, οπότε επικρατεί η άμεση των ηχείων, που είναι και η ... σωστή!

Με τα 7 ηχεία, κερδίζεις αυξημένο πλάτος μουσικής σκηνής, και τρομερά συμπαγές κέντρο εικόνας, σταθερό και σαφές.

Η τοποθέτηση των οργάνων στην μουσική σκηνή που στήνεται μπροστά σου, είναι πιο εκτεταμένη από τα όρια των ηχείων, ενώ οι θέσεις των οργάνων παραμένουν σαφέστατες και στο πλάτος και στο βάθος της εικόνας.

Τι αλλάζει με την προσθήκη ηχείων οροφής; Ε, αλλάζει το σύμπαν όλο, προστίθεται μια διάσταση ακόμα στην εικόνα, που δεν υπήρχε ως τώρα!
Προστίθεται το ύψος σε όλη την ευρεία έκταση της μουσικής σκηνής, με αποτέλεσμα να σταματάει τελείως το ποίημα των γνωστών ηχείων εμπρός στο ύψος της θέσης ακρόασης, που προσπαθούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του χώρου, τώρα έχεις πραγματικά αίσθηση του χώρου, όχι ψευδαίσθηση. 8-)

Δεν ακούς πλέον ηχεία. Τελείως. Καθόλου.
Έχεις μπροστά σου μια ενιαία μουσική σκηνή, μια ενιαία "οντότητα" που λέει ο μπουτχιας.
Δεν "τραβάει" η εικόνα προς τα πάνω, καθόλου.
Είναι εκεί μπροστά όλα, αλλά συμπαγή και ως προς το ύψος, σε όλο το πλάτος της σκηνής, σε όλη την έκταση του βάθους της ηχογράφησης, σε κάθε σημείο του ενιαίου μουσικού ειδώλου και για κάθε μουσικό όργανο που συμμετέχει στην σκηνή.

Σα να φοράς ακουστικά, που κατά κάποιον μαγικό τρόπο παίζουν μόνο από μπροστά μουσική, όχι από τα πλάγια, όχι από πάνω όχι από πισω.
Μια αίσθηση της κατά μπουτχια ενιαίας οντότητας ακουστικών, αλλά στα πλαίσια της μουσικής σκηνής από μπροστά σου, όχι σα να μπαίνεις μέσα στη σκηνή, όπως (ως γνωστόν) κάνουν τα ακουστικά.
Σα να είναι μπροστά σου οι μουσικοί μια παίζουν. Αυτό. Σα λάιβ.
Πώς είναι το δικάναλο; Καμία σχέση.:p
Ακόμα και η τεράστια εικόνα των μεγάλων μαγκνεπαν είναι εντελώς μα εντελώς γτπκ σε σχέση με την εικόνα που δημιουργεί αυτό το σύστημα.:D

Αλλά δε παίζει τίποτα από πάνω, απελπισία. Σηκώνεται κάθε λίγο και λιγάκι ο ear να δει αν παίζουν τα πάνω ηχεία και ρίχνει γέλιο, της αρκούδας το γέλιο, όχι χαζά ...:rofl::rofl::rofl::rofl:

Θα το ξαναπώ: τα πάνω ηχεία παίζουν σε υψηλές στάθμες, όχι αστεία. Δίνουν γερό γκάζι. Απλώς η τριάδα των μπροστινών κάτω (κυρίως) ηχείων επιβάλλεται στο συνολικό πακέτο, και τα πάνω έρχονται και συμπληρώνουν τρόπον τινά τα κενά της μουσικής σκηνής στις 3 διαστάσεις, ολοκληρώνοντας μια πραγματικά 3D εικόνα, κι όχι ψευδαίσθηση αυτής.8-)

Βεβαίως στις ταινίες με ατμος είναι αλλιώς. Έχει πράμα από πάνω, όχι ψέματα. Χαμός!:smg:
 
Last edited:

Μηνύματα
12.828
Reaction score
10.048
Συγχαρητήρια που κατάφερες να φτιάξεις αυτό το σύστημα. By the book, όπως πρέπει. Μακάρι να μπορέσουμε και οι υπόλοιποι να σε ακολουθήσουμε. Τουλάχιστον τα ίδια ηχεία και τις ίδιες αποστάσεις είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να το κάνουμε, έστω και αν είχαμε ηχεία των 110 ευρώ το ένα.
 

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Να θυμίσω ότι στην ακρόαση 7.x ο Γιάννης ο Κοτσίδης αφού άκουγε καμία ωρα μουσική, σε κάποια φάση σηκώθηκε να πάει να κολλήσει το αυτί του στο κεντρικό, για να δει αν παίζει, και βλέποντας ότι έπαιζε είπε "ε, έτσι εξηγείται ότι έχει τόσο συμπαγή εικόνα στο κέντρο, ασταδιαλα πολυκάναλο ακούγαμε τόση ώρα!" και μετά έστησε αυτί και στα υπόλοιπα ηχεία, και στα πίσω, για να διαπιστώσει ότι όλα έπαιζαν.
Το όμοιο έπαθε ο Βασίλης (vastsar) που έκοβε βόλτες συνέχεια να βάζει αυτί σε όλα τα ηχεία, δε πίστευε ότι επαιζαν!:D

:smg:
Προσυπογραφω ναι, εγω ειμαι αυτος, αληθεια λεει, αληθεια ειναι. (οπως στη διαφημιση του jumbo, η τελευταια τους καινουρια βλακεια...)

Ετσι ακριβως λοιπον, και οφειλω ενα μεγαλο μπραβο στον Κωστα γι αυτο που εχει στησει , οπως οφειλω κι ενα μεγαλο εκτενες κειμενο ακουστικων εντυπωσεων που λογω χρονου απ την τελευταια μου επισκεψη δεν τα καταφερα, αλλα την επομενη που θα με δεχτει να παω θα κατσω να το γραψω.


Φανταστικο βαθος σκηνης αλλα κι ακλονητο στησιμο, δεν παιζει δηλαδη κουκουρουκου, κατι που δεν το περιμενα κι εγω, μαλλον το περιμενα αλλα δε το φανταζομουν, λογω του οτι η αληθεια δεν το χα ακουσει ετσι στημενο ξανα.

Φανταστειτε ενα πολυ καλο δικαναλο αλλα ενισχυμενο κατα πολυ σε βαθος, υψος, πλατος και λεπτομερεια σκηνης, τοσο φυσικης που πραγματικα δεν ημουν σιγουρος αν οντως επαιζαν τα υπολοιπα ηχεια.

Αληθεια ομως.

Λεω, απ τη μια σιγα μη παιζουν ετσι φυσικα οπως ακουγεται, δεν ακουγοταν δηλαδη τυπου surround, Που ακους απο παντου ατακτα κλαπατσιμπανα οπως στις ταινιες, αλλα μια φοβερη μεγαλη τεραστια σκηνη υπερενισχυμενου δικαναλου, που στην ουσια στο τελος πηγα ν ακουσω αν οντως τελικα επαιζαν.

Δηλαδη, αν σου πει ο Κωστας πχ πως παιζουν 2 μονο ηχεια, αν δεν εισαι ιδιαιτερα ψιλιασμενος θα το πιστεψεις.
Πραγματικα. πως παιζουν μονο 2.


Απ την αλλη ηταν αφυσικα καλο, λεω στην αρχη ω ρε μαγκα κεντανε...
Μετα ξανασκεφτομαι, μονος ολα αυτα, λεω ρε γμτ... δε μπορει,... μαγικα ειναι τα ρημαδια, τα λεγε ο Κωστας και μεις ψιλογελουσαμε...

Ρε μπας και παιζουν και τ αλλα??
μπα λεω δεν παιζει, συνηθισμενος κι απο μενα αλλα και απο αλλα συστηματα οπως ακουγονται τα surround , σε ταινια η ακομα και σε μουσικο προγραμμα.

Αλλα τελικα λεω δε μπορει, κατι παιζει, κατι γινεται πολυ πολυ καλο για να ναι αληθινο...

Απολαυσα φυσικα τη μουσικη μου, οπως κι αν ηταν και σε καποια φαση χαλαρα, σηκωθηκα να το διαπιστωσω.

Επαιζαν λοιπον ολα, κανονικα και σε καλες σταθμες, οχι στο μισο η στο 1/3, σχεδον θα λεγα, σχεδον, στα ας πω 3/5 των κυριως 2 ηχειων, καπως ετσι , καπου εκει.

Αλλα δε το νιωθεις, δε το καταλαβαινεις.

Σου στηνει ενα μαγικο πεδιο ηχητικο με βαθος, πλατος υψος κλπ , οπως το ξερεις, με σκηνη στημενη τελεια οπως εχεις συνηθισει, αλλα πχ 200% καλυτερη, μια απολαυση.

Και φυσικα δεν ακους κατευθυνση και πηγη ηχου, αλλα ενα απολυτα ομοιογενες ακουσμα, που ομοιο δεν ειχα ξανακουσει.
κι εχω ακουσει πολλα πολλα...

Η αληθεια ειναι φανταζομαι κι εσεις αν οχι ολοι, το 95 % δεν εχετε ακουσει τετοιο πραγμα.

Οποτε, κρατατε μικρο καλαθι , δεχτειτε σε μια ακρη του μυαλου σας κατποια πραγματα ειδικα απο ανθρωπους που κατεχουν λιγα η πολλα πραγματα παραπανω κι αφου ακουσετε μονοι σας η διαβασετε εμενα, θα το θυμηθειτε..

Αυτα τα λιγα σε πρωτη φαση...
 



costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
ACA meeting στη Θεσσαλονίκη ξανά! :)
Ναι, βεβαίως, αλλά να είναι καλοκαίρι ή φθινόπωρο με καλό καιρό, όλοι έξω στην αυλή, να ψήσουμε, έχω 3,5 στρέμματα χώρο, δέντρα μπήκαν, μια χαρά θα είστε.
Θα το οργανώσω. Σγα σγα. :D

Μέσα, ένας ένας. Στη θέση ακρόασης. Spotify. Βάλτε ότι θέλετε, όσο δυνατά αντέχετε, μέχρι να ματώσει το αυτί.
10' έκαστος, ότι προλάβει.

Τέλος.

Μετά ο επόμενος.


Ξεχαστε αυτά που ξέρατε να ακούτε 12 άτομα όλοι μαζί όπου να'ναι ο καθένας και συμπεράσματα όλοι. :D
 
Last edited:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.842
Reaction score
34.081
Ξεχαστε αυτά που ξέρατε να ακούτε 12 άτομα όλοι μαζί όπου να'ναι ο καθένας και συμπεράσματα όλοι. :D
Kαι λιγοι ημασταν, οτι θελουμε θα κανουμε νταξ?
Οσοι θαλουμε θα μαστε, αντε γιατι!
Λιγοι ημασταν αυτοι τη φορα, μολις 12.
ωραια περασαμε ομως, δε μπορεις να πεις!
ACA ρε !
 


Μηνύματα
252
Reaction score
645
Ναι, βεβαίως, αλλά να είναι καλοκαίρι ή φθινόπωρο με καλό καιρό, όλοι έξω στην αυλή, να ψήσουμε, έχω 3,5 στρέμματα χώρο, δέντρα μπήκαν, μια χαρά θα είστε.
Θα το οργανώσω. Σγα σγα. :D

Μέσα, ένας ένας. Στη θέση ακρόασης. Spotify. Βάλτε ότι θέλετε, όσο δυνατά αντέχετε, μέχρι να ματώσει το αυτί.
10' έκαστος, ότι προλάβει.

Τέλος.

Μετά ο επόμενος.


Ξεχαστε αυτά που ξέρατε να ακούτε 12 άτομα όλοι μαζί όπου να'ναι ο καθένας και συμπεράσματα όλοι. :D
Ερώτηση 1: Πόσο θα είναι το εισητήριο;
Ερώτηση 2: Τα ψητά θα είναι μέσα στο εισητήριο;
Ερώτηση 3: Τα ποτά θα είναι μέσα στο εισητήριο;
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.096
Reaction score
124.648
Εισητηρίων έκδοση θα αναλάβει ο ντιμιφουτ. Τιμαι ιατρικού λόμπι, συμπεριλαμβανομένων εκλεκτών ποτών και ψητών.:bigboss:

Ψήσιμο εγγύηση, ο Μελιδης.:beach:

Εγώ πόρτα. Να μαζεύω τα σκλιά. :p
 
Last edited:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.864
Reaction score
20.350
Ποιος θα μαζεύει τα σαγόνια από το πάτωμα;:whistling:
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.306
Μηνύματα
2.858.039
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top