ΠΙΣΤΑ F1 ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;(ΞΑΝΑ).

Μηνύματα
77
Reaction score
0
Καλημέρα.[/quote]

Leonida, kamia pista f1 den xreisimopieitai apokleistika apo formula 1 aftokinita giati aploustata den tha itan kai toso kerdofora, ektos fisika apo afti tou monaco pou einai mesa stous dromous tis polis.

Oi pistes pou exeis anafereis serres kai patra einai gia agwnes dragster kai einai eftheies oxi pistes.

Ektos apo tous agwnes(moto gp,f3000,f2000 diafora pratathlimata kataskevasten pou exei anaferei kai o Giannis), se mia pista f1 mporei na mpei opoiosdipote me to diko tou aftokinito plirwnontas kapoio poso kai na treksei kai fisika tha edrevoun kai diafores sxoles me agwnistika aftokinita apo tis opoies tha mporeis na parakolouthiseis mathimata[/quote]

Εντάξει... Αρχίζω να επαναλαμβάνομαι τώρα. Κάποιος είχε μιλήσει για υποσχέσεις παλαιοτέρων ετών για πίστες σε κάποια από αυτά τα μέρη γι'αυτό και τα ανέφερα. Θα κρατηθούν και ισορροπίες έτσι.

Τώρα γαι τα 4,5 εκατομμύρια που θα γίνουν 6 συμφωνώ . Αλλά η πίστα στο Ελληνικό δεν θα αλλάξει κάτι στην συρροή κόσμου στην Αθήνα. Άλλωστε στο πρώτο μου post γράφω ότι στην 1η ευκαιρία θα φύγω από την Αθήνα. Και έχει διαφορά το να λες θα φύγω από το να λες δεν θέλω να έρθουν άλλοι. Το ένα είναι ενεργητική στάση και το άλλο παθητική.

Θέλω πολύ να γίνει πίστα στο Ελληνικό και ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους είναι ότι δεν γουστάρω να βτρθούν κάποιοι με ωραία οικόπεδα-φιλέτα.

Ξέροντας για την περιβαλλοντική φόρτιση που μια πίστα F1 προσθέτει στη γύρω περιοχή είναι ξεκάθαρη η πρότασή μου. Ας είναι μόνο για 10 μέρες και όπως έχω ξαναγράψει να μπει και στο δρόμο της παραλιακής αλά Μονακό. Δεν θέλουμε ποσότητα μόνο στους τουρίστες αλλά πρώτα από όλα ποιότητα. Με λίγο παλιά πίστα αεροδρομίου , λίγο παραλιακή και έτοιμες κερκίδες πιστεύω ότι θα μας έρθει πιο οικονομικά.

Με το χρηματικό περρίσευμα πάμε για 2η πίστα στην επαρχία όπου θα κληθεί να υποστηρίξει όλα τα υπολοιπα και να επιβιώσει από αυτά.

Το Ελληνικό δεν θα έχει ανάγκη από αυτά. Ένα μητροπολιτικό πάρκο θα είναι με δέντρα, δραστηριότητες κλπ που θα συντηρείται από ολα αυτα. Απλά θα το διασχίζει ένας δρόμος που θα χρησιμοποιείται για 10 μέρες το χρόνο. Ουσιαστικά για διαφήμιση της χώρας μιλάμε, όπως ήταν και οι Ολυμπιακοί. Και μη μου πείτε ότι φέτος δεν είχε αύξηση ο τουρισμός...
 


GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Μήπως πρεπει να γίνει μια πίστα αλό Monaco μέσα στο κέντρο της Αθήνας? :shock: Νομίζω θα μας συμφέρει όλους. Και δουλειά δε θα μπορούμε να πάμε τις μέρες του GP :lol: και θα αναγκαστούνε να βάλουνε και καμια άσφαλτο της προκοπής!!!

Για πλάκα το πα μη βαράτε :D
 

Μηνύματα
77
Reaction score
0
Μήπως πρεπει να γίνει μια πίστα αλό Monaco μέσα στο κέντρο της Αθήνας?  :shock:  Νομίζω θα μας συμφέρει όλους. Και δουλειά δε θα μπορούμε να πάμε τις μέρες του GP  :lol: και θα αναγκαστούνε να βάλουνε και καμια άσφαλτο της προκοπής!!!

Για πλάκα το πα μη βαράτε  :D
Εσύ το είπες για πλάκα φίλε μου αλλά έχεις απόλυτο δίκιο για την άσφαλτο. Οι δρόμοι και οι δήμαρχοι είναι απαράδεκτοι.

Προτείνω να γίνει ξεχωριστό thread για την ποιότητα της ασφάλτου γενικά και να τα χώσουμε με φωτό κλπ μπας και φιλοτιμηθεί κανένας και φτιάξει τίποτα.
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Μήπως πρεπει να γίνει μια πίστα αλό Monaco μέσα στο κέντρο της Αθήνας?  :shock:  Νομίζω θα μας συμφέρει όλους. Και δουλειά δε θα μπορούμε να πάμε τις μέρες του GP  :lol: και θα αναγκαστούνε να βάλουνε και καμια άσφαλτο της προκοπής!!!

Για πλάκα το πα μη βαράτε  :D

Και έναν μήνα μετά το GP οι: Schumacher/Raikkonen/Montoya/Alonso κ.ο.κ θα λάβουν κλήση από το φωτογραφικό ραντάρ της τροχαίας (που θα έχουν στήσει 200 μέτρα πριν το τέλος της μεγάλης ευθείας!! :lol: :lol: :lol: )


:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.910
Reaction score
2.524
Παίδες τα νέα είναι πολύ καλά. Ο Αβραμό έχει έτοιμο το νομοσχέδιο και ο Κωστάκης έχει δώσει ΟΚ για πίστα. Οι φήμες λένε ότι έχει ήδη γίνει συμφωνία με τον Ecclestone και τα ξένα site θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουμε ανακοινώσεις στο προσεχές 6μηνο.

Άντε με το καλό! :wink:

p.s. Τώρα για το που θα γίνει... ας γίνε ρε παιδιά όπου θέλει... μόνο να γίνει :wink:
 


Μηνύματα
15.059
Reaction score
20.838
οπου θελει ας γινει αρκει να ειναι μακρια απο αθηνα.
πατρα και ξερο ψωμι ρεεεεεεεεεε...
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Η Πάτρα έχει τις καλύτερες προδιαγραφές μέχρι ώρας..........
Υπάρχει λιμάνι (Πάτρα) & η Superfast είναι ευέλικτη στα προγράμματά της, αεροδρόμιο (Άραξος), η γέφυρα στο Ρίο (για πρόσβαση από βόρεια Ελλάδα), αρκετά ξενοδοχεία. (αυτά ως αναφορά την υποστήριξη)
Πολύ κοντά είναι και η βιομηχανική περιοχή οπότε υπάρχει χώρος για να φτιαχτούν χώροι για τεχνική υποστήριξη (εταιρίες που θα τροφοδοτούν την πίστα με υλικά ή ό,τι άλλο χρειάζεται)
Απ' την άλλη έχουν ήδη γίνει οι μελέτες για τον χώρο ο οποίος είναι ιδιόκτητος!!
Αλλά θα βοηθήσει και στο εντονότατο πρόβλημα της ανεργείας στην πόλη........

Το ζήτημα είναι ΤΙ θα αποφασίσουν οι καρεκλοκένταυροι.........
(γιατί όπως και να το κάνουμε, οι ψήφοι είναι πολλοί περισσότεροι στην Αθήνα....)
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Σήμερα στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 είχε συνέντευξη του Ecclestone στο Ελληνικό. Ο ίδιος δήλωσε ότι επιθυμεί να δημιουργηθεί πίστα στο Ελληνικό,διότι πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν μπορεί να γίνει πίστα μακρυά από πόλεις διότι όπως έδειξε η μέχρι τώρα εμπειρία υπάρχουν δυσκολίες στην προσέλευση του κόσμου. Από την άλλη είναι κοντά τόσο το αεροδρόμιο, το λιμανι, τα μεγάλα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τον κόσμο κλπκλπ. Τέλος δήλωσε ότι περιμένει σύντομα απάντηση από την Ελληνική κυβέρνηση!

Η πίστα (αν δημιουργηθεί) θα εκμεταλλεύεται ένα μέρος των ήδη υπαρχόντνων υποδομών και θα είναι στα πρότυπα της πίστας της Αυστραλίας.

Έδειξε και ένα σχεδιάγραμμα στην οθόνη με την υποθετική χάραξη...
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.740
Σπυρο οπου ναναι θα βγει ο σαρακατσανος και θα πει οτι δεν γινεται.
Τρωμε δουλεμα χοντρο.
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Μπα...

Λόγω ανασχηματισμού όλοι τρώγονται να παρουσιάσουν "έργο". Άσε που η τελική απόφαση είναι στον ΚΚ και όχι στον Σαρακατσάνο...
 

Μηνύματα
279
Reaction score
2
Παιδια μη τρελένεστε. Δεν το βλέπω, είναι τρελό το κόστος. Μάλλον μπαρούφα της κυβέρνησης είναι για να βρισκόμαστε σε δουλειά... Άσε που που ΟΠΟΥ και αν αποφασιστεί να γίνει (..ΑΝ) θα αρχίσουν οι προσφυγές απο τους "οικολογους" και τους γνωστούς "αγανακτισμένους πολίτες" στο ΣΤΕ για να καθυστερήσουμε 5-10 χρόνια
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Απίστευτο, και γω που νόμιζα οτι θα το ξαναθυμηθούνε το θέμα του χρόνου στο Grand Prix της Τουρκίας :wink:
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
2
Για να γίνει πίστα στο Ελληνικό,απο χλωμό μέχρι αδύνατο,για πολλούς λόγους,ο περισσότερο αληθοφανής λόγος είναι,ότι γύρω γύρω απο τον χώρο του αεροδρομίου,έχουν χτιστεί και κατοικούνται,καινούργια πολυτελέστατα σπίτια. :(

Γνωρίζεται πόσο πωλείται το τετραγωνικό στις εκεί περιοχές? :)
 

GTX

Μηνύματα
3.813
Reaction score
39
Από το Αγγλικό Autosport (για όσους δε το γνωρίζουν το πιο έγκυρο περιοδικό για Formula 1 και μάλιστα εβδομαδιαίο, το βρίσκετε σε περίπτερα με ξένο τύπο σπάνια πλέον)

Ecclestone wants F1 Grand Prix in Athens

By Jonathan Noble January 9th 2006, 10:35 GMT

Greece's hopes of hosting a Formula One race in the near future have moved a step closer after a visit from Formula One supremo Bernie Ecclestone at the weekend.

The sport's commercial boss travelled to Athens to inspect the Hellinikon Olympic Complex site to judge whether it would be suitable for a Grand Prix.

The venue, which is on the site of the former airport that closed in 2001, hosted basketball, baseball and kayak events during the 2004 Olympic Games, and organisers want to use the same grandstands for the F1 race.

Local developers are pondering how best to make use of the site and, although the possibility of a track at the venue was ruled out last year, Ecclestone appears to favour a race being held there rather than elsewhere in the country.

"Why do you look for a place for a circuit that is a further 80 kilometres from Athens?" he told local officials at the end of his visit. "You have everything here."

The other venue, 80 km from Athens, was Orchomenos, near Livadia.

Greece has made no secret of its desire to host an F1 race, but it was thought that it would have to be away from Athens after the Greek Environment, Town Planning and Public Works Minister George Souflias said last year that Hellinikon would be turned into a large public park.

"I am not against a Formula One race track being built in Greece , but not in a residential area and only with the appropriate infrastructure and facilities," he said last August.
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Εμ βέβαια, πώς θα φάνε οι μεγαλοεργολάβοι από τις εκατοντάδες άσχημες πολυκατοικίες και τα χιλιάδες διαμερίσματα που θα χτίσουν εκεί...δωράκι προεκλογικό τους θα είναι για να υποστηρίξουν οι εφημερίδες τους την κυβέρνηση...ένα F1 circuit τι ψυχή έχει...
 


Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Μάνο, μάλλον όνειρο χειμερινής νυκτός είναι.......
Και εαρινής, και καλοκαιρινής και,και,και.......... :( :( :cry: :cry: :cry: :cry:

Η μόνη στάνταρ πίστα στην Ελλάδα είναι στα γαβγάδικα....... :roll: :(
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.664
Μηνύματα
2.869.224
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top