- Reaction score
- 147.912
Ο λόγος που χρησιμοποιώ πολύπριζο δεν είναι για βελτίωση του ήχου αλλά για να δώσω ρεύμα στις πολλές συσκευές που έχω. Διαφορετικά θα χρειαζόμουν αντίστοιχες πρίζες στον τοίχο για κατ' ευθείαν παροχή, που δεν έχω.Οι συσκευές με σοβαρή τροφοδοσία δεν έχουν καμιά ανάγκη από πολύπριζα και φίλτρα.
Φίλε Κώστα, οι τεχνικές μου γνώσεις δεν μου επιτρέπουν να το εξηγήσω, εξ' άλλου δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να το κάνω.εμένα πάντως δε μου απαντάει κανείς σε αυτό που ρώτησα.
Μιχάλη μη μασάς , ο ear έχει ένα ups σα ψυγείο ένα πράμα και με αυτό ταΐζει τα πάνελΦίλε Κώστα, οι τεχνικές μου γνώσεις δεν μου επιτρέπουν να το εξηγήσω, εξ' άλλου δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να το κάνω.
Αυτό που έχει σημασία είναι να εμπιστεύεσαι τα αυτιά σου. Αν ακούς διαφορές, όπως εγώ, τότε επιλέγεις αυτό που σου ''κάθεται'' καλύτερα.
Αν όχι, τότε είσαι πραγματικά ευτυχής και δεν ασχολείσαι καθόλου.
συμφωνώ 100%.Οι συσκευές με σοβαρή τροφοδοσία δεν έχουν καμιά ανάγκη από πολύπριζα και φίλτρα.
έτσι ακριβώς νομίζω κι εγώ.Τη σοβαρή δουλειά την κάνει το τροφοδοτικό τους και εκεί τελειώνουν όλα.
Καλά (αλλά όχι ακριβά) και χοντρά καλώδια, χωρίς οξείδωση, και προσεγμένες επαφές.
και game over...
προφανώς, αν και καθήμενος ορθά εμίλησες.Από εκεί και πέρα δεν πάουν όλα αυτά να έχουν να κάνουν με επαφές οπότε και αγωγιμότητες.
χμ χμ, αν και εκ πρώτης όψης φαίνεται απόλυτα λογικό αυτό, έχω κάποιες σκέψεις να προσθέσω.Όσο μικρότερη η αντίσταση που παρεμβάλλουμε τόσο το καλύτερο.
Αυτός είναι και ο λόγος που σε συστήματα με φίλτρα και λοιπά καλούδια, όπως μετασχηματιστές, πάει περίπατο, τουλάχιστον, το χαμηλό (και όχι μόνο). (ΟΚ Κώστα?)
Γνωστό συμπέρασμα ψυχοακουστικής. Συμφωνώ.Χωρίς χαμηλό μας φαίνεται ποιο αναλυτικό και διάφανο το σύστημα.
Συμφωνώ και επαυξάνω. Δηλαδή κι εγώ δε μπορώ να ακούω για ακριβά πολύμπριζα. Γενικά, ασχέτως ποιότητας μπρίζας... Για μένα, αν τηρούνται οι προδιαγραφές τάσης-έντασης-ισχύος, καθώς καιοι πιστοποιήσεις ασφαλείας και ποιότητας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχολούμαι περαιτέρω με οτιδήποτε, πχ με μέτρηση των επαφών των μετάλων. Έχω καλύτερα - σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθώ.Δεν μπορώ επίσης να ακούω για ακριβά πολύπριζα που φοράνε πρίζες της πλάκας και αποδίδουν καλά.
Να πούμε πως αποδίδουν κέρδη σε αυτών που τα έφτιαξε ναι:126:
Οι επαφές των μετάλλων μετριούνται.
ΟΚ, σε νιώθω απόλυτα, αλλά έχω το μικρόβιο του να ρωτάω για να μάθω. Ίσως εκεί έχω εστιάσει και σημαντικό μέρος της απόλαυσης που μου δίνει αυτό το χόμπι. Στην απόκτηση γνώσης.Φίλε Κώστα, οι τεχνικές μου γνώσεις δεν μου επιτρέπουν να το εξηγήσω, εξ' άλλου δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να το κάνω.
Έτσι ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Αλήθεια σου λέω.Αυτό που έχει σημασία είναι να εμπιστεύεσαι τα αυτιά σου. Αν ακούς διαφορές, όπως εγώ, τότε επιλέγεις αυτό που σου ''κάθεται'' καλύτερα.
Αν όχι, τότε είσαι πραγματικά ευτυχής και δεν ασχολείσαι καθόλου.
Πραγματικά σέβομαι την άποψη σου απόλυτα και πολύ θα ήθελα να ήταν και δική μου γιατί θα μου κόστιζε λιγότερο. Απλά οι δικές μου εμπειρίες με έχουν οδηγήσει αλλού. Ίσως αν είχα τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις να είχα άλλη άποψη. Ειλικρινά δεν ξέρω.Έτσι ακριβώς σκεφτόμουν κι εγώ. ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Αλήθεια σου λέω.
Λόγω όμως του ψαξίματος που έχω κάνει, κατέληξα στο αντίθετο συμπέρασμα, πως δηλαδή δεν έχει σημασία να εμπιστεύεσαι τα αυτιά σου ή τι σου κάθεται καλύτερα. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, που αν ανατρέξεις στο φόρουμ μας θα δεις εκτενώς πολλές απόψεις.
+1Ο λόγος που χρησιμοποιώ πολύπριζο δεν είναι για βελτίωση του ήχου αλλά για να δώσω ρεύμα στις πολλές συσκευές που έχω. Διαφορετικά θα χρειαζόμουν αντίστοιχες πρίζες στον τοίχο για κατ' ευθείαν παροχή, που δεν έχω.
Γι' αυτό ακριβώς συστήνω πολύπριζα χωρίς φίλτρα αλλά με καλές επαφές.
Γενικά με βρίσκεις σύμφωνο σε αυτά που λές.
Από το σουκ(σ)ου - μούκ(σ)ου, εξ ου και η παλιά λαϊκή επιτυχία της Χαρούλας Λαμπράκη, "βαρέθηκα τα σούξου μούξου του". :138:Από που βγαίνει το "σούκου"? Από το "ντούκου" ή από το "κούκου"?