ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

Reaction score
11
Re: Απάντηση: ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

Γενικά σε ένα σύστημα είναι δύσκολο να γίνει ΑΒ τέστ σε καλώδια-πολύπριζα.
Δεν είναι δύσκολο, είναι απλά αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο "σωστά".

Reaction score
777
Ουσιαστικά για να ορίσουμε ένα τέλειο ΑΒ τέστ θα πρέπει η σύγκριση να αναφέρεται σε:
1)Σύγκριση dac,transport,πικάπ
2)Σύγκριση ραδιοφώνων
3)σύγκριση phono stage
4)σύγκριση μέσων(πικάπ vs cd)

Είναι τεχνικά αδύνατο να γίνει ΑΒ μεταξύ ηχείων,ενισχυτών,racks,καλωδίων(ίσως υπο προυποθέσεις να γίνεται σε interconnect).Και ήμουν σαφέστατος.Τεχνικά αδύνατο.Δηλαδή πώς θα παίξεις ΑΒ πολύπριζα?Θα βγάζεις 6 καλώδια και μετά θα τα ξαναβάζεις?Και πώς ας πούμε...θα κλείνεις τις συσκευές και θα τις ξαναανοίγεις?Είναι δύσκολο...αν όχι αδύνατο...

Ο μόνος τρόπος να συγκρίνει κάποιος δύο ας πούμε ενισχυτές είναι να συζήσει λίγο καιρό μαζί τους.Έτσι θα έχει μία εικόνα της αντίδρασης τους υπο διαφορετικές ακροάσεις.Το ίδιο ισχύει και για καλώδια,ηχεία κ.τ.λ.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

τι ποιο ευκολο να βαλεις μονο μια κομπακτ συσκευη πανω σε ενα πολυμπριζο και αυτο στην μπριζα.Οποτε πανευκολα αλλαζεις μονο το πολυμπριζο.Ετσι ειχα κανει εγω , βεβαια οι διαφορες ηταν μεγαλες και ετσι δεν χρειαστηκε πιο πολλες δοκιμες.
Με μια και μονη συσκευη δεν χρειαζεται να κουμπωνουμε και να ξεκουμπωνουμε ενα σωρο καλωδια.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.778
Απάντηση: Re: ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

(...)

Είναι τεχνικά αδύνατο να γίνει ΑΒ μεταξύ ηχείων,ενισχυτών,racks,καλωδίων(ίσως υπο προυποθέσεις να γίνεται σε interconnect).Και ήμουν σαφέστατος.Τεχνικά αδύνατο.Δηλαδή πώς θα παίξεις ΑΒ πολύπριζα?Θα βγάζεις 6 καλώδια και μετά θα τα ξαναβάζεις?Και πώς ας πούμε...θα κλείνεις τις συσκευές και θα τις ξαναανοίγεις?Είναι δύσκολο...αν όχι αδύνατο...

(...)
Ρε παιδιά, άμα σας είναι δύσκολο ή αδύνατο, μην το κάνετε. Αφήστε να το κάνουν άλλοι, που δεν τους είναι δύσκολο, ούτε αδύνατο.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

Ρε παιδιά, άμα σας είναι δύσκολο ή αδύνατο, μην το κάνετε. Αφήστε να το κάνουν άλλοι, που δεν τους είναι δύσκολο, ούτε αδύνατο.
Εσύ τί γνώμη έχεις για τα πολύπριζα??:142::142:
:136:

Reaction score
0

Το furutech e-TP80E εχει 4 μπριζες με φιλτρο και 4 χωρις φιλτρο.Οι πρωτες ειναι για cd,dvd,tv ενω οι δευτερες για προ-τελικους.

Reaction score
372
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

Στη δικιά σου περίπτωση, τα ηχεία που χρησιμοποιείς κάνουν ακουστά και τα παραμικρά προβλήματα της υπόλοιπης αλυσίδας αναπαραγωγής.
Αναφορικά με τις διαφορές από καλώδια τροφοδοσίας είναι σ' ένα βαθμό εξηγήσιμες, αλλά διαφορές από πολύπριζα μου φαίνεται κάπως τραβηγμένο (εξαιρώ το καλώδιο του πολύπριζου, του οποίου κάποια γεωμετρικά και κατασκευαστικά χαρακτηριστικά μπορεί να μειώσουν τις ηλεκτρομαγνητικές αλληλεπιδράσεις).
Για μένα οι διαφορές ανάμεσα σε πολύμπριζα είναι υπαρκτές και δεν νομίζω ότι οφείλονται στα τωρινά μου ηχεία. Και στο παρελθόν, με άλλα λιγότερο αποκαλυπτικά ηχεία, οι διαφορές ήταν ακουστές.
Και μη μου πείτε για blind test και τα σχετικά γιατί προσωπικά έχω κατασταλάξει στις απόψεις μου σχετικά με αυτά μετά από πάρα πολλές δοκιμές. Τεστ μόνο γι' αυτούς που ακόμα έχουν τις αμφιβολιές τους.

Γενικά η εμπειρία μου λέει όχι στα πολύμπριζα με φίλτρο γι' αυτό και το FURUTECH που χρησιμοποιώ δεν έχει κάποιο φίλτρο. Το TP80 το απέρριψα ακριβώς επειδή είχε φίλτρα.

Reaction score
0

Γιατι τι προβλημα υπαρχει αν συνδεσω το cd η το dvd σε ενα πολυμπριζο με φιλτρο?Εσυ MILES ποιο πολυμπριζο εχεις?

Reaction score
372

Γιατι τι προβλημα υπαρχει αν συνδεσω το cd η το dvd σε ενα πολυμπριζο με φιλτρο?Εσυ MILES ποιο πολυμπριζο εχεις?
Πρόβλημα δεν υπάρχει, απλά υποβαθμίζεται λίγο η ποιότητα. Γενικά και εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, τα φίλτρα επιδρούν στον ήχο αρνητικά.

Το δικό μου είναι το FURUTECH RTP 6E.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.917

υποβαθμίζεται λίγο η ποιότητα. Γενικά τα φίλτρα επιδρούν στον ήχο αρνητικά.
γιατί συμβαίνει αυτό?

Reaction score
4

χμμμ εγω παντως προς το παρον τα εχω ολα πανω σε κατι απλα λευκα πολυμπριζα του σουπερμαρκετ... θα εβαζα αυτα τα φαντεζι με προστασια υπερτασης παλι απο σουπερμαρκετ/πρακτικερ/σατουρν/κλπ αλλα ο Γιαννης του Ορφεα με απετρεψε, λεγοντας οτι αυτα επηρεαζουν αρνητικα τον ηχο. Απο τοτε δεν ασχοληθηκα παραπανω, παρεμβολες απο ψυγεια, πλυντηρια, αιρκοντισια δεν ακουω οποτε φανταζομαι προβλημα ηχου δεν υπαρχει...

βεβαια στην περιοχη μου (αλιμος/φαληρο) δεν εχουμε ιδιαιτερο προβλημα με το ρευμα, πριν που ζουσα βαρη γινοταν της κακομοιρας, ειχε καει το συμπαν απο διαφορα spike...

Reaction score
685

Το furutech e-TP80E εχει 4 μπριζες με φιλτρο και 4 χωρις φιλτρο.Οι πρωτες ειναι για cd,dvd,tv ενω οι δευτερες για προ-τελικους.
Συμφωνω με τους συμφορουμιτες οτι τα φιλτρα επηρεαζουν αρνητικα τον ηχο. Ειχα και εγω το συγκεκριμενο Furutech και το αντικατεστησα με ενα Fisch Audiotecnik ειδικη παραγγελια ΧΩΡΙΣ κανενα φιλτρο.... Σαφης βελτιωση η για να το πω καλυτερα επεμβαινει λιγοτερο στο τελικο αποτελεσμα...

Reaction score
11
Τα πολύμπριζα αναμφισβήτητα αλλάζουν τον ήχο. Εγώ δεν θα κάτσω να πω τι είναι καλύτερο και χειρότερα - όλα σχετικά είναι σε αυτή τη ζωή και system dependant. Ότι αλλάζουν τον ήχο όμως, τον αλλάζουν.

Οι λόγοι που δεν μπορεί να γίνει blind test είναι ότι παίρνει πάρα πολύ χρόνο να:

1) Κλείσουν όλα τα μηχανήματα
2) Βγουν από τη μπρίζα
3) Επανασυνδεθούν
4) Ξαναζεσταθούν
5) "Κάτσουν" οι επαφές (Σας άρεσε αυτο ε? Ρίχτε τα) Αλλά ισχύει

Άρα test πολύμπριζων δεν υπάρχει, πόσο μάλλον blind!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.440

"Κάτσουν" οι επαφές (Σας άρεσε αυτο ε? Ρίχτε τα) Αλλά ισχύει

:111::111:

Για γράψε να μάθουμε!

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ

:111::111:

Για γράψε να μάθουμε!

Eπειδή θα γίνει της πόπης απλά θα σου πω ότι δεν βγάζω ποτέ κάποιο interconnect, καλώδιο ηχείων ή ρεύματος γιατί παίρνει αρκετό καιρό αφού το έχω συνδέσει μέχρι να παίξει όπως πρέπει. Μιλάμε για μικρές διαφορές αλλά ακουστές. Δεν υπάρχει τεχνική εξήγηση, το ξέρω - αλλά συμβαίνει!

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.440

Αυτό εδώ είναι το καλύτερο πολύπριζο στην πιάτσα!
Αυτό μοιάζει σαν το κινέζικο που δεν είχαν βάλει γείωση!:137:

Reaction score
968
όλα κινέζικα είναι!
απλά διαλέγεις ένα με γείωση (εάν πράγματι χρειάζεσαι γείωση).

Reaction score
153
Eχει και διακόπτη ,δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις ενα-ενα τα μηχανάκια

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728