Πάει η μπαταρία...

Reaction score
164
Παρέδωσε το πνεύμα σήμερα, και καλά να πάθω, γιατί την έχω 3.5 χρόνια και δεν την άλλαξα.
Και όταν λέμε ότι παρέδωσε το πνεύμα, το παρέδωσε εντελώς: Ενώ δούλευε κανονικά, το μεσημέρι μετά από στάση μισού λεπτού στον Βάρσο :138: βάζω μπροστά με το ζόρι (με την πρώτη μιζιά πάντως) και το ρ/κ μου ζητάει κωδικό, που σημαίνει ότι έχασε εντελώς το ρεύμα για κάποιο λόγο. Οι καθρέφτες δεν άνοιγαν, τα παράθυρα δεν κατέβαιναν στο αυτόματο, το ρ/κ είχε μηδενίσει τις μνήμες και από προηγούμενη εμπειρία ξέρω ότι η μπαταρία παρέδωσε το πνεύμα. Την προηγούμενη φορά δεν δούλευε και το ηλεκτρονικό γκάζι (έμενε κολλημένο στος 1200 στροφές και δεν ανέβαζε), οπότε πήγα άρον-άρον στο σπίτι. Το σβήνω, το ανοίγω αμέσως και... τίποτα εντελώς. Σαν να μην είχε μπαταρία καθόλου.

Για πείτε αυτοκινητοειδήμονες... Τι μπαταρία να βάλω και πώς;
Να καλέσω την οδική βοήθεια να μου το βάλει μπροστά δεν έχει νόημα γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κολλήσει πάλι και να μείνω (έγινε την προηγούμενη φορά). Υπάρχει περίπτωση να καλέσω από την αντιπροσωπεία ή κανέναν ηλεκτρολόγο να μου την τοποθετήσει; Θέλει φόρτιση η καινούρια μπαταρία; Να προτιμήσω την Autoplus πχ που έχει επώνυμες; Να βάλω μια φτηνότερη;

Γμτ, αυτή είναι η περίοδος του "δεν δουλεύει τίποτα και όλο έξοδα πετάγονται από το πουθενά" :134:

VG

Reaction score
0
Να καλεσεις την οδικη να στο βαλει μπροστα για να πας να την αλλαξεις κατευθειαν.

Reaction score
164
Όπως γράφω, από προηγούμενη εμπειρία μου, αν η μπαταρία είναι νεκρή, το αυτοκίνητο δεν δουλεύει φυσιολογικά. Και καλά, με τους καθρέφτες που κλείνουν μόνιμα, κάτι κάνουμε. Αλλά αν κολλήσει το γκάζι;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.747
Απάντηση: Πάει η μπαταρία...

Πηγαινε παρε μια με τα ιδια χαρακτηριστικα με την δικη σου και βαλτην μονος σου.

Δυο παξιμαδια ειναι!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
...από κατάστημα με μεγάλη κίνηση, και γνωστής μάρκας που "ανακυκλώνεται" γρήγορα στο απόθεμα του εμπόρου. Για να είσαι σίγουρος ότι δεν την έχουν εκεί από τον καιρό του Νώε (sorry :116:). Γιατί σε τέτοια περίπτωση δείχνουν φορτισμένες, αλλά παραδίνουν γρήγορα το πνεύμα.

Reaction score
1
Επειδη ολα ειναι σχετικα θα παραθεσω απλως την εμπειρια μου με το δικο μου (Starlet) αν και η συγκριση δεν ειναι απολυτως... συγκρισιμη :137: καθως τιποτα εξτρα ηλεκτρικο δεν εχει πανω του.
Μαλλον οχι. Ειχε 1997-2003 συναγερμο.

1997-2002
Panasonic μαμα με υγρα 35Ah (γυρω στα 60 Ευρω).
Το αυτοκινητο πολλες φορες εμενε σκοπιμως σε ακινησια απο βδομαδα εως και μηνα.

2002-2003 (περιπου 9 μηνες για την "ακριβεια").
Μαρκα "κουκουρουκου", υγρων, 40Ah, 30 Ευρω με αρκετη κινητικοτητα.

2003-2007 Απο αντιπροσωπεια Τογιοτα (Αγνωστης μαρκας που δεν θυμαμαι), κλειστου τυπου, 45Ah, 53 Ευρω. Μεση κινητικοτητα.

2008- Μια απ τα ιδια. (62 Ευρω)

Δεν ειμαι σιγουρος τι γινοταν στα σερβις αλλα απο πλευρας μου υπηρχε απολυτως μηδαμινη συντηρηση σε ολες τις περιπτωσεις. :137:

Reaction score
14

Δεν είναι λίγο περίεργο το ότι ενώ δούλευε κανονικά, απότομα χάλασε;
Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω, νομιζω ότι όσο δουλεύει η μηχανή, το δυναμό την φορτίζει (την μπαταρια). Απο εκεί και πέρα, η διάρκεια αποφόρτισης είναι αποτέλεσμα του καιρού, των απωλειών που μπορεί να έχει και από άλλους παράγοντες. Εφόσον, όλα τα άλλα είναι οκ, τότε να την αλλάξεις και να πάρεις μια κλειστού τύπου. Όπως λένε και οι...ειδήμονες, η μπαταρία είναι σαν το λαχείο. Οι επώνυμες όμως έχουν και εγγύση.

Reaction score
5
Optima fortehwin . & -

LINK

To Ρεγκουνάμαξο φοράει την Yellow Top εδώ και 3,5 χρόνια και έχει τραβήξει πολλά! Και ταϊζει επίσης πολλά.

Reaction score
164
To έχει ξανακάνει. Είχα ένα ψιλοτρακάρισμα, αλλά έμεινε καιρό σταματημένο. Και τότε ξαναέκανε τα ίδια. Στο συνεργείο που κατάφερα να το πάω στον Βόλο μου είπε πριν την δοκιμάσει ότι αν δεν δίνει τη σωστή τάση κατά την εκκίνηση, το αυτοκίνητο κάνει παλαβομάρες (κολλημένο γκάζι, καθρέφτες που κλείνουν και δεν ξαναανοίγουν, παράθυρα χωρίς το αυτόματο κτλ κτλ...)

Reaction score
164
Δεν έχω. Την προηγούμενη φορά που παλάβωσε έδειχνε λίγο πάνω από 10V.

Reaction score
3

Εάν η μπαταρία έχει φτάσει στο όριο της ζωής της είναι πρακτικά αδύνατο να φορτιστεί ξανά οπότε καλά κάνεις και σκέπτεσαι την αλλαγή και καμιά άλλη λύση. Όμως υπάρχει μια πιθανότητα να συμβαίνει κάτι που καλύτερα θα ήταν να μην... να έχει χαλάσει ή το δυναμό ή κάτι άλλο στο κύκλωμα της φόρτισης. Σε αυτή την περίπτωση πιθανά δε θα χρειαστεί να αλλάξεις μπαταρία, θα πρέπει όμως να κάνεις μια αρκετά δαπανηρή επισκευή.
Συνεπώς, εάν έχεις κάποιον τρόπο να μεταφερθεί το αυτοκίνητό σου σε κάποιο σέρβις, ίσως θα ήταν καλύτερα. Η επόμενη λύση είναι να προμηθευτείς μια μπαταρία, ίδια με τη δική σου και να πας το αυτοκίνητο στο σέρβις όπου θα μπορέσουν να δουν εάν φορτίζεται η μπαταρία σου ή ακόμα και εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα "διαρροής".

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Optima fortehwin . & -

LINK

To Ρεγκουνάμαξο φοράει την Yellow Top εδώ και 3,5 χρόνια και έχει τραβήξει πολλά! Και ταϊζει επίσης πολλά.
Εσυ μου φαινεται οτι εισαι βαλτος να τον τρελανεις τον κακομοιρο τον Βεγκο.Δεν του φτανει το τρεξιμο,η ταλαιπορια και η στεναχωρια του ..........του λες και εσυ για μπαταρια που εχει κανενα300 ευρω.......παει,τον εστειλες αδιαβαστο:142::142:

Reaction score
264

Παρέδωσε το πνεύμα σήμερα, και καλά να πάθω, γιατί την έχω 3.5 χρόνια και δεν την άλλαξα.
Και όταν λέμε ότι παρέδωσε το πνεύμα, το παρέδωσε εντελώς: Ενώ δούλευε κανονικά, το μεσημέρι μετά από στάση μισού λεπτού στον Βάρσο :138: βάζω μπροστά με το ζόρι (με την πρώτη μιζιά πάντως) και το ρ/κ μου ζητάει κωδικό, που σημαίνει ότι έχασε εντελώς το ρεύμα για κάποιο λόγο. Οι καθρέφτες δεν άνοιγαν, τα παράθυρα δεν κατέβαιναν στο αυτόματο, το ρ/κ είχε μηδενίσει τις μνήμες και από προηγούμενη εμπειρία ξέρω ότι η μπαταρία παρέδωσε το πνεύμα. Την προηγούμενη φορά δεν δούλευε και το ηλεκτρονικό γκάζι (έμενε κολλημένο στος 1200 στροφές και δεν ανέβαζε), οπότε πήγα άρον-άρον στο σπίτι. Το σβήνω, το ανοίγω αμέσως και... τίποτα εντελώς. Σαν να μην είχε μπαταρία καθόλου.

Για πείτε αυτοκινητοειδήμονες... Τι μπαταρία να βάλω και πώς;
Να καλέσω την οδική βοήθεια να μου το βάλει μπροστά δεν έχει νόημα γιατί μπορεί ανά πάσα στιγμή να κολλήσει πάλι και να μείνω (έγινε την προηγούμενη φορά). Υπάρχει περίπτωση να καλέσω από την αντιπροσωπεία ή κανέναν ηλεκτρολόγο να μου την τοποθετήσει; Θέλει φόρτιση η καινούρια μπαταρία; Να προτιμήσω την Autoplus πχ που έχει επώνυμες; Να βάλω μια φτηνότερη;

Γμτ, αυτή είναι η περίοδος του "δεν δουλεύει τίποτα και όλο έξοδα πετάγονται από το πουθενά" :134:
Να υποθεσω οτι εχεις cordoba,ibiza η' κατι τετοιο τελος παντων?Αν ειναι καποιο αμαξι του vw group πες το γιατι ο μηχανηκος μου ειναι γατονι επανω στο vw group μπας και βρουμε την λυση.Αλλα μαλον το κοβω να ειναι κακη επαφη καποιας γειωσεις η' του δυναμο η του - της μπαταριας η' και του σωματος(αν εχει) επανω στο σασμαν.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Εσυ μου φαινεται οτι εισαι βαλτος να τον τρελανεις τον κακομοιρο τον Βεγκο.Δεν του φτανει το τρεξιμο,η ταλαιπορια και η στεναχωρια του ..........του λες και εσυ για μπαταρια που εχει κανενα300 ευρω.......παει,τον εστειλες αδιαβαστο
Δεν έχει 300€... 300€ έχει στον τιμοκατάλογο. Αλλά ανάλογα με το μαγαζί που θα πας μπορείς να την βρεις και με αρκετά λιγότερα λεφτά.

Σημασία έχει τι δινεις και τι παίρνεις στην τελική. Αυτό που είπα και στον Βασίλη σε ΡΜ είναι το εξής :
Η Optima Yellow Top Που φοράει το αυτοκίνητό μου "ταϊζει" 2 τελικους, εναν προ, και διάφορα άλλα τσουμπλέκια γύρω γύρω (harddisk mp3 player, carkit Κλπ κλπ). Έχει μείνει 5-6 φορές από μπαταρία, κατα την διάρκεια ρυθμίσεων που τις καναμε με σβηστο το αμάξι. Παρ'όλο που έπαιζε σε υψιλές σταθμες, η μπαταρία άντεξε μία-μιαμιση ώρα εύκολα πριν παραδώσει πνεύμα.
Με καλώδια έβαζα μπροστά και έφευγα κατευθείαν για σπίτι. 15-20 λεπτά διαδρομή ήταν αρκετά να φέρουν την μπαταρία σε επίπεδα να μην αγχώνομαι αν θα παρει την επομενη μέρα μπροστά.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει ότι σκανε κατι μποτιές καμια φορά από το 33άρι και δεν παίζει το φως της κονσόλας. Βέβαια εχω και τους πυκνωτές...

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Όπως γράφω, από προηγούμενη εμπειρία μου, αν η μπαταρία είναι νεκρή, το αυτοκίνητο δεν δουλεύει φυσιολογικά. Και καλά, με τους καθρέφτες που κλείνουν μόνιμα, κάτι κάνουμε. Αλλά αν κολλήσει το γκάζι;
Τα seat με ηλεκτρικο γκαζι οταν κανουνε κολπακια οπως αρυθμιες, μπερδεματα,πατας γκαζι και δεν ανεβαζουνε στροφες η' στην πορεια κανουνε κοψιματα και αναβει το τσεκ engine(κυτρινος κεραυνος μεσα στα οργανα) τοτε μαλον πρεπει να αλλαξεις την βαλβιδα ψυκτικου υγρου που ειναι επανω στο καπακι του καλυματος του θερμοστατη,στην δεξια(οπως βλεπεις την μηχανη) πλευρα του κινητηρα.Επανω στην βαλβιδα κουμπωνει με ασφαλεια-περονη μια μπριζα.Αλλα προσεχε να το κανεις κρυο γιατι τα νερα που θα βγουνε ....βραζουνε.Μετα συμπληρωνεις παραφλου,κανεις εξαερωση,πας σε ενα συνεργειο για seat να σου κανουνε καθαρισμο πεταλουδας και βασικη ρυθμιση και εισαι κομπλε.ΑΝ τωρα αλλαξεις τελικα μπαταρια να βαλεις οπωσδηποτε μια με πανω απο 60ah να εχεις το κεφαλι σου υσηχο.

ΥΓ....Να τσεκαρεις οπωσδηποτε το δυναμο αν δουλευει σωστα

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει ότι σκανε κατι μποτιές καμια φορά από το 33άρι και δεν παίζει το φως της κονσόλας. Βέβαια εχω και τους πυκνωτές...
Λαμπρο με μπερδεψες λιγο.Οταν λες για μποτιες-τσαρουχια και στρατιωτικα αρβυλα και στο καπακι για 33αρια και 45αρια νομιζω οτι ειμαι σε κανενα γυρισμα ταινειας με καουμποηδες ρε φιλε.Για καντο πιο λιανα να καταλαβουνε ολοι τι θελεις να πεις?

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

Λαμπρο με μπερδεψες λιγο.Οταν λες για μποτιες-τσαρουχια και στρατιωτικα αρβυλα και στο καπακι για 33αρια και 45αρια νομιζω οτι ειμαι σε κανενα γυρισμα ταινειας με καουμποηδες ρε φιλε.Για καντο πιο λιανα να καταλαβουνε ολοι τι θελεις να πεις?
To sub που έχω στο αμάξι εννοώ (Focal 33KX). Δεν λέω ότι η Optima δεν είναι ακριβότερες μπαταρίες. Αλλά πληρώνεις μπαταρία και παίρνεις μπαταρία με @@ :109:

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάει η μπαταρία...

To sub που έχω στο αμάξι εννοώ (Focal 33KX). Δεν λέω ότι η Optima δεν είναι ακριβότερες μπαταρίες. Αλλά πληρώνεις μπαταρία και παίρνεις μπαταρία με @@ :109:
Το καταλαβα βρε οτι ελεγες για το σαμπ,απλα σκεφθηκα να καλαμπουρισω λιγο.Οι μπαταριες optιma ειναι απο την alfateck η' κανω λαθος?

Reaction score
164
Αναγκαστικά πλέον ψάχνω μπαταρία κοντά στο κέντρο του Χαλανδρίου. Είμαι στη δουλειά και θα χρειαστώ το αυτοκίνητο το βράδυ. Μετά από τηλεφωνική έρευνα:
Από τη Seat: 60ρα, 140€ της Seat
Από Autoplus: 62ρα AC Delco 130€, 55ρα BOSCH 119€
Από Fit&Go: 60ρα VARTA 90€, αλλά δεν ξέρουν τι τύπο παίρνει το Leon, αν είναι "δεξιά" ή "αριστερή"
Optima δεν βρήκα, αλλά απ' ό,τι είδα είναι πολύ ακριβότερη. Ναι, μπορεί να είναι καλύτερη αλλά στηδική μου περίπτωση αμφιβάλλ αν το χρειάζομαι... :(

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.892
Members
38.627