ΠΙΣΤΑ F1 ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;(ΞΑΝΑ).

Μηνύματα
1.356
Reaction score
1
Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της αθλητικής εφημερίδας SPORTDAY,ο Καραμανλής σε συμφωνία με τον Μπέρνι Έκλεστόουν είναι έτοιμος να υπογράψει την κατασκευή πίστας στο Ελληνικό,όπου οι πρώτοι αγώνες F1 θα λάβουν χώρα σε...16 μήνες.
Προσπάθησα να θυμηθώ μήπως σήμερα είναι Πρωταπριλιά,αλλά δεν είναι.


Λέτε;
 



Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
''σε...16 μήνες''

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

''Ελληνικο?''

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Οπου λαλουν πολλοι κοκοροι..... Με τη μλκια τοσων χρονων, την οποια εχουν υιοθετησει και οι νεοι διοικουντες, σιγα μην γινει πιστα πουθενα...
Και μολις αποφασιστει θα ξεσηκωθουν (κλασικα) οι κατοικοι και θα λενε ππρες....
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Ρε παιδιά μας δουλεύουν πάλι!!

Εδώ ο Μητσο***** (δεν το γράφω ολόκληρο γιατί θα πέσει ο server..... :mrgreen: ) είχε κάνει και εγκαίνια στον Ορχομενό!!
Και τώρα ο Ορχομενός μόνο πίστα δεν είναι..........

Απ' την άλλη βγήκε ο...."κουφός" και δήλωσε ότι όσο είναι υπουργός πίστα στο Ελληνικό ΔΕΝ θα φτιαχτεί!!!

Από συνενόηση καλά πάνε βλέπω! :( :? :? :cry:
 

Μηνύματα
15.059
Reaction score
20.838
και συνεχιζω γιατι ειμαι και κακος:
SPORTDAY ???? ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
 

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Μηνύματα
14.836
Reaction score
53
Απ' την άλλη βγήκε ο...."κουφός" και δήλωσε ότι όσο είναι υπουργός πίστα στο Ελληνικό ΔΕΝ θα φτιαχτεί!!!
Γι' αυτό ακριβώς γράφω και εγώ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει πίστα στο Ελληνικό!!!
 

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Ποιο Ελληνικο βρε παιδια,αυτο ειναι οριστικο οτι θα γινει μητροπολιτικο παρκο και ιδιωτικες κατοικιες (σε τι αναλογια.....ενταξει τωρα τι ψαχνετε).
Μην δινετε σημασια σε αθλητικες εφημεριδες....η αξιοπιστια τους ειναν μαλλον ανυπαρκτη,σκεφτειτε απλα τι γραφουν καθε καλοκαιρι κατα τη διαρκεια της μεταγραφικης περιοδου....
 

Μηνύματα
1.895
Reaction score
786
Ξερει καποιος για ποσο καιρο θα παραμεινει υπουργος ο κουφος?

Αν ο Καραμανλεας (ή οποιοσδηποτε αλλος) κανει την μαγκια αυτη, θα βγω να του κολλησω αφισες στις επομενες εκλογες. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η δημιουργια παρκου αποκλειει την οποιαδηποτε αλλη καλη χρηση του τεραστιου αυτου χωρου. Δεν μπορω να καταλαβω σε τι θα χαλαγε τους πολιτικους και τους πολιτες μια σωστα μελετημενη πιστα (που να ανοιγει και για το "πυροβολημενο" κοινο ενιοτε) μεσα σε ενα σωστα μελετημενο παρκο με water park (υπαρχει), μαρινα σκαφων παραδιπλα (υπαρχει) και την θαλασσα για background. Ας φτιαξουν και κανα δυο multiplex, ενα Fun Park, οτι βρουν τελως παντων εκτος απο πολυκατοικιες. Γιατι "μητροπολιτικο" (ωχ το ματι μου) παρκο και οχι το μεγαλυτερο "τουριστικο" παρκο της Ευρωπης?

Οπου υπαρχει "παρκο" (βλεπε "Αντωνης Τριτσης" στο Ιλιον, Πεδιον Αρεως!, Εθνικος Κηπος!!!) ρημαζει μερα με την μερα και δεν παταει ανθρωπος λογω της βρωμας και της εγκαταλειψης. Απο την αλλη μια ακομα πιστα στο Ελληνικο θα ειναι λιγο υπερβολικη μια που θα εχουμε αλλες τρεις τουλαχιστον σε διαφορα σημεια της Ελληνικης επικρατειας. Ελπιζω να φτιαξουν μια και στο χωριο μου...
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Δυστυχώς μάλλον θα παραμείνουν στις δηλώσεις!! :( :(

Το μόνο που μπορεί να μας σώσει είναι ίσως ο ψευτοεγωϊσμός τους λόγω του Τουρκικού GP.............

Αλλά, όπως είχε πει ο Μητσο*****, οι Έλληνες ξεχνούν γρήγορα......... :( :(
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
δείτε όμως κι αυτό...

λες τελικά να έπιασε αποκλειστικό η φυλλάδα???

Σφήνα το Ελληνικό στις υποψηφιότητες
Πάτρας και Ορχομενού για πίστα Φόρμουλα 1

Νέο ανταγωνιστή απέκτησαν η Πάτρα και Ορχομενός στα φιλόδοξα σχέδιά τους για κατασκευή πίστας προδιαγραφών Φόρμουλα 1. Το σενάριο κατασκευής πίστας στο χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό συνάντησε ήδη την αντίδραση της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά κυβερνητικοί κύκλοι επιμένουν ότι το θέμα «εξακολουθεί να υφίσταται».

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι συνδέουν μάλιστα την κατασκευή της πίστας με τη χρηματοδότηση δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου, γεγονός που δημιουργεί νέες αβεβαιότητες στην Πάτρα και στον Ορχομενό.

Παρ' ότι ουδείς μέχρι στιγμής έχει υποστηρίξει δημόσια την πρόταση του Ελληνικού, οι ενθουσιώδεις αρμόδιοι στον Ορχομενό και την Πάτρα παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις, καθώς έχουν ήδη στα χέρια τους σχέδια και μελέτες και οι τοπικοί φορείς στις δύο περιοχές προσδοκούν σημαντικά οφέλη από τις θέσεις εργασίας που ελπίζεται ότι θα δημιουργήσει ένα αυτοκινητοδρόμιο.

Χαρακτηριστικό του ανταγωνισμού μεταξύ των περιοχών, είναι ότι ούτε από τον Ορχομενό ούτε από την Πάτρα επιθυμούν να σχολιάσουν το σενάριο του Ελληνικού, που αν προχωρήσει θα σημάνει το τέλος των ελπίδων που επενδύθηκαν και στις δύο πόλεις τις τελευταίες δεκαετίες.

Στο σενάριο του Ελληνικού η πίστα της Φόρμουλα 1 μπορεί να κατασκευαστεί εκεί που είναι σήμερα τα γήπεδα μπέιζμπολ, σόφτμπολ και χόκεϊ. Οι κερκίδες όπως και τα παλιά κτίρια της Ολυμπιακής θα μπορούσαν να ενταχθούν στο σχέδιο της πίστας.

Στα θετικά του περιλαμβάνονται επίσης ότι είναι μέσα στην Αθήνα και δίπλα στη θάλασσα, δίπλα στην μαρίνα του Αγίου Κοσμά και έχει πρόσβαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Αρνητικά είναι ο πιθανές αντιδράσεις των κατοίκων λόγω ηχορύπανσης και οι εξίσου πιθανές προσφυγές. Η κυβέρνηση άλλωστε έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.

news.in.gr
 

Μηνύματα
10.483
Reaction score
5
Αρνητικά είναι ο πιθανές αντιδράσεις των κατοίκων λόγω ηχορύπανσης και οι εξίσου πιθανές προσφυγές.
Αν και αυτα ειναι π@π@ριες (υποθεση 10 ημερων ειναι.... ποια ηχορυπανση... τοσα χρονια το αεροδρομιο δεν τους πειραζε?), εκει θα καταληξει το θεμα....

--- Οταν ειχε φυγει το αεροδρομιο, οι κοντινοι κατοικοι ελεγαν ''ωραια, εχει ησυχια τωρα''. Λιγο αργοτερα ελεγαν ''ειναι μακρυα εκει που το εκαναν....''. Α στα διαλα ρε!

Εγω προτιμω Πατρα... ας αναπτυχθει και καποια αλλη περιοχη. ΟΛΑ στην Αθηνα πια? Δε χωραει αλλο....

Η κυβέρνηση άλλωστε έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου.
Και ποιος θα το συντηρει?

Στα θετικά του περιλαμβάνονται επίσης ότι είναι μέσα στην Αθήνα
Αυτο ειναι θετικο? Η παραλιακη θα ειναι απροσπελαστη.

Στο σενάριο του Ελληνικού η πίστα της Φόρμουλα 1 μπορεί να κατασκευαστεί εκεί που είναι σήμερα τα γήπεδα μπέιζμπολ, σόφτμπολ και χόκεϊ.
Ραβε ξηλωνε.... Τα φτιαξαμε για 15-20 μερες και μετα ας τα χαλασουμε....
Πληρωνε για να τα φτιαξεις, πληρωνε για να τα χαλασεις (γιατι και το γκρεμισμα δεν ειναι σταμπα), ξαναπληρωνε για να φτιαξεις κατι αλλο...
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Ας φτιάξουν και τίποτα στην Πάτρα ρε παιδιά....... :( :(
Την έχουν πεθάνει την πόλη....
Ανεργία στο full.......
Ντροπή τους πια...........
Βαρέθηκα να ακούω για Αθήνα και μόνο Αθήνα....... :(
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Έφτιαξε η Τουρκία πίστα και κάθε "εξυπνάκιας" δημοσιογράφος βγήκε και έγραψε ή είπε για κατασκευή πίστας. Τα ίδια και οι βουλευτές..... :?

Εμ βέβαια....Όλοι έγιναν γνώστες μέσα σε ένα απόγευμα. Ξέρουν τα πάντα για το πως πρέπει να κατασκευαστεί και τι πρέπει να γίνει..... :shock:

Όταν ο Κ.Καββαθάς (4Τ) τα λέει εδώ και δεκαετίες όλοι κάνανε την πάπια......
Τις εποχές που η ΕΛΠΑ (και όλοι οι μεγαλοφαταούλες) διοργάνωναν αγώνες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.......
Και όταν (με ιδιωτικά κεφάλαια) δημιουργήθηκε η πίστα στα Μέγαρα βγήκαν κάτι μάγκες και λέγανε ότι δεν ήταν καλή η άσφαλτος & δεν υπήρχαν καταστήματα υποστήριξης.........Βάλλονταν ενάντια στην μοναδική ουσιαστικά πίστα στην χώρα που μπορούσε να φιλοξενήσει περιοδικά ή ιδιώτες για δοκιμές με στοιχειώδη ασφάλεια.....Γιατί άλλο να κάνεις τεστ στον κλειστό χώρο μιας πίστας και άλλο στα....λιμανάκια!! Ή στην ευθεία της Θήβας κ.ο.κ

Και μετά ήρθε το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών.....
Και πάλι το κράτος απών. Ας είναι καλά ο Δήμαρχος της περιοχής....
Και έλεγαν μετά ότι είναι μακρυά........
Αντί να την στηρίξουν και να διοργανωθούν αγώνες Πανευρωπαϊκού μεγέθους........ :( :( :(

Στην Πάτρα υπάρχει ήδη ο χώρος.
Με ιδιωτική πρωτοβουλία (και χρηματοδότηση) υπάρχουν τα σχέδια (και έχει γίνει και χάραξη της πίστα.......Είχε δε γίνει και κάποιο Rally Sprint παλιότερα στην χωμάτινη διαδρομή......Με μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας θα μπορούσε να δεχθεί μέχρι και αγώνες F1 (μετά από 2-3 χρόνια λειτουργίας της πίστα για να διορθωθούν μικροπροβλήματα που μπορεί κανείς να διαπιστώσει μόνο με την χρήση)
Η Πάτρα είναι πολύ καλή περιοχή.
Έχει πολύ καλή πρόσβαση (ένα μεγάλο λιμάνι, το αεροδρόμιο του Αράξου, την γέφυρα στο Ρίο για ταχύτατη πρόσβαση από την βόρεια Ελλάδα κ.ο.κ.) και το κυριότερο έχει την ανάγκη της πίστας γιατί είναι η περιοχή της Ελλάδα με την μικρότερη ανάπτυξη στην χώρα τις τελευταίες δεκαετίες (ή σχεδόν την μικρότερη)
Μια πόλη με τρομερή ανεργία που πιστέψτε με είναι στο όριο της κατάρευσης..........

Βέβαια το συμφέρον δεν θα δώσει το ΟΚ στην Πάτρα
Δυστυχώς.
Και μακάρι οι πατρινοί να ξυπνήσουν και να μην δώσουν τόπο στην οργή και να "μαυρίσουν" όλους τους βουλευτές Αχαίας.........

Ήμαρτον...... :( :(
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Ααα......Και κάτι άλλο δημοσιογραφίσκοι του κ****.............
Δεν είναι απαραίτητο να φτιαχθεί πίστα F1 με το καλημέρα.
Μπορεί να φτιαχτεί μια καλή πίστα, με προδιαγραφές F1, και για τα πρώτα 2-3 (ή και παραπάνω) να χρησιμοποιηθεί για άλλους αγώνες. Όχι μόνο των Ελληνικών πρωταθλημάτων αλλά αγώνων πανευρωπαικού επιπέδου
Και είναι πάρα πολύ.........
Πρωταθλήματα τουρισμού (Γερμανίας, Αγγλίας), μονοθεσίων (F3000, F3, ή ακόμα και το νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Εθνών το Α1), πρωταθλημα αντοχής (12ωροι ή 24ώροι αγώνες), Superbikes, Supermoto, Dragster, Kart κ.ο.κ

Η ίδια η πίστα με κατάλληλη διαρύθμιση μπορεί να φιλοξενίσει πολλά είδη αγώνων, ακόμα και ταυτόχρονα........
Μία πίστα πχ που με κατάλληλο χωρισμό να δίνει 3 μικρότερες πίστες κ.ο.κ.

Αλλά ακόμα καλύτερα να διοργανώνονται Αuto-Moto Festivals (όπως πχ αυτά που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ducati ή η BMW) αλλά και track-days για να μπαίνουν στην πίστα όλοι οι τρελαμένοι και να οδηγούν στο όριο χωρίς να κινδυνεύει κάποιος.


Ή θα μπορούσε (αν είχε τα κότσια κάποιος υπουργός) να κανονίσει το υπουργείο Συγκοινωνιών να οργανώνουν τις εξετάσεις για διπλώματα μέσα στην πίστα (με βρεγμένα τμήματα, με χώμα, με μεγάλες ταχύτητες, με "αράχνη" κ.ο.κ.
Γιατί ως γνωστόν κανείς δεν σκοτώνεται στο.....παρκάρισμα.......
Και σαν bonus θα μπορούσε το υπουργείο να πει ότι αν κάποιοι περνούν με άριστα τις εξετάσεις να παίρνουν ένα πιστοποιητικό για να μπορούν πχ να κινούνται με πχ +15 χιλιόμετρα παραπάνω από τα όρια στις εθνικές οδούς χωρίς να τους γράφει η τροχαία.........

Αλλά τι κάθομαι και λέω............ :( :( :(
Στου κουφού την πόρτα..... :? :( :cry:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Λάδι βγάζει η Πάτρα?Μάλλον όχι,γιατί αυτές οι υποθέσεις που κολλάνε,θέλουν και το ανάλογο "λαδωματάκι",όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση,θα ήθελε τόνους απο δαύτο.
Τα έξοδα ενός τέτοιου έργου είναι τεράστια,αλλά και οι υποσχέσεις των υπευθύνων της F1 πρέπει να είναι αντίστοιχες,ώστε να μην μείνει αναξιοποίητη αυτή η προσπάθεια.
Δυστυχώς όμως, οι δημόσιες σχέσεις των "υπευθύνων"? του αθλήματος στην χώρα μας,(βλέπε ΕΛΠΑ),είναι ανύπαρκτες,έως κακές με τους αντίστοιχους οργανισμούς και ομοσπονδίες στο εξωτερικό,με μόνο τους σκοπό να καπηλεύονται το άθλημα και να απομιζούν πολλά "βοηθήματα" απο το κράτος,αν και χρωστάνε κάποια εκατομμύρια ευρώ σε αυτό.

Κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία δε η οποία δεν "υποκύπτει" στους κανόνες της εν λόγω λέσχης,μοιραία,δεν προχωράει.

Άχ να γνωρίζαμε και τι μυστικά κρύβει ο Ορχομενός.
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Λάδι βγάζει η Πάτρα?Μάλλον όχι,γιατί αυτές οι υποθέσεις που κολλάνε,θέλουν και το ανάλογο "λαδωματάκι",όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση,θα ήθελε τόνους απο δαύτο.
Τα έξοδα ενός τέτοιου έργου είναι τεράστια,αλλά και οι υποσχέσεις των υπευθύνων της F1 πρέπει να είναι αντίστοιχες,ώστε να μην μείνει αναξιοποίητη αυτή η προσπάθεια.
Δυστυχώς όμως, οι δημόσιες σχέσεις των "υπευθύνων"? του αθλήματος στην χώρα μας,(βλέπε ΕΛΠΑ),είναι ανύπαρκτες,έως κακές με τους αντίστοιχους οργανισμούς και ομοσπονδίες στο εξωτερικό,με μόνο τους σκοπό να καπηλεύονται το άθλημα και να απομιζούν πολλά "βοηθήματα" απο το κράτος,αν και χρωστάνε κάποια εκατομμύρια ευρώ σε αυτό.

Κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία δε η οποία δεν "υποκύπτει" στους κανόνες της εν λόγω λέσχης,μοιραία,δεν προχωράει.

Άχ να γνωρίζαμε και τι μυστικά κρύβει ο Ορχομενός.
Γιώργο μου το θέμα της ΕΛΠΑ είναι πολύ μακρύ και δύσβατο για να αναλυθεί..........
Μια πολύ καλή προσπάθεια είχε κάνει το περιοδικό DRIVE σε παλιότερο τεύχος με θέμα "Φάκελος ΕΛΠΑ"
Το τι διάβασα εκεί ήταν αφάνταστα.........
Και η "καλή" ΕΛΠΑ έστειλε στα δικαστήρια το περιοδικό για δήθεν δυσφήμιση
Όταν μέσα στο κείμενο υπήρχαν έγγραφα με υπογραφές και σφραγίδες της ΕΛΠΑ και γεγονότα που αν τα διαβάσεις θα σου σηκωθεί η τρίχα..........

Θα ψάξω να βρω το τεύχος να σκανάρω τις σελίδες και θα τα κατεβάσω εδώ ή στα στέλνω με email.
Ίσως να κάνω μερικές μέρες γιατί έχω αρχίσει νέα αρχιοθέτηση στο καινούριο σπίτι όλων ( :( :cry: ) των περιοδικών και σίγουρα θα το πετύχω το εν λόγω τεύχος..... :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Γιάννη,αν και παλαιότερα το είχα διαβάσει,εάν βρείς το τεύχος, σε παρακαλώ με κάποιο τρόπο να δημοσιευτή ξανά,και να έρθει και στα χέρια τα δικά μου.
Θα ήταν ανεκτίμητο "εργαλείο" για εμένα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.663
Μηνύματα
2.869.208
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top