ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ

Μηνύματα
277
Reaction score
0
Αυτή η τιμή πρέπει να αφορά στο εξωτερικό, αν πας να το πάρεις από εδώ η τιμή είναι συμαντικά υψηλότερη. Για τα μικρότερα μοντέλα η τιμή τους στην Ελλάδα είναι σχεδόν διπλή.
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
3,5 χιλιαρικα?

Γιού γκάτ το μπί κίντινγκ !!


Και ας πουμε οτι το βαζεις...
Ποσο % καλυτερα θα ακουσεις (υποκειμενικα)?
Ποσο % αντικειμενικα?
Ποσο % διαφορα θα καταλαβουν τα αυτια σου?

σιγουρα παντως θα πιασουν τις καθαρες υψηλες στριγλιες της γυναικας....
Σωστή η σκέψη σου Γιώργο αλλά this is Hi End :wink:
 



Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Εγώ προσωπικά ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα με το ρεύμα στην Αθήνα.
Τα UPS και τα δάφορα παρόμοια συστήματα αδιάλειπτης τροφοδοσίας είναι καλά μόνο στην περίπτωση όπου πραγματικά απαιτείται ή υπάρχει ανάγκη για αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων που τροφοδοτούν. Για χρήση σε Η/Υ , Τηλεφωνικά Κέντρα κλπ.

Για το HiFi ή HiEnd και γενικώτερα για μη επαγγελματική χρήση δεν πιστεύω ότι είναι αναγκαίο ένα UPS.

Tα UPS που αναγεννούν την τάση και την συχνότητα του δικτύου (π.χ ΔΕΗ) την διατηρούν σε σταθερά επίπεδα και χαμηλή παραμόρφωση είναι ιδανικά γιατί ουσιαστικά λειτουργούν σαν απομονωτές του δικτύου (buffers). Στην πραγματικότητα πρόκειται για τελικούς ενισχυτές με transistors συνήθως mosfets στην έξοδο, που αναπαράγουν ένα καθαρό ημίτονο συχνότητας 50Hz και το βγάζουν στην έξοδο με πλάτος 230 volts. Ο τελίκός ενισχυτής τροφοδείται μόνιμα από τις ενσωματωμένες μπαταρίες και όχι από το ηλεκτρικό δίκτυο του παρόχου (π.χ ΔΕΗ). Το δικτυο φορτίζει μόνο τις μπαταρίες.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Εάν τα 3,5 χιλιάρικα σας ακούγονται πολλά,τότε το PS1200V της Accuphase που είχε 9.200,πώς σας ακούγετε?!!! :)
Αν σας πω όμως ότι το καθαρό του βάρος ηταν περίπου στα 40 κιλά,όσο δηλ. ένας μεγάλος τελικός ενισχυτής,τότε ελπίζω ότι σας χρυσώνω το χάπι... :wink:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Aκόμη μία ενδιαφέρουσα εταιρία που κινείται στον χώρο είναι η "Richard Gray's Power Company" από την Ν. Ορλεάνη (ελπιζω να μην έπαθαν μεγάλες ζημιές από τον τυφώνα αν και η εταιρία σε δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να μεταφέρει την παραγωγή της στο Σικαγο).



Στο site της εταιρίας http://www.richardgrayspowercompany.com/ μπορεί κανείς να βρει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την τεχνολογία AC-flywheel που χρησιμοποιεί στα μοντέλα της.

Στην Ελλάδα αντιπρόσωπος είναι ο Xάϊτας.
 

Μηνύματα
6.454
Reaction score
205
Διάβασα αυτό από το Link που ανάβασες Σπύρο.

Q – WHAT ABOUT POWER AMPLIFIERS AND POWERED SUBWOOFERS?

Answer
• We suggest you plug your basic power amplifiers (not integrated or receivers) and powered subwoofers directly into your wall outlets with the RGPC units plugged into the adjacent duplex wall outlets to take full advantage of our non-current-limiting parallel AC line enhancement and energy saving technology.  
• Basic power amps and powered subs do not need surge suppression because we feel their own internal transformers adequately protect them.
• All remaining components should be plugged into the RGPC units themselves to take full advantage of our dual stage surge suppression system.

Εγώ κατάλαβα ότι οι τελικοί αυτοπροστατεύονται από το δικό τους μεγάλο εσωτερικό τροφοδοτικό και δεν έχουν ανάγκη από εξωτερικά φίλτρα για τα surges.
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
ΦΙΛΤΡΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Το Σαββατοκύριακο,πήρα δανεικό ένα τέτοιο φίλτρο,απο κάποιον γνωστό μου.
Πρίν το βγάλουμε απο το σύστημά του,ακούσαμε με αυτό και χωρίς αυτό.

Κατ'αρχήν να πω,πώς αυτό το φίλτρο ήταν ένα όμορφο παραλληλόγραμμο κουτί,που μπορεί να μπεί σε οποιοδήποτε ράκ.
Η μπροστινή του πλευρά είναι φτιαγμένη απο ανωδιωμένο αλουμίνιο,και έχει μόνο ένα λεντάκι,το οποίο ανάβει όταν η συσκευή είναι στο ρεύμα.
Η πίσω πλευρά του,φιλοξενεί την μπρίζα παροχής ρεύματος του ίδιου του μηχανήματος,χωρίς κανέναν διακόπτη,και έχει ακόμη έξι μπρίζες,χωρισμένες σε ζευγάρια,όπου οι δύο πρώτες είναι φτιαγμένες ώστε να μπορούν να συνδεθούν με τελικούς ενισχυτές, το επόμενο ζευγάρι είναι για σύνδεση με αναλογικές πηγές ή προενισχυτή,και το τελευταίο ζευγάρι είναι για ψηφιακές πηγές,όμως μπορεί να δεχθεί και αναλογικές.

Στο ζητούμενο.
Οταν βγάλαμε το φίλτρο απο το σύστημα του φίλου μου,ο ήχος ξαφνικά έγινε θολός,τα πρίμα έπεσαν αισθητά,το χαμηλό έγινε πλαδαρό,και η εικόνα χάλασε,με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις θέσεις των οργάνων στον χώρο. :| Ρε σύ του λέω,δεν μπορεί τέτοια διαφορά,για να το ξαναβάλουμε και να ακούσουμε πάλι με αυτό.
Πραγματικά,μέσα σε πέντε λεπτά,γεμίσαμε το πίσω μέρος της συσκευής με τις μπρίζες των μηχανημάτων.
Το θαύμα έγινε. :)
ΟΛΑ ήρθαν στην θέση τους,τα πρίμα καθαρά και με διαύγεια,το χαμηλό γεμάτο και σφιχτό,η δε εικόνα μπορώ να την περιγράψω σαν ολόγραμμα.
Λοιπόν του λέω θα στο δανειστό για το Σαββατοκύριακο,να το βάλω στο δικό μου σύστημα για να ακούσω και εγώ τι διαφορές μπορεί να μου κάνει.
Πράγματι μου το έδωσε με μεγάλη του στενοχώρια και μάλιστα έκλεισε όλα του τα μηχανήματα,διότι όπως με πικρία μου εξομολογήθηκε,δεν μπορεί να ακούσει χωρίς αυτό.

Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν,το έφερα στο σπίτι μου και σύνδεσα όλα μου τα ενισχυτικά και τις πηγές,ψηφιακές και αναλογικές επάνω του.
Αφησα τα μηχανήματα περίπου ένα μισάωρο να ζεσταθούν,αυτό αφορά μόνο τα ενισχυτικά,γιατί τις πηγές και το phono stage τα έχω πάντα ανοιχτά,και ξεκίνησα ακρόαση με το γνωστό πρόγραμμα δοκιμών που χρησιμοποιώ.
Πράγματι,ο ήχος ήταν διαφορετικός,περισσότερο ζωντανός,ανάγλυφος,όμως με μιά λαμπράδα αφύσικη για τα δικά μου στάνταρ,λαμπράδα την οποία δεν θα την έλεγα ανάλυση,όπου μετά απο λίγη ώρα με κούρασε.
Πρίν απο μερικούς μήνες,είχα δοκιμάσει ένα ψηφιακό φίλτρο στο cd και κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και τότε.
Το επόμενο λοιπόν που έκανα,ήταν να βγάλω το player απο το φίλτρο και να το βάλω μόνο του στο ρεύμα.
Αυτό ήταν.Αυτή η σκληράδα,εξαφανίστηκε,αφήνοντας μόνο τα καλά στοιχεία,καθαρίζοντας την εικόνα,φτιάχνοντας σφιχτό και αναλυτικό μπάσσο,αέρινα και εκτεταμένα πρίμα,και ένα ολόγραμμα για εικόνα.
Τώρα γιατί δεν μπορώ να συνδέσω το player με το φίλτρο,δεν το γνωρίζω ακόμη,όμως θα το ψάξω. :?

Τώρα καταλαβαίνω τον φίλο μου γιατί δεν ήθελε να το αποχωριστεί έστω για δύο μέρες,σήμερα που θα του το επιστρέψω. :(
ΥΓ.
Επάνω στο φίλτρο,έκανα όσες δοκιμές μπορούσα,συνδέοντας ακόμη και το tuner.
Oτι έμπαινε επάνω,ακουγόταν καλύτερα,περισσότερο καθαρό και ζωντανό.
 



Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
ΕΡΩΤΗΣΗ

Γνωρίζετε τίποτα σχετικό με κάποιες συσκευές που συνδέονται στο ρεύμα με σκοπό ρίχνοντας κάποια συχνότητα στο δίκτυο να κάνουν το σύστημα να ακούγετε καλύτερα και με περισσότερη ησυχία? :!: :?:
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Γιωργο... αναλογα το ΠΟΣΑ δινεις σου φτιαχνω εγω κατι τετοιο. Θα το κανω να ριχνει και το λογαριασμο!!! :):)

Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο, αλλα αν καταλαβαινω τι εννοεις, ισως ειναι κατι που ''μετραει'' τις διάφορες σκορπιες συχνοτητες στο ρευμα και μετα διοχετευει πισω τις ιδιες αλλα με 180 μοιρες διαφορα φασης ωστε να ακυρωνονται....?

Βεβαια, εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω πως θα περασουν αυτες οι συχνοτητες μετα τα φιλτρα, την ανορθωση, εξομαλυνση και σταθεροποιηση του τροφοδοτικου, αλλα αν πλΕρωνεις σου φτιαχνω ο,τι θες!!
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Γιατι ομως δεν πατε σε κατι τετοιο ηλιακο και ανεξαρτητο απο τη ΔΕΗ για τα μηχανηματα σας που το ημητονο που βγαζουν ειναι αλφαδι? Αλφαδι χωρις πλακα! Να το δει η ΔΕΗ και να το ζηλευει...
Και που να το δειτε και εσεις...,
Ασε που και να εχει κοψει το ρευμα η ΔΕΗ θα ακουτε μουσικη...

Αν θελετε μπορω να κανονισω μια φωτο απο οθονη παλμογραφου με το σημα απο inverter.... αλλα θα παρει λιγο χρονο....
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
Παρά να ασχολείστε με μαντζούνια δεν θα ήταν προτιμότερο να κτυπήσετε το πρόβλημα στην ρίζα του? Αν είναι το ρεύμα το πρόβλημα δηλαδή και όχι τα μηχανήματα.

Πώς θα σας φαινόταν αν με κάποιο τρόπο είχατε την δυνατότητα να παράγετε πρωτογενή ηλεκτρισμό στο σπίτι? Η απάντηση ονομάζεται φωτοβολταϊκά!
http://www.tim.com.gr/08_01_01_news.cfm?PageID=533

Δεν βρήκα κάποια καλύτερη σελίδα αλλά να σας πω ότι στην Κύπρο επιδοτείται το 60% της εγκατάστασης! Με την ηλιοφάνεια που υπάρχει παίρνεις δωρεάν ρεύμα για τις ανάγκες του σπιτιού η της επιχείρησης και άμα σου περισσεύει το πουλάς κιόλας στην ΔΕΗ!

Γιώργο μόνο με πυκνωτές μπορείς να κόψεις συχνότητες αλλά το θέμα είναι ποια συχνότητα! Αν έχεις πρόβλημα με κάποια σταθερή συχνότητα που οφείλετε πράγματι από το ρεύμα τότε ψάξε για κάποια συσκευή στο σπίτι η οποία προκαλεί το πρόβλημα. Είχα τέτοιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό PC εδώ και λίγους μήνες και το άλλαξα πριν λίγες μέρες και επιτέλους άκουσα ξανά το σύστημα μου! Ήταν ένας μη ακουστός θόρυβος που ενίσχυε τις πολύ χαμηλές συχνότητες με αποτέλεσμα στις πολύωρες ακρόασης να μην ξεκούραστο και να πάσχει από έλλειψη δυναμικών.
 

Μηνύματα
2.679
Reaction score
5
http://www.electrotech.gr/photovoltaics.htm

Από την σελίδα του Γιώργου

Και μην φανταστείτε κανένα αστρονομικό πόσο, με την επιδότηση του 60% η τιμή θα είναι περίπου στις 10.000 λίρες Κύπρου ίσος και λιγότερο!

Τιμή που αντιστοιχεί σε 2-3 super Hi-End power conditioners!

Και σίγουρα αρκετά φθηνότερα από πολλά πανάκριβα συστήματα τα οποία σέρνονται λόγο του ρεύματος! :wink:
 

Μηνύματα
531
Reaction score
0
Αντώνη,

το έχω ψάξει το θέμα και δυστυχώς στην ελλάδα δεν υπάρχει επιδότηση και δεν υπάρχει τρόπος να δίνεις το ρεύμα στην ΔΕΗ (έτσι γλυτώνεις τις μπαταρίες που είναι μεγάλο κόστος...) (για σπίτια πάντα όχι για επιχειρήσεις - εκτός κι αν...). Πάντως υπάρχει μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ώστε κάτι να γίνει και για τα σπίτια.

Έχω να σας πω και τιμή: για 2 πλάκες με την εγκατάσταση είναι περί τα 5000 ευρώ (με μπαταρίες). Αν θυμάμαι καλά το κόστος των μπαταριών είναι περί τα 30% με 40%.
Οι δύο πλάκες μπορούν να δώσουν ρεύμα σ' ένα κανονικό σπίτι εκτός ηλεκτρικής κουζίνας και πλυντηρίου ρούχων αν θυμάμαι σωστά.
Πάντως συμφέρει και το έχω βάλει σαν σκοπό να το κάνω στο άμεσο μέλλον... έτσι όπως πάνε τα πράγματα...
 



Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Αντώνη,

το έχω ψάξει το θέμα και δυστυχώς στην ελλάδα δεν υπάρχει επιδότηση και δεν υπάρχει τρόπος να δίνεις το ρεύμα στην ΔΕΗ (έτσι γλυτώνεις τις μπαταρίες που είναι μεγάλο κόστος...) (για σπίτια πάντα όχι για επιχειρήσεις - εκτός κι αν...). Πάντως υπάρχει μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ώστε κάτι να γίνει και για τα σπίτια.

Έχω να σας πω και τιμή: για 2 πλάκες με την εγκατάσταση είναι περί τα 5000 ευρώ (με μπαταρίες). Αν θυμάμαι καλά το κόστος των μπαταριών είναι περί τα 30% με 40%.
Οι δύο πλάκες μπορούν να δώσουν ρεύμα σ' ένα κανονικό σπίτι εκτός ηλεκτρικής κουζίνας και πλυντηρίου ρούχων αν θυμάμαι σωστά.
Πάντως συμφέρει και το έχω βάλει σαν σκοπό να το κάνω στο άμεσο μέλλον... έτσι όπως πάνε τα πράγματα...
Υπαρχει τροπος να δινεις ρευμα στη ΔΕΗ πισω (για επιδοτηση δεν ξερω)... δηλαδη να παραγεις ρευμα και να το δινεις πισω και να ''τιμολογεις'' τη ΔΕΗ παραπανω απο οτι σε χρεωνει αυτη. Χρησιμοποιεις το Ρευμα της ΔΕΗ (δεν εχεις μπαταριες), σου ερχεται λογαριασμος κανονικα και σου ερχεται και επιστροφη χρηματων απο τη ΔΕΗ.
Δεν ειμαι σιγουρος αν εχει ξεκινησει επισημα κατι τετοιο, αλλα κοντευει πολυ.... (εξακριβωμενες πληροφοριες)

Φευγουμε ομως ετσι τελειως απο το θεμα του καθαρου ρευματος.... αφου εξακολουθουμε να ειμαστε συνδεμενοι στο δικτυο....
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.640
Μηνύματα
2.868.696
Members
37.944
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top